Câți Cîrstoi mai sunt prin țară?

Mă gândesc la asta de azi dimineață, uitându-mă la averea lui. Cîrstoiu e doar unul, dar sunt convins că mai sunt cel puțin câteva sute ca el. Job la spital, job la facultate, job la clinica privată. După 20 ani, apartamente, afaceri, învârteli, aroganțe.

Dacă luăm județele și zicem 1-2-3 spitale mari din fiecare județ (poate unul per oraș, poate 2 la orașele mai mari), rezultă minim 200 de Cîrstoi.

Și asta doar pe spitale.

 

rich-politician-upset-angry-face

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

53 comentarii

  1. Am gasit pe Google in Romania sunt 1220.
    Sursa numedefamilie.eu/nume-de-familie-cirstoiu

    Comentariu apreciat.23835
  2. Ești tu hater. Nu ai văzut ca e unul de al nostru ? Doar merge cu metroul.

    Comentariu apreciat.1956
  3. Pai de aia avem inflație mare și constanta. Că de alde ăștia și gașca lor tot fac bani. Din ce in ce mai multi bani.

    Comentariu apreciat.951
  4. Nu mai dați șpagă / bacșiș nicăieri… Și ăștia or să dispară

    Comentariu apreciat.8410
    • l-ai auzit ce opărit era cu presa? „am operat colegi de-ai dvs, atunci cântați altfel”.
      nu vrei să dai, nimeni nu vrea să dea, dar când te trimite la plimbare dai.

    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 2151
    • Normal, șpaga aia îi menține nivelul de trai. Dacă nu o mai primește, dă ‘de la el’.

      Comentariu apreciat.1173
    • @Eu

      Da, absolut. Șpagă și de la pacienți, și de la studenți, și de contracte o avea prin firme ca să sifoneze bine vaca de muls, spitalul universitar.

      Ca averea nu se face singură.

      Comentariu apreciat.1013
    • Si mori pe patul de spital ca el te pune pe lista de așteptare. Doar nu s-o grăbi, are conturile pline, nu lucrează doar pe banii din salariu.

      Comentariu apreciat.731
    • @Fisherman – Cred ca nu ai citit articolul de 2 paragrafe. Nu este vorba de spaga ci de cumul de joburi, asa cum mai sunt unii in 10 consilii de administratie la diferite structuri publice si pun ban pe ban si ajung la niste zeci de mii de lei pe luna.

      Comentariu apreciat.412
    • Îndemnul meu este unul general: nu dai ospătarului, frizerului, doctorului, nimănui! Au salariu? Să trăiască din ăla. E prea mic și nu ajunge? Salahor pe șantier. UMB de-abia așteaptă. La sapă cu 150 lei pe zi cu mâncare și țigări. E greu? Pune mâna și învață, fii electrician, tehnician gaz, instalator sanitar. Nu te duce capul? Eu nu cred că nu, doar că ai ales calea cea mai ușoară, nu fac nimic, mă complac, trec prin viață ca gâsca prin apă.

      Dacă nimeni nu ar da nimic, pe cine ar băga în față? Dacă nu are grijă de tine și le faci plângere? Azi tu, mâine altul… Încet încet or să se dea pe brazdă. Cu legea și cu demnitatea ta de om.
      Dar românul e cu „capul plecat…” și „o mână spală pe alta și amândouă obrazul”. Mentalitate turcească. Bacșiș, peșcheș, șpagă, „atenție”…

      Comentariu apreciat.6415
    • @Fisherman – si ce legatura are cu subiectul, care este despre cumul de functii?

      Indecis. Tu ce zici?1020
    • Cum crezi că a ajuns să aibă tupeu și bani pentru a avea atâtea funcții? A luat și a dat șpagă. Chiar nu înțelegi?

      Comentariu apreciat.261
    • Opinii de necopt, Fisherman.
      Astia ca tine sa trezesc dimineata, se freaca la ochi, scot o duda din asta si se mira apoi ca lumea nu s-a reparat imediat.
      Doar ca realitatea e complexa si e facuta de oameni foarte diferiti (educatie, IQ, idei de viata, principii).
      A facut statul roman asta cu doctorii niste zeci de ani, cu salarii de rahat. Ce a obtinut: spaga la nivel aproape universal (care in mare parte persista si dupa cresterea salariilor, ca nu se duce cu una cu doua un obicei de zeci de ani) si o relatie profund viciata intre breasla si populatie. Ce se intampla daca, dupa creierasul tau, nimeni nu dadea spaga/erau legati imediat aia care luau? Doctorii care puteau (aidca majoritatea) zburau in 1-2 ani din tara, iar cei mai multi din aia care ramaneau se apucau de altceva, ca nu poti sa fi pisat in freza si sa continui daca esti cat de cat normal. Ce facea in conditiile astea ma-sa lu Fisherman cand îi pleca o piatră de la fiere la plimbare? Murea de o boala perfect tratabila pentru ca lumea s-a luat dupa ideile lui simpliste. Din fericire, nu s-a luat si sper ca mama lui traieste si e sanatoasa.

      Indecis. Tu ce zici?1418
    • gigi22, aici sunt sot de supravietuitoare de cancer osos. Toata familia ne-a facut nebuni ca nu vrem sa dam bani. Totul s-a rezolvat, operatie, extractie tumora, a ramas neamputata, proteza de vreo 20000 de coco. FARA BANI. Tu si astia ca tine sunteti adevaratul cancer.

      216
    • @Fisherman – faci o ciorba din argumente, ca sa fie ca tine. Explica-mi si mie te rog frumos cum ajunge un frizer sau ospatar la nivel de director de spital, profesor universitar, etc.

      Sigur ca exista relatii si pe alocuri si bani insa nu asocia spaga la nivel mic cu nivelul mare, acolo este vorba in primul rand de putere, nu de bani. Daca este PSD la putere si tu esti de la USR poti sa dai cati bani vrei tu ca nu o sa ajungi la ciolan.

      27
    • @Costin

      Ma bucur ca sotia ta e bine si imi pare rau sa aflu ca eu sunt adevaratul cancer.
      Stiu ca un comentariu pe un blog, mai ales daca are mai multe randuri si mai mult de o idee (simpla), poate sa nu fie receptat cum trebuie, mai ales daca-l citesti in diagonala si cu multe idei preconcepute.
      Eu nu ziceam ca e ok sa dam spaga, ci ca in conditiile in care statul a hotarat ca doctorii trebuie platiti oficial mizerabil, spaga a fost singura care a tinut sistemul relativ functional. Mai ziceam ca daca, dupa cum ne indeamna isteti ca Fisherman, obligi o breasla sa presteze munca inalt calificata pe bani putini, sub amenintarea biciului, vei baga caruta in gard foarte repede, cu efecte foarte grave. Dar asta inseamna sa stai un pic sa gandesti inainte sa te exprimi categoric, sa vezi consecintele dincolo de „dreptatea de prim nivel” a opiniilor tale, care mai degraba au rolul sa te faca sa simti bine cu tine si in ochii celorlalti, nu sa rezolve ceva. Chestii grele pentru cei mai multi oameni.
      Tu ai rezolvat fara bani o problema medicala grava, excelent. Probabil ca s-a intamplat dupa 2018, cand au crescut salariile. Cu titlul de exceptie se putea intampla si inainte. Dar asta nu ne spune mare lucru depsre cum merg lucrurile de obicei. Nu inseamna ca ORICINE are o problema grava si se adreseaza sistemulii va avea aceeasi experienta, probabil nici macar majoritatea.

      40
  5. Un alt Carstoiu a fost Secureanu, l-au bagat la puscarie anul trecut pt cativa ani.

    Comentariu apreciat.543
  6. Eu am lucrat în Spitalul Militar 3 ani de zile (și mama vreo 40). Marea majoritate a doctorilor erau așa.

    Comentariu apreciat.992
  7. Astia sunt pistol cu apa pe langa Cirstoii din sistemul de justitie.

    Comentariu apreciat.723
    • Dacă aș fi medic și copilul meu ar vrea la facultatea de drept, cum îl conving că acolo e o încrengătura și toate locurile sunt deja repartizate?

      191
  8. sunt convins ca undeva in cariera lui a operat si un geodez.

    in cazul asta ar trebui sa îngenuncheze si sa imi suga pula. aluat spaga de la ala cat sa ne deserveasca pe toti ceilalți.

    235
  9. Nu ia el, ia altul… sună cunoscut?

    Comentariu apreciat.260
  10. NOU
    #39

    Bai probabil ca sunt multi, dar n-as zice ca e prea diferit de alte tari. Experienta mea e ca sunt o gramada din astia, mai ales in domeniile gen medical sau legal. Singurul lucru de care ma intreb e de ce a decis sa se expuna asa, poate se plictisea, poate era dator.

    Observatia mea cu tipul asta e un pic diferita – nu vi se pare ciudat ca de fiecare data cand o persoana devine publica / iese din anonimat, primul lucru la care o iau la puricat este averea? Avem noi romanii asa o problema cronica cu cati bani are x si y; ne-a ramas mentalitatea aia de comunisti ca toti suntem egali. Guess what, nu suntem, unii au reusit in capitalismul feroce mai mult ca altii, mai un furat, mai un dat in cap, asta-i viata.

    14
  11. Ministerul Sanatatii e cel mai capusat de departe, 200 e un numar mic, sunt mii la nivel de tara…

    Comentariu apreciat.350
  12. NOU
    #41

    Marea majoritate a medicilor de la stat nu traiesc din salariu.
    Change my mind.

    Comentariu apreciat.281
    • Am unu pe la noi care este ”doctor de dureri de spate”. Vine regulat la o casă de schimb valutar unde-și transformă șpaga din lei în euro.

      42
  13. Ii vedem si noi, când scoatem capul din tastatura și ecran. Simțim cum ne afectează viața, prin faptul că se scumpesc chestii și devin prohibitive pentru noi ăștia fraierii onești.

    141
  14. Tot la litera C este dl doctor Covic de la Iasi: prorector si profesor la umf, medic si sef la spital, posesor de clinica privata, posesor si de cabinet privat că nu-i ajunge doar clinica, angajat la o clinică de dializa de unde primește 100 k de euro pe an, angajat pe la alte direcții medicale – toate astea le face într-o zi care are doar 24 de ore.

    Comentariu apreciat.361
  15. Problema nu e doar câți Cârstoiu sunt, ci câți Cârstoiu + Cârstoiu Jr. sunt. Că și ăia mici sunt instruiți de cei mari și băgați pe filiere…Deci, număr final e mai mare!

    151
  16. avand in vedere ca daca esti om de rand si ai 2 contracte de munca active itm-ul sigur te verifica, dar indivizii astia nu au nici o treaba(ex. robu din timisoara: era primar, profesor etc.).
    dar voi credeti ca limitarea cash-ului va duce la eliminarea evaziunii, ca sigur se aplica regulile ca oamenilor de rand.

    220
  17. cel mai bun egzemplu e jagardeaua aia de oncolog de la suceava, pe care in cateva zile au filmat-o in spital ca a luat vreo 100 spagi de la pacientii cu cancer. La unul dintre ei, in faza terminala, i-a cerut spaga la dubu pentru ca citez „trebuie sa mai puneti 100, ca aveti doua cancere”. da, de aici tot Carstoii astia.

    241
  18. A mai facut cineva o numaratoare. I-a dat intre 200 si 300. Ei sunt cu adevarat cei care taie si spanzura in sistemul public de sanatate spitalicesc. Mafia Umefistan.

    Daca stai si te gandesti vezi ca nu sunt asa multi. Dar e aproape imposibil sa „cureti” sistemul de ei. E nevoie de vreo 4-8 ani de lupte crunta pe partea legislativa (barosanii au bani si influenta si vor contesta orice lege ii atinge in instanta, la CCR, peste tot). Ca sa nu mai zic ca vointa politica a guvernarii actuale in directia asta e inexistenta.

    150
    • Nu este chiar așa de greu. Doar 3 idei așa rapid
      1) maxim 17 ore lucrate pe zi, oricâți angajatori ai avea. Durata recomandata a somnului este de cel putin 7 ore (studii OMS). 24-7 = 17. Justificarea este simpla aici. O ora doua în plus lucrate nu iti aduc un câștig așa mare comparativ cu ce pierzi din lipsa de somn.
      2) sa nu existe norma mai mică de 2 ore la CIM pe posturi bugetare. Intr-o ora abia iti bei cafeaua de dimineață ca bugetar (/s aici pentru cei mai înceți)
      3) fiecare poziție de conducere (director, director departament, director adjunct, rector, decan, prorector, prodecan, președinte Senat, șef serviciu, șef direcție, whatever șef, membru în consilii de administrație etc etc) se asimilează cu o ora lucrata în plus/zi, tot la bugetari/companii cu capital majoritar de stat/regii autonome ati prins ideea. Asta sa se aplice măcar la persoanele care primesc sporul pentru funcție de conducere (din nou exista justificare).
      Sa vezi revoluție acuma :)

      70
  19. Zic sa isi faca ei un judet si sa se haiduceasca intre ei si sa ne lase. Carstoi e atat de convingator incat un burete de vase are sanse mai mari la primarie decat el.

    03
  20. NOU
    #52

    @fisherman, esti pe langa rau de tot. Sa spui unui medic sa mearga la munca pe 150 de lei/zi inseamna ca habar nu ai pe ce lume traiesti.

    Multi dintre cei care comenteaza aici nu inteleg ca poti sa fii prof UMF si sa lucrezi pe aceeasi sectie, nu trebuie sa te deplasezi fizic. Majoritatea sunt asa. 2 la mana, nu e obligatoriu sa fii angajat la privat, multi au PFA/SRL si factureaza, nu sunt angajati permanenti.

    3 la mana, unele companii necesita mai mult expertiza. Cand ajungi la un anume nivel, e mai importanta expertiza si capacitatea de a coordona decat de a fi fizic pe sectie. Nu zic ca asta e un lucru moral, etic, dar daca de pe urma unui astfel de sistem beneficiaza mai multi pacienti, de ce nu?

    Sunt si oameni de bine care muncesc zi de zi pana seara, dar pe aia nu vreti sa ii vedeti. It’s kind of sad si inteleg tot mai mult de ce genul acesta de atitudine ii face pe colegii mei de generatie sa plece din tara cat de repede pot, ca nu vor sa aiba de a face cu oameni gen Fisherman zi de zi.

    011
  21. Sunt doua tipuri de oameni. Aia bine hraniti si ceilalti. Eu o sa votez un om bine hranit, ca imi place, e frumos. Oamenii superiori, care au avut nutrienti de mici, au obrajii diferiti fata de plebe. Plebea fie sunt supti la obraz fie puhavi, grasi.

    Oamenii superiori au obrazul carnos, muschii faciali formeaza contururi estetice placute. saracii sunt puhavi, unflati la obraz sau supti, slabi.

    14

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube