Cum devii politician de succes

Pasul 1

Produci niște bani prin metode necinstite. Furi ceva, dai o țeapă, faci un contract cu statul, te descurci. Acest prim pas arată că ai valoare și că te poți descurca singur în lumea rea și crudă a politicii. Nu orice prostănac ajunge politician, trebuie să arăți că ai curaj și tupeu.

Pasul ăsta va atrage atenția Poliției asupra ta. Și aici ai două variante, fie te bagi în partid, la adăpost de toți și toate, fie dai banul unui Cătălin Voicu pentru a aranja un NUP. Băieții adevărați dau banul, băieții lacomi intră în politică, pentru că miros oportunitatea: se întâlnesc cu un Gigel de la un partid, ăla pune dosarul lui pe masă și spune cât din ce a furat trebuie să dea la partid.

Pasul 2

Odată intrat, ai ocazia, și mai mult decât atât, ești îndemnat să dai mai multe țepe. Că doar e nevoie de bani pentru partid, mâine-poimâine vin alegerile.

Ah, nu vrei să mai dai țepe? Păi ce facem aici, domnu’ afacerist, ne apucăm de făcut bine pentru popor? Vreți să mergeți la bulău pentru țeapa aia prima? Nu? Atunci fuga la dat alte țepe, că e nevoie de bani pentru partid!

Pasul 3

Șantajabilii ajung sus, manevrați de băieții deștepți. Li se spune ce să facă, cui să facă și cui să dea. E atât de ușor de dibuit cine sunt ăia, numai urmărind deciziile ilogice ale miniștrilor, de exemplu. Ponta aude mereu in cască zilele aste: “pune-l bă pe SIlaghi, chiar dacă e un penal și nu are treabă cu domeniul, e de-al nostru, ce, vrei să te întrebăm de procurorul Panait”.

Pasul 4

Te retragi la un moment dat sau înfunzi pușcăria. 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

8 comentarii

 1. haaaaa! nici tomografia mea la colon nu e atat de exacta! da’ … ti-a zis un prieten sau cum ai aflat? :P

  00
 2. de mentionat ca viata de dupa pasul 4 tine de cantitatea de cacat pe care nu ai putut sa o mananci tu si ai aruncat-o in altii pe vremea pasilor 1,2 si 3

  00
 3. deci asa ti-ai luat tu bmw…

  00
 4. Pasul 3,5 – daca te duce capul devi putred de bogat si nu mai conteaza infundatul pucariei pentru 8 luni-3 ani ( ti-i asumi de la inceput), asta daca esti prea prost si inca esti pe aici nestiind cand sa te retragi strategic in Bora Bora.
  Deci intr-un fel win-win.

  00
 5. Pasul 5
  Candidezi si ajungi presedintele Romaniei si ai imunitate totala
  Pasul 6
  Odata ajuns presedinte, pui diverse persoane de preferinta blonde sa inceapa de la Pasul 1

  00
 6. NOU
  #6

  chestia cu panait ar trebui clarificata. e un blog obscur pe undeva, insa e prea dubios ca sa-i dai crezare si zice ca inaite de a se sinucide, omul a fost vizitat de ponta, care la acea vreme era in etapa “afirmarii” si “demonstrarii” in fata lui nastase si a haitei.

  00
 7. Dl Petcu a rămas la 4 ? ;) just trolling

  00
 8. Ai descoperot roata:) Roata bai!

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.