Despre eRomânia

Faza cu portalul eRomânia e cam așa: nu e nimic nou. Nimic. Băieții deștepți din IT au mai dat o lovitură și au făcut-o la vedere, așa cum le place să lucreze. Mai țineți minte e-librărie? Da, acum 10 ani a fost aceeași fază, 2 milioane au intrat în buzunarul unor băieți deștepți ca să nu facă nimic. 100.000€ pentru siteul evz.ro de către Ascenta/Softwin? Țeapă.

Sunt zeci de rahaturi din astea, despre care nimeni nu vorbește în public, că nu se poate vorbi în public de așa ceva. Nu poți să scrii de rău de X sau Y, că atingi interese. Nu poți să scrii de directorul de la HP sau de cel de la Intel, că mâine s-ar putea să ai probleme de hosting, că ăia nu mai vor să livreze piese către datacenterul unde ești găzduit. Nu poți să îl muști prea tare pe Bătrîneanu, că se pupă pe bot cu Pambuccian, și e de rău. Apropo, voi credeți că Tudor Galoș îl peria atât de insistent pe Tatomir așa, degeaba? Nu poți să zici nimic de rău de furturile de domenii de la ROTLD, că mâine poți beneficia tu de prietenia cu Stăicuț și cu idioata aia de la ICI. Nu poți să dai în judecată rol.ro, că nu știi ce te lovește și de unde.

Oamenii ăștia operează de 20 de ani. Nu i-a mișcat nimeni și nimic din loc. Se schimbă între ei, se ajută, se acoperă și se scot din rahat. Nu vor fi mișcați nici de scandalul ăsta, nici de vreo petiție, nici de vreo plângere. Scandalurile și împărțeala se fac în spatele ușilor închise. Și totul se bazează pe frica insuflată jucătorilor din industrie. Gașca dinozaurilor care fac rău industriei de IT din România continuă să lucreze.

pantera

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

12 comentarii

 1. Cred ca si dol.ro si averea platita, parca 250.000 euro doar la una din incercari, pe mizeria de IBM websphere merge adaugat dar probabil daca te apuci sa le treci pe toate dai in carpal tunnel

  00
 2. Asta cu „mizeria de IBM Websphere” e cu dus și întors. Depinde foarte mult de cei care îl configurează. Dacă e lăsat ”out-of-the-box” probabil nu va merge chiar bine la încărcare mare. Desigur, nu e cazul de încărcare mare la eRomânia.

  00
 3. intra in .com, hosting in USA si te doare la basca…ah, uitasem, te trezesti cu uratii la bloc…ca ei asa actioneaza, la intimidare

  00
 4. 100k pt site-ul evz nu mi se pare exagerat.

  00
 5. Două chestii.

  1. Intră pe mizeria aia de portal. Caută „robin”, fără ghilimele. Al doilea document oficial al statului român este un referat despre Scooby Doo.

  2. Intră pe http://ro.lipsum.com/ și ia primul paragraf. Introdu-l (da, tot, 2000 de caractere sau câte are) în căsuța de căutare. Unele rezultate sunt foarte interesante.

  Cu plăcere.

  00
 6. La „Social” in footer au iconite RSS, Facebook si Youtube.
  La „Facebook” e link spre Facebook.com :)

  00
 7. Se numeste „Portalul democratiei participative”
  In schimb .. pe canalul de Youtube:

  All Comments
  Comments are disabled for this video.

  00
 8. Robintel, am incercat sa caut ca tine dar imi zice sa-l contactez pe Fănel. Sigur n-ai strecurat ceva pe tura ta de lorem ipsum si scooby doo?

  „An unexpected error occurred. Try your search again. If the problem persists, contact your system administrator.”

  00
 9. @Toni

  Văd c-au rezolvat-o, românește. În loc să pună o limită de caractere la căutare, au pus un alt timeout de căutare. Probabil atât s-au priceput.

  Oricum, ca să vezi ceva din mizeria asta, trebuie să intri în cont. De exemplu.

  De pe aceeași pagină, poate vrei un fișier cu agenți economici și datele lor complete…

  Practic, băieții au luat opt milioane de euro pentru că au reușit să instaleze IBM websphere (o versiune mai veche) și i-au pus un template, după care au băgat ceva date în el.

  Zero optimizare, zero securitate, zero performanță a banilor.

  00
 10. E niste shucare a lu’nasha…ia d’aici !
  https://www.ibusiness.com.ro/

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.