Bricolaj: update #16

100 lei montatul de pavele per mp. Problema, după găsirea echipei care să-mi facă asta cu totul, să nu caut eu mărgăritar și alte materiale, a fost să găsesc 70mp de pavele cu livrare acasă. Nu cu “veniți dvs. după ele”, nu cu “le descărcați dvs.”, nu cu “dar avem doar 18mp, luați-i pe ăștia și mai aducem” și alte minuni.

100 cu factură, să ne înțelegem.


I-am explicat lu’ tata la ce folosește internetul, că a fost pe la mine si m-a ajutat cu una alta. Eram într-un magazin de bricolaj, eu am pus in coș ce aveam nevoie, el a observat că nu m-am uitat la preț și a comentat. Păi, m-am uitat de acasă, știu cât costă, știu unde e mai ieftin, știu dacă au pe stoc, știu ce dimensiuni au. Nu folosesc internetul ca să citesc știri despre idioți care aleargă bășica pe teren sau alte minuni de gen.


Am pus capace din astea pe toți stâlpii. Pregătit, sudat, vopsit. Ore întregi de muncă pentru ceva ce nu se vede de fapt, dar arată frumos.


Trăiască familia cui a inventat siliconul gri și negru. Aveam de dat pe la marginea unor ferestre la magazie și mă gândeam cu groază cum ar fi arătat alb sau transparent după niște ani. Dar cu negru nu trebuie să mă mai gândesc că se murdărește inegal.


Am luat lamele astea pentru sabie și sunt mult mai bune pentru tăiat lemn gros.

lame-fierastrau-sabie


Așa arată 300 lei. Un jgheab de 4 metri, un burlan de 2 metri și restul materiale mici. Și asta e doar pentru o parte de acoperiș. Sigur, nu faci asta în fiecare an, dar de aia sunt case cu scurgeri distruse, că de multe ori nu e doar vorba de niște Sika Multiseal, e nevoie de 3-5-7-900 lei.

 

bricolaj-scurgere-300lei

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

64 comentarii

  1. 100 de lei pe metru patrat sau pe toata suprafata?

    00
  2. Asta e noua aroganta: sa arunci produsele in cos ca si cum nu-ti pasa de pret pe cand tu ai invatat preturile cu o seara inainte 😀 crapa de invidie ceilalti tatici din Lidl.

    00
  3. Capacele pt stalpi sunt f importante, nu cred ca este nevoie sa si explic de ce, dar merg f bine si alea de plastic care sunt sub 1 leu/buc, iar la o casa/curte mare, fiecare leu in plus se aduna

    00
  4. 150 de lei pe zi inchiriatul unei tălpi vibratoare pentru nivelarea terasei.

    00
  5. Dacă n-ai mai pus jgheaburi până acum, e cam așa: între 2 scurgeri verticale tragi pe pazie o sfoară orizontală. la mijlocul sforii o ridici ca să dai panta de cam 1cm la fiecare 2m de jgheab. Fixezi sfoara și gata marcajul pentru cârlige.

    00
    • Doar 1 cm/ 2m orizontali ? Nu stiu dupa ce Dorel te-ai inspirat dar oamenii astia spun ca 0.5% este panta minima https://www.engineeringtoolbox.com/sloopes-roof-drainage-d_1107.html

      00
    • niste profesionisti adevarati spun ca nu este asa

      w w w .engineeringtoolbox.c o m/sloopes-roof-drainage-d_1107.html

      00
    • @trl, nu te lăsa înșelat de comentarii, matematica e adevărată întotdeauna!

      Pe pagina sugerată de tine zice așa

      Slope

      0.5 % grade = 0.5 cm per 100 cm

      0.5cm la 1m dă aceeași pantă cu 1cm la 2m

      00
    • asa e cand stim sa citim, stim unde sa citim, dar nu stim sa intelegem…
      dar nah, matematica…

      00
    • Doar ca aia este panta minima, doar in anumite conditii
      Asta e cand niste unii nu trec cu cititul de prima linie dintr-un tabel

      00
    • @Trl ahahahahahahahaha, ascunde-te măcar o perioadă, te-ai făcut un pic de …
      și te-a bătut matematica de clasa a 4-a. Și mai exact ce trebuia citit în plus?

      „The table is based on rainfall intensity 100 mm per hour”
      „As a reference – maximum rainfall intensity used in the UK is normally 75 mm per hour.”

      Asta ca referință într-o țară unde plouă o idee mai mult ca la noi.

      Tot ce trebuia să faci tu după ce ți-a răspuns Gupi era să-ți ceri scuze.
      Mulțumesc, mi-ai făcut ziua de duminică dintr-una bună într-una superbă.

      00
  6. Raspunde la intrebarea cu pavele, lasa vrajeala

    00
  7. Am si eu nevoie de montatori de pavele in Bucuresti, imi poti recomanda/ trimite contactul?
    Weekend fain!

    00
  8. Ce pui între pavele ca să nu-ti crească buruieni?

    00
  9. Dar de ce au trebuit sudate capacele alea?

    00
  10. Mercurial prețuri iunie 2022 punctRO.
    – golit, cărat şi aruncat dintr-o cameră mobilă, covoare, bibilouri, perdele, almanahe şi
    hainele de la botezul meu: 1000 de lei ( le-am dat o bancnotă de 200 de euro la băieți ca un adevărat căpşunar valoros. Ai mei părinți erau închişi pe balcon, scandând ,,nu aruncăm nimic.., au ratat să vadă cum arată 200 de euro).
    – zugrăvit camera 500 de lei
    – cărat sus mobila nouă etaj 4 /
    200 de lei
    – montaj mobila nouă 250 de lei
    – tras ceva fire la instalația electrică 300 de lei
    Totul fără factură, pe borosăneală.

    00
    • stai să vezi ce carne-n frigider or să-ți bage băeții când or să vrea să schimbe ăia 200 de euro și o să vadă că valorează 990 de lei plus taxiul până la casa de schimb valutar.

      00
    • Inseamna ca sunt un econom.
      In ultimele 2 luni:
      – am zugravit camera copilului si dormitorul (+1000),
      – am scos patul vechi din dormitor pana pe casa scarii, in zece minute ma intrebau niste amarasteni daca il pot lua si am dus dulapurile vechi de la fiumeo la o casa de la tara (nu stiu cat sa socotesc din aia 200 de euro ai tai de carat gunoi afra din casa, sa zicem un sfert sa fie bine +250 lei),
      – am montat trei piese ikea la fiumeo in camera (comoda, pat si dulap) si patul cu lada din dormitor de la mine (+1000).
      Rezulta ca sunt mai bogat cu 2250 de lei, daca mai pun si trofastu’ si biroul lui junioru vandute pe olx mai pun 500.

      Astea sunt preturi de capitala? Esti IT-ist de arunci asa cu banii pentru chestii pe care le poti face singu, cu un prieten – doi la o bere?

      Si sa mor io dara inteleg cum un carat de mobila IN SUS a fost 200 pentru etajul 4, si un golit camera IN JOS a fost de cinci ori mai mult…

      00
    • @Andrei, mai multe aici:

      Paco e căpșunar veritabil, cum zice și în comentariu, deci din start nu prea are timp când e în „concediu” în ro de montat, cărat etc.

      Căratul în jos e scump pentru că implică ilegalități și, sper eu, riscuri tot mai mari. Zic că sper pentru că până acum (și încă), debarasările astea însemnau aruncat tot într-o dubă, dus la marginea orașului și aruncat pe câmp.

      00
    • @Andrei, căratul în sus a durat 10 minute, era ceva mobilă care urma montată şi alte chestii. Au fost doi băieți care aşteptau dimineața la 8 microbuzul să îi ducă pe şantier.
      Căratul ,, jos,, a durat o oră, au fost patru persoane, au spart mobila veche, au sortat pe saci textile, lemnăraie, hărtie, boarfe, bibelouri. Nu sunt IT-ist, am fost doar în lipsă de timp, am venit să rezolv nişte treburi nu foarte urgente, dar importante pentru mine. Dacă tot am venit şi am stat la părinți, am zis să le fac un pic mai ,, plăcută,, bătrânețea, că după mintea lor Răpirea din Serai e similar cu un Rembrandt.( Nu toți suntem din părinți campioni, mai suntem şi din familioane modeste).
      Te pup.

      00
    • @Andrei, am dat un răspuns mai detaliat, dar s-a dus în pwlă comentariul .
      Pe scurt, căratul în sus 10 minute, căratul în jos aproape o oră.
      No IT, lipsă acută de timp. Am venit să rezolv nişte treburi, am zis să le fac o bucurie părinților dacă tot le-am stat pe cap.( De obicei stau la hotel, am venit pe viteza şi plec la fel).

      00
    • @Paco lasa-le si parintilor o bancnota de 300 euro inainte sa pleci.

      00
    • @paco. Nu am vrut să creez polemici, am scăpat partea că ai venit doar în vizită, mă gândeam că ești în zonă „on a permanent basis”. Dar acum imi e clar adevărul din zicala americană Time IS money, în ambele ei sensuri: ai timp, faci sau economisești bani, nu îl ai, marci banul. Cred ca am fost mai amărât ca tine, răpirea din serai nu am avut pe perete, cel mai de preț asset era peștele de pe televizorul cu lămpi Dacia3.
      @unsirb În naivitatea mea am crezut că a fost acea zi din lună când firma de salubritate adună deșeurile voluminoase (cel puțin în satul meu e o zi pe lună). Altminteri treaba se petrece cum zici tu, cu mici variațiuni, mobila, carpele si ce arde merge pe foc, restul la talcioc pentru vanzare.

      00
    • @Andrei: în metropola mea (și din care a fugit Paco, nu îl condamn) nu mai există așa ceva. Era acum mai mulți ani dar nu o dată pe lună, ci cam de două ori pe an. Suficient, oricum, dar acum fiecare se descurcă cum (nu) poate.

      00
  11. Nu dai și tu un mail cu contactul celor pentru pavele?

    00
    • Ce, e prost să de-a detalii despre firmă ca să vii tu cu o lucrare de 300 de metri pătrați și să-l lase ăia cu 60 de metri montați din cei 70 ca să înceapă la tine? Ai răbdare să-i termine lui treaba :)

      00
  12. Daca bate soarele in ferestrele alea siliconate, in cativa ani iti vei dori sa fi pus transparent, care desi s-ar murdari inegal (doubt) ar fi tot acolo, nu rascopt de soare.

    00
  13. NOU
    #59

    „Eram într-un magazin de bricolaj, eu am pus in coș ce aveam nevoie, el a observat că nu m-am uitat la preț și a comentat.”
    Ce faci în situația în care nu doar că îți comentează dar se opune vehement și bate cu pumnul în masă, pe banii tăi, fiindcă „spargi banii pe prostii și ești prea cheltuitor/cheltuitoare”, iar mutatul deoparte nu este o scăpare fiindcă „nu are rost te muți singur(ă) să plătești chirie că stăm cu toții oriunde ar fi, indiferent de situație”?
    Întreb fiindcă am auzit de destule situații de acest gen.

    00
    • pus pe liber niște ani, să se mai calmeze.

    • aici sunt în avantaj ăia din orașe mici/sate/whaetever- localități neuniversitare și nu prea grozave economic.
      ne cărăm d-acasă la 19-20 de ani (chiar la 14-15 dacă plecăm din sat la liceu), ne găsim job, chirie, cum ne place, de banii noștri. ne lăsăm joburile, găsim altele, ne dăm banii pe ce avem noi chef, ne mutăm unde avem chef (bine, unde și de cât ne permitem).
      nu ne freacăm nimeni la melodie.

      am plecat de mai mult de 20 de ani d-acasă, am peste 40, mi-ar pocni o venă să mă cicăle ai mei de ce mi-am luat nu știu ce.

      a avut niște vagi tentative, acum mai bine de 10 de ani, când mi-am luat apartamentul ”de ce pui aia acolo, de ce pui cărțile așa în bibliotecă, pune-le alminteri”. i-am tăiat-o superpoliticos ”la mine acasă le pun cum vreau eu, la matale (un semi-pronume de politețe la care mama ține foarte mult) le pui cum vrei, eu nu vin să-ți spun cum să-ți pui lucrurile”. nu s-a mai repetat.
      și din fericire, nici n-a încercat să le pună cum vrea ea când lipseam eu d-acasă și era în vizită. că am auzit/citit și faze d-astea.

      00
    • NOU
      #62

      Cordonul ombilical fizic se taie la naștere, cel psihologic în momentul părăsirii casei părintești. Atât timp cât trăiești pe banii tăi, părinții au dreptul doar să te laude.

      00
    • @John, dl Coloja probabil ca poate sa ne explice mai bine care e situatia de fapt cu ce cred parintii ca au dreptul sa iti faca si cum te freaca la icre si cand ai 50 de ani

      00
  14. Ce pun si eu in capul unor stalpi batuti cu barosul (si evident deformati)?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile