Blog: cum ești prost în doar patru pași simpli

Întâi de toate, câteva considerații asupra interviului, ca specie jurnalistică aplicată bloggerilor. De ce ar da cineva în toate mințile un interviu unei publicații anonime nu știu, e ca bloggerii ăia cu câte 10 unici care își iau interviuri unul altuia. PLM, de aia am blog, să spun pe el chestii, nu să dau interviuri care nu mă ajută. Ah, vrea Wall-Street sau Hotnews să mă întrebe ceva, da, că au 100.000 unici pe zi, dar și acolo depinde de context.

Pasul 1

Dai un interviu unei publicații absolut anonime. Cel mai probabil ești orbit de faptul că ești băgat în seama și nu a mai contat altceva. Se întâmplă frecvent.

Pasul 2

Supărat că reporterița a ales un citat nepotrivit pentru titlu, o înfierezi tovărășește, cum ai învățat la partid. Ba că n-ai declarat, ba că ai declarat, ba că a scos din context, ba că n-a scos, dar nu e frumos. Abureala clasică.

Pasul 3

Oamenii nu au multă minte (cine s-ar fi așteptat) și publică screenshoturi. Nu-și dau seama, dar îți dau un muiut elegant.

Pasul 4

Ca să te facă și mai de rahat, îți arată și cât de prost ești, că le-ai șters linkul și că latri aiurea, în loc să le dai un mail să rezolvi situația frumos. Mi se pare atât de amuzantă faza cu “interviu incomod” și “ați spus mai mult decât trebuia” încât mă fac să vreau să le dau o bere oamenilor ălora.

Asta e tot. E simplu să îți clădești o reputație de prost, pe lângă cea de turnător și mincinos.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

20 comentarii

 1. acum cativa ani, muistul ala de mantzog de la kamikaze, a luat un text de la mine, in care ma certam cu un nazist, in care eu spuneam ceva gen si zi asa, esti de parere ca toti evreii trebuie ucisi, si l-a publicat ca screenshot doar partea toti evreii trebuie ucisi, pe gunoiul lor de revista. AIA se numeste scoatere din context. nu inteleg la chinezu ce reclama, foarte sincer.

  00
 2. Genul clasic de dispută: cuvintele unuia contra cuvintele celuilalt + dovezi. Doar că, dacă musiu Chinezu-i vedeta, rolul dovezilor tinde către zero. C-așa-i la noi, în online!

  00
 3. măi, mi s’a părut mie la articolul ăla cu evenimentele de seară că tipu’ cu spaghetele seamănă cu chinezu, iar asta e în mod evident un fel de anticipare subconștientă a articolului ăsta.
  pe viitor ar trebui să dau mai multă atenție capacităților mele de precog, acum aș fi avut cu mine și punga de popcorn.

  00
 4. La câta reclama faci BI aici, ar trebui sa iti dea măcar o bere. De BA, nimic ? Umbla zvonul ca BA schimba platforma, politica etc devenind un pic mai serios din Decembrie. Doar un pic. Păcat ca a trebuit sa învețe cu bâta.

  00
 5. taci mah, ca si tu faci la fel

  00
 6. bai,pe blogul lui Chinezu cel mai activ si cu greutate comentator e Emil Calinescu.

  asta cam spune tot

  00
 7. Mi-am adus aminte de…

  „…și a mai fost ceva care m-a cam năucit în seara asta. unul dintre cei doi invitați să vorbească despre o carte ce tocmai se lansa – blogăr important, a-lister, influencer -, a recunoscut senin că n-a citit-o, pe ea, pe cartea pentru care tocmai fusese invitat, dar că o va face mai încolo. și că o să-i facă și recenzia ulterior. a dat chiar asigurări că dacă n-o să-i placă va fi foarte sincer și va scrie fără menajamente despre ea. a recunoscut, de altfel, că nu prea știe de ce se află acolo, în afara unei coincidențe de nume, așa că s-a apucat să vorbească despre blogging până când a intervenit moderatorul evenimentului și a adus discuția la loc, iar eu m-am cărat dracului de acolo pentru că deja mi se tăiase.”

  Ghici cine era?

  00
 8. @Cristian Iosub – Acum inteleg de ce Blogdanel era acum 5 minute era foarte fericit pe messenger :)) a citit articolul lui Zoso :)) .

  00
 9. Șmecherie a devenit să apari în publicații pe hârtie. Unii doar visează că au apărut.

  00
 10. vai, vai tovarase petcu, ce suparat sunteti pe tov. chinezu… :)

  Eu zic ca sunteti mai degraba invidios pe faptul ca omu’ arata bine, inalt, vertical, voce masculina, succes la dame si mai nou are si emisiune la teve.

  Mie nu prea imi place cum scrie Chinezu’ in schimb, in afara de scrisul prea simplu dupa gustul meu n-are niciun cusur.

  00
 11. Așa e. Nu-mi mai permit să scriu cu prostii că mă citesc colegii și profesorii copiilor mei. Eram talent în tinerețe.

  00
 12. ElCucui a explicat cu talent schimbarea de paradigma. Cit esti copil poti sa spui orice si oricum, ca virsta frageda e cea mai buna scuza. Cind devii parinte, si te citesc profesorii si parintii colegilor copiilor,ba chiar copiii si colegii lor, musai sa te mai controlezi macar la exprimare. Deci, zoso, cit esti inca copil, baga mare!

  00
 13. Chinezu a exagerat, clar, oricât miez de adevăr o conține revolta lui. Dar știi ce e simptomatic? Avalanșa de thumb down-uri la commenturile lui, chiar pe blogul personal! Iar dreptul la replică al părții adverse, publicat tot pe blogul ”chinezăresc”, are 41 de up-uri și un singur down! Knock out pe blogul lui! Bizar, îmi făcuse altă impresie.

  00
 14. nu mă înjura în legătură cu articolul despre centrala termică promis acum o lună / trec prin experiențe unice, comedie anti-umană în xxx acte, sunt cu nervii în fază terminală / mâine am discuții, SPER, finale cu onor Radet și Asociația de proprietari…sunt deja insomniac de atâta suspans…

  00
 15. Zoso, eu sunt în blogosferă de 3 luni și un pic, așa că mai am mult până să îmi fac o idee cuprinzătoare despre fenomen. Îmi mai ofer 3 luni de rodaj…

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube