Cele mai frecvente greșeli în presă: angajarea redactorilor idioți

Dumnezeu a coborât în această dimineață printre noi și a luat forma lui Gabriel Burete de la Mediafax. În această formă a produs un articol absolut bestial, tradus din HuffPo, numit “Cele mai frecvente greșeli pe care le fac utilizatorii de iPhone”, articol preluat de toată lumea. Săracul Burete are o scuză să fie idiot, e venit la Mediafax de la GSP, are 23 de ani și a absolvit FJSC, deci nu i se cer prea multe. Totuși, eu aș printa un anunț mare cu “Huffington Post nu e o sursă” și l-aș pune în toate redacțiile din România.


Să ne întoarcem la articol.

Telefonul rămâne deschis tot timpul
Telefoanele ar trebui să fie închise periodic, altfel bateria se va termina mai repede decât în mod normal, anunţă Huffington Post. Chiar dacă este inactiv, atunci când telefonul rămâne deschis pentru perioade lungi de timp bateria este solicitată şi, în timp, îşi pierde proprietăţile. Cei mai mulţi folosesc telefoanele mobile şi pe post de alarmă, aşa că acestea rămân pornite non-stop. Experţii recomandă să vă bazaţi pe un ceas deşteptător şi să opriţi telefoanele pe timpul nopţii, sau, dacă acest lucru nu este posibil, să le închideţi pe timpul zilei, atunci când nu aveţi neapărată nevoie de ele.

Întrevăd niște probleme pe aici. Oamenii nu mai au ceasuri cu alarmă. Iar telefoanele se schimbă destul de des ca să nu fie nevoie să ai grijă de el.

Bluetooth-ul şi WiFi-ul rămân pornite permanent
Când sunt deschise şi nu sunt folosite, aceste opţiuni nu fac decât să irosească energia stocată în baterie. Cel mai probabil, atunci când mergeţi pe stradă nu aveţi nevoie de Bluetooth sau WiFi, aşa că acestea consumă fără să vă ofere niciun beneficiu. Specialiştii recomandă ca acestea să rămâna închise, urmând să fie pornite doar atunci când folosirea lor este necesară.

Vom vedea mai jos de ce astea rămân deschise tot timpul. În afară de faptul că sunt foarte utile să rămână deschise.

Folosirea telefoanelor la temperaturi extreme
Telefoanele inteligente nu sunt făcute să fie folosite la temperaturi prea scăzute sau prea ridicate, aşa că utilizarea lor atunci când temperatura scade sub 0 grade Celsius sau depăşeşte 35 de grade nu este indicată. În astfel de condiţii, telefoanele sunt suprasolicitate şi bateria se consumă infinit mai repede, astfel că smartphone-ul poate chiar să se închidă temporar. Încercaţi să închideţi telefoanele atunci când temperaturile ating valori extreme, sau, dacă trebuie să le folosiţi, este indicat să le ţineţi în geantă, sau la umbră, după caz.

Da. Pare logic. Am ieșit afară, închid telefonul. E prea cald? Închid telefonul? Dar cum știu care e temperatură optimă să îl închid? Trebuie să car un termometru după mine?

 

Telefoanele rămân în priză peste noapte
Punerea telefonului la încărcat peste noapte este, într-adevăr, cea mai convenabilă soluţie, dar nu este cea mai indicată, spun specialiştii. Pe termen lung, această practică afectează bateria, care va începe să se consume mai rapid decât ar trebui. Încercaţi să încărcaţi telefoanele în timpul zilei, când le puteţi scoate din priză după ce bateria ajunge la 100% sau, dacă nu aveţi cum să faceţi acest lucru, folosiţi o priză programabilă, care opreşte alimentarea cu enegie după un timp prestabilit.

WTF? Bateria are un număr de cicluri în care poate fi încărcată fără probleme. Dar am o idee pentru Burete: să ne punem o alarmă să ne sculăm să scoatem telefonul din priză. Să o punem oare pe telefon sau pe ceasul deșteptător?

 

Folosirea încărcătoarelor care nu sunt fabricate de Apple
Încărcătoarele originale sunt scumpe, dar merită investiţia, spun experţii. Încărcătoarele contrafăcute pot produce pagube telefoanelor şi, în unele cazuri, pot să provoace chiar explozii sau incendii. Dacă aţi apucat să achiziţionaţi un produs contrafăcut, există o soluţie: Apple oferă o reducere la un încărcător original în schimbul unuia contrafăcut predat.

Never happened. Ever.

 

Telefoanele nu sunt curăţate suficient de bine
În prezent, telefoanele sunt utilizate tot timpul zilei, în toate locurile în care merge posesorul, aşa că acestea au ajuns să găzduiască mai multe bacterii decât vasul de toaletă sau bolurile din care mănâncă animalele de companie. Apple recomandă folosirea unui şerveţel moale, fără scame, pentru ştergerea ecranului, iar pentru dezinfectare există produse care folosesc lumină ultravioletă ca să distrugă bacteriile.

Cam cum ar trebui să se întâmple cu redactorii GSP?

 

Filmarea în modul portret

Deşi această tehnică nu produce pagube telefonului, calitatea imaginilor este slabă, iar clipurile video filmate în acest fel sunt greu de urmărit. Utilizatorii ţin telefonele vertical atunci când filmează, poziţie mai comodă, dar specialiştii recomandă întoarcerea aparatului şi folosirea ambelor mâini, chiar dacă durează câteva fracţiuni de secundă în plus. Motivul pentru care forma televizoarelor şi formatul celor mai multe dintre filme este lat, asemănător cu modul peisaj (cu cele două dungi negre deasupra şi sub imagine, nu pe lateral), este că aşa funcţionează şi vederea umană. Câmpul vizual orizontal este mai mare decât cel vertical, aşa că imaginile filmate aşa sunt mai uşor de urmărit. În plus, rezoluţia este mai bună şi folosirea ambelor mâini reduce mişcarea imaginii.

Calitatea imaginii este slabă? WTF?

 

Lăsarea telefonului deblocat sau fără parolă

Conform celor de la Apple, aproximativ jumătate dintre utilizatori nu îşi asigură telefoanele prin folosirea parolei. Sigur, această tehnică nu vă protejează de hoţi, pentru că telefonul poate fi resetat fraudulos, dar măcar aceştia nu vor avea acces la datele dumneavoastră personale.

Resetat fraudulos?

 

Ţinerea telefonului în mână

Mulţi dintre utilizatori nu realizează faptul că iPhone-urile sunt o marfă foarte căutată de hoţi, pentru că pot fi valorificate uşor şi rapid pe piaţa neagră. Cererea este mare, iar studiile arată că în jur de 40% din furturile din marile oraşe implică dispozitive mobile. Ţineţi telefonul în buzunare care nu pot fi accesate uşor atunci când nu îl folosiţi.

Dacă sunt mai înalt și îl țin pe cap în timp ce îl folosesc e ok?


Ce mă amuză e că a adăugat o notă personală, înflorind pe alocuri și folosind cât de des s-a putut termenii “experți” și “specialiști” pentru a da greutate mizeriei de articol scris de o jurnalistă fără nici o calificare.

Dacă sunteți o maimuțică din asta abia ieșită de pe băncile facultății sau ați lucrat la vreo mizerie de ziar de care lumea își bate p*la în mod frecvent că doar Tolontan publică servite, sau dacă aveți printre cunoștințe asemenea oameni care sunt în dubiu dacă sunt idioți sau nu, puneți-i să facă acest test: Huffington Post nu e o sursă! Huffington Post nu e o sursă! Huffington Post nu e o sursă! Huffington Post nu e o sursă! Huffington Post nu e o sursă! Huffington Post nu e o sursă! Huffington Post nu e o sursă! Huffington Post nu e o sursă! Huffington Post nu e o sursă! Huffington Post nu e o sursă! Huffington Post nu e o sursă! Huffington Post nu e o sursă! Huffington Post nu e o sursă! Huffington Post nu e o sursă! Huffington Post nu e o sursă! Ce nu este Huffington Post? O SURSĂ de informații de orice fel! Gata testul.

 

iphone-meme

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

44 comentarii

  1. Înflorind pe alocuri? ha! hahaha! Articolul lui nea Burete cred că are 50% din ce scrie în cel inițial. La partea cu filmarea în mod portret a scris prost și din burtă.
    Mă amuză foarte tare că și nea Burete și tanti de la huffington post nu au catadicsit în a căuta 30 de secunde pe site-ul Apple să vadă ce zic baieții ăia acolo de încărcatul bateriei unui iPhone.

    00
  2. NOU
    #2

    Da, adevărat! Sunt deja prea mulţi redactori care scriu tâmpenii, şi nu mă refer doar la femei. De exemplu cei care fac articole pentru RATING. What? Lumea vrea să vadă conţinut de calitate, informativ şi interesant în acelaşi timp. Bună treabă Vali, i-ai cam „demascat”. :D Dar ei le merită, la câte greşeli majore au, n-avem prea multe de zis.

    00
  3. „anunţă Huffington Post” WTF? zici ca-i comunicat de presa. Abia acum s-a aflat de toate astea. Burete a descoperit apa calda!

    00
  4. Să îi înveţe cineva pe dobi ăştia la ce foloseşte integratul ăla care opreşte alimentarea când s-a încărcat bateria.

    00
  5. Și uite așa, de la articole precum ăsta apar idioții care știu ei că e mai bine să scoți bateria din laptop și să o pui în dulap atunci când îl ții în priză, sau care habar n-au că electronica din orice device taie alimentarea bateriei atunci când ea a ajuns la 100%.

    00
  6. „bateria se consumă infinit mai repede” :O

    00
  7. Opinez că Spongiu’ are un eboda dual sim; al’fel nu se esplică.

    00
  8. NOU
    #9

    Salut,
    Aş fi de acord cu punerea asta la colţ dacă ar veni din partea cuiva care a citit toată viaţa presă pe hârtie (print, cum ne învaţă la şcoală, nu?), mai mult sau mai puţin „quality”. Doar că, momentan, jurnalismul e plătit în funcţie de numărul de like-uri pe Facebook.
    Când se va legaliza prostituţia, promit să plătesc impozite. Până atunci, tu eşti Şeful Internetului. Sunt convins că, dacă te încordezi puţin, găseşti multe articole pentru care am stat în frig şi în ploaie, old school, ca la carte, la fel cum o să găseşti încă o sută de topuri traduse din HuffPost şi Daily Mail.
    HuffPost este o sursă! Te deranjează pentru că e o metodă uşoară de făcut trafic, fără să munceşti pentru un subiect, folosind articolele altora. Cam cum ai făcut tu, aici, nu?
    E uşor să îi faci pe alţii idioţi, mai ales când nu îi cunoşti, doar că e riscant când ei te cunosc pe tine. Te-am ameninţat cu violenţa, vezi? Şi ştiu să şi vorbesc urât şi să ascult şi manele, tare, la telefon. Mă încadrez în categorie? Dacă nu, dă-mi un mail şi rescriu articolul cu cele mai frecvente greşeli pe care le faci în baie. Pff…

    00
    • @Gabriel Burete: răspunsul perfect. aluzii la trafic, la baie, la prostituție. ca de obicei, problema nu ești tu, că ești idiot, ci ăia care îți arată de ce ești idiot. mergi cu domnul.

  9. Bun. Eu nu sunt o maimutica din asta cu pretentii de absolvent de jurnalism si visul meu in viata nu e sa traduc articole de prin huff. In Romania la ce publicatie se face jurnalism adevarat? Sa ma indrept si eu spre ei :D

    00
  10. Ca si-n alte situatii, cel ce l-a angajat nu are nici cea mai mica vina pentru acest incident.

    00
  11. Trebuie spus CLAR – problema NU ESTE Burete. Incompetenti si idioti sunt multi. El e copil, poate va invata si cu siguranta ii face bine cate un dus rece precum cel oferit cu generozitate de Zoso si de comentatorii acestui blog.

    Problema este cu cei care ii acorda posibilitatea de a semna pe MEDIAFAX. Aici este cancerul si incompetenta. Aia care l-au angajat, aia care il monitorizeaza (care, evident, nu se vor obosi deloc sa ia vreo masura), aia care ii fac training si il invata sa copieze articole si sa toarne rahaturi. Mizeria e la Mediafax nu la copii gen Burete.

    00
    • @Observatorul: ia aruncă un ochi mai sus, burete e convins că el e pe bune și eu sunt rău și labagiu că i-am tras o palmă peste ochi.

  12. @seba18

    „Specialistule” niste idioti si astia :

    si lenovo face recomandari aiurea:

    https://pcsupport.lenovo.com/error.html?code=3b0fe4ae1849ab0ad7ae1028cc3ec636&cb=%2ffr%2fen%2fdocuments%2fht036964#4, ultimul paragraf

    nu?

    Ti-ai pus prb vreo secunda daca „idiotii” au dreptate .
    Tara de amatori.

    00
  13. NOU
    #16

    @infrig, asa cum ai nostri recomanda pastrarea ambalajelor pentru garantie, sunt mici chichite bune de aruncat in ochii prostilor. Eu zic sa mergem in datacentere si sa scoatem bateriile din UPS-uri, si cum vedem pana de curent ca vine, atunci sa le conectam repede, sa nu cumva sa stea incarcate tot timpul.

    Ii urasc pe idiotii care lucreaza „office” pe un laptop, cu bateria scoasa ca asa au citit undeva, si cand a cazut curentul se uita ca retardatii ca li s-a inchis jucaria.

    Va meritati soarta si candva se va intoarce roata, nu-i nimic, cineva tre sa-mi duca gunoiul si sa-mi spele pe jos !

    00
    • @Valentin Valeanu: laptopul anterior a ținut din 2008 până în 2012, cu alimentarea mereu pusă. mai funcționează și acum, dar la pornire apare un prompt care spune „știi, ar cam trebui să schimbi bateria, asta e cam pe ducă”, dar bateria mai ține 10-15 minute. adică e bună în continuare pentru fluctuații de curent.

      după 2-3 ani oricum schimbi laptopul, ssd, procesor mai bun, alte minuni. dar nu, să păstrăm bateria intactă!!!

  14. NOU
    #18

    da, stiu ce zici, am un nb550d de vreo 4 ani, tinut 99% in priza, bateria de la 9 ore cat tinea initial inca duce 4-6 ore, mi se pare absolut decent. El deja este cam depasit, insa si-a scos banii.

    Se va sparge si bula asta cu cei care doresc bule de trafic dar nu se uita ca nu au valoare.

    00
  15. Legat de scosul bateriei la laptop.. am avut 3 laptop-uri pana acum si pe toate 3 le-am folosit tot timpul cu baterie..pentru ca enel, pentru ca lipsa investiii, pentru ca intreruperi dese de 1-2 secunde care mi-ar fi restartat sistemul.

    Urmarea? La toate 3 bateria nu a tinut mai mult de 2 ani. APROAPE NEFOLOSITA. Daca vorbim de ultimul Acer, pe care il am si acum, pot spune sigur-sigur ca nu l-am folosit de 10 ori on-the-road, in rest a stat numai in priza, pe birou. Socul a fost cand dupa ce vara trecuta am fost cu el undeva intr-o vizita si m-a tinut bateria aproximativ 1,5 h, acum dupa revelion am avut curentul cazut de tot brusc si m-a tinut bateria 2-3 minute. In conditiile in care in toate astea 6-7 luni a stat doar pe birou.

    Deci e un adevar, ciclurile 100%-90%-100% iti fut bateria ca si cum ai folosi-o la greu, nu sunt prosti aia care o scot. Daca as putea as face-o si eu. Valabil si pentru un HP, si pentru un Asus si pentru Acer-ul de inca il mai am… nu au fost produse high-end la 5000 ron si nu stiu cum se comporta la alea, dar nici pocnitori de 1500 totusi, ci medii..

    00
  16. NOU
    #20

    @Tibi, deci pentru tine este mai important sa ai o baterie buna mai multi ani, decat sa beneficiezi de avantajele de a avea o alta sursa de curent in momentul in care se intampla vreo nenorocire … hmm, da, cred ca-ti strica top score-ul din jelly saga ….

    si in alta ordine de idei, bateriile se mai si reseteaza, unele din BIOS, de fapt este un cip care contorizeaza si la un moment dat zice, bai gata, alta baterie. Cum era la imprimante rezervorul de waste ink. Se rezolva cu un reset, asa si bateria, trebuie recalibrata si ai sanse mari sa tina. Acum daca ai avut chestii medii, cam asta inseamna o chestie medie ….

    mult mai periculoasa este temperatura bateriei, nu faptul ca sta incarcata. Daca folosesti laptopul in pat, sau in poale, si se incinge, atunci bateria are de suferit mult mai mult.

    00
  17. ps: ideea e ca cei care isi schimba laptopul din 2 in 2 ani sunt mult, mult mai putini decat cei care fac asta cu smarphone-ul.. sa fim seriosi, probabil 15-20 % din laptop-urile si pc-urile din romania sunt mai noi de 2 ani, daca si alea.. eu am prieteni care au pc-uri si laptop-uri din generatie 2008 si nu intentioneaza sa le upgradeze, e quad-core, are 8 gb ram, ce imi mai trebuie.. intr-adevar daca toata lumea si-ar schimba din 2 in 2 ani laptop-urile nu ar mai conta faptul ca se fute bateria stand „degeaba”, dar nu e asa :)

    00
  18. NOU
    #22

    voi trebuie sa intelegeti ca bateria este un produs consumabil.
    http://static.acer.com/up/Resource/Acer/Docs/AU-NZ/20110217/Acer%20Premiun%20Battery%20Warranty.pdf

    s-a uzat, iei alta. Daca ti se uzeaza tastatura, o tii asa ? Nu folosesti trackpad-ul de teama sa nu se uzeze ? Nu franezi brusc cu masina ca uzezi cauciucurile … hai sa fim seriosi.

    Daca vor laptop dar nu pot accepta ca unele beneficii (mobilitatea) vin la pachet cu niste griji in plus si intretinere … atunci poate nu le trebuia laptop.

    Ca si cum spui ca un motor de F1 este prost ca se uzeaza dupa o cursa, pai da, vrei performanta, ai niste costuri …

    00
  19. Ce-am mai ras las cafea, merci zoso. In alta ordine de idei, medifax?? Serios?? :))

    00
  20. @Valentin Valeanu: tu esti fra`su jurnalistului din articol, sau doar te prefaci?

    „am avut 3 laptop-uri pana acum si pe toate 3 le-am folosit tot timpul cu baterie.. pentru ca enel, pentru ca lipsa investiii, pentru ca intreruperi dese de 1-2 secunde care mi-ar fi restartat sistemul.”

    „[..] iti fut bateria ca si cum ai folosi-o la greu, nu sunt prosti aia care o scot. Daca as putea as face-o si eu” [dar nu o fac, las bateria mereu caci nu vreau restartari]

    ce ai inteles tu din ce am spus eu

    „@Tibi, deci pentru tine este mai important sa ai o baterie buna mai multi ani, decat sa beneficiezi de avantajele de a avea o alta sursa de curent in momentul in care se intampla vreo nenorocire … hmm, da, cred ca-ti strica top score-ul din jelly saga ….”

    like wtf :|

    00
  21. @Valentin Valeanu

    Mihaela Radulescu la Favorites Books inseamna ceva,
    daca asta esti tu : https://imgur.com/DPGOFUo.jpg, retrag tot ce am zis mai sus.

    00
  22. NOU
    #26

    @Tibi : citez: „nu sunt prosti aia care o scot. Daca as putea as face-o si eu.”

    QED !

    00
  23. AAAAAdeci asa sta treaba. Inainte sa folosesc sfaturile nepretuite despre telefoane , smartfonu’ meu era nefericit.Si eu. Acuma treaba e buna. Parca e o placere sa merg pe strada cu telefonul oprit salvand astfel procente importante din baterie in ciuda colegilor si colaboratorilor de la munca care incearca din rasputeri sa dea de mine. Cand temperatura o permite (de ex in masina) pornesc telefonul dar opresc Bluetooth-ul desi ma incomodeaza un pic ca era mai usor sa vb la casca si nici nu riscam vreo amenda. Dar sfaturile pretioase sunt mai importante decat legea .Si daca ma opreste vreu politist ii spun ca asa am fost sfatuit.
    Nu stiu cand sa-l pun la incarcat de frica sa nu strib pretioasa baterie. Cred ca il pun seara cand ma pun in pat si il tin in mana si ma uit la el cum se incarca procent cu procent.Apoi fix in momentul cand arata 100% cu o miscare brusca il scot de la incarcat si ma culc si eu restul de 4 ore.
    Dupa un timp mi-am dat seama ca era mai bine daca nu tineam cont de pretioasele sfaturi si-mi vedeam de viata mea. Pana la urma dupa un an jumate-doi tot schimb telefonul. Ma doare-n paispe de cum va tine bateria peste 10 ani de la achizitie.

    00
  24. NOU
    #28

    Nu am spus că eşti rău şi habar n-am dacă eşti sau nu labagiu. Nici nu m-am plâns că te iei fix de mine, când eu n-am rănit nici măcar o muscă, îmi fac cruce când trec pe lângă biserică şi muncesc conştiincios ca să-mi hrănesc cei şapte fraţi.
    Pe mine m-a deranjat că nu critici un articol pe care l-am făcut eu şi a ieşit prost, ci mă faci idiot pentru că nu eşti de acord cu ce zic alţii într-un articol tradus.
    Nu ai descoperit mersul pe jos! Toată presa de la noi traduce articole de afară, în special topuri şi sfaturi. Şi sunt sigur că şi articolul ăsta mai există, într-o formă sau alta, pe încă cinci site-uri.
    N-am zis că nu sunt eu problema, că sunt înalt, deştept şi frumos şi Zoso e rău că mi-a stricat jucăria. Şi n-am hotărât, de capul meu, să traduc articolul ăla, pentru că mă simţeam în formă şi speram că am şasne la un premiu Pulitzer. L-am tradus şi o să mai traduc şi azi câteva, la fel şi mâine şi în fiecare zi până la concediu, pentru că e una dintre atribuţiile mele, şi tu ştii asta.
    D-aia m-am şi mirat că mă faci idiot. Aveam impresia că ştii cum funcţionează lucrurile. Dar bănuiesc că e uşor să arăţi cu degetul ce nu îţi place şi să spui: „Uite, mami, eu nu fac aşa!”

    00
    • @Gabriel Burete: am înțeles. deci tu nu l-ai inflorit cu de la tine putere, tu l-ai tradus. mișto scuză. deci tu n-ai nici un pic de discernământ când muncești, tu bagi ca bivolul. și n-are cine să te verifice, că n-are.

      te fac idiot pentru că trebuia să gßndești. unu, că nu lucrezi la gsp sau la hotnews, ci la o ageție de știri. doi, că ai tradus un articol imbecil. trei, că ai tradus un articol imbecil de pe un site de căcat. patru, că lucrurile nu funcționează așa la o agenție de știri.

      iar faza cu labagiu, las-o, mai știm și noi să citim printre rânduri, nu s-au născut puțoii de de 22 de ani cu ironii fine la tuleie.

  25. @Vali Petcu
    după 2-3 ani oricum schimbi laptopul, ssd, procesor mai bun, alte minuni. dar nu, să păstrăm bateria intactă!!!

    , da sa o pastram intacta ca poate dupa 2-3 cand schimbam il donam unui pusti de 7 ani care isi face „temele” la Poiana Horea si poate se va bucura daca primi un nb550d a carui baterie tine mai mult de 15min.

    @Valentin Valeanu
    asa cum ai nostri recomanda pastrarea ambalajelor pentru garantie, sunt mici chichite bune de aruncat in ochii prostilor. Eu zic sa mergem in datacentere si sa scoatem bateriile din UPS-uri, si cum vedem pana de curent ca vine, atunci sa le conectam repede, sa nu cumva sa stea incarcate tot timpul.

    In datacenter de UPS-ul cu bateria varza, am nevoie fix cat sa nu ma afecteze fluctuatia la trecerea pe generator.
    Ca „prost” decat sa fac circ cand vreau garantia mai bine pastrez cutia.

    @Valentin Valeanu
    Ii urasc pe idiotii care lucreaza “office” pe un laptop, cu bateria scoasa ca asa au citit undeva, si cand a cazut curentul se uita ca retardatii ca li s-a inchis jucaria.

    Ce office e ala la care sistemul electric din birou aka priza din perete/prelungitorul de sub masa nu e „conectata/tat” la UPS?
    Idiotii sunt cei carora le pica fata cand unul foarte sigur pe el
    si „de succes” face afirmatii dubioase.

    @Valentin Valeanu
    Va meritati soarta si candva se va intoarce roata, nu-i nimic, cineva tre sa-mi duca gunoiul si sa-mi spele pe jos !

    Din cauza mentalitatii de tipul asta vor multi job la corporatie pe aceiasi bani decat sa munceasca la un patronas de tipul tau.
    Mai zii din astea in public, ii scutesti pe multi de neplaceri viitoare in compania ta.
    ….
    @Valentin Valeanu
    voi trebuie sa intelegeti ca bateria este un produs consumabil.s-a uzat, iei alta.

    normal ca e consumabil iar orice producator de pc-uri de ce sa nu va revanda voua acumulator nou cat de des posibil cand ei nu fac mari eforturi sa le cumpere de la sanyo de exemplu.

    @Valentin Valeanu
    Daca ti se uzeaza tastatura, o tii asa ? Nu folosesti trackpad-ul de teama sa nu se uzeze ?
    La birou laptopul sta sub masa: hdmi catre un monitor de 21″ full HD,tastatura+mouse BT si indiferent de cate ori schimb laptop-ul experienta ramane aceiasi, ocupa si spatiu mai putin decat un mini tower; daca vreau sa il iau „pe teren” am si display, fata de un pc USFF.

    PS
    Imi tin bateria in laptop asa : https://imgur.com/WMedjZM si „beneficiez” si de „UPS” si durata de viata mai lunga.

    00
  26. LoL, am dat naștere la o întreagă discuție pe baza păstrării bateriei de la laprop în sertar…

    Pentru cei care sunt pro și mi-au dat negativ la comentariul anterior: ca să fiți 100% acoperiți atunci când vă cumpărați laptop, nu mai bine vă luați voi și un UPS care să țina maxim o oră și nu 5-6 cum ar ține bateria din sertar? De ce vă mai luați laptop atunci??? Sunteți exact ca cei care își iau smartphone și îl țin pe 2G și cu datele închise, pentru ca prepay și pentru că din seria filmelor cu cocalari…

    Pentru restul, care sunt în stare să gândească pentru ei și să se documenteze pe cont propriu, găsiți la Radu un articol mai vechi care explică pe înțelesul tuturor cum stau lucrurile: https://www.nwradu.ro/2017/12/despre-viata-bateriilor-de-laptop/

    00
  27. NOU
    #32

    @infrig :
    Ca “prost” decat sa fac circ cand vreau garantia mai bine pastrez cutia.
    -> in loc sa-ti aperi drepturile pleci capul si daca-ti utilezi o casa, o camera ai umplut-o cu cartoane. Mda inteligent.

    Ce office e ala la care sistemul electric din birou aka priza din perete/prelungitorul de sub masa nu e “conectata/tat” la UPS?
    -> hmm, tu recomanzi celor care au laptop sa-si ia si un UPS ? :))))))))))))))

    Din cauza mentalitatii de tipul asta vor multi job la corporatie pe aceiasi bani decat sa munceasca la un patronas de tipul tau.
    Mai zii din astea in public, ii scutesti pe multi de neplaceri viitoare in compania ta.
    -> il cunosti pe patronasul meu ? hmm, zi-mi si mie te rog …. se pare ca stii mai multe decat mine :)
    Cat despre corporatisti …. lasa-ma, am refuzat post(uri) in asa zise corporatii. Asta e ca mitul acela ca ce bine e inafara si cum te poti realiza acolo, yeah right …. daca ai neuroni se poate si aici.

    La birou laptopul sta sub masa: hdmi catre un monitor de 21″ full HD,tastatura+mouse BT si indiferent de cate ori schimb laptop-ul experienta ramane aceiasi, ocupa si spatiu mai putin decat un mini tower; daca vreau sa il iau “pe teren” am si display, fata de un pc USFF.
    -> ia cauta tu Intel NUC. Este si mai mic.

    Imi tin bateria in laptop asa : https://imgur.com/WMedjZM si “beneficiez” si de “UPS” si durata de viata mai lunga.
    -> si cand ai nevoie sa pleci pe teren, upsi, bateria ta e la jumate. Mda, inca o mare realizare :))))

    00
  28. NOU
    #33

    asa-i cand scrii dupa pseudonim si nu ai argumente, cauti pe Facebook :)

    00
  29. @infrig – ce utilitar folosesti? ms

    00
  30. @ gabriel burete Bo$$ stai linistit, nu mai trebuie sa traduci articole in fiecare zi. de acum esti celebru. iti faci o rubrica cu titlul ” Ramai prost cand o sa vezi ce a zis Burete”, garantat o sa dea lumea click :)

    00
  31. @stef
    E specific Thinkpad-urilor, se numeste Power Manager.

    Bateria asta :

    https://imgur.com/SDfdThK.png

    pusa pe un i5 1st gen, m520 de 14″ are full charge capacity 56.02 din 56.16Wh dupa aproape 3 ani de viata.

    00
  32. De cele mai multe ori când pe cineva că scoate pe gură o prostie mai mare decât casa, am ceva reticenţe în a mai crede ceea ce spune în continuare. Ca de exemplu comparaţia acumulatorilor cu plumb din UPS-uri cu cele Li-ion (sau eventual Ni-MH ori Ni-Cd) din laptopuri, precând de la premiza că au aceleaşi caracteristici de funcţionare/exploatare.

    00
  33. Aici greşeşti. Unu, pentru că nu lucrez la o agenţie de ştiri, lucrez la site-ul Mediafax.ro. Sunt două lucruri total diferite, cu angajaţi diferiţi, cu scopuri şi pretenţii diferite. Dacă vrei ştiri serioase, pe cât se poate obiective, fără traduceri şi fără articole de Life, topuri, sfaturi şi chestii din astea lejere, te abonezi la flux. Site-ul, în schimb, concurează fix cu aştia pe care i-ai enumerat tu şi funcţionează la fel ca ei.
    Doi şi trei, „articole imbecile” traduse „de pe site-uri de căcat”, aşa cum le spui tu, se făceau pe Mediafax şi înainte să fiu eu angajat şi se vor face şi după ce plec. Nu le-am inventat eu ca să muncesc mai puţin, ţi-am zis, şi nici măcar nu aleg eu articolele pe care le traduc.
    Patru, ţi-am explicat deja care e diferenţa.
    Trebuia să cauţi articole făcute de mine şi să le critici. Sunt sigur că sunt multe care nu-ţi plac. În schimb, tu mă faci idiot pentru că site-ul Mediafax nu e aşa cum crezi tu că ar trebui să fie şi te aştepţi să fiu fiu de acord cu tine, pentru că eşti născut mai devreme decât mine.
    Nu înţelegeam de ce mă critici pentru că am făcut ceea ce sunt plătit să fac. Acum m-am prins, nu ştii despre ce vorbeşti, d-aia.

    00
  34. si au aceleasi salarii sau… ? poate ca la mediafax platesc dublu pentru aceeasi stire :)

    00
  35. Adica Burete nu se fute in cur, el doar suge pendula. Sa il iertam, zic

    00
  36. Restul poate e muieri

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube