Credibilitatea presei: Consumer Reports

Consumer Reports e o revistă americană care există din 1936. Modelul lor de a face presă este extrem de interesant:

They accept no advertising, pay for all the products they test, and, as a not for profit organization, they have no shareholders. It also publishes cleaning and general buying guides. It has approximately 7.3 million subscribers and an annual testing budget of approximately US$21 million. (sursa)

De ce e interesant de menționat? Pentru că au fost două cazuri recente care merită un pic de atenție.

iPhone 6 și îndoitul. Oamenii au testat și au concluzionat că ai nevoie de ceva forță ca să îl îndoi, deci nu e cazul dacă ești atent cu el, că totuși, nu e de fier, ci un smartphone. Din punctul meu de vedere, discuția s-a terminat aici pe subiectul ăsta. Sigur, disperații după afișări vor publica articole din două în două ore pe tema asta. Dar pentru americanul de rând, care n-are chef de urmărit mizerii, ce spune CR e de ajuns.

Vânzările Subaru au explodat în America, ei având țintă să vână 300.000 bucăți pe an, dar au vândut deja 280.000 și anul nu s-a terminat (cine are noțiuni de piața auto americană știe despre ce e vorba). Americanii deschid CR, citesc care sunt cele mai bune mașini noi în caroseria pe care o vor (berlină, break, SUV), și cumpără. Iar CR a apreciat două Subaru cu notă maximă. (ironia face ca tocmai acest succes să distrugă reputația companiei, care se grăbește să construiască mai multe mașini, și din graba asta face lucrurile prost, dar asta e altă discuție)

Sigur, vorbim de o piață de 350 milioane consumatori, dar și de niște coaie uriașe. Parcă văd discuția de la noi “băi, ai scris că mașina sau telefonul nostru e prost, nu mai primești nimic de la noi” și reporterii punând docil capul în pământ, în loc să bată din picior și să le relateze cititorilor cum, pentru că au spus adevărul despre un produs, au supărat producătorul.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

26 comentarii

  1. Pai nu toate masinile sunt cele mai bune? Nu toate telefoanele sunt cele mai bune?
    Pfff, amatori. :D

    00
    • La telefoane e discutabil, dar la masini doar alea germane sunt bune. Crede-ma. Am auzit odata 2 baieti spunand asta in timp ce mancau seminte in fata blocului. Pareau ca stiu ce vorbesc.

      00
  2. Ok. Si de unde le vine finantarea? PS: Stiu testele lor, sunt foarte obiective, mai ales pe auto

    00
  3. @Meekuu : Sper ca nu vorbesti de gigelu’ ala gras si barbos adica de Unbox Therapy adica asta https://www.youtube.com/watch?v=znK652H6yQM
    Pentru ca dobitocu’ triseaza intr-un hal care face internetu’ de ras. Uita-te la ceasul iPhone-ului si o sa te crucesti ca l-ai crezut pana acum. La inceputul filmului ( care ar trebui sa fie in priza directa, da?) ceasul arata 2;26 si peste 2 minute iPhone-ul indoit arata 1;59. Nici macar la sfarsitul filmului nu arata mai mult de 2;26.
    :)
    Deci sa nu comparam CR cu ratatu’ ala trisor, da?

    00
    • NOU
      #6

      @pacostel vezi asta: https://www.youtube.com/watch?v=XaQsXJ5NtnA pentru ca e evident ca nu te-ai uitat ca ala de la Unbox Therapy a refacut „testul”, cum au facut si alti zeci de oameni pe Youtube.

      Parerea mea este ca Apple merita palma asta peste fata, orice alta companie ar fi fost iertata de o asemenea scapare pentru ca nu au avut niciodata aroganta celor de la Apple.

      00
    • băi, las-o moartă. Fake sau nu, e inadmisibil să se îndoaie fără să-l forțezi serios, când costă 1000 de euro (?).

      iPhone 2, 3gs, 4, 5 – nici o problemă de genul. E primul telefon de care aud ca se îndoaie în buzunar, si sunt destui hipsteri care-și țin Note-urile in buzunar, sau atâtea alte telefoane.

      La prețul ăla ar trebui să fie tanc, nu franzelă. Fără ”structural weakness” si alte căcaturi, nu la scoruri de 700eur+

      00
    • Hai mai bine sa ne uitam la astia doi pusti de 14-15 ani, care sigur poseda forta lui Hulk, astfel incat reusesc sa indoaie un 6+

      Sau hai sa ne uitam la cei de la Computer BILD din germania, care in urma acestui clip https://www.youtube.com/watch?v=h-DcUASffHU s-au trezit ca n-or sa mai primeasca telefoane in teste, si nici n-o sa mai fie invitati la vreun eveniment Apple. Intreaga poveste aici https://www.iclarified.com/44293/apple-revokes-pr-accreditation-of-computer-magazine-bild-for-posting-bendgate-video

      00
    • @pacostel
      bai, cum ai descoperit tu de unu’ singur, uitandu-te la un video pe youtube, conspiratia mondiala a bubulilor……. oh, wait…

      00
    • Nu, nu mă refer la ăla. Mă refer la zecile de alte teste făcute la fel de „pe genunchi”. Plm, o fi chiar atât de greu să faci un test absolut relevant fix pe zona butoanelor, acolo unde este problema ?

      Când apăruse chestia cu antena la fel au făcut, „you’re holding it wrong”. Papuci, nu zice nimeni că ar trebui să fie indestructibil. Dar măcar acceptă faptul că există o problemă undeva.

      00
  4. pai si Tuaregu’ unde e?

    00
  5. Problema e că testul CR este la fel de irelevant ca ăla făcut de gigelul cu iPhone-ul în mână.
    Ok, măsurăm forța aplicată, folosim unelte da’ nu testăm punctul în care-a fost descoperită problema. Forța aplicată central este disipată altfel în carcasă și baterie. Ori cei cu telefoanele îndoite semnalează probleme în zona butoanelor, nu central.
    Altfel, nu e amuzant că nu s-a plâns nimeni de iPhone 6 ci doar de 6 Plus ? Deși, conform testului CR, iPhone 6 este mai „bendable”.

    00
    • pentru mine, utilizator de rând, testul cr spune „dacă nu te așezi ca vita pe el, nu se indoaie”.

    • Bre, la 5,5 inch e cam greu să te așezi cu el în buzunar fără să te-nțepe nițel la ouă. La dimensiunea aia se poate întâmpla destul de des să-l „pliezi” nițel.
      Testul CR o să fie la fel de interpretabil ca celălalt, repet. Tocmai pentru că nu a lămurit problema unui punct slab în construcție.
      E ca și cum m-ar acuza pe mine cineva că mă îmbăt repede dacă beau vodka iar eu fac un test comparativ cu încă 5 băieți da’ bem toți bere. Cad al 3-lea sub masă da’ am băut suficient cât să dea bine la public.

      00
    • Hai bai meekuule. Pareai mai inginer tu de fel. Prin rezistenta materialelor se spune ca: un material asupra caruia actioneaza o forta, disipa acea energie in intreaga lui suprafata. Logic ca punctul maxim de actionare a fortei este punctul unde a fost aplicata, dar, daca sunt iregularitati in material, sau zone cu rezistenta scazuta in zonele imediat apropiate punctului de actionare a fortei, acelea o sa cedeze primele.
      Ma joc de cateva zile cu un telefon din asta, si chiar pare firav. As manca cacat daca nu as spune ca ma port cu el cu manusi, dar, clar este mult mai rezistent decat arata.

      00
    • @exvpa, de acord. Însă forța la care va ceda va fi mai mare. De asemenea, dacă aplici o forță doar pe zona butoanelor (nici măcar pe toată lățimea telefonului), va ceda mult mai repede.
      E destul de clar că au un „soft spot” acolo și că e zona întărită prost. Și ceea ce zic eu este că ar fi ideal pentru toată lumea să fie făcut un test care să „streseze” fix acea zonă. Pot să-l facă comparativ cu toate celelalte telefoane și să găsească puncte slabe pentru toate.

      00
  6. Zici ca esti om serios.
    Cum poti sa compari ce se intampla in cea mai mare piata economica a lumii cu ceea ce se intampla pe plaiuri mioritice?

    Toata economia romaniei o poti compara cu economia a 2-3 orase din cel mai sarac stat american, gen Mississippi :))

    00
  7. Eu sunt abonat la revista Consumer Reports si costa $ 28 pe an. Intradevar este foarte interesanta si folosesc ca reper multe din sfaturiile lor.

    00
  8. CR sug cucu la faza asta. iphone6 plus chiar e construit aiurea in momentul asta. nu mai incape indoiala.

    00
  9. CR e o revista care se adreseaza omului nu prea inteligent si care habar nu are cum sa caute ceva pe internet. Am avut si eu abonament la ei si am renuntat dupa un an. Am realizat ca mai multe informatii despre un produs le gasesc pe siteuri ca epinions.com, amazon sau altele specializate decit in CR.

    Principalele obiectii: Metodele lor de testare sint deseori complet ascunse cititorului si daca sint descrise par destul de puerile. Cred ca au ajuns in tribunal pentru testele lor. In testele lor pretul este destul de important si astfel produsele americane „sint competitive” cu cele de import.
    Poate aveti timp sa vedeti ce metode de testare au avut pentru antivirusi si scandalul generat.

    CR este biblia celor de 60 ani in sus care o folosesc ca unica sursa de informatii inainte de cumpararea unui produs.

    Daca va uitati la video:

    1) Autorul are o diploma in Engleza, nimic tehnic.
    2) Este un singur test pentru fiecare produs. Fara nici o repetare.
    3) Suportul de lemn are si el o flexibilitate care este complet ignorata.
    4) Cind un telefon se indoaie intr-un buzunar forta care actioneaza nu este aplicata doar pe o suprafata redusa ca in cazul testului.

    00
  10. @meeku iti mai aduci aminte de „Antennagate” si cât de afectați au fost Apple? Exact. Au vândut in draci. Ceea ce se va întâmpla si de data asta.
    Mai halucina unu pe twitter cum ca gigelul ăla cu patruj dă milioane de vizualizări va falimenta Apple. LOL!
    Deci hai sa depășim momentul ok? Mulțumesc.

    00
    • nu vad unde ai citit tu ca apple falimenteaza din cauza ca telefonul se indoaie.

      da’ e misto telefonu’. cand vrei sa scapi de el, pentru a fi sigur ca nu-ti fura nimeni pozele de pe el, il mototolesti ca pe o hartie si-l arunci la cos.

      00
  11. Dar de HTC ONE M8 nu zice nimeni ?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile