Două cu mașini: un Fiat de la Autoitalia și mașini furate la Poliția Română

Un Fiat vândut de Autoitalia avea, la verificarea RAR din 2016, 350.000km. LA verificarea din 2019 avea 273.000. Anunțul e încă aici, Autoitalia știe de asta, cine mi-a dat pontul i-a întrebat și n-au răspuns.

Poliția Română caută niște mașini furate. Una din ele, un Sprinter, s-a vândut la licitație în Franța în iunie 2020. O alta, un Ducato, s-a vândut în decembrie 2020. Aici nu-știu ce se poate întâmpla, dar cred că proprietarii lor vor avea o surpriză dacă vor încerca să treacă granița în România cu ele.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

45 comentarii

 1. ducato s-a vandut in decembrie 2019

  00
 2. Ghici ce, la granita nu verifica nimeni numarul de inmatriculare sau VIN-ul. Abia la RAR e facuta verificarea si atunci e prea tarziu pentru cumparator.

  00
  • Nu știu la care vamă te referi dar la mașini aduse pe trailer totdeauna se verifică, iar la mașini cu numere străine cam totdeauna se cere talonul.

   Durează cam 2 minute dar dacă apare vreo alertă se confiscă pe loc.

   00
  • In primul rand nu mai exista vama intre RO si tarile din Uniunea Europeana, sunt PTF(Punct trece frontiera) cu politie de frontiera. De aceea am spus granita si nu vama.

   In al doilea rand, mi-am adus personal doua masini, ambele cu numere de zoll. La Nadlac 2 in afara de buletin si verificat ca numarul de pe masina sa fie cel din acte nu a verificat nimic, am trecut in 15 secunde.

   00
  • Da, corect e punct de trecere a frontierei.

   Eu vorbesc de Bihor – Borș, aici totdeauna au verificat când am venit în țară cu mașină adusă cu nr. provizorii.

   Și cel puțin săptămânal mai scrie de vreunul că-l prinde cu mașină furată. Probabil au ei o procedură după care își dau seama dacă trebuie făcute verificări suplimentare sau nu.

   La mine au băgat doar VIN-ul de pe actul de nr. provizoriu și mi-au dat ok. Cam 1 minut a ținut cred.

   00
 3. Eu zic că e o bușeală în date la Fiat. Cum faci 130.000 km într-o lună? Trebuie să mergi cu 180km/h 30 de zile continuu.

  00
 4. Ambele masini sunt date in descriere ca fiind fara cheie. Crezi ca e posibil sa fi fost confiscate de pe undeva si vandute la licitatie, iar aici local proprietatii sa le fi declarat furate? E destul de ciudat ca site-ul de licitatii sa nu dea o cautare simpla pe net dupa vin si mai ales ca masinile au inca numerele de Romania.

  00
 5. de ce kkt ai fura o masina cat casa poporului, care poti scoate 5mii de coco de pe ea?

  00
  • Cel mai probabil pt piese. Sunt destul de scumpe piesele de Fiat si se strica masinile intr-o veselie.

   00
  • Ciocane mai încet, să nu te audă Ducato meu, nenorocitu’ după 270.000km nu avut decât o planetară dinspre cutie cu probleme, schimbată în garanție la 180k. Deci da, Fiat face furgoane proaste…..

   00
  • Sau o vinde pe bani de nimic si o declara furata ca sa ia si vreun casco pe ea

   00
 6. Am o cunostiinta la politie si imi spunea ca s-au inmultit tepari jegosi ce cumpara si aduc masini furate de dincolo cu bunastiinta. Le falsifica actele, le vand prin 3-4 interpusi ca sa devina cumparatori de buna credinta si apoi ti-o vand tie. Daca la RAR sau la vama dupa cativa ani se descopera ca masina e furata ti se confisca si ramai cu ochii in soare pt ca ti-a fost vanduta de cineva cu buna credinta. Istoricul masinii e sfant mai ales daca cumperi ceva scump. Daca dai 15-20k pe o masina furata ghinion… ramai cu ochii in soare.

  00
  • Eu stiu un caz in care a fost invers, fiind cumparator de buna credinta masina a fost confiscata doar pentru cercetari, iar apoi a fost inapoiata. Parca pe cartea masinii si in talon a fost mentionat asta, dar nu mai stiu exact pentru ca evenimentul e de acum 5-6 ani.

   00
  • Mihai, mașina furată îți rămâne ție doar dacă nu vine proprietarul după ea.

   00
  • După ce îți revine ție (dacă nu e revendicată), nu mai poți s-o vinzi mai departe.

   00
 7. ambele masini sunt vandute fara certificat de inmatriculare. iar site-ul pare sa fie al guvernului francez. e surprinzator ca o institutie vinde bunuri la licitatie fara sa verifice daca sunt furate sau nu.

  00
 8. Ne-am ajuns si noi. Acum ca se vand masinile furate din Ro in vest am intrat in randul lumii.

  00
 9. Hai bre. Vând eu mașină nefurată, istoric verificabil, vrea cineva? :)))

  00
 10. Pot fi greșeli și la stațiile ITP. Mie mi-au trecut greșit numărul de kilometri (în loc de cifra 1 la zeci de mii au trecut cifra 4). La următorul ITP pe istoric voi avea mai puțini kilometri decât data trecută pentru că am făcut mai puțin de 30k kilometri cu ea.

  Le-am scris celor de la RAR, nu am primit răspuns.

  00
 11. Cind te intorci in trecut, si kilometrii se dau inapoi… am vazut eu intr-o serie de trei filme ;-)

  Acum serios vorbind, am aceeasi problema (TOT cu un Fiat), cumparat direct de la primul propietar (pe care il cunosc de cind a luat masina). La ITP-ul din 2008 avea 53000km, la cel din 2010 avea 48000 ;-). Dupa aia cam 25000 la 2 ani… trend-ul pastrindu-se pina acum.

  00
 12. Au schimbat anuntul, acum are 400.000km.

  00
  • Dar poza cu bordul cu 273 000 tot au lasat-o, iar cei 400 000 de Km sunt estimati:
   „Odometru estimat din verificarile service autorizat 400.000 km”

   00
  • ce frumos, au schimbat după ce am publicat eu, și i-au răspuns și omului care mi-a dat pontul.

 13. Offtopic: se poate vedea dacă o barcă este dată ca furată? Am găsit una pe olx și este interesantă. Merci

  00
 14. NOU
  #45

  Bună ziua, le mulțumim celor care ne-au sesizat în legatură cu veridicitatea datelor afișate în oferta noastră! Am verificat situația și am corectat informațiile comunicate în anunț. De asemenea, am inițiat o investigație internă și am început demersurile legale față de persoana juridică de la care am achiziționat automobilul cu odometrul modificat.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube