Turnătoria şi nimicnicia modernă

true_gritMai ţineţi minte acum câţiva ani, la răpirea jurnaliştilor din Irak, se vorbea de reactivarea unor spioni adormiţi. Sistemul funcţionează cam aşa: studentul arab avea un prieten român, care venea in ţară la câţiva ani/luni şi îl căuta pe colegul lui de cămin, care intre timp era om serios la casa lui. Se întâlneau la o bere şi povesteau vrute şi nevrute, românul notând totul.

Eh, chestia asta se întâmplă şi pe la noi prin online. Ce mai faci, ce mai zici, ce se mai întâmplă, cine ce mai zice, cine ce campanii, cine plăteşte, cine nu plăteşte. Totul prietenesc şi inocent. Turnătorie modernă. Sigur, confruntat cu turnătoria proprie, turnătorul va da din colţ în colţ. Ce naiba, suntem oameni serioşi, într-o discuţie în 3 inşi, doi pleacă acasă şi unul se vede cu al patrulea, care află ce au discutat cei trei, e clar că nu a turnat cineva. Pe bune, eu îl cred pe Chinezu când zice că nu el i-a spus lui Gavrilă că eu îndemnam lumea să nu meargă la World Blogging Forum, nu ştiu de unde scoateţi zvonurile astea, uitaţi-vă la el ce simpatic e, pur şi simplu e invitat la Antena3 şi organizează tweetmeeturi pe banii lui, pentru că…

Nu, serios, când te baţi atâta cu pumnul in piept ca eşti pielea de pe gâtul găinii şi trimiţi 37 sau 300 inşi prin campania ta parcă ar trebui să te întrebi cât îşi va risca prietenul tău din companie scaunul pentru a face campanii cu tine. Hai, o dată a fost întâmplare, acum la fel, dar nici lui nu-i e prea bine. (procedeul se numeşte “livrez ca refresh” şi funcţionează aşa: tu trimiţi cât mai puţini oameni în timp ce te baţi cu 4 pumni in piept că livrezi de nu se poate).

Gata, promit că nu mai pomenesc de el decât când mai aud din astea:

Uneori, cînd Vali scrie mai agresiv despre anumite subiecte sau persoane, tind să cred că exagerează. De exemplu, în lupta lui împotriva spammerilor de tot felul şi a celor care fură conţinut, a avut o serie de dispute cu Dragoş Rouă. E veche povestea. L-am bănuit pe Vali, de vreo două ori, că exagerează, că ar avea ceva de împărţit cu Rouă. Promit ca, de azi înainte, să nu mai cred că exagerează, căci m-am convins pe pielea mea.

Nedus la biserică 2011.

ps: ca să preintâmpin unele teme, da, am scris asta pentru că nu mai am trafic, da, nu mai fac bani, da, sunt invidios că nu mai particip la campanii, da, sunt virgin etc…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

12 comentarii

 1. Aștept cu interes ziua când o să se dezumfle balonul de săpun numit chinezu. Deși la intelighența din blegosfera noastră sunt slabe șanse să se întâmple în viitorul apropiat. Poate la următoarea campanie electorală se vor trezi vreo doi, trei la realitate.

  00
 2. cred ca China-Birta este un pic overexposed. Daca se sparge, atentie la stropi. Indiferent de natura lor :-)

  00
 3. Piticu, virgin, urât, invidios, s-a mutat la braşov pentru că incepuse să scadă cu blogul.

 4. aia cu subiectiv a fost o duma nasoala, indiferent de parerea mea despre agresorul de sotii DR. `sa-i zica cineva lui dragos roua ca situl x e naspa`. dupa care s-a suparat cand roua i-a dat cu flit

 5. data viitoare cand ne vedem si-mi iau notite din astea sa-mi zici si ce sa zic de tine ;)) ca si pe mine ma intreaba lumea … si probabil s-au plicitisit de raspunsul ala cu nu stiu, bine cred, e la brasov :))

  00
 6. In general am o parere buna despre oamenii care activeaza in online. Mi-e clar ca si aici sunt uscaturi ca-n orice padure. Sunt confuz cand apar articole de genul asta, pentru ca imi fac o parere despre oameni doar citindu-le blogurile, mesajele, comentariile, vazand actiunile lor si faptele pe care le fac. Si-mi zic: Chinezu e de treaba, om bun, familist! Zoso e mai acid, chiar rautacios uneori, dar de multe ori are dreptate.
  Cand citesc asa ceva, pozitionarea fiecaruia se tulbura si nu stiu ce sa mai cred despre nimeni.

  Era nevoie de un post pentru asta? N-ati fi putut rezolva printr-o discutie? Ma gandesc ca ar fi fost mai elegant.

  00
 7. madpinguin, consimt la comentariul tau. Dupa ce am citit acest text scris de zoso pe blogul sau, cel mai mare blog din romania, ceva s-a rupt si in mine. Pozitionarea, normal, ca si in cazul tau, s-a tulburat. Sufleteste sunt acum, pot sa spun, mutilat. Mi-e teama sa nu cad in cursa nocivelor droguri sau in patima alcoolului. Totusi, vazand ca esti in aceeasi stare sufleteasca precara, cu ultimele puteri as vrea sa te imbarbatez: madpinguin, fii puternic, omule! Fii temerar, priveste in fata, spre viitor. Va fi bine! Trebuie sa fim puternici, intelege, in astfel de momente.

  00
 8. N-am înțeles mai nimic.

  00
 9. @Cristian
  Cum n-ai inteles nimic? Omu’ e virgin !

  00
 10. @madpinguin: ok, oameni care activează în online? Vorbești de ei de parcă ar fi o pădure de oameni, cînd colo îi numeri pe degete. Online-ul românesc se bazează în mare parte doar pe freebies și spam, și prea puțini oameni chiar au conținut și valoare.
  @zoso: unele obiceiuri nu se schimbă. Lumea vorbește, comunică pentru că au nevoia să devină mai importanți decît sunt. Vorba ta, e greu al naibii chiar să faci – noi nu vrem decît să avem, nu să facem.

  00
 11. @mefient: chill!

  @Dorin: ai dreptate sunt doar cativa. N-am zis ca sunt multi sau putini. (Imi place sa cred ca metafora cu padurea fara uscaturi nu te-a indus in eroare.)

  Ideea e ca nu faci nici un bine nimanui arucand cu noroi. Chiar daca ai dreptate! Tot ce rezolvi este descarcarea temporara de furstrare! Atat!

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile