Tradiționalul îndemn legat de alcoolul de sărbători…

Nu vă zgârciți cu voi. Nu beți șampanie de 20 de lei, cu gândul că, dacă luați mai ieftină, beți mai multă și îndopați mai mulți oameni. Nici chiar așa. Luați ceva de calitate, că e corpul vostru până la urmă.

O șampanie bună, Zarea, costă 35 lei. Un Mangin sau Moet e un pic mai scump, pe la 200 lei sticla, și sticla poate fi refolosită pentru alte ocazii (am io un amic, Mircia, știe cum să pună dopul înapoi).

Un lichior, Bailey’s, cel mai cunoscut din lume, 85 lei sticla. De Drambuie nu mai zic.

Și la mâncare la fel, în loc de 3 cefe plinute, mai bine un cotlet. Nu trebuie să fie waygu neapărat…

O listă mare de băuturi tradiționale, palincă, afinată, țuică, sake tradițional românesc, de oaie, și alte asemenea, mai bune și mai controlate decât vinul vărsat din piață, în care s-a pus apă din aia bună, rămasă de la spălatul butoaielor. eMAG are o listă lungă de băuturi în magazin, așa că vă invit acolo.

(articol sponsorizat)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

70 comentarii

  1. Zacapa all the way.

    00
  2. Eu niciodata nu am putut sa beau mai mult de un pahar mic de sampanie. Voi puteti mai mult ?

    00
    • Anturajul e de vină, probabil bei încet și nu mai apuci :))

      00
    • Eu nu iau decat o gura sa fac obiceiul, ca cica nu e bine sa ciocnesti si sa nu bei din pahar dupaia. In rest bere nene, ca’s om simplu de la tara.

      00
    • Eu niciodata nu am putut sa beau mai mult…
      Nici eu, nu-mi place, nu-mi face bine, da’ eu am pe cineva care bea în locul meu.

      B. Cali

      00
    • Dacă bei o șampanie, și nu un spumos dubios, daca este la temperatura potrivită, dacă este asociată cu aperitivul potrivit, vei bea mai multă.

      00
    • La un prosecco mai sec îmi merg 2 cupe una după alta de n-am aer. Una-mi intră la stilul smuls daca-mi pun mintea. Dar nu mă apuc de d-astea că ajung la nani în 20 de minute. :)

      00
    • Cum plm sa recomanzi Zarea la 35 de lei? Cand ai Prosecco La Gioiosa cu 36 la Metro, Rhein Extra tot cam pe acolo, Bendis Petro Vaselo etc.

      00
    • NOU
      #9

      Sticle. Chiar dar te doare un pic capu dupa, un pic😏

      00
    • Nu toată lumea are Metro în localitatea de domițil sau permis sau cum se cheamă țidula de acces.
      Zarea o găsești prin orice supermarket și aproape orice ABC de cartier.

      00
    • Cu antrenament depasesti orice obstacol!

      00
    • Eu în general nu pot și nu vreau să beau mult. Poate nu mă limitez la 1-2 pahare, da maxim 3-4 de orice, vin să spunem+ câteva shot-uri de nu știu ce, ori un cocktail ceva și aia e. Mi se pare suficient. Nu trebuie să te faci „muci”. Idem și la bere, cred că mai mult de halbe, nu pot băga.

      00
    • ^2 halbe.

      00
  3. Si uite asa, din link-ul de afiliere pentru lichior, cautam pe net si aflam ca doamna Rucsandra Ducu este Content Editor la emag. Este haios, totusi, ca zici de Bailey’s, dar pagina se deschide cu primul produs Sheridan’s. Pe care eu il prefer in detrimentul Bailey’s-ului, fie vorba intre noi.

    00
    • Săptămâna asta e în ofertă la lidl 100 lei sticla de 1 l.
      Din ce m-am uitat prin alte părți, sticla de 1 l sare de 130 lei. Doar la Carrefour pare să fie o ofertă identică (de la 134 normal, ofertă la 100).
      Mă gândesc de o săptămână dacă să-mi iau sau nu, luna asta nu stau grozav cu banii.

      00
  4. în loc de 3 cefe grase mai bine 6 cefe grase!

    00
  5. Alcool Rafinat Prodvinalco, 96%, 2l – la bauturi traditionale. Seems legit ca probabil e folosit la juma din alea de acolo

    00
  6. NOU
    #22

    Vin si eu cu o jalba. Domnu’ Vali, puteti sa face

    00
  7. Dorato pentru prieteni… si dujmani.

    00
  8. Decat o Zarea cu gust pregnant de butoi mai bine o Cricova cinstita.

    00
  9. Eu vin cu un Dorato.

    00
  10. Nu cu sampanie Moet sau cu Waygu esti smecher.
    Pe instagram anu asta cu poza termometrului din casa ii faci pe dujmani sa planga cu paharul de sampanie in mana.
    Anu asta curentul si gazul sunt noile sampanii si antricoate de vita japoneza

    00
  11. Zarea aia e ce trebuie. Doar ca in vara anului acesta costa 30 de lei…a draq inflatie, nu mai poate bea omu ceva ca lumea

    00
  12. Am asa:
    ballantines 1.5l pentru neinteresati
    jameson pentru novici
    glenfiddich 18 pt senior
    jagermeister si unicum pentru copii.

    00
  13. , în loc de 3 cefe grase, mai bine un cotlet.

    Cotletul necesită un pic mai multă muncă, chef. Dacă ratezi un pic îți iese talpă, dacă nu știi să-i faci un baiț iese fad… Mai ales după ce iei niște moet sau singlemalt de prună la bord, se duce dracu grătarul de revelion.
    Ciafa o arunci pe grătar, te dai un pic maestru când o verifici, dar ceva comestibil tot iese.

    00
  14. Chiar nimeni nu mai face acasă o boască cinstită?

    00
  15. Cotletul la cuptor. Ca pe gratar daca nu sti iese ceva asemanator cu limba de bocanc.

    00
  16. Dacă bei o șampanie, și nu un spumos dubios, daca este la temperatura potrivită, dacă este asociată cu aperitivul potrivit, vei bea mai multă.

    00
  17. Da-o draqu de sampanie… Pai cum sa bei sampanie, ca nu merge sa legeni paharul ca la vin si dupa sa mirosi ca si cum te-ai pricepe si sa incepi sa iti dai ochii peste cap? Care mai e farmecul? Termina cu prostiile astea, ca si asa ne pleaca valociorile, acum ramanem si fara oenologi :)) Si nu de alta, dar de-abia s-a umplut tara de ei…

    00
  18. Ma poti pune in legatura cu Mircia? Am niste sticle de sampanie de la Revelionul trecut si ma gandeam ca as putea sa le fac cadou acum, si-asa zac degeaba prin beci …

    00
  19. Ai uitat să pui link de profitshare la link de profitshare la link de profitshare. Păi se poate așa ceva?

    00
  20. Asa ca un fapt divers, e la altex „Lichior Baileys Original, 0.7L + 6 trufe” la 58 de lei. Recomand.

    00
  21. Lanson n-are dop din ala specific de sampanie, e mai degraba ca ala de vin dar cu palarie, probabil tocmai ca sa poata fi introdus inapoi usor.

    00
  22. nefiind specialist mereu m-am intrebat daca tuicile si palincile alea, mai ales Bran aia care e pe toate drumurile, sunt naturale sau zeama de pufoaica cu gust de pere/prune/etc. Adica romanul nostru descurcaret si antreprenor de succes n-a gasit el o cale sa le faca oare la pastila? ….plus pretul, nu mi se par scumpe tariile astea

    00
    • Nu recomand să luați alcoale de pe șanț, ca să fiu sincer. Pentru că nu știți ce e in ele.
      2. La fel grijă mare cu cârnații și cașcavalul de pe malul drumului, afumați la eșapament. Cârnați cu gust de Maxmotion și DPF.

      00
    • pai nici nu-mi fac iluzii la alea de pe marginea drumului. eu intreb de astea din supermarket unde e plin de tuica/palinca traditionala, dupa cum ziceam inclusiv BRAN asta

      00
    • DPF OFF.

      00
    • NOU
      #58

      care DPF, boss? că dintre cunoscuții cu cazane (10+), io-s singurul care îl mai am…

      00
    • In general produsele care sunt de ceva timp pe piata si sunt etichetate drept „tuica”, „palinca”, etc., sunt ceea ce trebuie, in caz contrar sunt etichetate „bautura spirtoasa” si de regula e alcool etilic alimentar cu coloranti si arome…

      00
  23. A făcut emag un studiu și a concluzionat că, dacă omu îți zice că nu bea, că e cu mașina, înseamnă că nu bea Dorato. Pune-i un Moet.

    00
  24. La faza cu ceafa ai lovit acolo unde jumătate din populație spune rezidă sufletul, dar, de fapt, este esofagul 😎. Și eu prefer tot soiul de cărnuri care au suferit mai înainte în diverse baițuri

    00
    • Ceafa, micii, cartofii prăjiți, șnițele, le consider mâncare de analfabet.

      00
    • @Ionuț
      Or fi ele ”de analfabeți” dar sînt mult mai sănătoase decît cîrnații, coastele, salamurile cele afumate în ”fum lichid” și cu tot felul de aditivi. La fel așazisa ”pastramă”, fie din magazine fie de la micii comercianți, de fapt o carne crudă, de multe ori din aia care expiră, dată cu tot felul de condimente, cînd de fapt pastrama adevărată e ținută în baiț și apoi uscată. Sau șaormele cu ”pastă de usturoi” ori maioneză din te miri ce combinație de creme proteice colorate cu vopsele alimentare…

      00
    • @Ionut: N-ai mâncat tu cartofi prăjiți, șnițele etc. făcute cum trebuie, cu diferite combinații, legume și mirodenii. Da, nu sunt „cuisine” și preparate Michelin, dar prefer un șnițel corect, într-o zi, decât altceva, făcut în grabă. În fine, eu sunt deschis spre încercare a mai multor preparate, nu sunt limitat, însă pt unii, ori pe fugă, ori la locul de muncă, ori cu trai precar, șnițelul, cartofii și micii, pot fi considerați un „moft”. Ieși din bula ta și veiz mai departe de pădurea de copaci.

      00
  25. Nu luați băuturi scumpe, luați reîmbuteliate de la Mircia!

    00
  26. sampanii de 20lei? unde? alea nu sunt sampanii macar diferentiem un pic. de ceo sampanie costa cat costa si de ce un vin spumant costa cat e

    00
  27. Acum vreo 2 ani cam in aceeasi perioada zic sa incerc Moet(nu sunt fan sampanie) dar poate nu am nimerit eu bine. Nu m-a dat pe spate. Prefer sa dau banii pe VSOP (sunt fan coniac). Beau si wisky dar cateodata nu apuc sa termin sticla si prin natura jobului nu apuc sa o mai beau in termen util(sticla de wisky deschisa trebuie bauta in cel mai scurt timp pana la maxim 3 luni). Coniacul poate sta in sticla oricat, gustul nu se va pierde.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube