Cine e mai prost, cine a construit așa sau cine a cumpărat?

Blocurile astea sunt în cartierul Independenței din Bragadiru, unul din locurile unde seara se adună cei mai deștepți oameni. Se vede pe ei.

Dar eu asta întreb: cine ar trebui să fie cap limpede aici? Cine a construit, cine a aprobat sau cine a cumpărat?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

86 comentarii

  1. Si si!
    :)

    00
  2. Arhitectul care a pus ștampila.

    10
  3. cel mai ticălos: ăla care a dat aprobările. :)

    10
  4. Int-o tara normala aia n-ar fi avut autorizatie. Proiectul nu ar fi fost aprobat de primarie pt ca nu respecta distantele minime. Dar in Romanik stim cum se obtin autorizatiile.

    10
    • Acum spune care sunt acele distanțe minime ce împiedică autorizarea.
      Te rog.

      00
    • @Vali: Depinde de jurisdictie, de zona, de cladiri. Uite de ex in New York:

      https://up.codes/s/standard-minimum-distance-between-buildings

      Deci daca e „fereastra la fereastra” e minim 40ft adica ceva peste 12m.

      00
    • Intr-o tara normala. In Romania, singura lege care precizeaza ceva e Codul Civil, unde po constructie cu balcon/geam trebuie sa fie la cel putin 2m de fondul vecin. Teoretic intre blocuri ar trebui sa fie 4m in total.

      00
    • @Vali: Inca ceva, in R pur si simplu nu intelegeti ce inseamna o legislatie si un cod care trebuie respectate indiferent cine esti. Exemplu Michael Cretu in Ibiza. Jurisdictie spaniola adica mai e ceva latin prin administratie (bagari de pla, mistouri etc) si totusi: „The Ibiza home was bulldozed after Cretu lost a legal battle in which he did not obtain planning permission to renovate and build on the site.” Deci baiatu’ cat e el de Cretu, dar a trebuit sa-si dea casa jos pt ca nu era conform standardelor. Mai stiu cazuri concrete in State. Mai stiu unul si in Canada, omul a trebuit sa-si refaca un colt de casa, stucco (e vorba de pereti de foam cu fibra de sticla peste si vopsea cu piatra peste), a trebuit sa-si subtieze binisor un colt pt ca inspectorul zicea ca e problema – si era ceva centimetri).
      Dar nah, ce Spania, ce America, ce Canada? noi-romanii santem mai jmekeri.

      00
    • românii au inventat gaura din covrig.

    • Inspectoratul pentru Constructii ar fi putut sa ii blocheze sau ar putea chiar sa ii puna sa demoleze. Chestia interesanta e ca daca te duci pe Calarasilor unde au sediul nou, o sa vezi ca, pina si cladirea lor, are cam 2-3 m pina la cladirea din spate. Deci uita de orice aplicare a legilor!

      10
    • O data si jumatate inaltimea constructiei adiacente.

      10
    • Arhitectul a luat bani, primaria a luat bani, dezvoltatorul, daca a vandut, a luat bani. Cap limpede trebuie sa fie cumparatorul.

      00
    • O data si jumatate inaltimea constructiei adiacente.

      Si vezi aia cu norma de lumina.

      10
  5. Vai de mama lor care cumpara/au cumparat acolo… Poate la juma de preţ si dat in chirie…. Autorizatiile se stie cum se dau in Romania

    00
  6. Cine va cumpăra, ca dacă a cumpărat deja sigur nu a fost. Constructor a prestat cu „lobby” cine a aprobat a fost de acord sa primească cine a cumpărat, a fost…..

    00
  7. Ala care a construit nu e deloc prost, il doare la coaie, si-a facut banii, acum nu mai exista smecheri care fac strict bani numai din trafic, prostitutie, camatarie etc. acolo sunt doar banii cu care pornesc investitiile serioase, banii se investesc in mizeriile astea din scartietoare si BCA care au umplut tot ce inseamna Popesti, Jilava, Bragadiru, Prelungirea Ghencea, si mai ales tatalor, zgarie norii scartietoare din Militari Residence.

    Destui tarani prosti care platesc sute de mii pe un apartament care ei cred ca daca intra in interiorul zonei de centura e in Bucuresti. Destui imbecili in toate zonele enumerate mai sus care habar n-au ca ei stau in Ilfov. Probabil 50% dintre aia care stau in Militari Residence n-au nicio idee ca ei defapt stau in Chiajna, nu ” la capitala „. Apa trece, ursu merge.

    00
    • Scartaietoarele *ramane!

      00
    • Sincer as alege bloc nou in Pizdeea cu centrala proprie decat sa raman fara apa calda in vreun bloc comunist.

      00
    • Si dezvoltatorii mentin mitul cum ca ei construiesc in Bucuresti.
      In Ianuarie am vizionat garsoniere(pt investitie) in zona Chiajna-Roșu. Doamna agent de vanzari mi-a dat adresa telefonic-„în Militari, pe Str Rezervelor nr..”…nu stia ca m-am nascut la Polizu, asa ca i-am spus ca acolo e comuna Chiajna.
      Nu am luat nicio garsoniera. M-am reorientat spre Drumul Taberei.

      00
  8. In blocul din stanga la parter o carciuma cu gratar de mici si 3 masute afara si totul va fi perfect.

    00
  9. astea nu sunt alea de pe libertatii cu neamului? :)))))

    00
  10. Ăia care au cumpărat nici nu au știut ce cumpără. Multe se vând dinainte să se toarne fundația.

    00
  11. Bine ca s-a ridicat plafonu acum un apartament din asta face suta de mii de euroi
    https://postimg.cc/GBvV2VZH

    00
    • Astia care sunteti ingineri sau ceva cu pregatire tehnica, de observat si studiat acele lemne intre imbinarile planseului si a structurii de rezistenta. Nu conteaza ce residence ultra-lux e… Cand vezi asa ceva fugi, indiferent de super oferta! Asa ceva exista pentru ca indiferent de situatie se vand! Dupa 7 luni am ajuns in tara si mi s-a parut ciudat sa fiu claxonat, sa mi se faca flashuri pe a2 mergand cu 135 si avansand un camion, iar dupa mi s-a aratat muie, brake-check, inclusiv de la oameni in varsta.

      00
    • @saragea care-i treaba cu lemnele de la imbinari? Par parte din cofraj, nu ma pricep prea mult. Poate invat ceva.

      00
  12. Evident, cine a dat aprobarile. Cine are puterea sa schimbe ceva in planul urbanistic si sa lase loc de civilizatie, dar prefera sa isi umple burdihanul si buzunarele ca oricum n-o sa stea acolo.

    Restul sunt parte din cerere si oferta. Cel care construieste e antreprenor si scopul lui e sa faca bani. Cel care cumpara, atat isi permite probabil si se ve comporta cum il invita sa o faca un astfel de loc.

    Romania 2020. Sat fara caini.

    00
  13. Wtf. Cine cumpara si atat. Restul nu mai conteaza in ecuatie. Arhitectjii, primaria si restul sunt sustinuti si spaguiti din banii celor ce cumpara.

    00
    • Bai da, initial si eu as fi zis asa, pe principiu prost e cine da, nu cine cere. Dar mai e si scenariul (nu f plauzibil) ca blocurile sa fi fost construite pe rand si primii care au cumparat sa nu aiba de unde sa stie ce le rasare in fata. Nu zic de zona aia, dar stiu pe la mine prin floreasca in mijlocul cartierului, intre blocuri din anii 50 60 a rasarit ceva constructie similara cu ce e aici. Culmea e ca afost ceva scandal, nu s-a terminat constructia din cate stiu, dar cladire pe jumate ridicata a ramas asa.

      00
  14. Cel mai tare este ăla de la parter care şi-a tras balcon cu uşă.

    00
  15. Nu trebuia să te duci până în Bragadiru. Avem în zona ta rezidențială preferată din Brașov ceva similar

    00
  16. Omfg nu pot sa cred ca exista asa ceva. Imposibil

    00
  17. Pentru ca nu se respecta legea(Codul civil), constructorii dau spaga unde trebuie si treaba se rezolva din pix.

    Art. 612: Distanţa minimă în construcţii

    Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.

    Art. 615: Distanţa minimă pentru fereastra de vedere

    (1) Este obligatorie păstrarea unei distanţe de cel puţin 2 metri intre fondul, îngrădit sau neîngrădit, aparţinând proprietarului vecin şi fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări ce ar fi orientate către acest fond.

    Teoretic, arhitectul ar trebui sa intocmeasca un studiu de insorire – un document in care sa semneze ca prin construirea acelui bloc nu se umbresc alte imobile vecine, dar cu o suma potrivita, face pe loc studiul.

    Am vazut blocuri construite fata in fata de puteai sa sari in balconul blocului de vizavi iar in studiul de insorire scria ca e totul in regula, primeste lumina solara(probabil primeste 1 minut pe zi, vara, cand bate soarele intr-un anumit unghi).

    Alta magarie pe care o fac constructorii – fac bloc cu 3 etaje in zona de case. Pe proiect au P+2 dar mai fac si al 3-lea etaj, restrans. E legislatia proasta si le da posibilitatea sa mai adauge acel etaj suplimentar.

    Am cautat apartament 6 luni si va spun ca nu am gasit bloc nou construit care sa fie facut cu cap! Totul pt profit mare pt constructor si teapa pt cumparatori!

    00
  18. Prostul e evident cumparatorul.
    Smecherul e constructorul.
    Jigodiile: primaria etc.
    Arhitectul care a semnat e echivalentul unui medic spagar. Poate chiar mai rau.
    Pana la urma atat arhitectul (adica un specialist cu stampila) cat si primaria (reprezentanta comunitatii) ar trebui sa pondereze asemenea aberatii urbanistice. E neclar de ce nu o fac.
    Tocmai ce s-a facut putin scandal pe o tema asemanatoare:
    https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24166020-dan-cristian-popescu-scrisoare-grupuri-civice-sectorul-2-candidat-pnl.htm
    „Colaborarea” politicienilor cu imobiliarii pare a fi profitabila in ambele directii, tocmai ce se moseste noul program „prima casa”, alta aberatie economica. Deci ne vom umple de rezidentiale ca astea din poza dar la 140000 euro doua camere. Pur si simplu imi vine sa votez psd (sau alde sau udmr)

    00
    • Cam ai dreptate. Prima casa a fost introdus de PDL cand era Boc premier, acum PNL s-a gandit ca ar fi bine sa fie majorat. Mari jeguri.

      00
  19. NOU
    #44

    “Prelungirea Ghencea” vine de la “blocuri facute in prelungirea altor blocuri, in Ghencea”.

    00
  20. Eu văd numai pro-uri:
    – poți să bei o bere cu vecinu’ de vizavi;
    – poți sa te uiți la un televizor fără să plătești;
    – are cine să-ți ude florile când pleci de-acasă;

    00
  21. Cine a cumparat e prost.

    Cine a construit merita respect.

    00
    • Cine a cumparat e prost.

      Cine vinde merita puscarie si sandramaua daramata, ca l-a fraierit pe prost, cu o constructie ilegala. Plus inapoiat banii prostului inapoi.

      Si doua palme dupa ceafa la prost, ca a cumparat.

      Din pacate, asta nu se va intampla, deci prostul isi va da palme singur, timp de 30 de ani, luna de luna, cand tre’ sa plateasca rata.

      C’est la vie.

      00
    • Situatia sta in felul urmator:
      Sa presupunem ca blocul A era inaintea blocului B.
      Ii avem pe A.a si B.b vecini „siamezi”.

      A.a si-a luat fara sa stie ce B va construi bloc fix acolo. Sa zicem ca el e absolvit de vina. A dat 50.000E pe un 2 camere.

      Timpul a trecut, B a construit si B se gaseste in ipostaza nefasta de a avea 10 apartamente greu vandabile. Fix pe-alea B va cere doar 40.000E in loc de 50.000E.
      Si sigur se va gasi B.b care sa-l ia si-apoi sa-si bata organul de A.a: Tu cat ai dat, mah, pe casa? Haha! Eu am dat doar 40.000.
      Bineinteles ca B.b se va lauda tuturor prietenilor lui ca el e jmecher. Si-a luat casa cu doar 40.000 si i-a ramas si bani d-un bembeu d-ala bun din 2005.

      Sa facem un pas in spate si sa judecam din postura dezvoltatorului.
      Ori respect distanta si atunci pierd cam 10etaje * 40mp/etaj, ori le fac asa si pierd 10 etaje * 10.000E.
      Ba, de multe ori sunt puse acolo chiar apartamentele mai modeste ca sa atraga oamenii care se uita la ultimul leu si sunt dispusi sa inghita accesul vecinului prin dormitorul personal.

      Daca mai facem inca un pas in spate, e foarte posibil ca ambele blocuri sa fie construite de acelasi dezvoltator dupa urmatorul algoritm:
      1) Faci blocul A si il vinzi la pret maxim
      2) Faci blocul B „siamez” cu A si doar cateva apartamente din B le vinzi mai ieftin.
      3) Faci blocul C „siamez” cu B si doar cateva apartamente din C le vinzi mai ieftin. Aia din B care-au norocul sa posede balcon comun cu aia din C. Ghinion, mai pierde omu’n viata.
      Si tot asa.

      Avantajul la metoda asta e ca tu/dezvoltator iti dai tie acordul sa construiesti cum vrei tu. Singura spaga e la primarie. La arhitect nici nu e nevoie de spaga, trebuie doar sa gasesti unul mai in foame.

      00
    • Daca te duci la primarie peste ala care-a dat autorizatia o sa-zi cica ca e doar o mica eroare. Omul a vazut 4m in loc de 40cm. E doar un zero in minus la urma urmei.
      A gresit si saracul functionar. Ce sa-i facem? Sa-i luam pielea?

      00
  22. Prost e cine cumpara, nu cine vinde.

    00
  23. Problema e că mizeria și prostia asta nu se mai repară decat în 100 de ani, să vadă toți copiii și nepoții noștri ce jigodii și proști au trăit pe aceste meleaguri.

    100 de ani dacă rezistă la cutremure.

    00
  24. Toată zona aia este arată infect, infecte au fost și autoritățile și infecte decizii au luat și pârliții de acolo.
    Și asta nu este cea mai nasoală chestie; la nivelul șpăgilor ca să autorizeze asa ceva, vă dați seama ce rabat a putut sa facă constructorul? Am mari rezerve legate de structura unor astfel de blocuri. Nu îmi dau seama cine asigură, cine acordă credite sau cine are atât de mare apetit de risc să accepți o garanție imobiliară în zonă.

    00
  25. Cum cine? Nimeni. Doar e în România.

    00
  26. NU cred ca s-au facut in acelasi timp….stiu caz de genu iti cumperi cu vedere la padure si dupa ai vedere la videochatu din fata :)) pe mine nu m-ar fi deranjat dar na…fiecare cu parerile lui.

    00
  27. Cine trebuie sa fie cap limpede? Simplu: cine da banii.

    In cazul de fata ai un smenar (constructorul), un partas (primaria) si un parlit (cumparatorul)

    Primii doi isi impart banii celui de-al treilea.

    00
  28. La astea tre sa ai grija sa incuie si vecinul de la blocul de langa usa, ca altfel hotii intra la amandoi.

    00
  29. Cumparatorul e prostul. Cetateanul de rand, care se umileste, facand credit la asa ceva, ca arde carnea pe el sa fie proprietar.
    Pentru ca daca prostii n-ar da banii si nu s-ar uda la parchet pe jos si gresie in baie, toti smenarii astia ar disparea. Inclusiv aia de la primarie, care pun stampila pe asa ceva, inclusiv arhitectii care, ar trebui sa li se retraga dreptul de a profesa, atunci cand pun stampila pe asemea abominatii.

    Totul pleaca de la oamenii care cumpara si cacaturile pe care le accepta. Pentru ca e in firea umana, sa tragi pe fraierul care accepta si nu se revolta. Ca tot e discutia despre sclavie zilele astea. Pana n-a fost revolta, poate si azi era sclavie. Asa si aici, pana nu se va revolta lumea, refuzand sa plateasca pentru asa ceva, atunci va disparea asta.

    Dar nu, ei lasa review de o stea pe google maps si si-au facut treaba. Gata. S-au revoltat. Le urez succes la platit 30 de ani la ghertoiala aia, doar n-au luat pe banii mei.

    00
  30. Poate au fost ieftine si s-au incadrat la “prima casa”.

    00
  31. Chiar a cumparat cineva in al doilea bloc construit? 🤦‍♂️

    00
  32. Aștept cu interes următorul mare cutremur. Ce e in poză e șmecheria de la suprafață.
    Se va vedea ce mari șmecheri au fost constructorii la grinzi, stâlpi, fundații etc.

    Chiar, nu vi de pare că a cam întârziat cutremurul? A trecut cam mult din ’77

    00
  33. Dacă există cerere,uite și oferta ! Rumanu e in continuare taranete prost, care accepta orice ca sa fie proprietar…dar sa fie dand cat mai putini bani pe pereți, sa poata sa isi ia masina ‘de valoare’ pentru care bineinteles nu vrea sa dea bani si pt loc de parcare…

    00
  34. Acum mi se pare Popești Leordeni aerisit. :)) Buba e ca sunt aproape sigura ca aia care au cumpărat nu știau ce urmează. Ori era doar un bloc ridicat, iar la celalalt au început construcția după ce au vândut din primul (din banii proștilor care au cumpărat), ori era șantier – se cumpără mult din stadiul de proiect – și evident nimeni nu cere detalii despre el și câte blocuri se ridica și unde/la ce distanta. Vine aprobarea la prima casa, hop ești proprietar, nu mai contează unde.

    00
  35. A se observa ca ala de la parter(blocul din stanga) si-a facut usa in balcon sa nu mai intre cu fraierii in scara blocului, intra direct la el in balcon. :D

    00
  36. Nimeni nu se ia de compartimentare, amenajare proasta, nimeni nu stramba din nas si sa le zica contructorilor ca fac mizerii. Nici pretentiile nu le comenteaza nimeni, gen 10k un petic de pamant pe post de parcare.

    Fusai la un rezindetial, intru in apartament holul cat usa de lat…90cm parca. Ii zic „holu asta e cam ingust, nu pot pune nimic aici”, intru in bair, „masina de spalat nu incape aici, poate im bucatarie”, ajung in bucatarie „si frigiderul unde il pun ?mai in colt, dar nu mai incap la masa”. Am plecat si sa fie sanatosi, compartimentari varza si pretentii extreme

    00
    • daca ai mai stat la oras sau la un bloc de doamne ajuta faci gura. dar daca te muti la bloc dupa ce ai stat in casa de chirpici 2 camere intrarea din prispa?! normal ca li se pare ok totul.

      00
    • despre compartimentare, lipsa spațiului în general și a spațiilor de depozitare în special s-a tot discutat aici.
      s-a discutat de asemenea despre așezarea în porumbi, lipsa utilităților (de la drum, asfalt, trotuare, mijloace de transport în comun, până la apă, canalizare, gaze, curent electric).
      plus grinzi și stâlpi aiurea, ferestre puține și mici, etc.
      fiecare articol are specificul propriu. azi era despre cât de aproape sunt blocurile unul de altul. :)

      00
  37. Bine că a modificat USR legea, altfel dacă voiai să-ți faci firmă de apartament trebuia să ceri aprobare și blocului de vizavi

    00
  38. Din cate stiu, retragerile sunt de 3m fata de lotul vecin
    Dar aici intervin si exceptii: daca faci un PUD in care modifici aceste retrageri, sau retragerea nu este valabila la consola.
    Sau, cel mai probabil cum s-a intamplat, poti sa te apropii de lotul vecin cu acordul proprietarilor.
    Si cum proprietarii loturilor (cel putin in stadiul de proiect) erau tot ei… si-au dat singuri aprobare sa se apropie la 0,5m. Voila!

    00
  39. Imaginea imi pare completata intr-un mod suprarealistic de fabia aia trista in al carei parbriz troneaza vignetta grune punkt, sa ii marcheze originea de second hand adus din germania, lantul acela demn de o bovina ce spanzura intre doi stalpi, strambi bineinteles, si care delimiteaza locul de parcare individual obtinut cu sudoarea muncii, si bineinteles sublimul balcon la parter, cu iesire la betoane si un boltar pe post de treapta, care isi afiseaza cu mandrie folia de tamplarie pvc low cost. Asta este de fapt Romania: prostie, parvenitism si ticalosie. Saraci cei ce au cumparat acolo, in 10 ani vor fi ghetouri pline de droguri, prostitutie si suedeji, pentru ca cei ce au ceva creier, urma de respect de sine si civilizatie vor fugi cat vad cu ochii, si in ocul lor vor veni toti bombardierii. Mi-ar placea sa vad un reportaj cu dezvoltatorul, arhitectul, cei ce locuiesc acolo, asa , sa le vedem si fetele…

    00
    • De acord, e construit absolut idiot
      Dar… când va aud cu “in x ani o sa fie un ghetou”…..
      Sunt curios domnu’ Nostradamus, cam pe unde o sa fuga toată populația aia de acolo? Se muta la alt rezidențial ? Pleca toți din țara?
      Au cam trecut 10 ani de când se tot construiește in stilul asta in toată țara și nici urma de ghetoizarea pe care o tot preziceri, dimpotrivă chiar se construiește in continuare, lumea se muta acolo și pentru ca fuge de locurile “alea bune” din centrul orașelor

      00
    • Cred ca nu ai vazut ce se intampla dupa 10 ani cu blocurile astea populare:
      -contractele de management sunt anulate,spatii verzi,femeie de serviciu sunt gasiti alti prestatori,ca aia de la inceput sunt scumpi(plm cand te-ai mutat nu stiai cat costa?);20%din locatari in general sunt ok,da vine majoritatea ce vrea ieftin si bun,si te trezesti ca e jeg si mizerie
      -garantia blocului se cam termina,si apar reparatii inerente:o terasa,o usa la intrare,o yala,etc….la fel vine gigel de la 5 care a vazut yala buna cu 30 ron la leroy,si lasa ca ne punem noi vecine sa reparam,ca ce sa imbogatim pe aia cu firme,lasa ca stim noi ca astia de la asociatie au afaceri
      -apar datornici la intretinere…cu cat li se permite mai mult,cu atat mai vocali
      -petrecerile pe scara devin tot mai frecvente…ce domle,nu iti convine muta-te la casa,auzi nu pot face si eu un chef
      -fiecare scara are un samsar cu 4 masini in fata,iti foloseste cu nonsalanta locul de parcare,ce vecine,tu vii cateva saptamani pe an,tot e liber,daca nu putem face bine de ce sa facem rau
      -apartamentele inchiriate devin cateodata locatii pt prostitutie
      -cine are un pic de respect,educatie,mijloace financiare isi cauta alt loc,la casa sau in alte tari si ramane prostimea
      -copiiii prostmii needucate devin infractori,golani si drogati

      00
  40. NOU
    #78

    Si băncile care dau credite au vina lor.
    Cum poți evalua la aproape suta de mii de euro o propietatea când in mod real ea nu valorează nici jumătate ?
    Mie mi se pare ca e ceva gen Caritas, girat atât de bănci cât și de stat.
    Dar mămăliga o să explodeze, maxim 2 ani.

    00
  41. NOU
    #79

    Edit ,,proprietate,,

    00
  42. Nu arata rau, poti merge la vecina sa ii scarpini veverita cand barbatsu’ e plecat pe comunitate. Cand treaba se impute sari pe geam la tine acasa si scapi de o eventuala scalpare. Totul este facut cu cap petru a creste demografia!

    00
  43. O cunoștință și-a cumpărat un teren lângă Budapesta. El locuind la Cluj. Vecinul și-a construit p casă pe terenul vecin. Vine comisia de la primărie pentru emiterea permisului de habitare (așa se numește). Constată că clădirea e cu 1 m (!!!) mai aproape de terenul amicului, decât apărea în autorizație. Distanța dintre cele două clădiri fiind undeva la 20 m.
    Procesul emiterii permisului s-a oprit, amicul a primit o scrisoare oficială cu constatarea situației și i s-a spus că ar fi bine să se prezinte la fața locului pentru constatarea abaterii și discutarea situației. Când are el timp.
    Altă speță: într-un sătuc din Lombardia. Alt amic se trezește cu o dezvoltare peste drumul ce trece pe lângă proprietatea lui. Autorizația emisă permite parter plus etaj. Pornesc lucrările, constructorul zice că e el șmecher și vrea încă un nivel. Amicul cheamă primăria, care vine, constată și instant pune lacăt pe șantier. Dezvoltatorul a fot obligat să dărâme ce a construit peste autorizație.

    00
  44. Cel de la parter iese din parter direct la masina, probabil.
    Seara sta pe prag si sparge seminte, langa un pet.

    00
  45. ma uit la poza si nu’mi vine sa cred… :(

    00
  46. Salutare la toti, acelasi lucru se întâmplă si in Militari Residence. Aici locuiesc, ne-am trezit ca dezvoltatorul se apuca de construirea unui bloc exact in fata celui al nostru. Nu se respecta retragerile, regimul de inaltime, nu tu studiu de insorire nimic. Cu chiu cu vai am obtinut autorizatile după 2 luni de lupte cu primaria si inspectoratul de stat in constructii. A inceput cu amenintarile dezvoltatorul la adresa mea. O masina de ISU nu trece pe acolo, ardem ca șobolanii.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Alte articole

Alte linkuri (mostly NSFW)