De ce nu oprim spywareul, adwareul sau spamul?

Oare nu e mai simplu să închidem companiile care fac aceste lucruri? Cât de greu sunt de depistat şi de închis aceste companii?
Citeam un articol despre libera iniţiativă, despre şansa fiecăruia, despre „internetul este un loc liber”. FUCK NO!!! NU si atunci când îmi instalează chestii nedorite, nu când îmi modifcă home-pageul, nu când îmi umblă la rezolvarea dnsurilor, nu când îmi apar 5 popupuri pe ecran, nu când primesc în continuare 100 emailuri nedorite pe zi doar pentru că am avut nesăbuinţa să îmi fac emailul public in 2001. E mai simplu să îi inchidem decât să producem software anti.
Internetul nu e gratis. Ca user plătesc accesul, ca developer plătesc hostingul.
Pe internet, ca şi în viaţa reală, nu e democraţie (cum zice tizu acilea).

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

5 comentarii

  1. treaba’i simpla. ii inchizi pierd multi (cei care produc software, cei care „spam-uiesc”, cei care cumpara sa se faca spam). nu ii inchizi toti fac $…
    it’s all about $.

    00
  2. asta e de la sine inteles. dar din moment ce 99% dintre useri urasc chestia asta…de ce nu se scoate in afara legii?

    citeam undeva ca un director de la o companie de adware se plangea ca pe computerul fiicei lui aparea popupuri cu pr0n. well, de unde oare? :D

  3. Este in mare masura si vina utilizatorului ca nu se documenteaza suficient si ca nu citeste licentele de utilizare (in special la programe bundled cu adware say spyware) .. Deci mare parte a programelor sunt complet legale, pt ca spun tot ce vor face inainte de instalare. Iar in legatura cu filmuletele alea…. sunt de parere ca administratorii site-urilor respective ar trebui sa fie trasi la raspundere, nu creeatorii acelor programe spyware.. Mai multe ca sigur toate acele programe erau instalate pe un cont de affiliate, al administratorului site-ului. Asa se fac banii…

    00
  4. totusi, nu te astepti sa ti se instaleze zeci de porcarii cand instalezi in program.

  5. zoso, sincer sa fiu, eu am patit ce zici tu mai sus, pe vremea cand foloseam kazaa. dar vina, in cea mai mare parte era a mea pt ca nu citeam „agreement-ul”. deci infectarea cu spyware sau adware se datoreaza in mare parte a neglijentei utilizatorului. cat despre stomparea acestora este foarte greu. in special spam-ul pt ca el nu este trimis doar de companii, remember computerele-zombie?

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile