Aș ajunge fix ca ei….

Un amic care lucrează la o firmă care sponsorizează o viitoare cionferință din asta de online mă întreba ieri de ce nu sunt și eu pe acolo, că parcă aș fi mai potrivit decât alți veșnici prăfuiți care sunt reciclați pe la conferințele mioritice.

M-am mai uitat o dată pe afiș, mi-am adus aminte de niște întâmplări cu niște oameni de pe el, am zâmbit și am trecut mai departe.

Nici unul din oamenii care au ajuns un fel de paria ai industriei, toată lumea îi știe, dar nimeni nu vrea să lucreze cu ei, că s-au ars la un moment dat, nu era așa. Au ajuns așa. Au ajuns așa pentru că aveau rate, aveau angajați, aveau datorii, aveau dorințe și aveau impresia că o să le meargă la nesfârșit. Per total, s-au întins mai mult decât era plapuma. Asta pe lângă calitățile profesionale mai mult sau mai puțin îndoielnice, verticalitate, onoare în a se ține de un termen dat, calitatea lucrării și alte minuni.

Mă gândeam la ceva. Blogul ăsta și autorul lui principal nu are mari apariții dincolo de el. Pe la Mariciu pe la podcast, mai scapă Lucian sau Vlad un share, mai scrie Ovidiu un articol viral, mai o mențiune de la Zăvoranu, dar slab de tot. Nu sunt invitat la TV sau la radio, nu primesc constant linkuri și mențiuni prin presă, nu nimic. E cel mai celebru blog underground din România. Ceea ce e bine și rău în același timp. Bine că nu mi-o iau în cap, bine că nu vin foarte mulți bani deodată, să mă întreb dacă să-mi iau un Cayenne, rău că impresia generală a pieței în care activez și din care îmi vin banii e că nu e nici pe departe atât de influent pe cât este de fapt. Dar asta e din cauză că nu mă laud, nu merg la conferințe, nu-mi plătesc articole prin publicații ale industriei, nu particip la circulaba asta generalizată de a lăuda toți șarlatanii care, la rândul lor, mă vor lăuda pe mine.

Gândiți-vă la asta pe domeniul vostru și încercați să rămâneți drepți și cinstiți. Săraci, dar cinstiți.

Sigur, e frustrant să fii cel mai bun de 15 ani și toți să te dea la o parte și să evite să-ți pronunțe numele, pentru că ești neplăcut și spui adevărul.


Așa, și acum ceva fun. Am 3 clienți ciudați:

 1. am discutat de niște articole în ianuarie, am semnat contract, mi-a plătit, dar nu a zis nimic. l-am întrebat de două ori ce și cum, a zis că nu e momentul, că s-a amânat ce voia să lanseze, și rămâne să vorbim. mă simt aiurea că am încasat și n-am făcut lucrarea încă.
 2. deși plata e la 30 de zile, omul îmi plătește mereu la maxim 10 zile. și zâmbește mereu. e ceva în neregulă cu el.
 3. i-am dat magazinul jos o dată acum niște ani și de atunci n-am mai lucrat, dar îmi face piar și îmi trimite clienți constant. fără să ne cunoaștem și fără să-i dau comision.

 

mai21-32

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

34 comentarii

 1. i like to pat myself on the back from time to time…

  • E greu sa fii bun si modest in acelasi timp … :-D

   00
  • la comentariul asta puteai sa ne lasi sa-ti dam plusuri. Cred ca tuturor ne place asta.

   00
  • nici nu e normal sa fii modest atunci cand esti bun!
   Uita-te la Zlatan Ibrahimovic sau la Platini…ei tot timpul spun ca sunt cei mai buni. :D
   Lasa drac, tot facem pe modestii atat. Ba, cand esti bun, esti bun, sa lasam falsa modestie la o parte ca nu-i cazul.

   00
 2. 1. s-a patit. mi a platit cand pretul era la jumatate si a vrut articol cand era dublu:)

 3. Și eu gândesc oarecum la fel, dar am momente când mă întreb dacă oare contează. În sensul că viața merge înainte și pentru unii și pentru alții, nu a murit nimeni pentru că nu a fost drept și cinstit. Banii se învârt, lumea uită, clienți există și vor exista mereu. Cu toate astea, nu pot face anumite lucruri pe care nu le simt, pur și simplu, deși sunt conștient că nu contează în marea schemă a lucrurilor și că nu-mi dă nimeni premiul 1 pentru dreptate și cinste. Asta-i viața.

  00
  • Poate contează cum te văd cei apropiați, poate devii un model pentru ceilalți. Unii spun că fiind corecți și cinstiți, seara când pun capul în pernă dorm liniștiți, alții că numai așa pot să se privească în oglindă. Sunt ceva motive, deși pentru unii sunt subțiri de tot. Dacă asta te face pe tine să te simți bine sau pur și simplu nu ești făcut să îmbârligi și să manevrezi una alta…nu văd care-i problema. Iar pentru momentele când ai îndoieli, gândește-te că și tu și ălalalt mâncați doar cu o gură. Merge? Nu? Am încercat :))

   00
 4. 1. investiție, hedging cum zice Arhi
  2. roi mare și știe că nu mai are bătaie de cap să facă ctc, un frecuș cu mailuri – aș vrea asta, n-aș vrea astalaltă
  3. există oameni neplăcuți cu care nu țin morțiș să lucrez și sunt foarte buni în ceea ce fac și îi recomand cu disclaimerul aferent(are niște stoluri de păsări, dar zboară ordonat), dacă amicii căruia i i-am recomandat sunt mulțumiți, de ce nu?
  3 bis și sunt și oameni buni și plăcuți în locuri și cu rude surprinzătoare

  00
 5. „Au ajuns așa pentru că aveau rate, aveau angajați, aveau datorii, aveau dorințe și aveau impresia că o să le meargă la nesfârșit. Per total, s-au întins mai mult decât era plapuma. Asta pe lângă calitățile profesionale mai mult sau mai puțin îndoielnice, verticalitate, onoare în a se ține de un termen dat, calitatea lucrării și alte minuni.”
  Iar l-ai facut muci pe Buhnici! :) Nu vreau sa fiu hater, dar omul si-o merita din plin.

  00
 6. NOU
  #14

  Stau pe domeniul meu , ei cred ca sunt sarac dar eu ma simt bine ca ei cred asta.

  00
 7. Cand ai fost la el la birou sa discutati contractul aveai slitul ala cu probleme desfacut?

  00
 8. „Nu sunt invitat la TV sau la radio, nu primesc constant linkuri și mențiuni prin presă, nu nimic.” – Doamna Rodica Zafiu te citează destul de constant cu link în Dilema Veche

  00
 9. In ce bula mai traiesc…
  Cine e Mariciu? Lucian? Vlad?
  De ce e relevanta Zavoranu? Stai un pic… Zavoranu, aia cu Pepe? GTFO!

  Dar in la final pare ca traiesc bine-mersi si fara sa stiu de respectivii, aici in bula.

  P.S. „Vlad” banuiesc ca e Petreanu. Multi cred ca l-am citit. Eu unul am incetat dupa ce am priceput verticalitatea-i in raport cu afacerile nevesti-sii cu Fierea.

  00
 10. @vali
  De curiozitate, ce inseamna „3. i-am dat magazinul jos”?

  00
 11. „Gândiți-vă la asta pe domeniul vostru și încercați să rămâneți drepți și cinstiți. Săraci, dar cinstiți.”
  Adica sa nu devenim rinoceri.
  „Rinocerii” de Egene Ionesco inca se joaca in teatrele din Paris. Aici in forma audio, cu Radu Beligan si Ion Lucian: https://youtu.be/ScEVeIEqNOE

  00
 12. Fa un ZosoCoin, cumparam la $1 si iti cerem sa prestezi de $1k dupa 3 luni.

  00
 13. Sărac și cinstit. Oare cum îl chema pe președintele care a scos perla asta ?

  00
 14. Ce e gresit sa platesti cand ai chef o factura? Poate firma e foarte stabila financiar si pentru el plata azi sau peste 20 de zile e fix pix, se gandeste ca poate pentru tine conteaza mai mult banii aia primiti mai repede.

  PS: Daca ai avea o experienta placuta cu un instalator, dupa ce ai avut experiente neplacute cu toti inainte… cat timp l-ai recomanda pentru toata lumea? Cam asa e in IT, tepe peste tepe… rar dai de firme serioase care stiu ce fac, de asta cand are unul o experiente placuta recomanda cu drag la oricine, iar cei la care recomanda de multe ori avand experiente placute ii multumesc celui care a recomandat si incureajeaza chestia asta si mai tare… ceea ce e bine si normal.

  00
 15. Cel mai nasol la punctul 1 e ca ai baut deja banii 😀

  00
 16. Ce pot să zic, asta cu „sărac și cinstit” mi-a ieșit de minune, mai ales partea cu sărac. Mai ai niște motivaționale cam pe aceeași temă?

  00
 17. Ce flori sunt alea?

  00
 18. Mi-am facut calculul la profitabilitate pe trim 2, nu mi-a placut deloc, apoi mi-am adus aminte : stai, ca mi-am platit toate facturile :))) Pt unii e prostie, pt altii e mandrie

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.