Aplicaţia de iPad ca model de business pentru ziare

adrian-bararAcum zece ani încercam să îi explic lui Adi Bărar beneficiile unui site în detrimentul unui fanzin pentru businessul său. Costuri de tipărire, de producţie, de distribuţie. Complicat. Cred că discuţia se aplică şi la revistele care vând foarte puţin, dar au un fanbase constant, gen Kamikaze sau DOR, care ar putea vinde un subscription pentru tablete.

Nu am înţeles niciodată de ce KMKZ sau Catavencu puneau revista online complet, pentru că oricum nu putea vinde prea multă publicitate pe site.

Nu inteleg nici logica stupidă a aplicatiilor de iPad pentru Adevărul sau Gândul. Serios. Toate sunt proaste şi greoi de folosit. De ce ar fi interesat, de pildă, cineva care are destui bani să aibă o tabletă de cele 5 ştiri de pe aplicaţia Gândul cu ziarista care s-a sinucis? Plus, de ce aş vrea să dau click pe link? De ce nu pe toată ştirea? N-am maus, n-am precizie, faceţi toată ştirea clickabilă!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

10 comentarii

 1. Era Ipadurilor o sa inceapa abia dupa anul 2020,hai 2018 cu indulgenta.
  Asa a fost si cu notebookurile.

  00
 2. @donpolo tu ai dat bacu’ anu’ asta, amrite?

  00
 3. Eu folosesc Flipboard in care pun feed-urile site-urilor.
  De ce sa-mi instalez aplicatii de la fiecare ziar, sa ma obisnuiesc cu fiecare in parte, sa le deschid separat (de multe ori doar pentru acelasi continut), sa ma enervez cu cat de prost sunt facute?
  Poate se unesc si ei pentru o aplicatie mai sanatoasa.

  00
 4. @DonPaolo: pentru notebooks a fost nevoie de 10 ani pentru a fi adoptate din cauză că:
  – erau mari (și implicit grele)
  – aveau autonomie scăzută (deci inutile)
  – aveau putere de calcul mult mai scăzută decât un desktop
  – erau scumpe.

  În plus, tabletele cochetează cu piața de prin 2000. Și culmea, nu Apple au fost cei ce au introdus conceptul ci… Microsoft. Atât doar că s-au limitat la stylus.

  Eu cred că tabletele (ipad sau orice altceva) vor deveni mai numeroase ca PC-urile mult mai curând. 2-3-5 ani. Maxim.

  00
 5. D., zoso spune de aplicatiile pe bani.
  DonPaolo, ai dracu astia cu camerele lor! Este?

  00
 6. cu placere.
  dar ma indoiesc ca cineva de la gandul asculta de tine.
  iti dai seama ca ei se cred experti..
  si cred ca toata lumea cu iphone or sa le foloseasca applicatia.

  de 2 luni tot le zic lu’ vodafone sa faca o modificare sa faca kkt-ul ala de site mai usor de folosit. „da. multumim de sugestie”. hai sictir.
  misto e ca odata la 2 ani platesc o caruta de bani sa afle de la unii chestiile astea.

  puii…
  astia chiar daca pierd bani tot nu se misca..

  00
  • @2tb: dacă la vodafone e puţin mai complicat (trebuie aprobări corporate şi când se duc la budă), la gândul sau la adevărul chiar nu mă prind. e ceva simplu, nu merge, fix it!!!

 7. poate aplicatiile sunt cumparate, si in contract orice modificare trebuie platita suplimentar, si nu vor sa mai cheltuiasca, asa ca „merge si asa”.. nu stiu, nu am folosit iAplicatiile alea, dar zic si eu..
  @2tb de multe ori, sugestiile tale nu pleaca din call center.. degeaba suni de 1000 de ori, daca cc reps din voda nu au un call code si o aplicatie de routare a sugestiilor, totul se termina intr-un comentariu in contul tau. Mai mult succes ai avea daca ai trimite un mail la webmaster@, admin@ sau pr@.. ceva in genul :)

  00
 8. @gepa am trimis sugestii la contul de twitter. au mai fost anul asta niste baieti exasperati care au trimis (free) o analiza a site-ului in care explicau ce nu bine cu lux de amanunte, cu detalii de UI-freeak si tot nimic.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube