Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

29 comentarii

  1. Si tu de ce cautai red tuber pe google?
    Simteai nevoia sa te bucuri de free porn?

  2. E o greseala in script ;)

  3. Nu cred ca este spam. Am avut si eu o problema la un site. Googlebot facea cautari si indexa rezultatele. Cauta tot felul de lucruri ce nu erau pe site. Am muncit ceva sa scot din Google acele indexari. Poate cei de la Cinemagia nu stiu de aceste indexari.

  4. Daca e asa, atunci nu ii inteleg. Stiu ca aceste pagini dauneaza dpdv SEO.

  5. Nu e neaparat un spam 100%. Chestia asta se intampla cand nu sunt puse conditii la afisarea din baza de date si scriptul returneaza toate articolele care contin cel putin unul dintre termenii cautati. Dupa ce vad in printscreen, daca o sa cauti, sa zicem, „si maine” o sa-ti returneze toate articolele care contin in campul de titlu titlu „si”, plus toate articolele care contin „maine”. Se poate pune o conditie suplimentara sa fie afisate rezultatele care contin ambii termeni. Dar asta genereaza o gramada de probleme: userul greseste o litera… nu i se returneaza nimic. Mananca un spatiu: nu i se returneaza nimic. Pui multe conditii de returnare a rezultatelor…se afiseaza putine rezultate si asta poate nemultumi o data end user-ul, care vrea sa fie impresionat de numarul de rezultate, sau proprietarul site-ului care primeste mai putine hit-uri. Din cauza asta multi developeri, ori din comoditate, ori din cauza clientului suparat ca nu se afiseaza mii de rezultate la o cautare unde rezultate concludente sunt defapt foarte putine sau niciunul…aleg varianta ilustrata de tine.
    Din punct de vedere al SEO, e din nou cu 2 taisuri. Daca vrei sa faci optimizare pe un numar mic de cuvinte cheie, atunci paginile indexate din cautari gresite slabesc site-ul in cautari pentru cuvintele cheie targetate. Totusi, daca ai un site marisor (vezi site-urile de mai sus), cu PR serios, numar mare de backlinkuri si in consecinta, un rank trust mare (adica o pagina din site-ul respectiv va avea greutate mai mare in cautari decat un site cu PR mic, backlinkuri mai putine, etc.) merita sa ai pagini indexate pe termeni cu volum mai mic de cautare, pentru ca o sa fii pozitionat mereu foarte bine. Daca asta a fost intentia… de a se profita de rank trust-ul site-ului, atunci si eu i-as spune spam.
    Intrebarea este cum s-a ajuns la situatia asta. Developeri comozi? Client care mizeaza pe cantitatea informatiilor si nu pe calitate? Google spam voalat in care se profita de situatia site-ului? Eu as zice ca cel putin 2 din variantele mele.

  6. NOU
    #8

    e spam clar, nush ce vb voi aici, doar prin faptul ca pe „red tuber 8” se fac peste 20k query-uri pe zi e clar, e spam site, si sunt cel mai bucuros sa-l raportez! daca era un keyword slabutz, care nu aducea nimic erau sanse pt ce a zis @mihai

  7. Nu ca ar fi o chestie obligatorie, dar:

    Use robots.txt to prevent crawling of search results pages or other auto-generated pages that don’t add much value for users coming from search engines.

    De aici. Ar fi putut macar sa puna un status de 404 la paginile cu nici un rezultat, macar alea sa nu le indexeze.

  8. @Mihai:

    „Pui multe conditii de returnare a rezultatelor…se afiseaza putine rezultate si asta poate nemultumi o data end user-ul, care vrea sa fie impresionat de numarul de rezultate”

    Mi se întâmplă uneori să doresc să regăsesc articole citite cândva, undeva. Uneori este greu, alteori imposibil tocmai din cauza numărului mare de rezultate nerelevante returnate. Când caut ceva într-un site, vreau dacă este posibil să am un singur rezultat, care să fie exact cel dorit. Ceea ce mă nemulţumeşte este exact numărul mare de rezultate care nu-mi folosesc la absolut nimic. Numai un dobitoc poate fi impresionat de numărul de rezultate, nu de relevanţa lor.

  9. NOU
    #12

    Spamul in Romania este practic legal.

  10. Eu cred ca vroiai tu sa fii indexat dupa „red tuber 8” de-ai pus articolul asta.

    O fi vreo cautare mai veche indexata de googlebot. „red tuber 3” nu apare pe cinemagia, deci nu-i ceva intentionat.

  11. NOU
    #15

    TInere agitat.

    1. Ia uita-te din nou ce pagerank are pagina de la animale.ro? :) Te-ai gandit poate ca aia de la Google au dat-o in bara? Pagina are momentan pagerank 0.

    2.Te rog da-mi cateva exemple de spam de la auto.ro? Documenteaza-te inainte sa vorbesti aiurea.

    3.Pentru tine asa, rezultatul respectiv nu are cum sa fie indexat de google de pe cinemagia. DIn moment ce link-ul la cautarea respectiva nu apare nicaeri pe site cu tot cu anchor text.

    Ai vazut tu vreun index al cautarilor pe cinemagia? Gen cum e facut pe iqads sau money.ro?(uita-te in foooter la iqads

    Probabil cineva a facut cautarea pe cinemagia.ro dupa care a plasat link-ul respectiv pe un site. Astfel bot a crawluit si indexat pagina.

    Sau dupa cum vad ca functioneaza pagina de cautari din cinemagia, sunt facute tag-uri dupa ultimele cautari care sunt facute in site. Si probabil asa a fost indexata pagina respectiva.

    E o metoda de SEO mai greyhat daca vrei sa ii zici.

    Pe viitor nu mai trage concluzii asa pripite. :)

  12. Mare spam, foarte mare la auto. Nu pot sa cred ce ai descoperit. :D

    Poti sa detaliezi de ce sunt prost la punctul 1 si 3 ? Chiar te rog, sa ma mai destept si eu.

    Fratel la cum vorbesti, se vede ca esti un babuin frustrat. :)

  13. 2. normal, nu e spam. şi nici tu nu eşti prost.

    1. ce conteaza ce pr are? pagina există şi e indexată în google.
    3. credeam că se subînţelege din întrebare.

    nu sunt frustrat, muistule, înjură-mă tu pe twitter că eu nu ma prind ca eşti prost.

  14. 1. Parca vorbeai de PR in postul tau. Nu? Te-ai gandit ca poate pagina are link spre ea si de asta a fost indexata, nu ai observat ca e intr-un index..

    3. Da-mi un link te rog la un articol la ce ai zis „vrei sa iti indexez niste milioane de pagini in google fara sa apara nicaieri pe site ca sa iti arat ca esti prost?” . Poate am invatat eu aiurea, chiar te rog sa-mi arati ca asa e.
    Poate stii tu mai multe ca mine.

    Eu sunt prost, ca tu acuzi niste oameni ca fac spam si nu e asa?

  15. 1. esti incoerent.
    3. se pot indexa pagini fara ca ele sa apara pe site. uşor chiar. google it.

    nu eşti doar prost, eşti şi muist. hai, poate ai puli de supt şi eu te reţin.

  16. tinere muist

    1. esti prost.

    2.

    3. esti prost. vrei sa iti indexez niste milioane de pagini in google fara sa apara nicaieri pe site ca sa iti arat ca esti prost?

  17. nu, tâmpiţeii care insistă aiurea nu mă impresionează. jet.

  18. Ai ajuns cumva la concluzia ca ai audienta de categoria celei pe care ziceai ca o are ciutacu? (mergand pe ideea ca, de exemplu, tipii de mai sus sunt prosti).
    Nu ma intereseaza nici daca cinemagia face spam, nici daca observatia ta e corecta sau daca de fapt cei care te combat au dreptate. Tu observi insa ca cine nu zice ca tine e muist si prost?

    P.S. – am lucrat in iMedia niste ani si chiar am dubii ca se ocupa cu spam. Au strategii mai curate si de lunga durata (fortificate dupa schimbarea conducerii), tocmai pentru ca nu-s la fel de mari ca Netbridge, de exemplu. Scuza-ma si pe mine, te rog, ca sunt muist si prost, dar tu devii din ce in ce mai neconvingator. A mai observat cineva? :-?

  19. respectivul individ a început conversaţia înjurându-mă pe twitter. ori, ce se aştepta, eu să fiu lapte şi miere si să mă prefac că nu e muist? well, nu. nu sunt obligat sa suport kkturile tuturor dobitocilor. şi nici nu imi place când un dobitoc mă crede mai prost decât sunt.

    ah, da, bag-o pe aia cu „devii mai…”. e atât de obosită încât tre să fii foarte deştept să apari aici si să spui asta. nu a mai zis-o nimeni din 2007 încoace! ai dreptate, sunt neconvingător, îmi scade traficul, şi am un public prost. tu ce cauţi pe aici? spammerii din nch ce caută pe aici? muistul de braşoveanu? ah, stai, voi sunteti aici întâmplător, v-ati găsit tocmai la articolul ăsta, care vă loveşte, să vă exprimaţi. ai dreptate. şi tu eşti inteligent grămadă.

  20. @strabunul: revino cu un nume si un email valid si apoi ma mai gandesc daca iti validez comentariul.

  21. Când caut ceva într-un site, vreau dacă este posibil să am un singur rezultat, care să fie exact cel dorit. Ceea ce mă nemulţumeşte este exact numărul mare de rezultate care nu-mi folosesc la absolut nimic. Numai un dobitoc poate fi impresionat de numărul de rezultate, nu de relevanţa lor.

    @Sakura: total de acord cu tine. Dar ai fi surprins cati dobitoci exista pe lume! Nu spuneam ca ar trebui sa fie afisate si rezultate neconcludente. Crede-ma doar ca, uneori, ai clienti fosti chelneri/tractoristi/altele care masoara calitatea Search-ului de pe site prin numarul de rezultate afisate. Aceiasi oameni se bucura sa manance 20 mici si o caldare de bere ieftina decat sa manance decent la un restaurant de calitate (si nu ma refer la unul de fite). Ei vor sa vada acolo…multe casute de text si imagini pe site ca el nu da banii pe „3 lulele, 3 surcele”. Nu-l intereseaza ca un design bine structurat si simplu, produce mai multi bani si e o experienta mai placuta pentru utilizator. Dar stii ce-i mai trist? Oamenii care cer cantitate in afisarile de rezultate gandesc precum multi din clientii lor. Am vazut destule cazuri de oameni nemultumiti ca nu au o plaja mai larga de alegeri. Totusi, oamenii astia nu prea stiau ce cautau. Deci… de acord cu tine. Dar cu nehotaratii, dobitocii si cocalarii cum ramane? „Este si ei oameni”.

  22. NOU
    #26

    Hmm, nu-i sariti in cap lui Zoso (Nu-ncerc sa-i iau apararea sau sa fiu dragut dar are dreptate – e webspam).

    Am plecat de la interogarea in Google pe [website: site:www.cinemagia.ro http://www.cinemagia.ro/cauta/?q=%5D ceea ce returneaza toate link-urile indexate pe „cautarea” de pe site-ul lor
    Cateva exemple de returnari fara rezultate:
    https://www.cinemagia.ro/cauta/?q=manjulika
    https://www.cinemagia.ro/cauta/?q=cranck
    https://www.cinemagia.ro/cauta/?q=Archanghel
    https://www.cinemagia.ro/cauta/?q=sumerchi
    https://www.cinemagia.ro/cauta/?q=pretorians
    https://www.cinemagia.ro/cauta/?q=jaybob
    https://www.cinemagia.ro/cauta/?q=Woochi

    Pai si ce daca ar zice „necredinciosii”, pai e bai, din punctul de vedere al unui evaluator al site-urilor fata de interogarea facuta de utilizator, tehnica respectiva se incadreaza la webspam. (Utilizarea neadecvata a tag-urilor de cautare – chiar daca ei ar justifica ca au lasat libera indexarea fara sa se gandeasca ca o sa apara cautari neadecvate – care sa returneze 0 rezultate – toata „mancatoria” e pe „barba” lor).

    P.S. Cei care mai cred ca PR este mama zmeilor lasati-o balta

  23. NOU
    #27

    @Dan Si auto[.]ro are aceasi problema:D Mai bine nu cereai exemplu de spam:
    query G: website: http://www.auto.ro/ site:http://www.auto.ro/cautare/?q=
    Ex pagini generate dupa termen cu relevanta scazuta:
    www[.]auto[.]ro/cautare/?q=planuieste&t=2&p=3
    www[.]auto[.]ro/cautare?q=planuieste&p=24

    Nu mai vb ca, cautarile relevante sunt duplicate :D. mai bine v-ati exclude parametrii din cautare la Webmaster Tools ca sa nu mai aveti pagini duplicate!

  24. NOU
    #29

    @zoso :)) Din pacate cei de prin orgrada romaneasca nu prea suporta critica / observatiile :D
    Heee… daca ai sti de cate ori am raport spam. Site-uri si de 2 ani cu continut duplicat, inca bine mersi, liste intregi, potofolii de SEO-isti puricate, companii de SEM/SEOcare se doresc, site-uria divere, etc…. dar asa cum am comentat si pe blogul lui Matt si Vivi renunt deocamdata si-mi dedic timpul „finalizarii” emigrarii de pe aceste plaiuri.

    Pana la urma ratiunea banilor dicteaza, aplicabil si motoarelor de cautare care au devenit din ce in ce mai slabe d.p.d.v. al calitatii.