Articole scrise de studenți pentru presa de business: Money.ro

Un cititor ne îndreaptă spre acest superb articol din 2014 despre Amazon. Un redactor la publicația pretinsă a fi de business, pentru care Sorin Ovidiu Vîntu plătea bani grei din banii furați de la FNI, a scris asta:

Însă, aceste vești bune au fost umbrite de un puseu de scădere a vânzărilor, în urma introducerii unor taxe suplimentare de până la 24%, în 20 de state americane pentru achiziția de cărămidă și mortar.

Cărămidă și mortar! Cărămidă și mortar! Cărămidă și mortar! Cărămidă și mortar! Cărămidă și mortar! Cărămidă și mortar! Cărămidă și mortar! Cărămidă și mortar! Cărămidă și mortar! Cărămidă și mortar! Cărămidă și mortar! Cărămidă și mortar! Cărămidă și mortar! Cărămidă și mortar! Cărămidă și mortar! Cărămidă și mortar! Cărămidă și mortar! Cărămidă și mortar! Cărămidă și mortar!

Ce credeți, idiotul a fost dat afară? Șeful lui a fost dat afară? Cel care l-a recrutat a fost dat afară? Pun pariu că nu. Pun pariu că nici unul din oamenii ăștia, care ar fi trebuit dați afară în înjurături și numele lor publicat pe net, ca să nu îi mai angajeze nimeni, nu aveau și nu au nici un proces de conștiință că nu se pricepeau la munca pentru care erau plătiți foarte bine. Nu bine, foarte bine. Idiotul ăla de Apostol încă există. Subalternii lui la fel. Credeți că Sorin Pâslaru de la ZF are vreo jenă că e idiot? Sau Cristi Hoștiuc? Sau alți specialiști?

 

idiot-money

De aia mizerabilii ăia de la Siveco și UTI au păreri despre ce nu merge bine în țara asta, că nu le-a dat nimeni o lopată peste ochi și le-a spus că nu e cazul.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

  1. Google Translate – prietenul jurnalistului

    00
  2. Sau asta: DEX ONLINE – MORTÁR, mortare, s. n. Material de construcție constituit dintr-un amestec de var, nisip, apă, ciment sau ipsos etc., care se folosește ca element de legătură între materiale de construcție solide. – Din lat. mortarium.

    00
  3. oamenii astia nu lucreaza la norma de articole/cuvinte? crezi ca mai au timp sa gandeasca?

    00
  4. Da pune domne si numele salahorilor sa le apara si lor numele in google.

    Anghel Alexandru si Cristina Popovici.

    00
  5. Adica?

    00
  6. Asa se intampla cand in timp ce faci un task pentru serviciu mai faci alte 2-3 personale: facebook, whatsapp, zoso…

    00
  7. Se indura sa explice vreunul articolul si pentru astia care nu prea „spicuieste” engleza?

    00
    • Brick & mortar shop inseamna magazin fizic. Adica nu online.

      00
    • Acum pare amuzant. Totusi voi realizati cat timp liber are zoso de ajunge sa citeasca si sa prinda chestii d-astea obscure. Puteam sa ies la pensie si nu auzeam de chestia asta.

      00
  8. „Brick & mortar business” inseamna, in jargonul lor, o locatie fizica, un magazin in sensul clasic. Insa chiar in aceasta cheie articolul cu pricina nu pare sa „make sense” – ce treaba ar avea Amazon cu taxele pentru magazinele normale? Sau e vorba de sales tax? Cat haos….

    00
  9. Iti fac americanii concurenta la bricolaj. Mare „grije”!

    00
  10. a propos. zilele trecute era un articol pe Business Insider in care se afirma ca 30% din mall-uri-le americane sunt deja pe minus si urmeaza sa fie inchise. 30%. sigur, ziceau si ca sunt extraordinar de multe in SUA. dar ca si cauze, spunea autorul ca, cei mai importanti factori sunt e-commerce, healthy-lifestyle policy care incepe sa dea rezultate cica. sau o fi lenea si mai mare? burtosii nu mai au chef de mers in mall, ca e obositor. isi comanda de pa amazon un tv cu diagonala de 6 m si mancarea la fel, cat timp somajul vine. singurul drum lunar va fi acela in care merg la oficiul fortelor de munca sa declare ca nu si-au gasit un job demn si ca mai opteaza pentru somaj.
    totusi, daca tendinta e aceasta. cat mai mult pe retele sociale, cat mai putin in real life? mai ales ca urmeaza sa lanseze toate marile companii dispozitivele de virtual reality cu diversi senzori care te vor face sa simti efectiv ca ai fi in locul respectiv.

    00
    • Trebuie sa intalegi ca e o alta mentalitate. Primul lucru este ca zonele din orase sint divizate in residentiale (unde nu ai voie sa ai magazine si nici firme care pot genera trafic) comerciale (unde ai magazine) si industriale. Spun asta pentru ca in zone rezidentiale concepul de magazinul de la colt nu exista si esti obligat sa faci 10-20 de km pina la cel mai apropiat magazin.
      Apoi exista app cu care mergi la magazin, scanezi codul de bare si iti arata de unde poti cumpara online produsul la un pret mai mic decit cel din magazin. Asa cam magazinele au devenit locuri unde doar incerci produsele.
      Un alt aspect este ca daca te incapatinezi sa cumperi idn magazine clasice cind mergi acolo pentru ceva la „oferta” stocul e epuizat.
      Apoi multe magazine online isi aseaza depozitele in state unde impozitul (TVA) e cel mai mic. Tot in paranteza, in magazine pretul este afisat fara taxe iar fiecare stat are un alt nivel de taxe.
      Asa ca e mai simplu sa cumperi de acasa.

      Iar cu televizorul sta in felul urmator: vrei sa mergi cu familia la cinema, te costa 12$ de caciula care inseamna 48$ la patru persoane. Daca adaugi si un suc si mai stiu eu ce se mai adauga 20$. Deci o iesire la un fim inseamna aproape 70$. Acelasi film il poti inchiria cu 5-6$ pentru 24 ore online.
      Asa ca cu un televizor de „6m” esti mai ieftin decit sa mersul la cinema.

      00
  11. Boss, da si sursele data viitoare, ca m-am uitat la caramida si mortaru ala vro 10 minute fara sa inteleg ce ti s-a casunat pe ele; noroc de comentarii ca nu ma gandeam sa le zic si in engleza.

    00
  12. Vin cu niste mici completari legate de Dan (Daniel) Apostol. In primul rand, ca am vazut si in articolul din link, omul nu a devenit sef la Monkey Channel (asa ii ziceam noi cand lucram acolo) dupa 2011, ci din 2006, de cand s-a lansat acest post minunat. Au mai fost niste sincope, s-a mai dus pe la TVR, etc, dar a fost din primele zile la Monkey Channel, in 2006 (poate chiar 2005). Ca om pe economic/business este varza cu carne. Am lucrat cateva luni acolo si cand m-a pleznit ca i-am zis sa nu mai zica „marginea profitului” (de la profit margin) ci „marja profitului” am plecat si le-am urat faliment elegant.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile