Amelie, mărul discordiei la Intact Interactive

De ce au fost daţi afară Javrilă, Zander şi Boacă? Pentru că, în spiritul românesc, îşi trăgeau spuza pe turta lor. Mai exact, au plătit 35.000€ unui site cu 3.000 unici/zi, deşi vânduseră publicitate de doar 5.000€ pe el. Care site? Al cui? De ce?

Siteul este amelie.ro, ăia prinşi că ciordesc. Care site avea un contract garantat de 100.000€ pe an!!! Conform datelor de la ROTLD, siteul aparţine unei persoane cunoscute in online:

Domain Holder

SC CORE TARGET MEDIA SRL
Str. Anton Bacalbasa nr. 15
Phone: +40-745-166200

…persoană care la acea oră servea drept General Manager al firmei Intact Interactive. Nah, acum înţelegeţi şi voi, era normal ca omul să aibă încredere în siteul său şi să îl plătească bine. Ar fi prima oară când se întâmplă asta?

Nu. Dar aici e amuzant, că se vorbeşte de principii, de corectitudine, de morală. Ştiţi voi, de parcă ar crede cineva în asta. Dar e mişto să aduci vorba de ele. Anyway, articolul ăsta e bazat pe comentariile de aici şi de aici. Am selectat două dintre cele mai hilare:

Radu [anonim]

Intact Interactive si-a asumat contracte de garantare, iar siteurile respective nu erau interesate cat a vandut Intact, ci doar sa isi primeasca banii din garantare conform contractului. Daca se vindea de 100.000 pe un site, Intact trebuia sa plateasca 35.000. Daca se vindea de 5.000, Intact platea tot 35.000. Afirmatia ca s-a platit mai mult decat s-a incasat este la fel de penibila precum a unui site care a produs mai mult si se plange ca a primit mai putin. Atata timp cat e conform contractului, unde e buba? E normal ca s-au facut plati conform contractelor, Gusti sa se planga daca nu s-a procedat asa.

 

Mihai Benea [anonim]

domnule augustin roman, contractele au clauza de confidentialitate iar dumneavoastra ati incalcat-o flagrant. cum este posibil sa luati date din contracte si sa le postati pe bloguri? ar trebui sa fiti dat afara – domnul catalin tolontan ar trebui sa se sesizeze ca are astfel de neprofesionisti in echipa!

Ăsta al doilea e mondial. Prostănacul onlineului e neprofesionist că dă în vileag mizeriile! Misto!

Pentru oamenii care se întreabă ce o să facă "demisionarii", iată câteva opţiuni:

 1. să se angajeze pe undeva prin online. boom e în groapă, i-ar primi. arbo i-ar primi din milă. mpi, adevolution, inform media, pe acolo n-au fost, nu se ştie niciodată. uitati la Secareanu ce bine o duce la F5.

 2. se pot brăndui în consultanţi şi să înceapă să vorbească de cum fac ei succes. în 2 ani oamenii vor uita de mizeriile lor şi vor începe să pună botul (mai ţine cineva minte că neogen şi internetcorp sunt clădite pe spam? sau că gsp a furat marca.es?)

 3. îşi vor deschide ei o agenţie cu care vor face succes. atunci când o zbura Păunescu.

 4. se vor apuca de agricultură.

Toate sunt soluţii valide şi viitorul este nelimitat pentru nişte persoane cu potenţialul lor.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

11 comentarii

 1. Ca o concluzie :
  – Online-ul nu este scutit de ROMANISM
  – Din cauza acestor contracte „profitabile” sunt mai putini bani in online … implicit si in buzunarele celor care traiesc din online

  00
 2. Eu am auzit ca Vodafone ar fi avut garantata suma asta de care vorbeste Augustin Roman.

  00
 3. Io zic ca or sa mearga la f5.

  00
 4. din toate astea, agricultura e cea mai buna solutie ;)

  00
 5. Ii platesc eu cu 50 de lei pe zi sa-mi culeaga 1000m patrati de vie…Daca vor mai fi liberi, ii iau si la sapa la porumb la anul.

  00
 6. Ahaha Busted!
  Vezi poate afli si ce „comisioane” au avut alde Javrila…..la 3000 de unici ajungi la contracte de 100 de mii anuali?
  Bine banii astia exista doar in contractele lor si tranzactiile lor, real, cam imposibil, sau ar fi dar fara sa mai existe oamenii astia „cotatori de piata”

  00
 7. Josnicia lui Javrila este inca mai mare. Nu stiu daca cunosti aceste detalii despre persoana lui, dar se lauda ca este o figura marcanta in mediul ONG din Romania, pentru ca ar fi pus bazele unei asociatii de studenti. Fapt neadevareat, pentru ca Asociatia Studentilor la Limbi Straine exista inainte ca el si Mihai Manole (in cazul in care nu ai mai auzit numele, este un colaborator si bun prieten al lui, care probabil este la fel de implicat in activitatile prezentate de tine) sa devina presedinti ai acestei asociatii.
  To keep it short, un singur exemplu legat de nivelul domnului Gavrila. Cred ca ati auzit cu totii de Jobfest, concept teoretic initiat de Manole (desi in ultimul timp am auzit niste zvonuri ca nu ar fi asa, dar nu am dovezi, asa ca nu lansez acuzatii). Prin intermediul asociatiei de care vorbeam, cei doi intreprinzatori beneficiau de forta de munca gratis in scopuri financiare. Ca sa nu ma intelegeti gresit, ONG-urile participa si organizeaza diferite proiecte sau activitati de la care beneficiaza de niste castiguri, de cele mai multe ori sub forma de donatie. Aceste castiguri sunt folosite pentru autofinantare sau pentru organizarea unor alte eventimente ce nu aduc profit. Jobfestul a fost in proportie de 70% organizat de asociatia mai sus mentionata, iar castigurile acesteia au fost… 0 lei si multa, dar foarte multa publicitate (din parti). Ca asa folosesc oamenii astia resursele unui ONG.
  Ca sa nu mai vorbim ca persoanele angajate pentru Core-target si redactorii Amelie sunt in mare parte pupincuristii asociatiei de studenti. Cateva exemple: Alexandra Enea, Alexandra Dumitru, Mihaela Draghici, Irina Pascu, etc. Daca mai ai nevoie de informatii despre subiect let me know.
  Oricum am vrut de mult sa aduc in lumina multe tampenii pe care le-au facut cei doi si mai ales faradelegi. Pe scurt, oamenii astia au facut orice sa isi pastreze suprematia asupra unei surse sigure de resurse umane si nu numai.

  O seara faina!

  00
 8. Povestea Amelie.ro este una mult mai complexa.

  Contract de garantare 100.000 euro, Gusti Roman deja a confirmat ca au fost platiti 35.000 de euro. Ce nu se stie este faptul ca acel contract era pe doi ani de zile iar 100.000 euro erau numai pentru 2009.

  In 2010, http://www.amelie.ro urma sa obtina de la regia de vanzari a trustului Intact inca 250.000 euro – contractul nu a fost inca reziliat de noua conducere pentru ca Gavrila s-a protejat si a facut contractul cu o armata de avocati.

  In caz de reziliere, Intact Interactive trebuie sa plateasca 350.000 euro daune. Acum intelegi unde e miza? Zander stie asta, Boaca la fel!

  00
 9. Se stie foarte bine ca Gavrila este ocrotit de sus si ca are o gramada de avocati care se ocupade cei care il contesta.

  Toate aceste mizerii vor iesi la lumina mai ales mizeriile si contractele de sute de mii de euro pe care Gavrila le avea in stanga si in dreapta.

  Zander si Boaca erau doar locotenentii, miza e mica. Gavrila este miza cea mare!

  00
 10. andreea si andrei, apa de ploaie pana acum. andrei e chiar paranoic. hai sa incercam sa fim elocventi si logici. si sa nu mai fim securisti pusi la dezinformare de javrila.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube