De ce urăsc oamenii polițiștii, episodul #56742

În lipsa unor statistici și realizări reale, Poliția comunică:

Ca urmare a manifestărilor publice de protest, desfășurate pe raza municipiului Brașov în perioada 28 – 30 martie 2021, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, au efectuat verificări în vederea identificării persoanelor participante și stabilirii legalității activităților desfășurate. Din primele verificări, au fost identificați 19 conducători auto, ai căror autovehicule au îngreunat sau împiedicat circulația pe drumurile publice, punând în pericol siguranța circulației celorlalți participanți la trafic.

„Cu privire la aceste aspecte, polițiștii brașoveni s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosare penale în care efectuează cercetări relativ la săvârșirea infracțiunii de «împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice», dosare instrumentate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care vor fi propuse soluții legale la finalizarea cercetărilor”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

De asemenea, polițiștii au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, 5 permise de conducere și au aplicat, până în acest moment,  28 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 9.300 lei pentru încălcări ale prevederilor legislației în domeniul rutier, pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială și pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid -19.

Ce e înfuriant aici nu e că Poliția și Jandarmeria filmează constant la toate evenimentele astea. E normal, și fac asta de minim 10 ani.

Ci că au putut în două zile să identifice 19 șoferi care au făcut nasoale la 2 zile de proteste. Pe rahații care fac nasoale ani de zile nu. Pe ăia care parchează aiurea, pe ăia care fac curse prin oraș, pe ăia care circulă beți nu. Da, Poliția nu știa că pe Carpaților se făceau curse se mașini. Uneori mai intra unul cu viteză într-un stâlp, restul fugeau, poliția venea și trata totul ca un accident singular. Nu știau ei nimic despre nimic. Abia după al cincilea accident la rând au catadicsit să facă ceva.

Dar la stat la pândă cu radarul într-un weekend și apoi dat comunicat triumfal sunt primii. 

Ce nu mai vede poliția:

  • imobile cu autorizație de P+2+m care au de fapt P+6. Numai în Brașov sunt vreo 3 de care știu eu, dar poliția nu știe altceva decât a informa proprietarul sau constructorul de cine i-a reclamat.
  • șoferii evident beți.
  • șoferii care au telefonul constant la ureche. inclusiv ăia care circulă cu mașini pe care scrie “Poliția”
  • mașinile parcate ilegal cu orele. nu, nu săracii curieri care fac una alta, că pe ăia sar repede, ăia care încurcă circulația.
  • mașinile parcate pe trecerea de pietoni. ziua și noaptea.
  • fațadele care cad.
  • trotuarele cu zăpadă pe ele la 11am.

Dar stați liniștiți cetățeni, i-au găsit pe ăia 19 care au fost la proteste! Orașul e mai sigur acum!

 

10910371006505

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

37 comentarii

  1. Lista continua cu:
    -gioarsele care scot fum de zici ca i incendiu in urma lor
    -gioarsel

    00
    • Am dat enter din greșeală
      -gioarsele care au stopuri ce nu le merg, cauciucuri varza
      -masini care nu pot fi justificate (ca valoare) de proprietarii lor
      -fetite care stau pe marginea drumului
      -baieti care vând diverse chestii pe marginea drumului sau la semafor
      -baieti care se ocupa de parcări (in special in București)
      -baietii care au intrat in curtea spitalului din Bacău sa strige chestii la medici
      -sa mai puna si altii ca sigur mai sunt multe

      00
    • „[…] nu se vada baietii care-i prostesc pe prosti, si fetele care noaptea vand pizda la colt.

      O buna parte nu produce pentru comunitate; ma intreb: cum asa? nu se platesc taxe?

      Au venit de doua, trei ori ca sa ceara bani, si au luat-o la muie, pe bani. Spaga este cea care te scoate din cacat: un politist, un procuror, un senator si ai scapat.

      Gigi, de ce e rau si e si bine, uite-te cum zi de zi apar alte limuzine.”

      00
  2. Voi nu intelegeti un lucru:
    -politia,continuatoarea militiei,este lipsita de orice morala si principii
    -cei ce se fac politisti sunt in mare masura lipsiti de orice etica,principii si morala,sunt caracterizati de servilism,caracter duplicitar,parvenitism si dorinta de imbogatire(hai sa vedem ce masini conduc unii politisti,ce vile au)
    -academia de politie….da,profesori reputati prin plagiate
    -institutia politiei functioneaza pe smecherie,vezi cum dupa cazuri celebre,dinca sau crima de la onesti,ce profesionisti sunt,si ce exemplar au fost sanctionati cei ineficienti
    -institutia ar trebui reformata,camere sa inregistreze agentii , eliminarea coruptilor,stoparea angajarilor din surse externe,hhhmmmm,dar stop,de la prim ministru pana la ultimul amarat de agent ce sparge seminte la tara nu isi doresc asta(credeti ca batausii de la sectia 16 sunt caz singular???sa vedeti cum interogheaza suspecti,sau cum aduc ei martori,ca pe vremurile cu volga neagra)
    -societatea nu pune suficienta presiune pe agenti,atata timp cat nu ma afecteaza pe mine,las-o balta

    00
    • Se vede ca esti mai citit decat mine si ai vocabular…eu as fi spus ca, majoritar, polutionisti se fac meltenii pusi pe capatuiala…de aia isi permit suedejii sa faca ce fac …pentru ca ii cunosc foarte bine , împart cu ei ‘profitul’…

      00
    • Totusi s-a gasit un prostan de militian sa-ti dea minus…De astia nu scapam.

      00
    • @Viorel

      Îi supără adevărul, ce să le faci

      00
  3. Adică și găsesc șoferi și sancționează din oficiu. Asta doar când le convine.
    Ați văzut cazul lui Iuda, youtuberu?
    Depune plângere la poliție pentru agresiune, dă filmarea la poliție, i se vede țăranului numărul de la mașină și clasează după 5 ani dosarul cu autor necunoscut.
    Oare cat de greu poate fi să găsești un Sandero alb, cu Nr ăla de acum 5 ani? Mașina aia are un proprietar, e o persoana care o conduce, se plătește un impozit, se poate afla la plata rovinietei pe numele cui e talonul, mașina aia e înrolată la o primărie, lu mistrețu ăla i se vede fața clar.
    Oare chiar nu poate/putea fi găsit?

    00
    • Activitatea poliției trebuie să dea bine în statistici. Mai bine vă feriți de toți dubiosii că s-ar putea să muriți cu dreptatea în mâna.

      00
    • @Ionut

      Omiți un detaliu.
      Iuda spune că, la scrierile unor comentatori, țăranu’ ăla lucra la jandarmerie.

      00
  4. Ai dreptate mai puțin la partea cu construcțiile.

    Primăria dă autorizația de construcție și ea trebuie să supravegheze urbanismul într-o localitate, nu poliția.

    00
    • Acolo are atribuții poliţia primăriei (localii), că au departament de „disciplină în construcţii”

      00
    • Pentru că desigur orice fost vatman, actualmente polițist local, știe el cum se exercită controale conform prevederilor legislației în vigoare, privind legalitatea executării lucrărilor de construire/desființare, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, schimbare de destinație, precum şi orice alte lucrări. Era cu dreapta pe manivela de la tramvai și cu celelalte trei membre răsfoia legislația în vigoare.
      Și tot noi ne mirăm că suntem pielea pwlii și nu ne ia nimeni în serios.

      00
    • @geutz, parcă şi văd cum şefu’ la poliţia locală explică la tablă agenţilor:
      – Dacă vedeţi pe teren ceva P+2+m şi nu are autorizaţie să raportaţi.
      – Hai şefu’, da’ de ce ne dai aşa greu, cu ecuaţii ?

      00
    • Nu-i cu ecuații, ci doar cu una singură „P+2+m”, în schimb necunoscutele-s multe:
      – 2 și m…că „P” le e clar de la ce vine

      00
    • paco, vatmanul ala vine sa vada daca ai imprejmuire, daca ai panou, daca faci praf, daca speli rotile de noroi. cea mai intelectuala activitate a lui este sa citeasca autorizatia si sa vada daca chiar ala e obiectivul si daca mai e valabila.

      restul la ce zici tu acolo trebuie sa le verifice isc-ul. si ai dreptate, nu le verifica. doar foarte rar si doar unde trebuie.

      00
    • @thebblack, ce am scris nu am băgat din top, am inserat un copy paste din PLMB Serviciul Control Disciplina în Construcții. Să-mi bag eu pwla dacă oricare polițist local știe de reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, schimbare de destinație. Așa că îți iei amendă de la orice analfabet.

      00
    • paco, „Exercită controale conform prevederilor legislației în vigoare, privind LEGALITATEA executării lucrărilor de construire/desființare, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, schimbare de destinație, precum şi orice alte lucrări, indiferent de valoarea lor, ce se execută sau au fost executate pe teritoriul Municipiului București. Constată contravenții și întocmește procese verbale de constatare și sancționare a contravențiilor și după caz sesizează instituțiile abilitate ale statului;”

      sublinierea imi apartine. legalitatea o constata cerand astea

      „Titlul de deținere a imobilului/apartament/spațiu comercial etc., relevee, unde se execută sau s-a executat lucrarea;
      Autorizația de construire/desființare și documentația ce a stat la baza emiterii acesteia (certificat de urbanism, avize și acorduri solicitate prin certificatul de urbanism, proiectul vizat spre neschimbare, expertize, etc.);
      Anunț începere lucrări;
      Proces Verbal de Recepție la Terminarea Lucrării;
      Registrul Unic de Control;
      Actele de identitate;
      Certificat de înregistrare firma, delegație/împuternicire;
      Contracte execuție lucrări;”

      toate alea sunt birocratia oamenilor din birouri care este ei. n-au nici o legatura cu executia propriuzisa.

      ah, noi nu ne-am luat niciodata amenda de la analfabeti. am luat de la garda de mediu, am luat de la rutiera, am luat de aia care verifica greutatea camioanelor. ba mai mult, am luat direct de la primarie. stii cine a platit-o? primaria. un functionar a fost prea ocupat sa urce 2 etaje cu o hartie asa noi eram ilegali asa ca departamentul nostru juridic i-a convins pe cei de la departamentul lor juridic in cam 30 de secunde ca e mai bine sa o plateasca tot ei. forma exacta sub care au trecut-o nu stiu.

      00
  5. Aia cu contructiile tine de primarie, adica aia care au luat spaga. Sa nu incurcam spagile.

    00
  6. Babaiatule, ieri mergand sa-mi iau tigari vad iesind din magazin un politist de etnie romulana care a indesat in portbagaj cateva baxuri de peturi de bere
    M-am uitat atent la epoleti sa vad v-urile localarilor si nici pomeneala . Omul era in uniforma regulamentara si masina era si ea regulamentara: bembeul negru cu suspensia praf si motorul torcand incetisor ca un motor de taiat lemne, plus rugina corespunzatoare si numerele de Bulgaria. Dupa ce a inchis porbagajul, politistul care semana fix cu un recuperator in retragere, a dat discret volum la ceva Tanca uraganul plecand in zgomot de frane
    De frana lipsa, fer pa fer

    Scot telefonul sa verific daca nu cumva s-a facut dreptate si la interne e Nutu Camatarul, sau Sile, sau ambii. Nu s-a facut dreptate si nu, Revolutia nu a invins.
    Deocamdata

    00
  7. Poliția nu îi sancționează pe ăia de care zici tu în articol pentru că și polițiștii se poartă exact la fel în timpul liber (unii și în timpul serviciului).
    Asta se întâmplă pentru că majoritatea nu s-au făcut polițiști pentru că așa au visat ei de când s-au născut sau pentru că vor să facă dreptate, să schimbe lumea, au spirit de justițiar ș.a.m.d.
    Cei mai mulți s-au făcut polițiști doar pentru:
    •salariu bun
    •loc de muncă asigurat
    •ieșit la pensie la 45 ani
    •așa au vrut părinții

    00
  8. „mașinile parcate pe trecerea de pietoni. ziua și noaptea” aici am avut eu surpriza acum 2 ani, pe 30 decembrie pe la 21:00 am dus niste cumparaturi la rude si am parcat pe o trecere care duce nicaieri (nu este folosita aproape deloc seara, ziua mai sunt rataciti dar ii numere pe degete in fiecare ora), am zis sa nu ocup locul unui blocatar ca stiu si eu senzatia sa astepti omul cand iti blocheaza locul sa parchezi.

    so, am parcat cam jumate de metru pe trecere, jumate spre urmatorul loc de parcare fara sa-i blochez coborarea din masina, si am lasat si numar in parbriz ca stiam ca oricum stau maxim 15 minute dar cine stie cine crede ca bucata aia de loc ii apartine si sa nu incurc lumea.

    ma trezesc sunat de cineva care ma intreaba daca sunt „norbert” ca asa e pe hartie nume/numar, numar ascuns de apel, intreb cine e se prezinta cu ceva grad si un nume de familie care semana cu al unui prieten devenit politist, intreb daca e ala si face vreo gluma ca mi-a vazut masina – nu era ala. imi spune ca ar fi bine sa o mut, ca sunt locuri libere pe langa (locuri de-alea platite dar neblocate, le vazusem si eu dar cum ziceam nu blochez lumea inutil), ii spun ca plec in 5 minute, imi spune ca nu mai sta sa verifice dar o sa se intoarca. eu continuam sa cred ca o cioaca a cuiva care se tine de glume, si ma uit de pe geam si era masina de politie langa masina mea. de atunci cand ocup loc las numar, cand parchez (din necesitate) mai putin legal nu mai las nimic sa nu mai primesc apeluri de genul. dupa vreo 6 luni vorbind cu tovarasul meu din politie ii povestesc faza si chiar se pensionase cineva cu numele respective de curand, si era fix la sectia 3 unde era zona patrulata

    ps. nu contest ca in 95% din alte cazuri ii doare la banana de situatii de genul asta, dar eu am dat de ei pe propria piele, bine ca fara vreo amenda

    00
    • Celebrele 5 minute ale voastre. Nu, bos, nu parchezi nici 5 secunde, dacă nu e voie. Punct. Păcat că n-ai luat amendă.

      00
    • Mare combinatie.
      „De acum inainte cand parchez ilegal nu mai las numar de telefon si ma doare la pwla.”

      De ce nu e domnle si la noi civilizatie ca in Vest? Aia de ce pot?
      Lasa masina unde ai loc, chiar si pe locul cuiva, nu pe trotuare, nu treceri de pietoni, nu pe banda de circulatie. Pui numar de telefon, cobori de 3 ori in 10 minute daca e nevoie sa o muti. Nu mai fiti ghertoi

      00
    • Locuiam in Londra intr-un cartier de microbisti (hai cu Tottenham lol). Si de fiecare data cand erau meciuri, era puzderie de agenti veniti sa dea amenzi. Nu ai hartie de la primarie ca poti parca pe strada aia, ghinion. Alea 5 minute alea tale ar fi fost de ras.

      Si tot acolo, o vecina care se mutase de curand si isi astepta hartia a primit la amenzi cat parca pe strada noastra (in fata casei unde locuia) pana i-a venit aprobare de la primarie ca da, e ok, parchezi acolo si te costa atat. Nu stiu daca i-au anulat amenzile anterioare, ca intre timp m-am mutat.
      Dar mi-a placut ca erau atat de stricti – locuiesti acolo si ai hartie, ia si parcheaza. Nu? ghinion.

      00
  9. Eheei, bucurati-va, cetatenii mei platitori de taxe fara voia lor. In curand militianul clasic va fi istorie: o firma din Moscova, strada Lubyanka, a inventat bastonul autonom care cere singur declaratia.

    00
  10. Prost sa fii, ghinion sa ai. Sa te ia politia tocmai pe tine ca exemplu ca #uitedomle, noi ne facem treaba.

    00
  11. In 2021 incâ subt fetițe la strada intre piata iancului si piata muncii in bucuresti, ce zice politia?

    00
  12. Prin zona Carpaților circulă și mulți sparți la volan și nu sunt greu de identificat. Dar preocuparea Poliției Brașov e să-și facă implant de barbă, și o să ziceți că e o metaforă, dar nu e. E un trend printre băieții mai tineri, să arate ca Jador, că ăla dă tonul în modă.

  13. Ah, politia romana #love #sigurantasiincredere
    Facuse maica-mea reclamatie la politie din cauza unor vecini mai antreprenori asa, si politia a zis ca nu se poate duce peste ei, ca ii cunoaste. Sa se duca ea, sau alti vecini.
    La care mama „pai dom’le, da’ vrei sa ma omoare?”.
    La care domnul comisar „haideti doamna, ce va face”. Domnul comisar fiind de la crima organizata si toate alea. El cu pistolul la brau, sfatuia niste pensionari sa se duca sa isi faca singuri dreptate. Dap.

    00
  14. Bai, sunt la o facultate de drept din Romania la ID. Prin topul facultatilor din tara pe materia asta, deci nu Spiru sau Goldis. Eh, printre colegii mei din an sa zicem ca 25% sunt actuali politisti. Nu am vazut cocalari, combinatori si copiatori mai mari ca ei. Toti se bat sa copieze care de unde poate, toti se milogesc pentru raspunsuri, toti se lauda cat au mai bagat la pariuri, toti se baga sa scape de amenzi de circulatie pe altii.

    Nu aveam mari asteptari de la ei, dar sincer ma sperie foarte tare urmatoarea generatie de politisti. Si nu uitati ca astia sunt aia over-achievers, care mai fac o facultate ca sa creasca in grad. Nu pielea pulii care se bazeaza pe vechime sa avanseze.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube