cum se pregatesc romanii de turism

Cu două luni înainte de începutul sezonului estival, hotelierii şi agenţiile de turism anunţă mărirea tarifelor pe litoral. Preţurile la cazare vor fi cu până la 7% mai mari, în funcţie de investiţiile realizate de fiecare hotel.

via realitatea

Scumpiţi-le cu 200%, vă pup din alte ţări!

Ar trebui sa facem o campanie:

„Ajutati turismul romanesc sa isi revina! Mergeti in alte tari, poate asa isi vor baga ai nostri mintile in cap!”

Ce ziceti?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. subscriu

    00
  2. Evident, va fi si mai plin, si mai si, si mai si – anul asta.
    Incasarile vor fi iar cele mai mari, si tot asa.
    Sa ne obisnuim, pe bune, CHIAR asta e tara, nu mai sperati la imbunatatiri in urmatorii 5-10-15 ani.

    00
  3. NOU
    #3

    Oricum scumpesc de 6-7 ani incoace. Nu au rezolvat nik. Romanii merg in Grecia, Italia sau Spania. Ei isi ling ranile pe litoralul asta plin de chistoace. Asa ca nu avem nici daca vrem alte varinate. Ori strainatatea ori Vama Veche :D

    00
  4. Astia sunt absolut inconstienti (si nesimtiti de-a dreptul). Deja e pra de tot: platesti sume exorbitante pentru servicii la nivel de Afghanistan. Nicio problema, sa tot scumpeasca. Eu astept cu mult interes momentul in care toti acesti „business moguls” vor da faliment – ca doar si turistul strain trebuie sa se destepte la un moment dat si sa isi dea seama ca e luat de fraier in romania. Abia atunci poate se va face ceva si pe la noi pe litoral (evident nu de catre romani).

    00
  5. ooo da …. tre campanie mare, cu bannere si activitati intamplate in afara pentru ca e mai ieftin

    00
  6. Mă bag la campania asta. Numa’ că am senzaţia că onor clientela actuală a „hotelierilor” de pe „Litoral” nu citeşte bloguri.

    De fapt, nu cred că mai citeşte cine ştie ce, de când producătorii de hârtie igienică au renunţat la etichetele cu instrucţiunile de utilizare.

    00
  7. „turismul romanesc” si litoralul romanesc, doua eterne subiecte de discutie. in ceea ce priveste litoralul romanesc, sa fim cinstiti, atata timp cat profitul iese nu vor schimba nimic – n-au de ce. si poate ca intr-un fel (ciudat, sadic) e mai bine asa – suntem „constransi” sa mergem sa vedem lumea de dincolo de granitele tarii.
    poate, poate intr-o zi vom invata totusi ceva de acolo.

    00
  8. asta ne e stilul de afaceri. ce sa mai schimbam? marim pretul!

    00
  9. Haha eu stau pe moca. Veniti cu banii si cu gainile pe luneta. Navala la mare!

    00
  10. ma mir cine exact se mai duce la noi la mare si sta sa inghita servicii mediocre.

    00
  11. cristi, tu te cari, ti-e simplu:))

    00
  12. nu turismul romanesc e de vina… ci legile de cacat care le permit sa trateze turistii cum vor ei. in ro tot ce tine de legislatie este in pom… acolo e radacina raului… :(

    00
  13. Campania a inceput de citiva ani, dar nu pare sa influenteze cu nimic situatia. Sint si vor fi in continuare suficienti imbecili care in statiunile din strainatate se simt prea nimeni ca sa nu ramina in tara, sa poata cheltui dublu, triplu etc. In felul asta si gluma ast ade turism romanesc face bani, si cercopitecii se pot lauda cu vacante „de lux”.

    00
  14. mai putini clienti + preturi mai mari -> aceeasi bani de unde mai putina bataie de cap pt angajati, cheltuieli mai mici pt hotel deci alta sursa de venit
    nesimtirea asta va inceta cand acei ultimi ramasi nu vor mai fi dispusi sa dea niste sume astronomice dar asta nu se va intampla prea curand

    00
  15. @ CerealKiller: „turistul strain trebuie sa se destepte la un moment dat” >>> deja TUI-ul nu îşi mai trimite turiştii pe litoralul românesc. Agenţiile şi hotelierii au refuzat pretul de 29 EUR/camera propus TUI pe motiv ca e prea mic.

    Se vor gasi turisti autohtoni care sa populeze litoralul romanesc la vara. Sunt genul de turisti needucati dpdvd turistic care au bani si se complac in jegul propriu (adica conditii ospitaliere ca la ei „acasa”).

    Cat despre investitori care sa concesioneze actualele unitati de cazare nici nu mai poate fi vorba in urmatorii 3-4 ani.

    00
  16. Romanii primesc ce merita. Cum e posibil ca la preturi mari, conditii de rahat, toate locurile sa fie ocupate cu luni inainte?
    Cineva face rezervare acolo ..
    Seamana un pic cu politica .. jur ca noi ii votam tot pe astia de 20 de ani aproape .. macar in turism putem plecat in Bulgaria, poate alegem un parlamentar de acolo

    00
  17. Atata timp cat va exista cererea care exista preturile vor creste continuu.
    Fie vorba intre noi, daca as avea si eu o pensiune sau un hotel, n-as sta de prost cu preturile anului anterior daca toata lumea le-ar creste. In schimb as incerca pe cat posibil sa imbunatatesc serviciile pe care le ofer, ca sa-i motivez turistului oarecum cresterea de pret. Din pacate la noi nu exista asta. In fiecare an conditiile sunt parca tot mai proaste.

    00
  18. Nu e numai de preturi si servicii. Am fost cu copiii 3 saptamini in Grecia,perfect, dupa 2 saptamini am fost la Marea noastra cea Neagra. Intr-o zi jumatate copilul meu a facut interocolita cu febra si diaree de toata frumusetea pt. ca inghite apa de mare. Va puteti imagina ce contine apa noastra?

    00
  19. Anul trecut la inceput de sezon se plangeau hotelierii de pe litoral ca vor da faliment iar la sfarsit am aflat ca a fost unul dintre cei mai buni ani ai lor. Romanul e asa de comod la minte ca prefera jegul din tara, preturile de Paris si inghite gogosile cu masini furate pe la bulgari, de parca la noi le parcheaza descuiate.

    00
  20. Acum sa nu exageram, la bulgari e criminalitate, nu putem nega, dar totusi..
    Avand in vedere ca nu ii vizitez deloc, daca m-as lua de hotelierii nostri m-as lua cam degeaba – oamenii fac un ban cum au invatat.
    Sigur si-ar schimba atitudinea daca ar da faliment hotelurile unde respectul pentru client e ZERO.
    Au suedejii o vorba „Nu-i prost/hot ala care cere, ci ala care da”.
    De ce sa ii injuram pe hotelieri? Au marit preturile spunem noi … si ce daca?
    Au clasificari, stele, cineva verifica, teoretic ei merita banii – doar sunt hoteluri si pensiuni verificate de institutiile statului.
    Oamenii contribuie la PIB, platesc taxe, au facut locuri de munca..
    Au dat spagi peste tot, sunt romani de-ai nostri.. ca fiecare… acum ne dam loviti si ne ofticam ca au facut bani .. cand ei se comporta normal, doar ca au stiut in ce sa investeasca. Unii au si muncit pentru averile lor.
    Si de ce ne-ar deranja (si pe mine ma deranja in comentariul anterior, m-am razgandit) daca sunt plajele pline la vara? De ce ne-ar deranja ca isi ocupa din timp locurile, are statul nevoie de impozite din ianuarie, nu numai la vara.
    Daca eu ma duc la greci, de ce mi-as dori ca nea Gheorghe din Prunii de Jos sa vina acolo? … nea Gheorghe poate cumpara frumos o vacanta scumpa in Mamaia si macar raman taxele in tara.
    Deci fratilor, dublati preturile, luati-le banii ca poate ajung si de comisioane si de strazi, daca-s mai multi.

    00
  21. Hahaha… eu stau mai la cort mai tot timpul… in your faces! E cel mai ieftin si, in plus, la mare este cea mai placuta senzatie sa te trezesti transpirat, cu nisip pe tine, deschizi „usa” cortului si alergi in mare.

    Iar la munte oricum sunt ieftine cabanele de pe munti… desi cortul imi este casa deseori si pe-acolo. Va recomand alternativa asta. Hahaha! Ce bine este sa te vinzi ieftin!

    00
  22. Bravao voua alora de va mirati ca iar cresc preturile la ceva in Romania. Iata inca doua idei de subiecte care sa va mire, pentru ca se petrec la fel de neasteptat si sunt la fel de spectaculoase: vaca are patru picioare, apa fierbe la o suta de grade. Greu de crezut, sa ne manifestam indignarea, domnilor!

    00
  23. O campanie ar fi buna. Din pacate, cititorii de bloguri, desi mai evoluati decat cei care nu-s la curent cu informatia, sunt in numar mult mai mic. N-ar mai merge 500.000 de oameni sa zicem, dar restul tot s-ar duce.

    00
  24. NOU
    #24

    Pe asta o sustin si eu ! Apropo de tarife sa fi vazut tarifele din Poiana Brasov din iarna 2007-2008 ! Eu unul ar fi trebuit sa pun deoparte 80 la suta din veniturile mele de pe un an sa stau 7 zile de sarbatori la hotel in Poiana.

    00
  25. In cele mai multe cazuri preturile astea cresc datorita cresterii pietei. Cum la noi tot cresc majoritatea serviciilor si materiilor de la furnizori dpdv al costului, e normal ca si in turism sa se reflecte asta.

    Apoi, considerand un nivel al anului anterior stabilit de concurenta luata pe segmentele din turism, si avand in vedere cresterile preturilor in general in tara, era de asteptat si de inteles ca TOTI comerciantii implicati in turism (poftim, si cei de pe litoral) vor ridica nivelul preturilor.

    E suficient ca unii hotelieri mai influenti pe piata sa fi avut in iarna-primavara costuri mai mari cu imbunatatirile si astfel sa-si planifice venituri mai mari, si ei vor reusi sa regleze nivelul pietei. Dupa ei se iau apoi toti ceilalti, iar lucrul asta nu e neaparat „romanism”/bisnita ordinara, ci e un mod de supravietuire in industria asta. Atata vreme cat nu exista reglementari legale precise privind concurenta pe diferite sectoare din turism, cei mai mari sau mai influenti vor regla pretul cum vrea p..a lor. As simple as that.

    Nu comerciantii sunt de vina, ci statul. Iar pe stat il doare-n basca :-) Cel putin 1-2 ani de acum incolo, parerea mea. Pacat insa ca bulgarii au reusit sa prinda ideea mai repede, oricat de distrusi ar fi in alte domenii.

    Spain, Italy, here I come..

    00
  26. Baga-mi-as, era exact ce vroiam sa scriu si eu azi. Doar ca in mai multe cuvinte. Oricum ajunge ce-ai zis tu :)
    Una peste alta cacatii astia se lauda cu nu scumpesc „decat cu 5-10%”. Lame. Si cica in Bulgaria e alta smecherie sa tina deschis in extrasezon (adica de fapt in aprilie-mai) ca acolo sunt alte temperaturi. Iti dai seama, ca la 100 km de litoralul nostru e jungla tropicala-savana-padure ecuatoriala. Plm, daca tragi o basina la Vama Veche pute si la Nisipurile de aur.
    S-o punem de o campanie.

    00
  27. Stati voi linistiti ca se vor gasi destui tembeli ca sa populeze litoralul la fel cum populeaza si Poiana Brasov. Asta numai ca sa fie smecheri :”Vai draga am fos la Mamaia, Neptun, Poiana etc. si m-au filmat de la proteveu”. Nu o sa vedeti neamt, francez sau altceva venind pe la noi, si daca vine, a doua oara nu mai vine. Vezi si celebrul documentar fr pe Travel Chanel mult blamat prin blogosfera si prin presa pe nedrept

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.