Busyka, între comercial şi nesimţire

Savurez cu deosebit interes vâlva făcută în jurul arestarii unui hacker/cracker/pirat din Iaşi care oferea câteva mii de titluri piratate spre vânzare. Trăim într-o ţară simpatică, unde „schimbul” sau obţinerea gratuită de titluri este nepedepsită şi sperăm să rămână aşa. Pe când, vânzarea a ceva ce iei gratis de pe net deja intra în sfera penalului. Probabil tipul credea ca nu il vede nimeni.
Sper să îi ia poliţia în curând şi pe suedejii de la Universitate/Sf. Gheorghe, cu Potoshopu şi San Ardeas-ul lor. Oare BSAul ştie?

ps: contrar legendelor, poliţiştii români nu sunt atât de proşti precum îi impersonează Mihăescu sau cum se prezintă agenţii de circulaţie, cărora le ia 15 minute să completeze 10 rânduri şi preferă să ia mită decât să scrie. Şi că mi-am adus aminte, nea Garcea, după ce iei mită, nu imi face morală că de aia se duce ţara de râpă că toţi dăm mită. Nu te-am forţat eu să îmi ceri.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

7 comentarii

 1. Wa shmechere ce a facut tipu’ asta BuSYka nu a fost numa sa copie filmele si jocurile de pe net si apoi sa ni le vanda noua! El este un programator care a crackuit jocurile alea si le-a facut accesibile noua! Nu le-a bagat nimeni mana in buzunar alora care se plang.

  Iar despre Garcea ai mare dreptate!!!

  Bafta!!!

  00
 2. Aspectul Busyka este destul de controversat mai ales aici in Iasi. Sincer…. e mai mult legenda, un mit care s-a creat in jurul a ceva ce toata lumea shtie ca exista dar prea putzini au vazut cu adevarat. Faptul ca vindea jocuri, filme sau soft…… e de condamnat ca le vindea? Eu zic ca nu… in definitiv fiecare traieshte cum poate. Cei ce au cumparat de la el…. nu au fost obligatzi sa o faca. Au facut-o din comoditate, lipsa de alte surse de unde sa ia ce au nevoie moka shi tot asha. Eu zic ca schimbul este destul de corect. Nu cred ca sunt multzi care sa ishi permit o licentza de Photoshop sau un joc cu licentza. Shi la fel de putzini sunt cei care shtiu sa foloseasca site-uri de DC sau torrente. Shi ajungand la partea cu Garcea….. eu personal shtiu militzieni care luau pt copiii lor filme shi jocuri de la Busyka. Sincer…. prea multa valva pt nimic. Busyka e liber shi activ in continuare…. shi partea cea mai funny este ca asha va shi ramane. Dat fiind ca la el in casa s-a gasit numai un comp cu windows (cu licentza) shi nimik altceva….. nu a fost organizata nici o actziune care sa le dea anchetatorilor dovezi reale ca se ocupa cu asha ceva….. eu cred ca cea mai mare problema a anchetatorilor la ora actuala este: Se poate dovedi ca Busyka, cel care se ocupa cu piratarea jocurilor shi a softurilor noastre de toate zlele este una shi aceeashi persoana cu Mihai Corneliu Stoica? Eu zic ca nu….

  00
 3. Busyka ..sanatate oriunde ai fi si oricine ai fi…ms pentru toate filmele, jioacele si pemtru soft. Numa’ bine

  00
 4. Busyka…ma omule nu mai da nimeni de tine…oricum bine faci ce faci shi fa-o in continuare ca bine faci.cauta-ma

  00
 5. Eu nu inteleg de ce il pupati in derier pe mr Busica asta. E chair asa greu sa faci rost de ultimul joc sau ultimul film aparut? Si inca ceva, nu cred ca un om ca asta era in stare sa sparga protectiile de la jocuri…pur si simplu le lua de pe net sparte. Dar pentru ca exista fraieri si nestiutori sau comozi…omu si-a facut o afacere…tot respectul. Asa cum aia de la teleshopping vand gospodinelor telenoveliste retete magice, asa si gagiul asta vindea putzoilor cu aer de calculatorist filme si jocuri la 100 mii DVD-ul.
  Pe scurt: scotea de pe net discul..il multiplica (un dvd blank costa cam 10 mii in cantitati mari) + 5000 lei pe o carcasa de DVD (book) si cerneala de imprimanta…lua 80 de mii de la fraieri. Mare afacere, mare tupeu, mare caracter.

  00
 6. Busyka merita tot respectul, e un om destept kre stie s se descurce, iar politzaii sunt prea inapoiatzi pt secolul asta, la ei nu a ajuns ink tehnologia, deci….nu au ce-i face! Multa bafta Busyka!

  00
 7. frate cate jocuri am cumparat de la el,toata tara il stie. El lua jocurile intr-o perioada cand netul nu era asa accesibil oricui,nu existau firme de net cand a inceput el sa faca treaba asta. E tare omu ce sa mai.

  00

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube