Aștept asta de zece ani: Hotnews se plâng că sunt furați

"Nu mai invitam si nu mai citam de la Hotnews si Reporter Virtual", este prima indicatie interna cu mentiunea important. Asta nu e grav. Treaba oricarei redactii ce surse de informatii foloseste. Daca tot apeleaza insa la ele, regulile meseriei impun citarea. Or, in sumarul transmis de conducerea B1TV jurnalistilor sau apare semnalat un subiect publicat in exclusivitate de HotNews.ro, cu indicatia de a folosi informatia de pe site, dar cu interdictia expresa de a NUUUU cita sursa.
Aceasta este recomandarea interna: "Faceti BETA cu Rus si masterplanul luati info de aici, dar NUUUUU citati hotnews https://monitorizari.hotnews.ro/stiri-infrastructura_articole-20076199-ioan-rus-scrie-parlamentarilor-tema-master-planului-transport-acuza-unii-lipsa-fair-play-cum-argumenteaza-ministerul-fost-transparent-dezbatut-public-master-planul.htm;
Asta se numeste simplu furt fara jena, dar gestul contine si o mica doza de prostie. Subiectul furat a fost tratat gresit, dupa cum lesne se poate observa citind stirea postata azi pe site-ul B1. Jurnalistii au executat intocmai ordinul, au furat subiectul, nu au citat sursa.

Dan Tăpălagă, nervos că B1 folosește informațiile de la ei de pe site, dar nu citează sursa. Ironie maximă, mai ales că el scrie pentru hotnews de pe vremea când chiar furau tot. Nu un pic, nu un colț e pâine, tot! Sigur, nu și el, dar el își lua salariul de editorialist din ce furau alții și puneau pe site. Deci, a te plânge că îți e furată muncă e un pic stupid. Oricine face azi un site și fură absolut toate știrile hotnews și le publică la ei vor avea legitimitate, iar Hotnews nu au voie să zică nici pâs.

Să ne amintim două exemple amuzante: contractul cu mediafax care nu exista, agramatul de pe economic care traducea știrile de pe agenții și credea că sunt ale lui și unul dintre zecile de cazuri de jurnaliști care furau din redacțiile unde lucrau pentru a publica pe hotnews.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

12 comentarii

 1. Probabil au uitat ca în limbajul de lemn oamenii le zic hoțnews din anumite motive evidente.

  00
 2. Cele doua exemple erau trei: Luca si Matei.

  00
 3. Sa le trimitem niste batiste ca sa-si stearga ochisorii

  00
 4. Astia nu-s aia pe care tot ii intreaba Badea de unde-si iau leafa?

  00
 5. NOU
  #8

  Furt de stiri? :) Din cite stiu legea drepturilor de autor NU se aplica la stiri, ci numai la opere literare.

  00
 6. Despre ce vorbiti aici? copiat? ponta e pe primul loc.

  00
 7. Numai mie mi se pare ca in textul citat cineva nu stie sa foloseasca o negatie? „cu indicatia de a folosi informatia de pe site, dar cu interdictia expresa de a NUUUU cita sursa” – deci li s-a interzis sa nu citeze sursa sau cum?

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile