Bricolaj: update #22

Poți să ai 1.832 găleți în care s-a făcut material, dacă ai una curată, toată lumea se va întinde fix spre aia. E ceva magic la ea, nu-mi dau seama, e peste puterile mele de înțelegere. Și nu contează ce ești sau ce faci cu ea, ai murdărit ieri 12 găleți cu material și a rămas una curată? Păi alea nu mai e bune, asta curată e ce trebuie


Omul ăsta trăiește în 2030.


Cum se renovează o casă foarte veche. Făcut fundație, pus plasă sudată pe pereți, și asta doar ca să ai interior decent. Aștept cu interes și cu groază cum și ce vor face la exterior.


Mă uitam la o clădire care se construiește în urbe, fierul ăsta beton era cât pixul, nu cât degetul. Cineva a făcut economii.

bricolaj-fier-beton

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

36 comentarii

 1. Ala topor, nu mizerii de astea de la Fiskars.

  Comentariu apreciat.484
 2. La ultima poza pot fi sârmele cu care au legat fierul beton să stea în formă în cofraj cât toarnă betonul.

  Comentariu apreciat.911
  • Da, e cel mai logic. Se vede armatura in plan indepartat pregatita pentru turnarea centurii banuiesc, si pare destul de ok grosimea fierului. la stalpi se vad segregari ale betonului, chiar si mici corecturi la cel de jos.

   112
  • in plus, fierul ala se pune pe baza unor calcule de deformari elastice, altfel faci doar un dreptunghi care se va fractiona la tensiuni mai mari

   33
  • Mi se pare ca betonul are ceva probleme, ori e pus gresit, ori au pus/corectat ulterior ceva. Practic, increderea mea e 0 zero intr-o asemenea lucrare, daca n-au fost in stare sa toarne betonul cum trebuie din prima. Cate alte probleme mai au pe acolo si nu se vad?

   47
  • @Dorin, adevarul e ca, cel putin la stalpul de pe etaj, arata ca si cum s-ar fi scurs laptele de beton, ca nu a fost etansat cum trebuie cofragul.

   12
  • Specialisti. Specialisti peste tot…

   166
 3. daca filmarea e de acum 4 ani, era 2030 cand a uploadat filmarea sau e acum 2030?

  104
 4. Omul ala cu 2030 a inteles de ce istoria e importanta. Sistemul ala e folosit de mii de ani. Cateodata ma injur ca nu am si eu chestia aia.
  Cum spune @Baliverne , cred ca fierul ala era de la cofraje. Nu cred ca cineva ar pune asa ceva ca si structura. La ce e in poza, probabil s-ar fi daramat la turnarea planseului.

  101
  • Ai fi uimit sa vezi ca betonul ala rezista f. bine la compresiune, deci planșeul rezista Armaturile se pun pentru intindere.

   71
 5. ce lemne faine are omu!

  91
 6. La faza cu galetile, e fix asa cum zici. Toti mesterii au un fetis cu galetile noi.

  154
  • Why waste time clean old bucket, when new bucker already clean

   Comentariu apreciat.343
  • Acest fetiș are o explicatie stiintifica. Gălețile noi au mai puțini microbi. Iar la microscop se poate vedea că fiecare microb din gălețile noi duce in fiecare mână câte o nanogăleată, tot nouă.

   411
  • nu sunt mester. daca galeata are material uscat acest lucru nu ii poate incurca cand se despinde materialul vechi si intra in compozitie? de ex eu am patit asa la lavabila

   04
  • @je, cand faci material, pui intr-o galeata murdara tot de material. Altfel, patesti… Oh, wait

   00
 7. Am descoperit tipa care renoveaza casa aia veche din Braila pe TikTok. Mama-mama cat hate de la romanii verzi ca isi bate joc de bani si ca cum sa bagi atat de mult beton intr-o vechitura de casa care merită dărâmată.
  Spunea cineva odată că in Romania sunt 15-20% oameni decenți. Din ce vad pe internet, majoritatea romanilor sunt niste țărani (nu mi se pare ca merge 100% pentru ce vreau sa exprim, dar nu ma pot gandi la alt cuvant), fără pic de bun gust și responsabilitate pentru un lucru facut temeinic și frumos.

  Comentariu apreciat.374
 8. Plasa sudata pe interior este pentru camasuirea pereților cu beton armat, adică consolidare. Nu are legătură cu „interiorul decent”. Iar sârmele care se vad la stâlpi nu au legătură cu armatura propriu-zisă a stâlpului, sunt folosite pentru rigidizarea cofrajului – de unde și locația pe rostul dintre plăcile de cofraj

  210
 9. Ce fac oamenii de acolo cu renovarea casei este ireal dpdv financiar. E o groapa de bani incredibila.

  Eu am renovat o casa p+1 din ’60 (pe care o aveam) si tot au intrat 100k fara betonari, fara supraetajari, fara briz-briz-uri:
  – dat jos pana la tencuiala +zugravit
  – parchet schimbat
  – instalatii electrice
  – instalatii sanitare
  – termopane
  – izolatie
  – acoperit schimbat partial

  524
  • Eu zic ca exagerezi cu mult. Sau aia 100k sunt lei.

   Comentariu apreciat.301
  • Iti vand orice la un pret competitiv, PM

   140
  • Cate renovari ai facut? La mine asta a fost a 4-a, deci as putea zice ca stiu cu ce se mananca.

   27
  • Inseamna ca ai mai multi bani decat common sense lol.

   61
  • Pentru haters care n-au facut un interior in viata lor: daca sunt cel putin 120mp utili cam acolo te duce daca faci lucrurile bine. Mergeti si vedeti cat e metrul de cablu, cate o priza, un intrerupator si dupa faceti o socoteala rapida si o sa vedeti ca numai pe materiale pentru instalatia electrica dati cateva mii la o casa … plus manopera inca pe atat daca nu o faci cu nea Dorel care le stie pe toate.

   Uite niste sume din burta
   – dat jos tencuiala si refacut pereti, tavane si podele (includ si turnat de sapa) – 25k
   – parchet – 6k
   – gresie si faianta – 10k
   – electrice – 6k
   – sanitare – 3k
   – termopane – 10k
   – izolatie – 20k
   – acoperis – 15k

   00
 10. Eu mă întreb serios: după renovarea aia, cu atâta plasă pe pereți, mai prinde GSM-ul în casă?

  92
  • Prinde suficient cat sa sune telefonul…daca si vrei sa vorbesti ai face bine sa fii langa fereastra :), iti zic din experienta.

   160
  • E o cusca Faraday imensa.

   70
  • Exista voice over wifi pentru cine are astfel de probleme si detine un telefon care permite. Pe noi ne-a scos din multe situatii de tipul „poftim, ce-ai zis?” sau apeluri intrerupte in timp ce mergeam prin casa.

   60
 11. Pare interesant proiectul celor cu casa foarte veche. Ii voi urmari pe youtube, ca-s chiar curios atat de proces, cat si de rezultatul final. Mersi pentru pont! :-)

  30
 12. Omul din 2030 face ca neoamenii si rad vecinii de el.

  21

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube