Serial: Cum sa zbori fara griji (ep2 – imbarcarea)

sursa FOTO

Dupa prima insemnare din seria ‘Cum sa zbori fara griji’ in care am descris pregatirile dinaintea sosirii la aeroport urmeaza partea a doua care acopera aeroportul si controalele aferente.

  1. E intotdeauna recomandat sa ajungem la aeroport mai devreme decat trebuie. Fiecare dupa cum crede de cuviinta dar a fi acolo cu o ora inainte ne scapa de cozi si asteptat ce ne pot intarzia. Plecatul devreme e si el o practica buna atunci cand nu stim sigur cum e traficul si cat dureaza de fapt sa ajungem.
  2. Daca am clarificat faptul ca in bagajul de mana nu trebuie sa existe lichide in recipiente mai mari de 100ml, e momentul ca imbracamintea sa fie si ea confortabila si preferabil fara componente metalice. Pentru a usura atat viata celor de la securitate (nu este un caz de ‘sa-i lasam sa ne controleze ca sa nu fie platiti pentru statul degeaba’) este mult mai simplu sa fim echipati cu adidasi si pantofi fara siret in caz ca trebuie sa ne descaltam. Toti cei care poarta cizme sau ghete in general sunt descaltati, insa orice fara siret ne ajuta sa ne descaltam si sa ne incaltam la loc mai usor. De exemplu un adidas de orice fel poate fi inlocuit cu un model de tip ‘slip-on’. Slapii si pantofii cu toc sunt de asemenea de evitat in caz ca suntem fortati sa alergam pana la poarta de imbarcare si uneori din alte motive: unii simt ca e foarte frig in avion iar picioarele ingheata primele. Pe langa imbracaminte, bineinteles ca trebuie cat mai putine bijuterii, ceasuri si accesorii care trebuie date jos.
  3. Orice laptop din dotare trebuie scos din geanta si pus intr-o tava separata. Unele aeroporturi cer pornirea lor, cel putin in tranzitul international si pe alte continente.
  4. Atunci cand suntem in tranzit sau avem escala, produsele cumparate din aeroport ar trebui pastrate sigilate pana ajungem la destinatia finala. E un lucru usor de ignorat mai ales cand trebuie sa mirosim pe indelete parfumul abia cumparat dar daca se mai trece inca o data printr-un filtru de securitate e bine sa-l lasam in ambalajul lui.
  5. Niciodata n-ar trebui sa ne inghesuim la poarta de imbarcare. Eu intotdeauna ma gandesc ca nu se da nimic la imbarcare ca sa ne imbulzim cu totii. Nu se da nici daca mergem cu totii pe rand, dar e cu siguranta mai civilizat.

Continuare in partea a treia – Cum sa zbori fara griji(ep3 – Avionul)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

7 comentarii

  1. Punctul 5 este bun… cu o singura exceptie: daca mergi spre sau dinspre Romania. De ce? Pentru ca romanul in general calatoreste (si inca nu-mi explic cum face) cu cel putin 2 prapornite din alea de ar trebui date la cale ca si bagaj de mana. Asa ca daca nu reusesti sa urci printre primii ca sa ajungi la locul tau si sa-ti pui sus haina (daca e iarna de exemplu) si gentuta, poseta, rucsacelu, laptopu sau ce mai ai ca orice om normal, se poate ca in momentul in care reusesti sa urci si sa ajungi la locul tau sa constati ca e complet umplut si culmea de oameni care nici macar nu stau acolo! Am vazut nu o data, mai ales spre Romania, straini zen care au ajuns la locurile lor si pur si simplu nu reuseau sa inteleaga cum poate fi plin locul de deasupra randului lor daca nu sta nimeni acolo!… Deci la punctul 5 inghesuirea este o chestiune romaneasca de supravietuire…

    00
  2. NOU
    #2

    Cunosc…cunosc :D In special zborurile care duc spre aeroporturi mari pentru cei ce nu au avion direct catre Spania sau Italia. Ma uimeste intotdeauna cat poate sa care un om in bagaj de mana si recunosc ca uneori si eu am avut de inghesuit multe prostii, in special in ziua in care am plecat la facultate…dar cel putin mi se pare de bun simt sa nu te labartezi decat atunci cand altii si-au asezat propriul bagaj. Cand stiu ca am multe de carat si n-am incotro ma urc printre ultimii si cobor tot printre ultimii ca sa am timp sa le strang pe toate. But less is always more daca se poate :D

  3. Un alt avantaj al punctului 5 apare atunci cand trebuie sa te urci intr-un autobuz ca sa ajungi la avion: daca nu te inghesui si ramai mai la coada, vei ajunge sa stai in autobuz chiar langa usa, deci vei cobori primul.

    Cei din urma vor fi cei dintai :)

    Utila serie! Mult succes si cu urmatoarele episoade :)

    00
  4. Apropos de check-in. Eu nu pornesc de-acasa decat cu un geamantanel (aprox 45L) care incape lejer in cabina + eventual o borseta (‘male purse’)
    M-am saturat sa dau bagaje la cala si sa le scot deteriorate sau sa astept sa le recuperez de la banda pana mi se lungesc urechile.

    00
  5. Dupa cum spuneam ca raspuns la tot la comentariul tau la partea 1: sper ca imi dai voie ca nici cu asta sa nu fiu de acord: depinde foarte mult unde pleci si pentru cat pleci. Nu se poate intotdeauna sa iei tot ceea ce vrei in bagajul de mana (si mai ales depinde foarte mult peste cine nimeresti la checkin si cum e avionul: absolut nimic nu-i impiedica daca avionul e plin sa-ti dea valijoara ta la cala…)
    Iar cu valizele deteriorate asta este, e un fel de loterie: stii in ce stare o dai dar nu stii in ce stare o scoti. Iar cat astepti gandeste-te ca timp cat astepti tu un amarat se speteste sa-ti care tie si celor peste 100 de alti pasageri valizele… :) si ai putina indulgenta fata de el (asta bineinteles daca e un truditor cinstit si nu un ciorditor din valize care cu asta se ocupa in timp ce tu astepti)

    00
  6. @radu. Asta e si filosofia mea: ultimul la urcarea in autobuz, primul in avion:)

    00
  7. „gandeste-te ca timp cat astepti tu un amarat se speteste sa-ti care tie si celor peste 100 de alti pasageri valizele…”

    Neah! Nu ma sensibilizeaza d’astea. Si in plus primeste salariu pt munca asta.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube