Bricolaj: update #5

Am robotit o zi întreagă la magazie ca să aranjez lucrurile într-o ordine oarecare, că acum nu mai avem beci de 20mp și magazie de 10mp, plus beci pe toată suprafața casei, avem doar magazie de 18mp și beci de 10mp.


Descopăr că am un raft relativ stabil și arătos, în care încap lădițele clasice de legume. Le știți, cele 30×50. Nici un magazin de bricolaj nu le are.


Trosnesc țevile. Când e mai liniște, atunci. Când sunt în casă. Și e un set de zgomote noi, diferite de ce auzeam în ultimii 11 ani.


Am trăit în întuneric până acum. Pistolul de spumă e dumnezeu. Eu luam un tub din ăla, dădeam cu el și apoi îl aruncam, că se întărea.


Sunt zile în care nimic nu merge. Nimic. Știam că am 5m de cablu, n-am. Știam că am priză. N-am. Și tot așa. Am pierdut prin casă două rulete galbene și o șurubelniță roșie. Am fost să debitez niște placaj la Hornbach și făceau revizia la mașina de debitat.

film-boondock-saints-rayvie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

70 comentarii

  1. N-am inteles treaba cu tubul.

    • Se referă la tuburile de spumă poliuretanice folosite de exemplu la acoperit diverse găuri prin casa. Dacă folosești doar tubul cu paiul lui e bun doar odată în mod normal ca se umflă spuma în el și odată uscată nu mai poti face nimic. Clipul de mai jos e lămuritor: https://www.youtube.com/watch?v=xRArc1hZX_o

      Apropo, mersi de idee, și pe mine mă va salva sugestia, mă confrunt și eu cu diverse găuri de astupat (și niște șoareci de exterminat cu un drum)

    • sunt unele care se folosesc cu pistolul propriu. single use. că dacă nu le folosește, se întărește ce e pe tub și gata.

    • Exista un spray de la Soudal, de exemplu, cu care se curata sculele de aplicat spuma (de care o fi ea). Cu acest spray se curata si acel pistol, altfel si pe ala o sa il astupi. Iar alea de unica folosita, din cate stiu, vin cu un tub de plastic detasabil. Si ala se curata cu acel gen de spray.

    • Nu demonta tuburile din pistol decît atunci cînd le schimbi cu unele pline.

    • Probabil depinde de maglavais. Eu am avut un tub de ceva de lipit/hidroizolat (lipit mobila de sub chiuvetă de perete), l-a folosit meșterul în propriul pistol la vizite diferite, la cca un an distanță.
      Maglavaisul din interior se întărea pe țeavă (se făcea cumva cauciucos, ușor manevrabil), îl scotea de acolo pe cel întărit și apoi manevra.
      Nu știu dacă se înțelege prea bine ce zic, explic și eu ca o muiere nepricepută.
      Ideea de bază e că meșterul a folosit fără probleme un tub început și nepăstrat în pistol, la vizite diferite și depărtate că timp.

    • Daca nu demontezi tubul, nu ai cum sa-l cureți și se întărește spuma in el. Eu îl dau jos și curat pistolul cu sprayurile alea speciale.

    • Pai si cum faci sa nu se intareasca pe teava pistolului? Ca pe mine asta m-a retinut..Stiu ca e mai scump tubul de spuma pentru pistol si pe langa asta, parca mai trebuie si alte substante ca sa il intretii. Ma insel?

    • NOU
      #9

      @Bipbip
      https://www.soudal.ro/pro/produse/curatatori-aerosoli-si-grunduri/curatatorii/curatator-spuma

      Se montează sprayul ăsta în pistol, exact ca tubul de spuma, se apasă si imediat e curat pistolul.

    • @AB, ce zici tu acolo este silicon si este exact asa cum zici tu. bucatica intarita pe mustiuc se poate scoate afara cu o sarma si se refoloseste tubul de silicon. Vali zicea de spuma poliuretanica care are o alta consistenta decat siliconul, mult mai spongioasa si deloc manevrabila.

  2. Domnu’ Petcu, rezistati acolo pe frontu renovarii, ca la un moment dat se termina si asta. Oricum veti regreta o parte din alegeri.

    • Intotdeauna regreti ceva, dar asa esti motivat sa o iei de la capat. Peste 10 ani pornesti cu gandul „lasa ca de data asta iese perfect”.

    • @Andrei G pare că vorbești din experiență, a doua oara a ieșit perfect sau iar ai regretat alegerile făcute 😂 ?

    • No ragrets

    • @Andrei G, a doua oara te enervezi si mai tare ca nu mai gasesti materialele „alea bune” pe care le-ai folosit prima data.

    • Dupa 10 ani iese mult mai rau, ca toti mesterii care aveau ceva neuroni in cap au plecat pe afara si la noi au mai ramas doar pungasii si aia care beau bere la pet in loc de apa. (Din experienta vorbesc). A treia oara fac singur.

  3. pentru tevile care troznesc. verifica presiunea din vasul de expansiune de la incalzire. Daca nu ai modificat temperatura maxima atunci nu prea are ce sa fie altceva.

    • din experienta cu centrala mea pe la 2 bari trosnesc, intre 1 si 1.8 asa totu e ok.

    • dimensionate de dorel, fara calcul de expansiune, lire de dilatatii si alte sf-uri.

    • Depinde de cum au fost instalat, cat de ferm sunt puse, daca au loc sa se dilate. Daca ai bafta, in timp se „relaxeaza” si vor disparea sau n-or sa mai fie asa de naspa. Sau te obisnuiesti.

      Presiunea nu prea are de’a face. Daca ar fi de la presiune, e naspa. Asta inseamna ca tevile sunt flexibile si in timp cedeaza. Si 2, presiunea in circuit e constanta.

    • Pt trod it, sunt multe chestii de vină. Dacă, sunt țevile de la încălzire și are centrala pe gaze și țevi din cupru, poate fi de vină : resiunea apei din circuitul de încălzire, cel mai e cât mai mica, la limita de a înceta funcționarea, adică undeva ka maxim 1,5bari. Apoi, cleme le pt fixarea țevilor, prea rare. Apoi, lipsa suportilor de cauciuc pe care stau caloriferele fixate, în suporții fixați pe perete. Au formă de U, și meseriașii vieții nu le mai pun. Și ultimul motiv, calitatea proastă a țevii de cupru. Motivele sunt puse în ordinea importantei și a realității.

  4. Legat de twitter update, nici printscreen-ul tau nu are sursa, respectiv petrisor.
    Am sa pun un link ca sa intre in aprobare: http://www.galati.ro .

  5. postarea asta imi aminteste de jurnalul lui robinson crusoe
    m-am dus la epava, am mai recuperat un sac de faina
    a venit sezonul ploios, invat papagalul sa vorbeasca

  6. Laditele 30×50 gasesti la METRO la 24.99 lei bucata. Am cumparat recent, insa nu stiu daca le poti cumpara si pe persoana fizica sau fara sa ai card de membru.

  7. Îmi place poza. Nu știam că Pavarotti a jucat în filme de-astea de acțiune

  8. Daca mai modifici ceva prin beci si rafturi, bricoleaza-le la 60×40, astea sunt chiar misto : https://www.olx.ro/d/oferta/ladite-pliabile-fructe-struguri-si-legume-IDfjBIw.html#b149805f25

    Pliabile, solide, ieftine si se spala direct cu aparatul de presiune.

  9. E aproape o luna de cănd am decis să schimb climatul plajao-turistic ( psihopat full option) pe un sat în vărf de munte. Casa, nu e casă e ceva fortăreața construită pe la 1700 reabilitată și renovată, nu contenește să mă surprindă cu tot tot felul de zgomote. În special noaptea și mai ales ales cănd afară șuieră văntul. E ceva de vis, jur, mai ales că în spatele casei am și ruinele unei foste cetatăți a templierilor. Iar trosc, pleosc, fleosc se aud exact în momentul în care termin Tatăl Nostru și sunt pe punctul să mă salut cordial cu Morfeu.

  10. Cred că lădițe de 30×50 găsești moca la aprozare. Am văzut total întâmplător la aprozarul din Sanpetru, de lângă biserica din centru, într-o zi de ridicat gunoiul o grămadă de lădițe

  11. la trozneala tevilor…s ar putea de fapt sa fie caloriferul, intre suportul de perete si calorifer in mod normal ar trebui sa fie un plastic…ca sa lubrifieze frecarea, mesterii uita in ambalaje detaliile astea.

  12. tot legat de tevi: daca sunt cumva de cupru, acelea isi modifica forma dupa cateva cicluri vara-iarna, iar o solutie e ca in locul in care troseste sa fie inlocuita o bucata de teava de 1-2m cu una de plastic. Been there, done that.

    • Mai tronsnesc uneori si la aerisirea prost facuta a instalatiei. Mai reia ciclul de scos aerul din calorifere.

    • Adica faci 2 imbinari suplimentare cupru-plastic si plastic cupru cavsa scapi POATE de zgomote? Ceri inundatie

    • Tri are dreptate. Daca o instalatie e sa crape undeva, prima oara e la imbinari (material lipit/sudat imperfect, teava deformata la taiere, reziduuri ramase, etc) si 2, la cot.

  13. Daca ai calorifer de Aluminiu ai pus o de un zgomot mișto

  14. Țevile alea mai troznesc și la trecerea prin pereți dintr-o cameră în alta. Dacă-s pereți de gips-carton, lărgești un pic gaura și pui ceva silicon. La mine a funcționat soluția asta.

  15. La pistolul ala e bun si un tub de curatare pentru pistol, atunci cand se intareste spuma in el. Asa am recuperat unul aruncat de mesteri, acum il folosesc si e ca nou.
    Principalul avantaj fata de spray-urile care au tub de „unica folosinta” e ca poti regla presiunea (debitul) cu care impinge spuma.

  16. Pentu zgomote in tevi sau suierat, e bun un reductor de presiune

    • Totusi un reductor de presiune montat pe instalatia de incalzire centrala are rolul si de a elimina zgomotul ca de suieratura din robinetele cu termostat de pe calorifere si/sau zgomote neplacute din tevi. Produsul exista pe emag. Hatereala cu finger down ma invita sa ies.Ok i’m out.

  17. mult nu mai ai…

  18. Foarte ciudat cum s-au micsorat dimensiunile la beciuri. Ai armat macar zidul ala despartitor dintre vechiul beci (mai mare) si actualul beci(mai mic). Si am auzit ca soda caustica si acidul clorhidric fac minuni prin beci(dungeone) * mai ales la curatenie, ramane bec in urma lor*

  19. ia-ti un pistol mai de doamne-ajuta…vezi sa nu-i zgarii teflonul in varf ca apoi se lipeste spuma de el. nu il cureti ca taranu cu cutterul.

    https://www.emag.ro/pistol-profesional-aplicare-spuma-poliuretanica-s1-blister-penosil-ep0070/pd/DB7SNMMBM/

    dupa fiecare folosire il cureti bine cu agentul asta de curatare

    https://emag.ro/agent-curatare-spuma-poliuretanica-neintarita-premium-foam-cleaner-500ml-penosil-a3442/pd/D9D1PMMBM/

  20. Ai chemat popa sa scoata „zgomotele” din casa ?

  21. Uite cum și-a aranjat bucătăreasa mea favorită cămara, (ea îi spune „dry store”) :))
    https://youtu.be/tDP4CUO89Fw

  22. sunt zile in care si in pizda dai de cioburi. ieri, de exemplu, la pranz deja imi venea sa ma spanzur de spume.

  23. Si eu am vreo 12-15 rulete in total, dar daca ma apuc acum sa caut nu cred ca gasesc mai mult de 4-5, parca le ascunde necuratu’ 😀.
    La surubelnite nu se pune, acolo nici un meserias adevarat nu cred ca are mai putin de 50, plasate strategic prin toate cutiile si trusele, prin sertare, dulapuri, torpedou/cotiera/portbagaj etc…

  24. Data viitoare cand mergi la carrefour sau kaufland intreaba daca se pot lua. La unele e permis. Despre lazi/ladite de fructe.

  25. Poți să debitezi la Leroy

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile