Antena3: “ne susţinem din piaţa de publicitate”

tumblr_m8ibprnqwj1rwwjmwo1_500_largeĂsta era sloganul gogoşeilor de la Antena3. Că ei sunt singurii care fac bani pe bune, pentru că sunt foarte buni. Atât de buni încât au prezentat zilele trecute doar audienţele în care erau primii (publicul total), nu cel pe baza căruia se cumpără publicitatea (18-55). Ştiu că o să fie un şoc pentru voi, dar să ştiţi că Antenele erau clienţi la bani de la stat mai ceva ca restul:

în luna martie 2012, Antena 3 a câştigat o licitaţie în valoare de nu mai puţin 1,14 milioane de euro, prin care oferea consultanţă în "realizarea campaniei media la nivel naţional de sensibilizare a publicului privind controlul poluării apei, aerului şi solului cu nutrienţi".

o altă firmă controlată de familia Voiculescu, Euroexpo Trade Fairs, a încheiat un contract cu Ministerul Mediului, condus la acel moment de către Laszlo Borbely (UDMR), contract care pare identic cu cel al Antenei 3. Obiectul contractului este tot consultanţa, perioada de derulare, precum şi suma – 1,14 milioane de euro, sunt aceleaşi. Aceeaşi firmă a familiei, Euroexpo Trade Fairs, a obţinut sume destul de consistente de la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), în 2011, din organizarea de seminarii.

În 2012, cu puţin timp înainte de alegerile locale, şi Consiliul Judeţean Neamţ a simţit nevoia să promoveze acest judeţ la Antena 3. Consiliul, condus de Vasile Pruteanu (pe atunci lider PDL, actualmente membru PSD) a încheiat, la începutul acestui an, cu Antena 3, trei contracte în valoare totală de peste 345.000 de lei.

Din motive misterioase, la sfârşitul lui 2011, şi Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Olt a simţit nevoia să-şi facă publicitate la Antena 3, contractul fiind de 158.000 de lei, plus TVA.

Restul poveştii o citiţi în evz.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

6 comentarii

 1. Cînd ziceam chestia asta (cu reclame la AJOFM în timp ce înjurau statul) acum un an, nimeni nu auzea lucrurile astea. Mă simt hipster: știam de astea before it was cool.

  00
 2. „controlul poluării apei, aerului şi solului cu nutrienţi”… CU CE, MA!? :))

  00
 3. asa e Dorin … oricum prea multi $ ..

  00
 4. NOU
  #4

  Asa fac toate televiziunile astea “tari“ de la noi. b1 nu prezinta decat comparatia cu realitatea… ca si cum ala ar fi singurul lor concurent

  00
 5. „Din motive misterioase, la sfârşitul lui 2011, şi Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Olt a simţit nevoia să-şi facă publicitate la Antena 3”
  poate pt ca antena 3 are ,in general, cea mai are audienta dintre posturile de stiri…poate

  00
 6. Antena 3 face bani din politica, din contracte cu statul si din ce mai aduna clovnul ala cu „masuta”.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.