De ce se pune meniul la intrarea in restaurant

Teoretic, pentru a da clientului o idee despre ce serveşte restaurantul şi a-l atrage înăuntru. Practic, pentru a da posibilului client o idee despre preţuri.

meniul_la_intrare

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. Am vazut practica aceasta in Venetia. E foarte buna ideea pentru a vedea rapid oferta lor dar si preturile. Pacat ca la noi nu (prea) este utilizata…

    00
  2. NOU
    #2

    am fost de curand in italia,si ce m-a surprins acolo,ca la restaurante de clasa,nu iti aduc meniu,ptr aperitive „antipasto”te intreaba : „carne sau peste”si iti aduc n feluri de apritive din felul ales,apoi la felul 2 vine si te intreaba exact ce vrei tu

    00
  3. Offtopic 2 cete de ciori, bineinteles prezentati ca fiind romani, s-au luat la bataie la un gratar traditional rromanesc de 1 mai. Cei care inteleg germana ar fi interesant sa citeasca comentariile austriecilor de pe forumul respectiv, sa vada adevarata lor parere, nu declaratiile oficiale ale politicienilor. Poate faci un post, sa ne distram un pic cand or apare oengistii care sa-ti spuna ca generalizezi si ca ciorile nu sunt asa, sunt doar neintelesi.

    00
  4. Se dadea ceva ulei sau zahar pe republicii ?

    00
  5. Taverna Sarbului nue tocmai ieftin, dar cica fac mancare buna. Prin Brasov se pun macar o aprte din preturi in cateva locuri, Republicii included. Sunt fan Mado :D

    00
  6. Nu cred ca fluctueaza preturile asa de mult incat sa nu-ti imaginezi singur cat ar costa. Dar altfel da cand treci pe langa un restaurant gen terasa, vezi meniul zilei, vezi delicatese gen.. papanasi cu nu stiu ce, hencles. Cu siguranta atrage si pe cei ce erau doar in trecere sau aveau in plan doar o bere. Partea practica.. preturile nu fac decat sa alunge oamenii spre un fast food, deci e mai bine cand nu-s scrise.

    00
  7. cate specimene, babe si ciudati pe mp2. n`are lumea ce face prin casa, sa saturat de spionat vecinii si „hai pa rapublicii, ca e juni”. natie de biciclisti.

    00
  8. Aceeasi practica este si in Turcia. Se pare ca este o metoda buna.

    00
  9. Dupa comentariile la articol se vede ca majoritatea cititorilor mai putin saraci cu financiarul si duhul inca sarbatoresc 1 mai-ul.

    E suficient sa mergi la restaurant in Romania civilizata (adica – Moldova) ca sa vezi ca nu trebuie sa ajungi pana in Turcia, Italia sau alte destinatii de buget redus ca sa vezi preturile la intrare.

    00
  10. ^Zilele Brasovului

    00
  11. In principiu se pune pentru a vedea ce fel de mancare serveste restaurantul. Nu e frumos sa intri undeva si apoi sa vezi ca nu iti place nimic.

    00
  12. Degeaba imi spune ala ce are in meniu, daca modul de preparare e jalnic, poate sa puna 5 000 de meniuri la intrare.
    La restaurante, si bodegi, d-ale dastea, cea mai buna buna promovare e recomandarea din partea unor prieteni sau cunoscuti. In felul asta mergi la sigur.

    00
  13. NOU
    #13

    Daca veniti in Brasov, mancati la Casa Romaneasca din Piata Unirii. Si nu, nu sunt patron si nici angajat acolo.

    00
  14. mica corectie:
    Daca veniti in Brasov, mancati la Casa Hirscher din Piata Unirii. Si nu, nu sunt patron si nici angajat acolo.

    Ah da, nu pe ptr cine bea cola cu vin, turnat de sus sa faca spuma :)

    00
  15. NOU
    #15

    @moldo, nu chiar, in Mamaia este asa ceva, cam la 70% din restaurante.

    00
  16. In Anglia toate restaurantele mai mici ori mai mari au menu la intrare.Mi se pare corect sa stii cat te taxeaza ,ce tva iti pune si cam cat intra in buzunarul chelnerului/chelneritei.In zona centrala a Londrei sa practica 12.5 % din totalul consumatiei .
    Si ca sa raspund la intrebare :sa stii cat trebuie sa scoti la final ,nu sa faci scene ca ai dat prea mult ,cand tu stiai ca merita mai putin .

    00
  17. pai mai ales daca sunt preturi convenabile clientii sunt foarte atrasi .. mai ales aici in romania

    00
  18. cu vreo cativa ani in urma am fost la mare cu un amic, undeva pe la Jupiter era o terasa. pizza, va rog. pai nu mai avem. da e scris afara in meniu. la ora asta nu mai avem…bine, atunci ciorba de burta…nici asta n-avem…salutari

    00
  19. In toate tarile turistice pe care le-am vizitat am vazut aceasta practica la fiecare local. E chiar misto, ca poti vedea ce au si cat costa. Nu mai zic ca unii pun si fotografii, ca sa fii sigur ca daca vrei creveti chiar iti dau creveti, nu altceva pentru ca n-ai stiut bine limba lor.

    Evident, la noi cred ca 1% din restaurante fac asta.

    00
  20. Cind ai facut poza cu acest puhoi de oameni pe Republicii? De 1 mai?

    00
  21. @ Elena…Chiar asa, se trag din italieni? Defineste genetic un italian. Gigi Becali e italian sadea, se vede dupa ranga.

    00
  22. Eram in Paris si am vazut un restaurant cu numele „Romanian restaurant”. Am zis ca am gasit un restaurant la care patronul era roman, dar pe masura ce ma apropiam de tabla cu meniuri, am vazut scris cuvantul Lasagna. Ar fi trebuit sa dea un alt nume restaurantului, sa nu induca clientii in eroare. Stiu ca romanii se trag din italieni, dar totusi…

    00
  23. Nu puteam sa scriu romanii se trag din romani. Ce intelegeai? Nu pot sa scriu si cu litere specifice romanesti. Richard, tu nu ai stiut ca romanii ne-au invadat tara acum 1900 de ani in speranta de a crea imperiul roman si astfel unii dintre romani s-au casatorit cu femei dacice sau gete, a acelasi lucru, si astfel s-a creat poporul roman?
    Am fost invadati si de turci cam acum 500 de ani si de nemti sau germani, acum 100 de ani si astfel am ajuns sa avem in tara noastra si italieni, si turci, dar si germani. De la un timp incoace, tara s-a umplut si de chinezi. Probabil se va crea un nou imperiu, cel chinezesc. Mai ramane sa ne lamurim de cum au ajuns in tara noastra indienii si ungurii sau maghiarii, tot acelasi lucru este.

    00
  24. NOU
    #24

    Mi se pare o practica inteligenta si civilizata, in Anglia am vazut si eu ca aproape toate restaurantele au la intrare un meniu ca sa-ti poti face o idee despre ce ai putea sa servesti inauntru si despre preturi. Pacat ca la noi nu se obisnuieste desi am vazut si pe-aici cate un restaurant, doua, care au avut inspiratia sa afiseze meniul la intrare. Oricum eu sustin acesta practica..

    00
  25. In Franta , metoda asta e destul de raspandita , de altfel , inca nu am vazut restaurant (indiferent de clasa) fara meniuri afisate in prealabil la intrare.

    00
  26. E adevarat, Taverna Sarbului nu e chiar cel mai ieftin loc in care poti manca, dar e un loc frumos, cu mult bun gust si cu mancare multa, in general cu portii mari pe care abia le poti termina. Nu am mancat de la Taverna decat de 3 ori in viata mea, de 2 ori la Bucuresti si o data la Brasov, dar a meritat din plin.

    00
  27. Cata lumeaaaaaaaaaa!

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.