Cealaltă amenințare pentru influenceri: anihilarea fermelor de boți

Bitdefender au descoperit un soft care se instala pe PC-urile oamenilor prin softuri legitime (știți cum sunt softurile alea care te întreabă la instalare dacă nu vrei să instalezi Chrome, Opera, Malware Hunter, McAfee și alte minuni, unele instalează softuri nu tocmai mișto) și care rula in background, fără ca utilizatorul să vadă, încărcând bannere și făcând afișări.

După ce infectează calculatorul utilizatorului, amenințarea, denumită Zacinlo, deschide multiple sesiuni ale browserului și încarcă bannere cu reclame, după care simulează click-uri din partea victimei sau schimbă conținutul publicitar de pe paginile vizitate cu reclame proprii, ceea ce îi generează atacatorului venituri substanțiale.

 

Astfel, companiile care alocă bugete de publicitate pentru diverse campanii online unde plata se face în funcție de publicul atins plătesc fără ca mesajele comerciale să ajungă la persoane reale, deci fără să producă impactul scontat.

Și faza asta se întâmpla din 2012, nu de ieri. Citiți mai multe pe siteul Bitdefender, că ei au descoperit asta.

Rezultatul e unul singur: o să crească afișările și clickurile pentru posturile de pe Instagram, Facebook și Youtube. Nu cu mult, dar în câțiva ani n-o să mai fie viabil financiar să ai 3.000 afișări pe un clip în 3 zile și apoi încă 20 mii în ziua următoare, ca prin miracol, pentru că “s-a viralizat”. Și toate din Asia.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.