status update

‎da, mă rog, voiam să țin blogul inchis toată săptămâna, că sunt în concediu, dar am uitat să mă gândesc și la voi.

Hai să vă spun o poveste, împotriva sfaturilor unor oameni mai deștepți ca mine. Un prieten al meu, nu îl știți voi, are gura mare, și s-a luat în gură cu unu. Ăla glumeț, amenință cu procese, a ieșit tămbălău.

Ce s-a mai întâmplat după un drept la replică obosit, în care evită întrebările grele și fandează ca la scrimă? I-a trimis avocatul lui o notificare că ar vrea să rezolve lucrurile prietenește și amiabil. Și în notificarea asta a subliniat de câteva ori că n-ar trebui să o facă publică, să rămână așa, pe sub masă.

Vă informăm că prezentul email și Notificarea atașată constituie corespondență confidențială, adresată exclusiv destinatarului indicat în cuprinsul acesteia și ne exprimăm dezacordul de a publica, integral sau parțial, precum și de a face referire, în mod direct, indirect sau insinuat, la existența și cuprinsul acestora.

Nici măcar să nu facă referire la ea amicul ăsta al meu, da? Hai să nu facem scandal, hai să nu atragem atenția că te amenințăm cu un proces, hai să rezolvăm pe tăcute. Partea mai amuzantă e asta, în footerul emailului scrie asta:

Internet communications are not secure and therefore FIRMA DE AVOCATURĂ does not accept legal responsibility for the contents of this message.

Nu știu ce să zic, nu pare a fi ceva gândit prea bine. Dar eu nu sunt avocat, nu mă pricep.


În notificare se insistă destul de mult că au dat jos clipul ăla legal. Ceea ce nu e tocmai în concordanță cu legea 8, articolul 35, care zice:

(1) Sunt permise, fără consimţământul autorului şi fără plata vreunei remuneraţii, următoarele utilizări ale unei opere aduse anterior la cunoştinţa publică, cu condiţia ca acestea să fie conforme bunelor uzanţe, să nu contravină exploatării normale a operei şi să nu îl prejudicieze pe autor sau pe titularii drepturilor de utilizare:

b) utilizarea de scurte citate dintr-o operă, în scop de analiză, comentariu sau critică ori cu titlu de exemplificare, în măsura în care folosirea lor justifică întinderea citatului;

Cât de ilegală e chestia asta? A instigat creatorul de conținut compania americană Youtube să încalce legea? Nu cunoaște creatorul de conținut legea? A mai făcut creatorul de conținut asta în trecut cu alții?

Partea amuzantă e asta:

să dezactivați orice mecanism SEO pentru aceste materiale, inclusiv în baza dreptului de a fi uitat;

Aici bănuiesc că el sau avocatul lui cred că amicul deține Google sau are vreo influență asupra algoritmului.

sunt prezentate aspecte ce țin de viața privată a Subsemnatului și a familiei Subsemnatului;

Aici nu știu ce să zic, el și avocatul lui cred că alții știu chestii din viața privată a lor, chestii care nu se văd sau nu le-au pus ei pe net. Că le pun pe net cu viteză prea mare ca să aibă amicul timp să le vădă pe toate

Mă gândesc că un avocat îi poate spune că e o problemă să spui pe net chestii din viața personală, că le află lumea. Sau să îți filmezi casa din dronă, că se vede unde stai. Nu știu, nu mă pricep.

materialele denigratoare la care facem mențiune sunt ulterior trimise de pe diverse adrese de email către agenții de publicitate în scopul expres de a afecta negativ orice potențiale colaborări pe care subsemnatul sau Compania SRL le avem sau le-am putea avea cu acestea.

Asta e o aluzie subtilă la o practică din industrie, pe care unii o știu foarte bine. Cum ziceam, cineva a printat câteva articole de pe blog, în care foloseam prescurtarea de la pendulă, și le-a răspândit prin agenții. Cineva, nu știm cine. Dar sper că nu crede că cineva face asta acum cu el.  Ar greși. Nu îi face nimeni rău cum își face el singur ducând războiul ăsta. Probabil de aia vrea avocatul să nu se facă referire sau să fie publicată notificarea. Dar cineva amuzant a lăsat un comentariu în care spune că amicul ăsta al meu trimite mailuri de pe IP-uri cu care comentează pe net. Cineva încearcă ceva, dar nu prea îl duce capul.

Am păstrat partea beton la final.

să vă abțineți de la publicarea în viitor a oricăror materiale defăimătoare, neadevărate, cu caracter tendențios la adresa Subsemnatului, a soției Subsemnatului, precum și a brandului BRAND,

Asta e cheia păstrării tăcerii asupra notificării și mailurilor schimbate, „ne înțelegem amiabil”, și amicul meu șterge clipurile alea, bagă capul la cutie, iar pe viitor să nu mai scrie de el decât dacă e pe pozitiv sau mai bine deloc. Așa se face. Faza e, amicul ăsta al meu mai are material de încă vreo 2 ore de amuzament, în care îi poate arăta cum se contrazice, cu clipurile lui, nu cu altele.

justitie-procese Photo by Tingey Injury Law Firm on Unsplash

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

98 comentarii

 1. coițe…

  10
 2. Pare ca acest gen de actiuni juridice este inca nou la noi. Virgin teritory. De aici si amatorismul, probabil.

  00
 3. Eu sunt gata sa cotizez lunar pt avocat doar ca sa il vad pe lache de Buhnici cum se zvarcoleste ca nu i se da dreptul de a fi uitat.

  00
 4. plata o plomo !!!

  00
 5. ai grija! omul e periculos, a facut puscarie.

  00
 6. Subiectul serios e de la ce vine acronimul bbl?

  00
 7. Noi, inginerii, înțelegem puțin

  00
 8. Dragutul, oare cat de jos poate merge…. Parca il si vad acusi pe prima tv cu vreo emisiune IT :)

  00
 9. Data viitoare avertizează. Eram realmente preocupat. Și din reacțiile de pe blogul lui Arhi, nu eram singurul.

  00
  • Înțeleg că unii nu le au cu empatia, cu a-ți păsa de cineva. Dar mulți de pe aici ținem la Vali, și când pățește ceva suntem realmente îngrijorați (cel puțin eu). Pentru că el spune adevărul, ceva ce alții ascund cu mare grijă (uneori).

   00
 10. Fuck ey! Sunt invidios pe voi doi că aveți timp și bani de chesti de-astea. Câtă energie bagă buhnici in chestia asta. Câți bani bagă in avocați. Dacă tăcea la locul lui, nu zicea nimic, nu făcea nimic, nu interesa cu adevărat pe nimeni. Mai cădea un asteroid, mai începea un război in HongKong, ceva…uita lumea repede de el. Așa tu avocat, el avocat. Avocati sunt singuri câștigători….

  00
 11. Oare a luat avocatul pe barter?

  00
 12. Hahaha ce iti e si cu algoritmul asta de la Youtube. Dupa ce am urmarit clipul iarba si buruieni, urmatorul clip propus de YT a fost ceva cu iarba de pe Case bune :))))

  00
 13. Asta e perioada in care in mailul lui Vali vin povestioare si relatari de la actuali si fosti colaboratori ai recenzentului BigG, evident sub pseodonime.
  Grija mare cu ele sau sterge-le dupa ce le citesti ca „Internet communications are not secure …” si ar fi un neplacut daca ar aparea in spatiul public.

  00
 14. *LE: am vazut că e cu vacanță.

  00
 15. Nu stiu cine e domnul asta care ii face probleme prietenului tau dar pare cam muist.

  00
 16. Bai oameni buni! Eu sa fiu judecatorul vostru in procesul vostru de nimic, despre nimic, v-as da cap in cap si amenda pentru deranjarea autoritatillor fara motiv. Si dupa aceea, conform traditiei stramosesti, va mai dati si voi singuri odata cap in cap, prieteneste de data asta,ca sa nu ramaneti prosti.

  00
 17. Și eu care mă speriasem că erai legat în beci și violat de influencerizde, care dansau goale cu topoare în mâini!
  Bine că ai scăpat, voiam să mă sacrific și să mă las eu violat în locul tău. :)
  Doar de cele tinere și frumoase, desigur, să nu exagerăm.

  00
 18. NOU
  #48

  Plot twist: cei doi protagonisti merg, din intamplare, in acelasi loc in vacanta. Se impaca amiabil la o bere si iese de un podcast impreuna.

  00
 19. teoretic pare ca a castigat o batalie dl b si co…dar pe termen lung cu siguranta va piede razboiul cu publicul telespectator si restul… Forta Zoso!

  00
 20. Nu stiu daca are rost sa te iei de lume, cu nume si prenume. Pierzi bani, nervi, te aplauda cativa intr-adevar.
  Dar oamenii care te imping la innaintare numai prieteni nu sunt, am invatat sa ma feresc de soiul lor ca de CIUMA.
  Oricum noi intram aici sa ne dam cu parerea pe subiecte generale, imobiliare etc, ni se rupe de oricine altcineva in afara de noi insisi si familiile noastre. Ni se rupe ca ii denunti pe X si Y ca sunt falsi, nici nu auzisem de ei pana la tine.

  00
  • Nu-i așa. Zice Vali chiar și în postul ăsta, dar și în videoclipuri. Când tu stai și mănânci ceafă de porc la cămașă cu pantofii curați, iar vecinul procesează fose septice 27/7 de se scurg și la tine începe să îți otrăvească porcul din care faci friptura și se și laudă cum mănâncă icre negre, îți pasă, te iei cu el in gură, cu furnizorul de icre negre, și cu avocat și cu tot ce poți. Totul ca să poți să îți poți mânca friptura de porc în cămașă și pantofi curați.

   00
  • Dar la Plush Bio era ok dacă tăcea? Dacă fi-ta era mutilată că toți tac mâlc de frică de procese și scandal, era ok?

   00
  • Pai daca sunteti atat de porniti, faceti repede un GoFoundMe si puneti bani de avocat.
   Ia sa vedem, cat se strange?
   Sau il laudam pe Vali dar „sa se descurce el cum stie”

   00
  • @Loft știi că are Patreon nu? Știi că „unii” plătesc acolo fix pentru asta? Dar te așteptăm și pe tine dacă simți că ai beneficiat de pe urma ce ai citit…

   00
 21. Cineva are dreptul sa fie sugaci si nu ma refer la Vali.

  00
 22. „Internet communications are not secure and therefore FIRMA DE AVOCATURĂ does not accept legal responsibility for the contents of this message.”

  Aici e cheia. Pune și tu la finalul oricărui articol asta și pare că devii imun.

  00
  • Pai daca trimiteau prin Posta Romana mesajul, era “omologat” mesajul lor si nu o mai puteau da la intors…

   00
 23. Bre, ai un articol depre mine, de pe la inceputurile siteului meu (cand nu imi vedeam capul de treburi cu emisiunea si trebuia sa am stiri pe site, asa ca angajasem om… in fine, stii si tu cearta cu colegii.cc and shit) si desi orice postac de la orice partid imi aduce in fata articolul ala la orice cearta, ca altceva n-au despre mine, tot n-am facut mizerii din astea cu casa de avocatura. Bine, daca le faceam, macar aduceam un avocat care macar cunoaste legea…
  In fine, in industria asta, fix lampagii astia sunt hotii care striga hotii… Asa e si in presa auto: oameni care in viata lor nu au facut un proiect de la zero pe fortele lor, se duc cu printscreenuri si cu plangeri pe la companii.

  00
  • 1. Prietenul Furtdecur a venit la Brasov sa ma convinga sa sterg.
   2. Vorbesc la Google, ca aparent il dețin, sa nu mai apară in cautări.

  • @vali, n-ai înțeles bine la punctul 2. Trebuie să-ți fuți singur site-ul ca să nu mai apară în căutări. Adică… noaptea minții.
   Sau poate firma de avocatură crede că toate optimizările pe care le-ai făcut pănă acum au avut ca unic scop promovarea articolelor despre clientul lor.

   00
  • 1. Am stabilit demult pt mine că ăla era un gunoi
   2. Taman ziceam că nu-s absurd să îți cer asta, nu cred că un articol îmi știrbește reputația

   00
 24. NOU
  #62

  „Internet communications are not secure and therefore am aflat că bufnici e un muist does not accept legal responsibility for the contents of this message.”

  00
 25. Treaba asta cu dreptul de a fi uitat imi aduce aminte de OneCoin. După ce au făcut mizerii prin toată lumea, au dispărut sistematic toate pozele de la evenimentele OneCoin. S-au spalat pe mâini toți.

  Am o cunoștință care în urmă cu ceva ani incerca să mă convingă că e o investiție safe și e legală, împotriva tuturor argumentelor mele. Acum nu mai știe nimic. Curat că lacrima. :))

  La o căutare pe Google, in afară de câteva articole despre scam, apare doar asta:

  „Este posibil ca unele rezultate să fi fost eliminate conform legislației privind protecția datelor din Europa.”

  Frumos…

  00
  • Ar fi corect ca cel care se prevalează de dreptul la uitare să fie uitat de tot. Adică să aleagă între a îi aparea toate articolele despre el sau niciunul. Nu să șteargă doar ce nu îi convine.

   00
  • Dreptul de a fi uitat poate avea ca titular doar o persoană fizică. OneCoin, din câte îmi sugerează și numele, a fost persoană juridică.

   00
  • O parte din persoanele care au fost asociate cu One Coin au cerut ca informatiile acestea sa dispara din motoarele de cautare. Ca mai apoi, cand vor promova alt rahat, sa nu vada nimeni ca au mai dat-o in bara in trecut.

   00
 26. Loft, no offence, știi de cine îmi aduci aminte? De nefastă-mea

  Acu ceva ani, pe o căldură ca acum, voia aer condiționat că : ” eu nu mai vin acasă de la servici” (interesant!) că nu sunt animal!
  Iau aerul și stau cu el în casă că…. Pwla. Toate echipele sunt arvunite pe ani inainte.
  Prin sicilian connection, un prieten al unui văr al unui mătuș, reușesc să Rezolv . Nu spun de plată și de cinste că…

  Știi care e primul lucru pe care l-a spus când a venit acasă și a văzut că e treaba rezolvată?
  – Și nu puteau să facă și ei mai puțin praf? Că iar trebuie să spăl toate perdelele

  N-ai cum să faci omletă fără să spargi cateva oo, boss! Indiferent ale cui sunt

  00
 27. Mai bine rezolvați tot la un meci de box live.

  00
 28. Bă, pe undeva te înțeleg perfect. Și înțeleg și de ce continui să scrii despre ei.
  Pe de altă parte aș spune că sunt atâtea lucruri mișto de făcut cu timpul pe care-l acorzi unor oameni ce nu-l merită… :)

  00
 29. bine ai revenit !
  cand am vazut ca blogul era picat , am zis in sinea mea ” comunistii au revenit la putere ” Asta inseamna democratia , sa critici si sa fii contrazis . pt cei ce nu inteleg , au din partea mea , o mare iubire in gura lor :))

  00
 30. Vacanta placuta Vali
  Sper sa nu lasi lucrurile acestea sa te afecteze foarte tare. Ai grija de sotie si baiatul vostru

  00
 31. Doar mie mi se pare, sau blog-ul se încarcă și mai repede?

  00
 32. Ultima fraza probabil ca va fi considerata amenințare de către avocații lui, motivând ca i-a cauzat o temere. Știu ca temerea în sine ar presupune o recunoaștere implicita, dar în penal e un pic diferit. Încercarea de anonimizare („amicul meu”) nu cred ca va ajuta f mult pt ca exista dovada replicilor recente dintre voi, pentru context.
  Nici mie nu-mi place omul și merita sa i se spună toate astea, dar o forma mai curata / gândită anticipativ probabil ca ar fi ajutat pentru a nu te vulnerabiliza.

  00
 33. Știți faza cu grasul XXL și fanul care îl lua la întrebări ce și cum promovează ?
  Și la urma a instigat publicul la cacaturi ?
  Cam așa e și cu scandalul asta cu zoso și buhnici.
  Ăștia 2 se cunosc personal si au ceva de împărțit si rămâne restul de turma care înjură și behaie.

  00
  • FAPTE

   00
  • în mintea lui, eu cred și acționez ca el să dispară și apoi toți vor veni la mine. pentru că eu abia aștept să fac video reviews la Honor, Huawei și alte Poco. și să merg 45 minute în Londra ca să umplu sala. și să stau la porumb. și să am niște paji care merg cu mine când am nevoie să-mi repar mașina.

  • Știm toți că ai Toyota. Aia cu reparatul mașinii cade!

   00
 34. Eu nu urmăresc canalul de yt al persoanei care se cearta cu prietenul tau. Nu înțeleg de ce mai tot continua, că e irelevant. Exista mărire, există și cădere. In orice caz, o parașuta nu strica sa ai in rucsac.

  00
  • Fiecare se lupta pentru existenta. Uneori mai ajungi si pe la avocati si pe la tribunal, e parte din viata. Simti ca traiesti cu adevarat si ca ai un impact asupra celorlalti :)

   La un moment dat interesele tale vor intra in conflict cu interesele altcuiva, de-aia exista legi.

   In situatii de genul, trebuie sange in instalatie ca sa vezi lucrurile logic, iar nu sentimental (majoritatea oamenilor judeca cu inima – ‘nu esti un om bun / prietenos / whatever’, ‘sa nu suparam’ etc.) Chestia e ca la un moment dat vei vrea sa-ti vezi de interesul tau, chiar daca altii te categorisesc in fel si chip.

   00
 35. „prostule care esti prost” ca sa citez din clasici … asa i-as trimite mail inapoi.

  00
 36. eu daca incerc sa compar doar canalele de youtube imi da asa:
  Vali are aprox 40% views fata de abonati.
  Influencerul are sub 5%. Va dati seama cati dintre abonati sunt cumparati.
  Si Tavi Pertea are mai multe views decat influencerul, si a aterizat de max un an pe Y.

  00
  • Nu sunt cumparati. Sunt adunati cu giveaways, ca sa dea bine la sponsori, nu s-au abonat pentru continut.

   O mai tine asa juma de an si isi da seama ca trebuie sa faca alt canal, ca asta e praf.

 37. Vacanta placuta !

  00
 38. Neam de neamul vostru nu a văzut un asemenea clip video. L-am urmărit din interes patologic pana la final, dar e suficient sa vezi 30′ sa te cuprindă un melanj de greata, jenă și mila.
  https://youtu.be/vbtqwZcPScs
  Poate ca merita un studiu separat în stilul caracteristic caustic/acid al lui Vali.
  Eu sunt sub imperiul șocului dar trebuie sa împart cu mai multa lume capodopera.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube