CNAIR închide un drum ilegal în Arad

Cineva de la CNAIR are curaj:

„Este închis accesul la cele două cartiere care sunt la intrarea în comuna Vladimirescu. Aceste două cartiere când au primit autorizație de la Consiliul Județean, au primit avizul de urbanism. La acesta li s-a cerut să facă un sens giratoriu de acces în cele două zone. Dezvoltatorii au început să ridice casele, să construiască cartierul, dar sensul giratoriu nu a fost realizat. Noi i-am somat, i-am chemat, au spus că e foarte scump un sens giratoriu, noi le-am oferit alternativă prin crearea de benzi de accelerare, respectiv decelerare, la intrare și ieșire.

Știrea e aici și aici. Foarte mișto. Foarte foarte mișto. Aș vrea să văd mai des asta prin România.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

39 comentarii

  1. O crescut spaga in Romania?!

    00
    • a crescut spaga enorm pt ca le-au crescut salariile la stat.
      cel putin e pe fata totul: dai spaga atat, se rezolva.
      cred ca face parte din proiectul de centenar: toti suntem spagari.

      00
  2. Din pacate,daca citesto comentariile, te crucesti:
    – unii care mor de grija vecinilor
    -unii care nu inteleg ca se risca vieti acolo..

    00
    • mie mi-a placut mult de o tanti care zicea cam asa: „cand am cumparat, ni s-a spus ca se va face drum cu doua benzi pe sens… bla bla bla” :))))))))))

      00
  3. Pentru cei care nu sunt din zona:
    Imaginati-va o intersectie cu un drum national european ce e in afara limitei de localitate (viteza de 100 km/h), aproape nesemnalizata, iluminata doar de niste becuri slabute ce servesc o pista de biciclete paralela cu DN-ul, pista care bine-nteles se intersecteaza si ea cu strada respectiva (prioritate avand bicicletele, cred – semnalizarea buna de care vorbeam)… Si peste toate mai e si intr-o panta destul de abrupta…

    Cat despre cartier, e unul dintre cele doua datorita caruia in ultimii ani Vladimirescu a fost in topul national la numar de constructii noi…

    00
  4. Problema in oglinda. Si cite altele or mai fi fost…
    Nici autoritatile dar nici cei care s-au aruncat ca gaina la muci n-au inteles nimic…

    00
  5. CNAIR a făcut in sfârșit ce trebuia sa facă. Dar, după câțiva ani și accidente cu morți și răniți. Dacă ar avea conștiința n-ar dormi liniștiti. Dacă.
    Referitor la articol, ce sa zic… scris la nivel de clasa a v a. Și nu le este rusine sa se numească jurnaliști.

    00
    • Sau cand au vazut ca nu incepe constructia sensului giratoriu ar fi putut sa il faca ei si sa trimita factura dezvoltatorului (evident la pret de romania) si eventual sa il execute silit dupa 3 luni de neplata.
      Prostii o sa cumpere in continuare locuinte in zone fara infrastructura, dezvoltatorii o sa tina cont doar de profitul lor ignorand legea si statul o sa vina sa constate, eventual o sa ia masuri care o sa ii afecteze tot pe prostii care au cumparat.
      Nu am nimic impotriva cu pedepsitul celor care nu vor sa se gandeasca putin in viitor, ba dimpotriva dar pe termen lung nu e o solutie.

      00
    • @gc -Nu. Pentru ca nu asa se face, dpdv legal. Eu as contesta factura, pe ideea ca eu il faceam la juma’ de pret, si le spuneam ca remediul legal nu era sa execute ei lucrarea ci sa inchida drumul. Cu alte cuvinte, CNAIR a procedat corect.
      Cat despre masurile care ii afecteaza doar pe prostii care au cumparat, ei au o solutie – actionarea in instanta a dezvoltatorului care nu a facut ceva ce s-a obligat sa faca, impiedicandu-i astfel sa se bucure de bunul lor. Faci asta si gata, nici dezvoltatorii nu se mai pisa pe obligatiile lor.

      00
    • @Jordan in primul rand dezvoltatorul nu si-a respectat contractul, nu numai ca ar fi trebuit sa opreasca vanzarea de locuinte ci ar fi trebuit sa fie dat in judecata de catre stat.
      Sti ce se intampla pana se strang cumparatorii sa il dea in judecata? Se schimba administratorul firmei de cateva ori, sunt instrainate toate bunurile si firma este bagata in faliment. Chiar daca o sa castige cumparatorii dupa un proces de cativa ani o sa fie nevoiti sa isi recupereze banii de la un „amarat” care legal traieste din salariul minim pe economie. Cumparatorii nu au nici o solutie reala intr-o situatie de genul, in cel mai bun caz stau la mila statului.

      00
  6. Alt cartier îmbrățișat de pădure…

    00
  7. Eu nu inteleg o chestie: ok, dezvoltatorii nu au respectat legea, CNAIR sa ii dea in judecata dar in acelasi timp sa construiasca ei sensul giratoriu.Deoarece problema ramane in continuare.Si intre timp DNA-ul sa faca o vizita primarului, dezvoltatorului si la toti cei care au dat aprobari.

    00
    • Nu! De ce sa fie in orice situatie asa cum zici?!? de ce? Adica cineva construieste, undeva unde a avut chef si bani 1-2-20 de case, si dupa aia nu respecta ceea ce s-a cerut de la primarie. Ma rog, ia amenzi si whatever, poate merge si la puscarie, doamne da! Apoi tu ca si cumparator/investitor/chirias pe acele proprietati ai pretentia ca primaria/statul sa construiasca caile de access corecte pe care nu le-a facut partenerul tau? Cum se justifica asta? Explica, te rog.

      00
    • Cand din salariul meu brut aproape jumate se duce la stat. Cand din ce-mi ramane mai dau la stat cate 20% de fiecare data cand cumpar ceva, parca sunt indreptatit sa spun statului sa construiasca un sens giratoriu intr-un loc in care mor oameni din cauza lipsei lui, chiar daca ar fi trebuit sa construiasca altcineva. Tu, statul, fa dracu sensu ala sa nu mai moara oameni si vezi apoi cum iti iei banii de la dezvoltator

      00
    • Pai nici daca opreste accesul nu mai mor oameni :)

      00
    • La un moment dat ma gandeam ca vinovati sunt cei din clasa politica, in ultimul timp mi-am dat seama ca prostia, jegosia si incompetenta este peste tot. Ce pretentii sa mai ai cand nu exista responsabilitate sociala si toata lumea striga statul?

      00
    • @Eu ti-ai gasit responsabilizare sociala intr-o tara para-comunista cu taxe mai mari decat veniturile. intelligent much?

      00
  8. Bravo. I-a lasat prea mult parerea mea. Trebuie taiata macaroana din timp. Nu ai facut sens giratoriu asa cum s-a stabilit, nu pupi nici un act ca sa vinzi imobilele.

    00
  9. Probabil un dezvoltator care nu a contribuit la nunţile sau năşirea barosanior din zonă sau poate că este, cum zice @Vali ,un mic pas spre normalitate.

    00
  10. Singurii care pot face lucrurile sa se miste sunt oamenii care cumpara. Cum ar fi fost sa nu cumpere nimeni pana nu se face infrastructura ? Dar nu … cumparam si apoi ne plangem ca nu s-a facut.

    Daca intrebi pe toti din acele cartiere, toti vor sa fie mai bine , sa se respecte legile .. dar sa inceapa altii

    00
  11. Stiu ca sunt carnat, insa eu ti-as da tie o amenda pentru plugin-ul de poze.

    00
  12. si n-au rezolvat nimic. toti aia vor iesi prin sat.

    solutia cu adevarat brutala si care ar avea efect rapidar fi sa se gaseasca un motiv sa le blocheze accesul auto complet. vreti sa plecati la munca, copil la scoala, cumparaturi, mall etc? gumarii in picioare si rata e la 6 si la 9 baieti. rasare giratoriul ala acolo in 2 saptamani.

    00
  13. Cat de marlan sa fii ca dezvoltator sa spui ca e prea scump un sens giratoriu. Cat poate sa fie, 80,000-100,000 de euro? Cat un cotet din ala de il vand ei. Acum cei ce au cumparat acolo ar trebui sa faca plangere pentru inselaciune, li s-a promis ca vor avea acces din drumul ala, si nu mai au ca nu se tine de cuvant constructorul. Poate asa reusesc sa ii convinga.

    00
    • Prostia e ca un sens din ala ar putea deservi 2 cartiere in plina dezvoltare… Daca s-ar fi dorit era gata de mult..

      00
  14. Ce țară mișto: punem privații să dezvolte / repare infrastructura. Că cei ce au acest lucru în fișa postului sunt ocupați cu tocarea banilor aiurea pe studii de fezabilitate.
    Iar lumea îi hulește tot pe privați, că de ce nu rezolvă problemele.

    00
    • Nu ai inteles nimic…..privatul a semnat contractual ca va face giratoriu.In baza acestui contract a primit drept sa ridice cartirul.Acum privatul nu a respectat contractul.
      Mai ramane sa injuram ca la trezorerie au program scurt….

      00
  15. Din ce am vazut in articole ca alternativa era o banda de accelerare, banuiesc ca 200m de asfalt paralel cu DN0ul e mia simplu de turnat decant un rond, si asta costa asa mult?
    Pe de alta parte in loc sa inchida accesul cum zic si astia mai sus de ce nu face statu? S-a dezvoltat zona hai sa le facem iesiri-intrari, sau rondu se face pe DN din banii constructorului ca nu inteleg?
    E mia simplu sa inchida, lasa-i in mortii lor ca se descurca astia (nu le iau apararea locatarilor/constructorului) insa muiepesede nu stie decat sa ia placutele…

    00
  16. Din pacate am ajuns sa ne miram ca chiorii cand vedem ca se intampla lucruri absolut normale.

    Dar inca nu e totul pierdut :)

    00
  17. Fun fact @vali: se intampla mai des decat crezi astfel de lucruri in Romania, dar nu sunt mediatizate.

    00
  18. E un pas inainte. Dar dezvoltatorii nu vor invata nimic din asta. Atat timp cat ei isi scot banii, nu ii intereseaza.

    00
  19. Am mai vazut pe la tine pe blog interventii pe subiectul dezvoltatorilor si napasta cumparatorilor informati/neinformati. Ai punctat chestii care ajute la evitarea unor asemenea tepe.

    Intrebarea e: ce e de facut ca sa te pazesti de asa ceva, in conditiile in care ai treburile astea trecute intr-un contract (nu doar din vorbe)? Ca de vandut sigur nu mai vinde nimeni nimic in situatia asta.

    00
    • nu cumperi până nu ai totul gata. da, știu, dai mai mulți bani, iar românul e calic și disperat să economisească niște bani, dar face asta cu costuri enorme. cât valorează sănătatea ta mintală? cât valorează un ocol de 11km pe zi ca să ajungi acasă? cât valorează să n-ai asfalt până la tine la bloc?

  20. lipsește numele dezvoltatorului și numele cartierului, că nah, poate dezvoltatorul sare și el cu ceva la zar.

    https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/au-platit-bani-grei-pentru-o-casa-intr-un-cartier-rezidential-dar-nu-au-drum-de-acces-reactia-dezvoltatorului.html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.