Matematică cu Sorin Pâslaru

Redactorul șef al Ziarului Financiar stă bine cu cifrele.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

15 comentarii

 1. Nu vad care este problema, a gresit si-a cerut scuze.Poate pe moment nu ii venea pe limba cifra exacta.Se poate intampla oricui.Esti rau, esti un basist rau :))

  00
 2. …..mare chitibusar

  00
 3. hai ca e haios rau. Sa mai treaca inca o data prin ciclul primar poate s-a grabit prima oara.

  00
 4. ahahahahahahhahaahahahahahahahaha

  ziarul financiar se presupune ca se ocupa cu cifrele, nu? :))

  00
 5. Citand pe Caragiale: ce are a face morala cu cariera de avocat?
  In acest caz matematica si cariera de jurnalist „financiar”.

  00
 6. Foarte foarte greu 4×5=20, incredibil de greu. Si asta la ziar cu pretentii, cu financiar in nume.

  00
 7. E, hai sa nu fim prea pretentiosi :)
  Nu stiu cine e tipul, nu l-am mai vazut pana acum, dar ar merita ingaduinta macar pentru faptul ca alte vedete, mult mai harshite in transmisii live, au zbarcit-o (si mai) hazliu. Acum ceva ani, fata de la stirile sportive ale Pro TV, Raluca Arvat, vorbea despre un fotbalist care si-a tatuat pe brat figura „celebrului militant de extrema DREAPTA Che Guevara”. Pe net circula si acum un clip cu Alessandra Stoicescu, vorbind la un jurnal al Antena 1 despre o crestere de 500 la… sula (!). Zaharescu, la Antena parca, anunta in 2004 plecarea unui batalion de jandarmi romani la Pristina, in Bosnia-Herztegovina (de fapt, era vorba despr Kosovo). Radu Cosarca, prin 2000, cand era prezentator la National TV, a pronuntat emfatic Kargastan (cu a, nu cu î), probabil n-avusese timp sa citeasca textele din prompter inainte de emisie.
  Asta e, presiunea transmisiei live este mare. Pe de alta parte, tipelor puse prezentatoare (ca femeile domina in domeniu) nu li se cere scoala multa: putine au intrat la pupitrul stirilor cu (orice fel de) facultate terminata, cred ca exceptii sunt doar Anca Toader, in anii ’90, si Cristina Topescu, tot pe-atunci. In rest, majoritatea covarsitoare au fost niste genii descoperite si aduse in platou pe ideea ca daca au sani, dictie si suflu, gramatica si cultura devin optionale. Pe cale de consecinta, sa nu ne miram ca presa din Romania arata cum arata – lucru ce are consecinte directe asupra publicului consumator de media.

  00
 8. Nici tu nu prea stii cu matematica.

  ”eu am câștigat luna trecută 3.000€, cei doi vecini ai mei tot 200€, statistica ta spune că am câștigat fiecare 1.200€, deci statistic stăm bine”

  00
 9. Stii foarte bine ce este gresit acolo – te-ai si corectat pe blog.

  ”El susține că cifrele și statistica nu minte, eu cred că, dacă unul câștigă 3.000€ și alți doi 300€, nu înseamnă că fiecare a câștigat 1.200€. ”

  00
 10. Tipul face analize clare și de bun simț în ZF, unul dintre puținele ziare care tratează serios boacănele financiare ale guvernanților noștri. A avut un mic moment de confuzie, ni se întâmplă tuturor.

  00
 11. zoso, mai incercam o data.

  ”eu am câștigat luna trecută 3.000€, cei doi vecini ai mei tot 200€, statistica ta spune că am câștigat fiecare 1.200€, deci statistic stăm bine”

  daca faci calculul inca o dat (foloseste un calculator daca nu ma crezi), iti va da 3400. adica 3000 + 200 + 200 = 3400.

  ca sa castigati fiecare 1200 ar fi trebuit ca suma totala sa fie 3600 (cum te-ai corectat in cele din urma pe blog), or nu 3400.

  00
  • @vlas: am inteles asta, numai că nu m-am corectat, din câte țin eu minte. e posibil să fi reținut tu greșit?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.