Cringe cu Ioana Grama și ING

Cum vă ziceam acum câteva zile, parte din bugetul unei campanii se duce pe cumpărat articole în chestii gen IQads.

Ia fiți atenți aici la o campanie ING pe tema finanțelor în cuplu.

Influencerii care au participat în campanie (Ioana Grama, Lorena Șerban, Renata Bota, Christian Balazs și Paul Mateș) au vorbit sincer și deschis despre acest subiect tabu – gestionarea banilor în cuplu – în contextul în care, din exterior, viețile lor par perfecte și lipsite de probleme, dar realitatea e că și ei sunt persoane cu probleme reale, rate la bancă și aceleași griji financiare ca noi toți.

Pentru că astfel de campanii sunt rare, dar, aparent, foarte binevenite pe rețelele sociale, comunitățile au reacționat într-o manieră extraordinară, iar comentariile și mai ales DM-urile au dovedit că subiectul este unul care merită aprofundat.

În total, postările din stories au ajuns la peste 3 milioane de vizualizări. Cifrele arată că oamenii apreciază și consideră utile discuțiile deschise despre bani în mediul online, ceea ce înseamnă că ING, L2 și Squad au reușit să își atingă scopul cu succes.

Mi se pare sinistru că au ales-o pe Ioana Grama pentru discuții sincere în cuplu, când prin zonă se știe ce-i poate pielea și cât de sinceră e. Și ce joc actoricesc de doi bani are. Se vede pe ea că e potrivită la campanie.

Înainte de a da click pe articol, pentru a vedea superbitățile de clipuri, vreau să vă atrag atenția că, în 2020, iqads.ro, revistă de digital, a descărcat mizeriile alea de clipuri și le-a făcut FLASH 1080p și așa le dă la streaming.  Flash Video 1 1920×1080 25fps 1500kbps. Yeap. Nu sunt rupți, așa sunt ei. Așa au fost mereu. update: au și mp4, aceeași fază, 1080p, dar 1500kbps.

Pe lângă că clipul cu Grama are 11 minute, băi, e atât de prost regizat, și ea atât de falsă, și dialogurile atât de stupide încât nici dacă lucrai pe gratis nu puneai așa ceva pe net.

Plus, cea mai mișto fază e în primele minute. Cum ai făcut economii, fată? Am renunțat la shopping și la călătorii! Cool. La ce naiba faci tu reclamă toată ziua?!?!!? Păi, la produse de tot felul, la plimbări, la Moet, la alte prostii. Deci, cum faci economii? Păi, renunțând la a mai cumpăra produsele la care eu fac reclamă. Bă, credeam că blonda de la Fabulous Muses e cea mai mintoasă dintre toate, când zicea că ea nu cumpără de pe net că n-are încredere, dar cred că m-am înșelat.

Revenind. Cu campanii din astea nesincere o dată te-ai lămurit de ce nu sunt prea multe  (că oamenii mint de rup) și ai și demonstrat motivul pentru care nu se fac.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

46 comentarii

  1. 11 fu*kin’ minutes… Si da, aia cu economiile a fost din top. Dupa aia m-am si oprit, de altfel. plus ca, ce kkt de player e ala? Zici ca a scapat un copil acuarele ude pe monitor

    • NOU
      #2

      – 11 f*** minutes in care se dovedeste ca EL tine mai bine copilul decat EA!
      – plus la minutul 3:56 isi dezvaluie cu adevarat caracterul spunand :”am incredere ca daca nu aveam nu ti faceam copilul asta” …
      – in traducere: ti-am trantit un plod acum pune mana si adu’ bani in casa!
      – empatia fata de copil este epica

      – ii urez mult succes domnului caci va avea foate multa nevoie …

  2. Eh, modelul Orban: n-a fumat, n-a mancat carne etc. Si a avut bani de costume scumpe, vacante and shit.

  3. Ba, nimic despre mărirea comisioanelor,
    https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/financiar/banci/ing-creste-comisionul-de-administrare-pentru-unii-clienti-si-ofera-un-curs-mai-bun-la-tranzactiile-in-valuta-19289225
    Cum faci economii în cuplu? Sau mai bine in familie că suntem ortodocși. Simplu, nu cumpărăm prostii: smarttv de 50 țoli? Nu, merge și ledul de 24 din 2010. Oricum nu prea mă mai uit la TV. iPhone ultima generație? Nu, există și Motorola din 2017 și asus din 2019 cu baterii serioase. Ca backup Allview și Nokia 5 din 2009. Ieșit în oraș la fiecare 2 zile? Nu, că muncim, familie și oricum in București te enervezi până ajungi in centru că pierzi 2 ore.
    Nu renunțăm la vacanțe și la cărți. Foarte sxumpe. Noroc cu anticariatele.

    • uite vezi, eu am iphone si nu imi trebuie telefon de backup

    • @raul
      Orice telefon cu autonomie (rulat „normal”) sub 24h are nevoie de backup.
      Revenind la economii, iPhone și Galaxy S nustiuce oferă maxim 10% în plus pata de Zenfone max. Ba odată cu înaintare a în vârstă îți dai seama că rezoluția aia mare (retina) e foarte obositoare pentru ochi.

    • @raul: spui asta până te trezești într-o situație, de exemplu într-o deplasare că îți crapă telefonul (spart etc, se întâmplă) și nu ai nimic. Ai nevoie de echipamente de back-up, inclusiv de laptop de back up, dacă ai o activitate în care ai nevoie de echipamentele respective. Dar chiar și dacă nu. Sunt oameni căroăra li se strică telefonul/aparatul foto în prima zi de vacanță. Să vezi cum plâng că nu au cu ce să mai facă poze. Dacă ai un back-up, eviți aceste probleme. Și atunci decoperi că poți fae cu un aparat mai ieftin fix aceleași chestii pe care le faci cu unul foarte scump, sau pe aproape. Oricum, suficient dacă nu ești fotograf profesionist. Oricum, ei nu pleacă pe nicăieri fără două back up-uri minim.
      @anonim: bateria externă nu este și ea folositoare? Sau eviți să încarci pe apucate să nu strici bateria? Este desigur un motiv bun pentru back up.

    • @ Mirela
      Am avut și vreo două baterii externe. Una (hama) a cedat după 6 luni. A doua după vreun an. E5 e din 2010 și încă tine lejer 3 zile… E mai mult pentru vacanțe.

  4. NOU
    #10

    so…imi zici ca din alea 3M vizualizari de instastory-uri se vor gasi unii care sa se duca sa apeleze la ING ? really ? credeam ca la modelele de insta se uita doar labagii, stalkerii si feminizdele frustrate wannabe. Oamenii normali se informeaza un pic mai mult inainte sa aleaga o banca….
    si btw….ING e o mizerie imputita, a trebuit sa astept 2 luni si sa sun de 7 ori la call center ca sa-mi deblocheze homebank-ul. acum am inchis tot in semn de multumire pentru minunatele lor servicii.

  5. Păi pe Lorena Șerban aș călări-o, cum călărește Harry Potter mătura.
    Mișto brașoveanca.

  6. Daca tot vorbesc de economii in cuplu, ceva optiuni de „joint account” primim si noi? Nu mizerii cu titular si imputernicit, ci cont cu 2 titulari, cu tot ce trebuie, ca in tarile cu apa calda…

  7. nu mai pot cu termenul asta: influencer. A trebuit sa ma uit in articol cum se scrie. Cu ce au influentat fetele astea ceva ca sa fie chemate influencer?

  8. Erm, gresesti la partea cu video-ul. Au flash si au si mp4, probabil in functie de browser, nu stiu ce folosesti tu, dar la mine pe Safari a intrat mp4. :)

  9. Sa ma intrebe pe.mine ing ul.cum gestionam banii in familie.
    Eu sunt „avearage joe” care se duce la munca unde munescte pe niste bani pe care ii tine la banca x. Banca x are clienti cu bani, nu vizualizari de la influensari.
    Ii arat categoriile din xl.uri, pe.luna, an proiectii pt viitorul.copilului, ce facem ca sa economisim etc
    Apropo, ce faceti pt viitorul copiilor? idei de savings sau asigurari?

    • Apropo, ce faceti pt viitorul copiilor? idei de savings sau asigurari?

      mai facem o campanie cu ING.

    • Tot exemplu de strainezia si tot cu HSBC.
      De la varsta de 7 ani copilul isi poate deschide un cont MySavings.
      Cu ajutorul parintilor dar copilul este titularul contului.
      Dobanda preferentiala (destul de maricica) se aplica doar pentru depuneri de max £250 pe luna.
      Copilul isi poate depune singur economiile la banca si poate face retrageri in prezenta unuia dintre parinti.
      La implinirea varstei de 11 ani se emite un card asociat contului, iar contul se transforma intr-un mix (savings & cont curent). Retragerile sunt de max £50.
      In 4 ani, £250 pe luna se transforma in £12k plus dobanda.
      Inca 7-8 ani (pana merge la Uni) si ai deja suficienti bani sa platesti studiile fara sa ai nevoie de credit.

  10. Salut.

    Cele 3M de views din insta story sunt asa:

    se aduna toate views-urile din insta story la un loc.

    Adica 10 story (consecutive) X 1000 views = 10.000 views.

    SUCCES!

  11. In afara de Grama aia de care am mai auzit ,culmea tot aici, a trebuit sa-i caut pe aia sa vad si eu ce influenteaza…

    Pustiulica ala cu basca , travel blogger, care are postarile cele mai recente din Mai 2019 mi-a placut cel mai mult…

    Dupa m-am uitat sa vad cine e Mktg Mgr la Ing sa vad cine ar putea aproba asa ceva si m-am lamurit si cu duduile alea, plus duduia aia de la LeSquad ,Geanina.

    Daca nici dupa articolul de mai devreme cu salariile nu inteleg astia de la agentie ca ai cititori si destepti si bogati si ca merge sa bage niste bani pentru o campanie si cu tine , eu zic sa pui batista pe tambal :P

    Ai incercat cu frumosul, ai incercat cu uratul, nu vor misandristele astea din agentii sa lucreze cu tine neam…

    • Are mulți cititori ITiști, nu bogați. Nu e același lucru. ITul are pur și simplu o piață favorabilă deceniul ăsta. De deștepți nu mai zic

  12. A postat intr-un comentariu la o reclama pentru philips advent cred ceva de situatia lor financiara si cum a renuntat sa alapteze pentru ca nu se descurcau fara sa lucreze si ea https://i.imgur.com/lZY24xa.jpg. Acum, sunt inca „mica” si nu am rate pentru apartamente/masini; dar… atat de mult castiga un influencer de isi permite sa aiba rate de 9000 lei pe luna? 9000 lei?! Ce-i drept, e in Cluj, dar nici apartamentul ei nu pare mobilat de la ikea.

    • ai cum verifica ce zice?

    • eu vazusem alt comment (n-am printscreen, din pacate), dar era ceva de gen „poate vrei sa imi platesti tu rata de 6000 lei pe luna”.. o mai fi facut un credit intre timp..

    • Ok, două chestii:
      1. 9000 lei/lună? am rată la apartament cu 3 camere semnificativ mai mică de atât. Cum ajungi la 9000 lei/lună rate și te gândești că fix acuma ar merge un copil.
      2. renunț la alăptat ca să întrețin familia? dacă a tăiat factură pe veniturile din influencerit în ultimele 24 de luni, va primi un 80% din media lunară a ultimelor 12 luni. Eu abia treceam la mate prin școală, dar dacă își permitea 9000 lei credit, bănui că-i mai rămâneau și ceva bani de trăit… s-ar putea descurca și cu 80% din ce câștiga. Amu, alăptatul îi greu, la unii nu le iese, nu-i bai. Dar nu s-a oprit că trebuia să sape în mină să nu-i moară familia de foame.
      E ceva ce îmi scapă?

    • bea, uită-te pe contul ei de instagram și calculează la 500€ postarea sponsorizată. are de unde plăti ratele, problema e că nu știe exact cât are rata și nici cum a reușit să ia rată de 2.000€ pe lună :D

  13. Nu am auzit de niciunul… me sad, not.
    Astia sau aia cu primul meleon, #aceeasimizerie :))

  14. OMG! Cata echipa si agentii sa faca c…. asta, Nu vreau sa stiu bugetul.

  15. NOU
    #43

    Parca nu stii ca agentia de media ii arunca in fata pe toti astia…
    Iar media e prietena cu accounti care vor anumite chestii repede si preferential…
    Ca s-a sculat nu stiu care client ca vrea nu stiu ce promotie in ultimul moment…
    Totul se trage de la felatiile nesfarsite performate clientilor inca din 2009.

  16. Companiile sunt de vina. Ele accepta campaniile mizerabile.

  17. motivele pt care noi barbatii uram / nu suportam influencerizdele sunt ca:
    1. Alea fac bani multi, al naibii de multi si nu lucreaza efectiv mai nimic pentru banii aia. Ele nu stiu valoarea banului muncit, nu stiu cum e sa muncesti pt un salar
    2. Nu apucam noi sa le futem.

  18. Deci ea economisește prin a nu mai pleca in vacanțe, dar motivul pt care ecoNomiste este sa plece in vacante (la ski in austria dupa cum bine spune). Any logic? :-?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile