Ai făcut videochat #2

După articolul ăsta, discutam cu o prietenă pe subiect. Ea susținea că o femeie puternică și sigură pe ea ar putea trece peste valul inițial de reacții și nu vedea un motiv să renunți la un profesionist când/dacă afli că acum niște ani făcea altceva.

Am avut la un moment dat două cunoștințe care au fost descoperite că întrecut activaseră în industria de videochat, între timp având joburi serioase și fiind bune pe meserie. Ambele au fugit mâncând pământul din companiile alea după câteva luni, din motivele clasice.

Întâi, după ce imaginile se răspândesc, fata avea impresia că toți se uită cu poftă la ea. Toți o dezbracă din priviri. Colegele mai în vârsta o judecă. Unii colegi o resping sau colaborează cu ea în scârbă.

Apoi, toți bărbații stătuți și nestătuți se dau la ea. De la șofer la director. Cu cât raportul de putere e în favoarea bărbatului, cu atât apropourile sunt mai puțin subtile. Până la urmă ai făcut videochat, deci ești practic o curvă, nu? De ce te miri? Una dintre fete spunea că a trebuit să renunțe complet la domeniu, că aflaseră inclusiv clienții și mai putea avea nici o întâlnire fără că unul să îi propună ceva.

Și mai e ceva. Când te învârți într-o bulă de oameni normali, cărora nu le pasă cine cu cine face ce face, tinzi să crezi că lumea nu e așa de habotnică și prăduitoare. Că nu toți ar sări pe ea cu apropouri, că măcar ăia însurați s-ar abține.

 

film-too-hot-to-handle-2

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

154 comentarii

 1. Vrem sau nu, ne place au ba: ne-am curvit cândva, eticheta nu se mai poate dezlipi. Fruntea sus, asumare si curaj (eram mică, eram proastă, eram lacomă după bani usor de făcut. Asta e, trăiesc înainte, cu etichetă cu tot!)

  Comentariu apreciat.24344
  • Detaliez ceva: cei mai mulți trăim cum putem, din câți bani ne pricepem să facem. Unii de vindem inteligența și creativitatea, alții skilurile, alții competența dobândită cu învățătură și ani de experiență. Poate nu facem bani mulți, dar trăim. Daca fata vrea să fie prințesă și contesă cu niște mii de euro lunar, dar nu-și poate valorifica decât trupul, eu zic (asumat că nu-s prea progresist) că lăcomia te face să renunți la demnitate.

   Cu un castravete-n cur n-ai cum să vorbești de demnitate.

   Aia e, alegerile atrag consecințe. De unele te bucuri, de altele… lasă, te gândești cu altă ocazie la asta.

   Comentariu apreciat.30144
  • „Am murit sărac și rupt în cur de foame, DAR CU DEMNITATEA DE A NU MI SE APROPIA VRE-UN CASTRAVETE DE CURUL MEU”.

   Bine tu, amice.

  • Interesant paradox. Bărbați care au atât de multă nevoie de serviciile de videochat/pornografie/prostituție (dovedit de veniturile aduse de aceste industrii), dar care aruncă cu pietre în femeile care au muncit pentru ei. Frica de a recunoaşte cine sunt sau nesimțire în stare sfântă? Fruntea sus, asumare şi curaj şi domnul Coloja să ne judece.

   Comentariu apreciat.9655
  • Znuff nu mai fi aiurea! Nu moare nimeni de foame daca lucreaza la Lidl, e chelnerita, lucreaza la gradinite, face curatenie la diverse familii, etc. A, ca nu se castiga extraordinar de bine, asta e altceva, dar nu se moare de foame.

   Comentariu apreciat.9210
  • Morala : Daca nu iti bagi castraveti in cur , mori ca o sarakie.

   Indecis. Tu ce zici?275
  • Asa e cu etichetele. Ti-a iesit un test antidoping pozitiv, degeaba ai 10 negative mai tarziu. Etichetele nu mai ies deloc.

   As vrea sa fie la fel in practica la etichetele pe care le pun pe hainele copiilor, alea ies la prima spalare. fmm.

   132
  • @florinel misoginism cu carul! Ce rahat ne doare pe noi ce a facut femeia cata vreme a fost ceva legal? Plm, toti ne uitam la ele pe net (aproape toti, sa nu sara vreun pudibond), ca altfel nu ar face atatia bani, dar brusc daca femeia se lasa si are alta cariera trebuie sa ii punem un stigmat in frunte! Natie de hateri!

   Indecis. Tu ce zici?2025
  • @Dragos:

   Ce rahat ne doare pe noi ce a facut femeia cata vreme a fost ceva legal?

   De ce te doare când te înșală soția dacă ceea ce face e – la urma urmei – legal?
   Vezi? Parcă nu-i așa simplu.

   Plm, toti ne uitam la ele pe net (aproape toti, sa nu sara vreun pudibond), ca altfel nu ar face atatia bani, dar brusc daca femeia se lasa si are alta cariera trebuie sa ii punem un stigmat in frunte! Natie de hateri!

   De regulă, în istoria omenirii, chestiile care au prins cel mai bine la popor au fost cele rare și cele interzise. Sexul, violența și ici-colo câte o mâncare exotică. Prin ”interzise” înțeleg aici nu doar cele interzise de lege. Legislația nu e singura chestie care condamnă acțiunile noastre. Mai există religia, morala, societatea, familia, cercul de prieteni/cunoscuți. Alte lucruri sunt condamnate strict de locul de muncă (cum ar fi să lucrezi pe laptopul propriu în sediu în loc de cel dat de firmă ori să lași informații sensibile să se scurgă la concurență). În școli se condamnă fumatul în toaletă, chit că fumatul e legal în fața școlii. Dar tot în fața școlii te vede diriginta și te condamnă ea, de o sună pe maică-ta și api te condamnă părinții.
   Ei – sexul este un tabu vechi. Poate cel mai vechi. Asta pentru că presupune intimitate și împărțira a ceva intim cu cineva și doar acel cineva. Este tabu și-n ziua de azi, așa că nu te lua după cât pr0n e pe net. Ăla e acolo FIX pentru că sexul e tabu. Avem videochat FIX pentru că sexul e tabu. Avem – în cadrul ideii de sex – lucruri tabu printre amatorii de sex: pedofilie, zoofilie, fel de fel de fetișuri și parafilii. În cadrul lor – altele. Cu cât mergi mai adânc și mai detaliat, cu atât dai peste chestii tot mai aparte.
   Tabu acum vreo 200 de ani (în unele culturi) era să vezi gamba unei femei. Sau tabu era să o săruți înainte de căsătorie. Incestul cu rude de gradul I și al II-lea e un alt tabu vechi (că cel cu rude de gradul al III-lea era destul de practicat în trecut datorită plajei restrânse de pretendenți și a cuvei genetice precare).
   Știi ce vor oamenii? Să guste din câte un tabu sau o chestie rară. Sunt curioși. Vor să fumeze weed tocmai pentru că e interzis. Vor să facă poșta la o țigară după colțul liceului fix pentru că nu e voie. La fel – vor să-i ceară fetei ăleia de pe ecran să facă fel de fel de chestii bizare pentru că ei – clienții – ȘTIU că alta nu le-ar face, ele fiind tabu.
   Ei – DE-AIA se vinde așa bine sexul.
   Când fata se lasă de carieră – cum scrii tu mai sus – oamenii devin ”hateri” pentru că fata a încălcat niște tabu-uri. La fel cum tabu e să nu râgâi în biserică fix în gura preotului, că îți dau foc sătenii la casă, și fata aceea e privită acum rău de oameni. Da – aceeași oameni care erau curioși, poate, și o plăteau să facă chestii pe ecran. Pentru că – vezi tu – ea le făcea pe ecran și ei se uitau în taină la ea noaptea; dar acum e la ea în comunitate și ziua, pe stradă, cât ea candidează pe post de educatoare la grădiniță, se adună oamenii cu furcile în fața clădirii și o vor plecată.
   La fel cum un om violent și sadic simte plăcere când dă pumni dar nu vrea să ia EL pumni, că-l dor când se izbesc de obraji, oamenii vor să se uite la fetele de la videochat dar așa – de la distanță și doar în anumite condiții. Vrem filme horor, dar nu ne uităm la ele când suntem mâhniți de moartea cuiva drag. Vrem high-ul ăla dat de ele dar doar atunci când noi decidem că-l vrem. Nu vrem însă ca ai noștri copii să se uite la filme horror. Care – ce să vezi – sunt legale. Nu-i vrem fumând, chit că e legal să fumezi. Nu-i vrem cu cont pe OF, chit că e legal.
   Legalitatea nu are a face cu chestiile astea. Statutul de tabu o are. Vrem tabu-uri, dar le vrem în condițiile noastre.

   O altă idee – pe care o scriu aici ca să nu mai las alt comentariu altcuiva: scriau unii oameni aici că e normal, sexul e normal, e plin de sex, e secolul XXI. În clipa în care sexul nu mai e tabu, pică și cererea pentru servicii și produse tip videochat, pr0n, OF. Dispare alura de tabu. Dacă poți obține sex de oriunde, cu oricine, oricând, fără jenă, teamă, ostracizarea din partea societății, cu parteneri care fac fel de fel de giumbușlucuri… de ce anume ai mai apela atunci la videochat? De ce te-ai mai uita pe OF?
   Tocmai statutul acela de tabu dat de condamnarea societății ține – în mod ironic – întreaga industrie de entertainment pentru adulți în picioare.

   Comentariu apreciat.468
  • @Coloja „De ce te doare când te înșală soția dacă ceea ce face e – la urma urmei – legal?
   Vezi? Parcă nu-i așa simplu.”
   Ce legatura are asta cu subiectul articolului sau cu ce am zis eu?
   „În școli se condamnă fumatul în toaletă, chit că fumatul e legal în fața școlii.”
   Aveti niste exemple de top! Copiii nu ar trebui sa fumeze nicaieri, ca banuiesc ca nu va refereati la adulti care fumeaza in toaleta scolii.
   Am gresit, nu suntem tara de hateri, suntem natie de moralisti!

   Indecis. Tu ce zici?1327
  • @Dragos:

   @Coloja „De ce te doare când te înșală soția dacă ceea ce face e – la urma urmei – legal?
   Vezi? Parcă nu-i așa simplu.”
   Ce legatura are asta cu subiectul articolului sau cu ce am zis eu?

   Păi… are. Încercam să-ți spun că acel concept de ”e legal” nu e singurul implicat în ecuație.

   „În școli se condamnă fumatul în toaletă, chit că fumatul e legal în fața școlii.”
   Aveti niste exemple de top! Copiii nu ar trebui sa fumeze nicaieri, ca banuiesc ca nu va refereati la adulti care fumeaza in toaleta scolii.
   Am gresit, nu suntem tara de hateri, suntem natie de moralisti!

   Jack, vrejul de fasole și scurtul drum de la ”copiii nu ar trebui sa fumeze nicaieri” la ”suntem nație de moraliști”.

   192
 2. Iata dovada practica ca chatistele nu au cum fi si cu pla in cur si cu sufletu-n rai.
  Caz tipic de ghinion.

  Comentariu apreciat.20020
 3. cât chat e într-un videochat?

  Comentariu apreciat.1149
  • Cam cât de un video…

   Comentariu apreciat.568
  • Dacă e fata deșteaptă, mult, pentru ca banii se fac la minut și nu la castraveți înfipți unde nu bate soarele.

   O cunoștința deține un salon de videochat, iar mândrele făceau cursuri de psihologie, ca sa își țină clienții cât mai mult pe chat.

   Una dintre fete ajunsese ca cel mai fidel client sa ii fie un american introvertit, care făcea o gălăgie de bani și o vedea drept „consiliera” lui de seara cu seara. Ea susține ca el era fericit doar sa discute cu cineva, drept urmare nu i-ar fi cerut niciodată măcar sa se dezbrace.

   Comentariu apreciat.8626
  • Victor, si eu stiu pe un baiat care a fost la pacanele, a bagat zece lei si a scos trei miliarde. Get it ?

   Comentariu apreciat.12611
  • @victor, e greu de explicat unora ca o parte din videochatul din tara noastra e mai profitabil pe chestii de consiliere, dominare, etc. Toata lumea are impresia de porno si un castravete infipt in cur. Videochat poate insemna sa asculti si problemele unui frustrat si sa primesti in schimb ceva pentru rabdare.

   Indecis. Tu ce zici?6670
 4. Stai domle, curva poate nu dar macar e dezinhibata, libertina, as zice, nu?
  Daca nici ei nu-i poti propune apoi cui?!

  Acu na, nu e usor cu empatia si rabdarea, azi cred ca i-a propus deja soferul, eu ii propun maine.

  Discret, da, evident, dar asta deja e alta treaba plus ca de, ar trebui sa nu intrebi iar saptamana viitoare.

  Dur.

  Comentariu apreciat.9726
 5. Sa vezi cat de nasol e cand o fosta colega se trezeste cu un cont de asta si se afla prin companie. Colega a argumentat ca e o razbunare a tipului de care se despartise. Nu a fost nimeni care sa o creada si sa ii accepte explicatia. Cate discutii si barfe la tigara au curs, cred ca iesea lejer un roman. Aveam impresia ca in situatii de genul nu o sa imi pese ca nu e treaba mea ce face fiecare in timpul sau liber. Nu e treaba mea si nu ma intereseaza asa cum nu m-a interesat nici atunci, asta mi-am confirmat. Dar a fost de rahat ca initial nu am crezut explicatia ei si in sinea mea mi-am spus ca e cea mai la indemana scuza. Habar nu am care e adevarul, tipa a plecat din companie. Chiar daca dovedea ca e cont fals, nu mai suporta oamenii care au tocat marunt vestea desi fata in fata toti erau oripilati de ce i se intampla.

  Comentariu apreciat.7517
  • Hai bre, una cind e ”trasă” cu o cameră ascunsă și alta cînd îi intră obiectivul în pizdă. Sau un futai normal prins pe blat și altul cu castravetele în prim plan. N-om fi toți regizori de imagine dar nici așa proști, ce dracu…

   Comentariu apreciat.12726
  • Bai, voi sunteti sogori ?

   1114
  • @Marinel – ai dreptate insa in acelasi timp iti scapa esenta – oamenii sunt degraba varsatori de barfe, multi traiesc doar pentru asa ceva.

   Daca eu sunt coleg cu tine de munca, fac o un cont pe anuntul cu numele Marinel, o poza sexy cu tine si un aunt pentru servicii de escorta gay si pasez informatia in firma este destul ca in cateva saptamani toti sa se uite diferit la tine si orice ai face nu vei scapa de acea suspiciune „eu stiu ca Marinel este serios dar mai stii, poate chiar e gay, oricum era cam rezervat el asa, nu prea povestea de femei”.

   Nu o sa vrea nimeni filme cu tine sau dovezi irefutabile, ideea este suficienta.

   Comentariu apreciat.857
 6. Legat de „lumea nu e așa de habotnică și prăduitoare” nu e vorba de habotnicie. Divaghez un pic, dar o sa intelegeti apropoul. Vezi corporatiste combinate cu superiori, sau corporatiste care nu au probleme sa isi foloseasca sporadic sarmul feminin pentru ca lumea sa fie mai blanda cu ele cand gresesc, cand intarzie cu taskurile etc si vorbesc aici de colege ne-videochatiste (cel putin nu cred si nu stiu, nu ma intereseaza). Daca in situatia asta unora, inclusiv mie li se par neprofesioniste scheme de genul asta, cred ca e de asteptat ca la o tipa cu eticheta de fosta chatista, lumea sa se uite si mai dubios in interactiunile inter-umane. Din pacate viata nu e corecta si nu putem sa facem cherry-picking dupa cum vrem.
  La partea cu „lumea praduitoare” a explicat bine colegul @J ca se presupune ca e mai libertina ca sa faci meseria asta, si pentru unii barbati e logica aia ca esti dator sa incerci ca altfel nu iti pica din cer. Nu ma incadrez aici, nu e stilul meu sa incerc sa agat colegele care sunt mai prietenoase (no pun intended), doar expun un alt punct de vedere.

  Comentariu apreciat.998
  • Combinarea cu superiori (sau cine te mai poate ajuta in carieră – of, meeetoooo!) e parașutism. Restul (comportamentul lingușitor, afectarea fragilității feminine etc) e lichelism.

   Comentariu apreciat.7312
 7. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 73135
  • Nu ne arati o poza sau un filmulet cu nevasta-ta/prietena ta/logodnica ta sau chiar fiica-ta daca e majora bineinteles, in timp ce se joaca cu castravetele? Hai ma Dane ce dracu, doar nu ti-o fi rusine sa o/le vedem in ipostazele astea. Pari un tip foarte open minded, spre deosebire de cei inapoiati si cu gandire veche cum sunt eu de exemplu.

   Comentariu apreciat.19155
  • @Dan deci daca faci videochat inseamna ca nu esti “putoare”?
   Daca poti sa dezvolti aceasta idee, te rog.

   Comentariu apreciat.7925
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 2457
  • @aderentiu, dezvolt eu: fetele au evoluat, nu si-o mai dau pe un salam sau un borcan de zacusca, asa cum mergeau legendele la camin in facultate. Si-au dat seama ca e mai profitabil sa arati o buca pe dolari, cu aia se descurca ele. Cam trist, dar asta e.

   Comentariu apreciat.4213
 8. Până la urmă ai făcut videochat, deci ești practic o curvă, nu?

  Pai cam da. Ambele isi vand corpul. Bine, asta nu inseamna ca daca-i curva trebuie sa se futa cu oricine, cand vrea pula lor.

  Comentariu apreciat.10024
 9. Până să se ajungă acolo, problema în primă fază e că nu prea face toată lumea ăia 4000 de euro pe lună. Se aruncă prea ușor cu cifrele astea ca și cum ar fi un default, te bagi la videochat și gata, de mâine ai 4000 de euro. Adevărul e că majoritatea fetelor se trezesc că dacă le iese și 400 euro e mega parfum. Și pentru ăia 400 de euro rămâi cu eticheta de curvă.

  Comentariu apreciat.1334
 10. Ma, tu strici campania OnlyFans!

  In ultimele 6 luni au aparut o multime de articole despre cati bani faci aceste fecioare fara sa iasa din dormitor.
  Vorbim de sume care omul de rand doar viseaza.
  Faza e ca pare totusi o campanie, pentru cine stie sa citeasca printre randuri si citeste pe mai multe siteuri, mai mult timp.
  Cine e in spatele campaniei, este GENIAL!

  In rest, ai perfecta dreptate, dar majoritatea acestor femei au alternative abjecte de viata.

  Comentariu apreciat.678
 11. Eu în locul ei i-as fi trimis sa își facă curat în casa, in viata lor și apoi sa își bage nasul în viata altora:))

  Indecis. Tu ce zici?2511
 12. E usor de iesit dintr-o corporatie si intrat in videochat, mai ales cand te ajuta si fizicul.

  Dar e foarte greu de iesit din videochat si intrat intr-o corporatie. Iar faptul ca poate proveneau din familii sarace si au trebuit sa isi plateasca studiile cumva, inseamna un mare plus in favoarea lor. Ceea ce si-au dorit probabil e un job bine platit, la care se poate avea acces doar cu anumite studii, si au reusit.

  De aia cred ca fostele videochatiste acum corporatiste sunt mult subapreciate, in sensul ca merita mult mai mult respect din partea colegilor barbati, carora nu le datoreaza nici un fel de explicatii. Lucrurile trebuie vazute in contextul lor.

  Iar moralistii sa mearga acasa la neveste.

  Comentariu apreciat.9569
  • Nu prea-mi dau seama ce sens are prima propozitie din mesajul tau.
   Eu nu cred ca ar fi cineva care sa iasa din corporatie si sa se bage pe videochat.
   De obicei cand ai ajuns in corporatie cam ai ce manca si ai cat de cat alte alte repere in viata decat sa-ti arati mijul pe bani, adica stii totusi sa faci ceva cu creierul.

   Indecis. Tu ce zici?1619
  • Aderentiu: e mai usor sa cobori de la etajul 150 la parter decat sa urci scarile pana la 150.

   Tu intrebi: ce sens are sa le mai cobori daca le-ai urcat.

   Raspunsul e relativ simplu: poate un incendiu, poate in locuinta respectiva de la etaj ai avut o experienta traumatica, poate i s-a facut o oferta pe care nu o poate refuza.

   1510
 13. alegerile sunt mai importante decat competentele :(

  Indecis. Tu ce zici?309
 14. Eu n-am nici o treaba cu fetele care au facut sau fac videochat, cu barbatii gay, femeile lesbiene, etc., etc.

  Eventual daca vreau sa ma bag in seama folosesc strategia scolarilor de clasa a V-a: Hey, stii pe cineva care vrea sa se cupleze cu mine? Daca vrea ea, bine, daca stie o prietena bine, iar daca nu stie pe nimeni iarasi bine. Nimeni nu iese lezat.

  Comentariu apreciat.6221
  • Chiar dacă se vede clar că ești un băiat giorno, chiar si asa ti-ai luat 3 minusuri, e proasta cu trei divaisuri, iti iei de pe divaisul lu barbasu, cel al copilului si cel al vecinului, care tocmai s-a intors de la muncă.

   Indecis. Tu ce zici?1224
  • Mai e și strategia golanilor versați, pe sistemul,, cunoști pe cineva să-mi sugi pula?,,.
   E mai porcoasă, dar viața nu e tot timpul pe complezență.

   Indecis. Tu ce zici?3036
 15. Dacă aș argumenta că în cazul unei crize nasoale ar crește sentimentele xenofobe în rândul populației până la acel punct în care legislația ar înăspri discriminator accesul lor la locuri de muncă, aș fi catalogat drept retrograd sau un om care prezintă o realitate? Cu siguranță fetele alea care simt pe pielea lor consecințele trecutului vor simți o mângâiere când Dan de mai sus le va spune că sunt retrograzi sau cu o gândire veche.
  Sunt și chestii care țin de lătură psihologică a individului, precum efectul halo, iar în general oamenii merg cu valul fără să se gândească foarte mult. A făcut videochat? Cei mai mulți vor crede că e mai libertină. Deși nu e o legătură necesară, îți spun că mulți vor încerca chiar și subtil câteva propuneri (nu porcoase, o invitație la cafea, în club etc.). Oamenii ar trebui să iasă din bula lor. Ce lor li se pare perfect, altora s-ar putea să le pută.

  Indecis. Tu ce zici?1420
 16. Cel mai ok e sa fii curva cu circuit inchis sau sugarbaby. Se mai afla dar aria de „damage” e mai mica. :D

  Comentariu apreciat.557
  • Nu prea exista circuit inchis. Cercul se tot mareste si sare in ochii oricui, devine evident.

   Sunt escorte in Bucurestin sau tipe care au „relatii” doar cu barbati bogati. Identitatea niciuneia nu este secreta! Se stie despre fiecare tipa ce ii poate capul, ce trecut are.

   113
 17. Vali, de ce esti misogin? Am avut un coleg caruia i-au gasit astia din firma poze de cand facea videochat. In poze era cu pumnul bagat in cur. N-ai cum sa nu il intrebi daca se constipa des. Imposibil sa nu te gandesti la asta cand dai mana cu el.

  Comentariu apreciat.5716
  • “ i-au gasit astia din firma poze”

   unde i le-au gasit? erau imprastiate peste tot pe holul de la etajul 17?

   Indecis. Tu ce zici?3625
  • ….i-au gasit e un fel de a spune, in realitate in firma lui are colegi extrem de competenti, care au hăcuit absolut toate telefoanele colegilor, mai ales pozele si filmuletele. si mai fac un ban din mici uploaduri pe pornhub.

   Indecis. Tu ce zici?1133
  • Sau are colegi cu dorinte sexuale care sunt anormale. Si intra pe site-uri pe care le stiu din tata-n fiu ca sa se masturbeze uitandu-se la chestii care ii socheaza pe unii. Deci nici cei care au „descoperit” nu sunt mai normali la cap si nu au integritate morala mai rasarita decat cei care se fac videochat.

   240
 18. Ideea e in felul urmator: Ai acceptat candva de buna voie sa iti bagi castravetele in cur si sa arati asta pe bani altora, inseamna ca grila ta de valori morale nu e foarte rigida, astfel omul e dator sa incerce ca poate grila aia laxa se aplica si in cazul lui. E de inteles

  Comentariu apreciat.7343
  • Dar când te prostituezi de la 9 la 5 pe salariu minim pe economie la patron, cumva grila ta de valori morale e mai rigidă?

   Care-i legatura?

  • @Znuff, nu ma prostituez pt ca nu fac sex pe bani, cu mine insumi sau cu altii. Prestez un serviciu care este platiti. Diferenta dintre prostitutie si job e ca diferenta dintre a vinde droguri si a vinde biscuiti

   Comentariu apreciat.8926
  • este morală o companie care vinde țigări? dar o companie care vinde redbull? dar o companie care vinde sucuri cu zahăr? care este linia între biscuiți și droguri? cafeaua nu este un drog? alcoolul? câte victime face alcoolul anual? ai văzut cum arată o societate unde sexul este complet interzis a se vinde sau a se afișa? afghanistan, iran, țările alea de unde ies ăia sălbatici cu bombe și kalashnikoave

   din contră, industria sexului este un debușeu puternic, ajută societatea, nu permite bărbaților să acumuleze în ei frustrare și abstinență, lucruri ce duc la violențe și erupții sociale

   Indecis. Tu ce zici?4040
 19. Cred ca cel mai bun exemplu e Oana Lovin – toata lumea stie c-a avut o relatie de iubire cu un sparanghel in fata camerei de videochat!

  Comentariu apreciat.486
 20. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 3595
  • god must love stupid people, that’s why he made so many of us.

   ăsta e citatul complet.

  • ai mare dreptate, vali ;)

   712
  • @lazy_cat Nu stiu cum sa iti spun mai clar, ca vad ca esti fiarta pe engleza: Once a hoe, always a hoe, degeaba isi schimba chatistele domeniul de activitate.

   1612
  • @Andyan: ma frend, detin una bucata pula si una pereche de coaie. nu’i nevoie sa’mi vorbesti la feminin, nu sufar nici de vreo disforie de gen.
   dar e ok, ramai acolo jos, la tine. si incearca, macar, sa mai aprinzi lumina aia. ;)

   59
  • Sa aprind lumina? De ce pepushe fara disforie de gen, e a 3-a oara cand iei muje si poate vrei in alta parte. Zi asa ca executam.

   66
  • @Andyan: am incercat sa pastrez un ton decent, dar esti atat de prost, incat imi faci scarba.
   acum, ca sa vorbesc pe intelesul tau de „jmeker de tastatura”: muie si’a luat ma’ta o viata intreaga, dar din pacate pentru noi, nu si in momentul in care te’a facut pe tine.

   49
  • scrisesem un comentariu, dar s’a pierdut, sau a intrat in moderare :)
   revin:

   @Andyan: am incercat sa pastrez un ton decent, dar esti atat de prost, incat imi faci scarba.
   acum, ca sa ma cobor la nivelul tau de „jmeker de tastatura”: muje si’a luat ma’ta toata viata ei, dar din pacate pentru noi, nu si in momentul in care te’a conceput pe tine.

   18
 21. Pai trebuie sa ne asumam faptele pe care le facem și sa ne asumam consecintele – asta înseamnă sa fii adult.

  La fel cum pe mine mă știu toți prietenii ca Giani Ieghăr și de fiecare data când ne vedem mi se propune sa mergem la o bere (cu toate ca eu aș vrea sa discut despre influenta lui Kierkegaard în crearea sistemului instituțiilor Uniunii Europene) , așa și domnișoarele respective ar trebui ca din moment ce se dezbraca pe bani sa nu se mire când lumea încearcă sa le pună Tokens în posetuta pentru servicii.

  Dar, ideea articolului nu este despre asta. Imoralitatea societății românești merge pana într-acolo încât oameni care au spus un da ferm în fata ofițerului de stare civila încearcă scheme cu domnișoare.

  Și acum, la fel ca Tovarsul Dovlatov, mă întreb, ok, fetele respective sunt imorale, dar bărbații căsătoriți/managerii care se dau la ele cum sunt?

  Comentariu apreciat.5613
 22. „practic, ești o curvă”

  Zoso, tu faci blogging de plăcere și pro-bono?

  Indecis. Tu ce zici?1438
 23. Bai, vad ca aici sunt puse in antiteza doua extreme si anume bogat si cu castravetele-n cur sau sarac fara castravete-n cur.

  Din fericire lumea nu functioneaza asa, nu toti bogatii isi baga castraveti si nu toti saracii au gaurile intacte.

  Daca povestiti de doamne care acum regreta ca s-au despuiat prin videochat, pentru mine este clar ca a fost alegerea lor sa fie curve la un moment dat, nu le inteleg mirarea cand vad ca lumea nu le poate ignora trecutul. Daca erau impinse de saracie sa faca lucrul asta, nu erau nici azi in postura de „doamne”. In momentul cand au decis sa se expuna, si-au vandut demnitatea pentru un castig rapid in loc sa isi vanda altceva.

  Stiu ca probabil ele se mint singure ca nu sunt curve, dar societatea pune semnul egal intre fata de la colt si fata despuiata de pe ecran. Pana la urma, e o sintagma unica care cuprinde aceste meserii: vanzatoare de placeri.

  Comentariu apreciat.6028
  • da mă, că nevestele o dau gratis.

   Indecis. Tu ce zici?2635
  • Asta cu gratis mi-a adus aminte de faza din filmul Walk of Shame.
   ”Shit’s free?!”
   ”Aamh..”

   de la 1m:10s
   https://m.youtube.com/watch?v=d-54NnZFEK8

   12
  • In principiu, nevestele ti-o dau doar tie. Ele vand exclusivitate, nu placere.

   Comentariu apreciat.668
  • Vanzatoare de placeri vs nevestele vanzatoarele de exclusivități. Tre sa fie o pace si o armonie intre ele, doar vand lucruri diferite aceste vanzatoare.

   821
  • Vreau să văd aceeaşi vehemență față de clienți din partea acestei societăți atât de morale. Să fie priviți la fel la muncă, în familie, printre cunoscuți. Sau doar pentru că au portofelul plin şi nu o fac pentru că îi roade foamea înseamnă că nu ar trebui judecați? Ori pentru că sunt bărbați, iar despre bărbați ştim cu toți că nu se pot stăpâni când sunt ademeniți wink-wink? Care să fie explicația acestei ipocrizii îmbrăcate în virtute?

   Indecis. Tu ce zici?2218
  • „In principiu, nevestele ti-o dau doar tie. Ele vand exclusivitate, nu placere.”

   Așa crede și un vecin al meu care pleacă des în delegații.

   Comentariu apreciat.393
 24. „Că nu toți ar sări pe ea cu apropouri, că măcar ăia însurați s-ar abține.”

  Nu-i asa ca nu esti insurat?

  159
  • Nu neaparat. Poate că doar crede ca exclusivitatea există si produce efecte permanente, gen “nu ma intereseaza, ca am acasa”

   Suntem inapoi in teritoriul ipocriziei, ce vast domeniu…

   104
 25. Era tipa aia blonda de a fost la iUmor, poate iti da ea un reply cu niste povesti despre cum e sa fi facut videochat si dupa sa nu te poti reinventa ca reiese iar si iar faza… si te multumesti cu niste banuti de la Instagram si ce mai poti mulge pe cont propriu.
  Cum se plangea ea ca ii esueaza relatiile iar si iar si ca barbatii sunt de kkt…

  Indecis. Tu ce zici?3310
 26. Mai bine o curva in retragere decat una in devenire.

  Indecis. Tu ce zici?2510
 27. Imi pare incredibil cum ideea de videochat este asociata cu femeia puternica si independenta. 😅
  Bai, unde am ajuns?
  Sigur ca poate sa fie si asta o ocupatie si unele pot castiga bani frumosi dar nu poti sa ai pretentia ca la final sa fii si onorabila, adica poti sa o ai dar…
  Nivelul de naivitate este incredibil! Incredibil! 😅 Din totdeauna o prostituata a fost o prostituata, ce dezbatem!?

  Comentariu apreciat.6923
  • Ce s-a intamplat e ca o parte din societate a devenit foarte vocala si ipocrita, una gandeste-te si alta zice. Aici intra o parte din femei, simpii care le canta in struna ca poate primesc si ei ceva si „campionii” cum le zice vali. Stiu tipi cu mega succes la femei care cat timp au vrut sa se distreze, o ardeau cu „eu sunt open-minded, hai sa nu judecam asa usor, e ok daca mergi cu mine acasa din prima seara”. Cand a fost vorba sa isi caute o fata pentru o relatie serioasa, toti tipii astia „intamplator” s-au combinat cu fete linistite, „de casa” cum se zice in popor.

   Comentariu apreciat.625
  • Imi pare incredibil cum ideea de videochat este asociata cu femeia puternica si independenta.

   Te doare?

  • Eu respect prostituatele si videochatistele mult mai mult decat ii respect pe aia care apeleaza la ele. Adica, pana calului, daca vrei ceva actiune sau ceva actiune pe langa ce primesti acasa, cat de jos poti sa fii incat sa nu te descurci altfel decat platind pentru acea „actiune”?

   Indecis. Tu ce zici?1819
  • de la lorena lupu, a fost acea reclamă neinspirată

   28
  • @Znuff how dare you! 😅))))))

   23
 28. Hai sa rasturnam putin paradigma asta, shall we?
  Toti ne batem cu pumnul in piept ca avem principii si suntem onesti, scrupulosi si mama mama ce oameni de nadejde, membri cu mare prestanta si stima de sine in societatea actuala doar ca nu. E foarte simplu, daca cineva vine sa dea oricui de pe aici o suma de genul €10,000, no strings attached, nu cred ca va refuza cineva suma respectiva.
  De vina sunt aia care au creat economia asta de piata si capitalismul asta feroce unde scara de valori este complet rasturnata si oamenii care au un job respectabil de multe ori se zbat sa traiasca decent pentru ca asta e standardul de plata in industria in care activeaza.
  Eu nu invinovatesc o persoana, in cazul asta o femeie, o tanara la inceput de drum ca a facut videochat ca sa castige niste bani seriosi pentru a trai decent si a scapa de saracie, nu, ii invinovatesc pe ticalosii astia care au creat sistemul asta unde unu moare de foame si altu are colectie de fiare pe roti in garaj pe care a cheltuit atat de multi bani care ar fi fost de ajuns a eradica foametea in lume.
  E cumplit sa fii sarac, sa speri ca maine va fi mai bine, sa nu ai ce manca si sa vezi pe cate un influencer din asta rupt de realitate care iti zice sa muncesti mai mult ca vei avea si tu Lamborghini, sau, sa muncesti 12 ore pe zi si sa te pisi intr-o sticla in depozit la Amazon pentru ca patronul trebuie sa isi mai cumpere un yacht de zeci de milioane. E mai demn sa faci videochat ca sa traiesti decent si sa nu te distrugi fizic decat sa iti bati joc de un angajat exploatandu-l la maxim doar pentru ca tu sa iti mai cumperi o casa sau mai stiu eu ce.

  Comentariu apreciat.6729
  • > capitalismul asta feroce

   Tu crezi ca-i zice cea mai veche meserie degeaba?

   Indecis. Tu ce zici?2311
  • Pensionarii mai bine acuza decat sa inteleaga. Ok, nu e o demnitate sa faci chestii din astea, dar e mai comod sa stai sa acasa pe social si sa comentezi.

   717
  • @Caranthir:

   Hai sa rasturnam putin paradigma asta, shall we?
   Toti ne batem cu pumnul in piept ca avem principii si suntem onesti, scrupulosi si mama mama ce oameni de nadejde, membri cu mare prestanta si stima de sine in societatea actuala doar ca nu.

   Nu știu cum să-ți zic, dar unii oameni chiar sunt așa. Dacă nu aș fi dat de ei probabil eram acum undeva pe o insulă, izolat, așteptând să îmbătrânesc acolo și sperând că societatea aia alcătuită exclusiv din oameni ”răi” mă lasă în pace.

   E foarte simplu, daca cineva vine sa dea oricui de pe aici o suma de genul €10,000, no strings attached, nu cred ca va refuza cineva suma respectiva.

   Depide ce se cere pentru suma aceea de €10,000. Dacă mi-i face cadou – să vină și dublu, că nu mă supăr. Dar să nu crezi că orice om se vinde pe €10,000. Să nu crezi cumva că tu-i dai ”oricui de-aici” 10.000 de euro cu condiția ca ăla să alerge gol-pușcă prin centrul orașului și că omul se execută ca un câine flămând. Oamenii nu-s toți de vânzare. Nu facem chiar orice ”pentru că bani”. Și asta pentru că dacă acel ”orice” afectează urât stima de sine nu prea ai cum să-l obții de la om.

   E cumplit sa fii sarac, sa speri ca maine va fi mai bine, sa nu ai ce manca si sa vezi pe cate un influencer din asta rupt de realitate care iti zice sa muncesti mai mult ca vei avea si tu Lamborghini, sau, sa muncesti 12 ore pe zi si sa te pisi intr-o sticla in depozit la Amazon pentru ca patronul trebuie sa isi mai cumpere un yacht de zeci de milioane. E mai demn sa faci videochat ca sa traiesti decent si sa nu te distrugi fizic decat sa iti bati joc de un angajat exploatandu-l la maxim doar pentru ca tu sa iti mai cumperi o casa sau mai stiu eu ce.

   De acord cu tine. Până la ideea care transmite (vag cumva) că un om are doar astea două opțiuni: videochat sau urinat în sticle la Amazon.
   Hai să pun problema așa: e mai demn să faci videochat decât să îți bați joc de un angajat; dar e mai demn să faci videochat decât să ai un job la casa de marcat în Kaufland? Că în realitate ideea pe care o tot ocolești cumva e că oamenii care o duc greu au în realitate și alte îndeletniciri din care pot scoate bani. Așa că te întreb eu: e mai demn să faci videochat decât să scanezi produse? Excludem desigur extremele gen ”excepție” în care fata are 8 copii, doi părinți bolnavi care au lăsat-o cu datorii și are încălțările rupte. Că acolo se mai înțelege că – da – există o presiune și femeia ar avea nevoie de bani mulți într-un timp scurt.

   Am tot văzut paralela asta tip ”fetița cu chibriturile voia să supraviețuiască și ea”. În 9 cazuri din 10 era argumentul preferat de cei cu plus alăturat ideii la postarea cealaltă. Problema e că excepțiile de acest tip sunt undeva sub 1-2%. Dacă citești texte pe tema asta, interviuri, asculți fete vorbind despre videochat realizezi că majoritatea covârșitoare a acelor fete nu sunt ”cumplit de sărace” ci prima lor grijă a fost să-și ia poșete, mașină, pantofi. Cazurile mamelor cu 8 copii care efectiv nu au de ales cred că le poți căuta trei zile pe Google și poate – dar nu garantez – dai și de ele. În rest, dacă pui acel ”e cumplit să fii sărac” al tău de mai sus lângă ce și-au cumpărat fetele cu banii făcuți din videochat ai găsi că literele se reflectă ca-n oglindă în sigla aia de la Louis Vuitton de pe catarama poșetelor lor.

   Comentariu apreciat.877
  • „Bula se duce acasa si-l intreaba pe taica-sau:
   – Tata, care este diferenta dintre ‘teoretic’ si ‘practic’?
   – Vino, fiule, sa iti explic!…
   Si merg amandoi la mama lui Bula. Tatal o intreaba:
   – Auzi, draga, te-ai culca cu un negru, pentru 3.000,00 de Euro?…
   La care, nevasta-sa raspunde:
   – Normal, ce nu as putea face cu atatia bani?!?…
   Apoi, merg la fiica-sa… Acelasi lucru:
   – Normal, ce nu as putea face cu atatia bani?!?…
   Merg si la bunica lui Bula, de la care primesc acelasi raspuns.
   Atunci, tatal se intoarce catre Bula si ii spune:
   – Ai vazut care este diferenta dintre ‘teoretic’ si ‘practic’?… ‘Teoretic’, avem 9.000,00 de Euro; ‘practic’, avem doar 3 curve!…”

   Comentariu apreciat.354
 29. mulți chiar cred că prostituția e meserie, e sex work, atunci și traficanții de droguri sunt antreprenori.

  Comentariu apreciat.5312
 30. Iar subiectul videochat ? De ce ? Ca pare ca iar ne-am făcut de kkt ca tara cu ‘cazul’ fraților tiktocisti….daca am avea jurnaliști de investigații, poate ar fi aflat căror clanuri de suedeji dătători de mită, le-au luat din business ăștia doi…că la romanika despre asta e vorba….întotdeauna …
  Legat de femeia omorâtă de caini, ati văzut ca purtătoarea de cuvânt ASPA a lucrat la firma care furnizează acum mancare de animale pt adăposturile ASPA ? Și căreia i-a crescut profitul dupa mutarea tipei, mai ceva ca OMV ?
  De firmele de asigurări și de ASF, ce sa mai spu nem….
  E ‘amuzant’ cum facem pe inteligentii pe subiecte de genul ‘sarmanele fete sărace și proaste care fac videochat și nu realizează urmarile’ , intr-o țară de mana a doua…

  Indecis. Tu ce zici?2213
 31. Dealu-i mic si valea-i mare, curva-i curva pana moare.

  Lasati, nu mai plangeti de mila panaramelor si nici nu le duceti grija. Au ales, in cunostinta de cauza calea cea mai usoara in viata. Sa fie sanatoase, sa isi asume. Oriunde, dar absolut oriunde in lumea asta, cand si daca se afla ca ai fost curva (caci videochatul fix asta este, nu e vreun job de profesor universitar) esti judecata. Absolut peste tot, oricat or sa zica aici unii ca exista locuri cu oameni open-minded.
  Cacat. Peste tot sansele de a-ti gasi un baiat OK cu care sa iti faci o familie se duc dracului, peste tot vei fi judecata de cei din jur si catalogata pe masura.

  Ce fetelor, e nasol cand descoperiti realitatea si dati din colt in colt? Dar cand va inserati tot felul de cacaturi sau o luati de la un Gigel random, in fata camerei, peste tot, nu era la fel de nasol? Atunci ce faceati, cand erati pline de sloboz, zi de vara pana in seara? Va exprimati creativitatea?

  Astept sa ma combata labarii cu panza de paianjen pana la cur, sa ma critice ca sunt rau si invechit. Si apoi sper ca unul dintre astia sa se insoare cu o toaleta umana din aia cu ani de inserat tot felul de legume si Gigei in ea si sa ne spuna ce doamna este dansa, sa ne vorbeasca despre delicatete si rafinament, bun gust si curatenie.

  Comentariu apreciat.6226
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 2047
  • Dacă afli despre soție că a făcut diverse chestii ex videochat, sex pe bani, vandut poze *** etc ce ai face? Dar dacă ai copii cu ea?

   1210
 32. @Razvan T. Coloja capitalismul si economia asta bazata pe consum ne face sa ne dorim lucruri de care nu avem nevoie dar, cumva lucrurile alea ne ofera o falsa aparenta a statutului. Multi invinovatesc oamenii care vor sa faca bani usor prin metode nu tocmai etice sau morale ca sa isi cumpere
  Gucci si Prada si Mercedes si cumva pun egal intre prostitutie si videochat sau onlyfans sau mai stiu eu ce. Ca vezi doamne nu e demn si ca traiul trebuie castigat cu sudoarea fruntii prin meserii nobile care dau sens scopului si existentei omului. Serios? Majoritatea celor care blameaza chestia cu videochatul s-ar apuca de onlyfans in secunda doi daca ar sti ca vor face niste bani considerabili. Aici e buba, tindem sa invinovatim pe cei care au gasit metode de a face bani usor in loc sa incriminam cauza problemei. Desigur, daca faci bani ilegal acolo e cu totul alta discutie insa din cate stiu eu pana si prostitutia s-a legalizat si la noi de curand.

  Indecis. Tu ce zici?1836
  • Nu, buba nu-i aici. Buba e (de cand lumea) ca moralitatea, munca si demnitatea sunt de o parte (partea omeniei, aia care face ca umanitatea să progreseze bazată pe valori valide) , lacomia, curvia (nu doar trupească) și „metodele de făcut bani ușor” sunt de altă parte.

   Hai să alegem toți să facem ușor bani de poșete, si sa nu mai scaneze nimeni produse, să nu mai asfalteze nimeni, sa nu mai programeze nimeni – nu mai erau calculatoare si net, deci nu mai era videochat, deci curveala rămânea la nivelul trotuarului + combinat cu șeful.

   Comentariu apreciat.436
  • @Caranthir:

   capitalismul si economia asta bazata pe consum ne face sa ne dorim lucruri de care nu avem nevoie dar, cumva lucrurile alea ne ofera o falsa aparenta a statutului.

   Asta e de necontestat. Suntem o societate bazată pe consum și – da – capitalismul ne face să fim mici drone care vor tot mai mult.

   Multi invinovatesc oamenii care vor sa faca bani usor prin metode nu tocmai etice sau morale ca sa isi cumpere Gucci si Prada si Mercedes si cumva pun egal intre prostitutie si videochat sau onlyfans sau mai stiu eu ce.

   Dar oamenii nu-i învinovățesc pe cei care fac bani ușor prin metode non-etice pentru că ar fi geloși că ultimii au făcut bani mai mulți. Îi învinovățesc pentru că obțin acei bani încălcând ceea ce societatea consideră a fi norme de etică socială. Mai pe românește: nu-i problema că au Mercedes, problema e că l-au furat.
   Chestia cu egalul între prostituție și OF/videochat ține strict de faptul că în toate trei cazurile vinzi sex. Că e sex pe ecran sau pe trotuar – asta e altă problemă. Dar lucrul care dovedește că societatea are – totuși – dreptate îl deduci simplu din faptul că fetele alea prestează (toate) sub pseudonim. De după un firewall. Pe ascuns. Fără să știe mulți apropiați ce fac. Dacă te întrebi puțin de ce e așa, realizezi că până și ele știu că ceea ce fac e condamnat de societate. Nu de lege, nu de prieteni; de societate. Așa că toate comentariile de mai sus cum că oamenii-s în realitate mai deschiși la minte și că unii nu pricep cum e cu normalitatea modernă și alte chestii similare pălesc instant. Oamenii nu-s mai deschiși la minte și o știu și fetele alea. Altfel n-ar practica pe ascuns.

   Ca vezi doamne nu e demn si ca traiul trebuie castigat cu sudoarea fruntii prin meserii nobile care dau sens scopului si existentei omului. Serios? Majoritatea celor care blameaza chestia cu videochatul s-ar apuca de onlyfans in secunda doi daca ar sti ca vor face niste bani considerabili.

   Societatea blamează astfel de activități din simplul motiv că ele fac rău unor oameni. Nu clienților, nici măcar fetelor (poate), ci rudelor, iubiților, prietenilor acelor fete. Societatea blamează videochatul și glorifică ”meseriile nobile” din simplul motiv că ultimele nu cauzează o detresă familiei. Fata nu a ales să-și pună familia într-o ipostază jenantă pentru că ea voia mașină nouă rapid ci și-a cumpărat-o lucrând altceva. Înțelege că e greu pentru o mamă să o întrebe doamna de la pâine cu ce se ocupă fata ei de la oraș iar mama să spună ”se dezbracă pe net și înfige lucruri în ea vreo șase ore pe zi”. E mai ușor dacă fata e asistentă medicală sau curier Glovo sau grefieră. Doamna de la pâine nu scuipă în sân dacă aude că e grefieră. Pentru că – vezi tu – doamna de la pâine nu știe de chestii de-astea cu femeia independentă și plină de bani ori despre demnitatea de a face OF. Și tot doamna de la pâine dă vestea în sat, de nu mai ies părinții fetei pe uliță nici după trei ani. Iar dacă tatăl fetei își ia plug nou la tractor, nu va exista om în satul ăla pe care tatăl să-l poată convinge că plugul ăla l-a luat din pensia lui și nu din pozele pe care fiica lui le vinde pe net.
   Încerc să zic că viața unor oameni e afectată și că vecinii, rudele și prietenii acelor oameni nu dau doi bani pe ”sensul și existența omului”. Ăia știu o chestie: fata se dezbracă pe bani și – uite – acum tatăl fetei s-a apucat de băut de amărât ce e. Că-i arată la cârciumă prietenii poze cu fata lui făcând sex cu vreo alți trei oameni.
   Te întreb acum dacă mai crezi, în condițile astea, că toți ne-am apucat de OF în secunda doi. Nu e vorba doar de bani și ideologie aici. E vorba de părinți și copii și frați și surori care – oriunde merg, pentru tot restul vieții lor – vor da de poze și clipuri cu tine. Poți să încerci să le explici lor cum e cu ”dar stai, că și ce fac eu e nobil”. Dar mă îndoiesc că-i convingi.

   Aici e buba, tindem sa invinovatim pe cei care au gasit metode de a face bani usor in loc sa incriminam cauza problemei.

   Asta e un fel de ”tu arunci jumătate de burger pe jos când în Africa mor copiii de foame”. Mai exact – cum îi ajută pe copiii din Africa faptul că eu mănânc întreg cheeseburgerul în loc de jumătate? Și ce legătură are asta cu Africa? La fel și mai sus: cauza problemei (bănuiesc că te referi la sărăcie) nu motivează întotdeauna metodele prin care faci bani ușor. Vezi mai sus ce-am scris: oi fi tu săracă, dar acum părinții și copiii tăi și logodnicii tăi suferă de jenă și ostracizare socială chit că au burta plină. O fi mai OK pentru tine, dar poate nu e mai OK pentru ei.
   Că la nivel oarecum moral și ideologic sună bine chestia cu ”ar trebui să nu mai învinovățim” – asta nu are legătură cu realitatea. Ideal ar fi să fim egali și sănătoși și prosperi și să fie pace în lume. Mișto ar fi să nu fim violenți unii cu alții și să nu violăm și să ne respectăm și să avem cu toții un trai decent. Dar nu trăim în utopia aia și – cel mai probabil – n-o să apucăm să o vedem vreodată. Că e irealizabilă. E un construct mental născut din imaginație și sistemul de valori. Un fel de Rai al oamenilor cu etică și morală socială. Sună bine, dar nu are legătură cu realitatea; și cam aia e. Degeaba ne gândim cum credem noi că ar trebui să fie, pentru că părinții de mai sus se confruntă cu realitatea și nu cu ce credem noi că ar fi mișto să existe. Ăia dau piept cu vecinii care le rânjesc, nu cu vecinii care-i bat pe umăr și-i asigură că ”e și ăla un job”. Niciun socru nu va fi înțelegător că viitoarea lui noră, logodnica fiului său, își linge sânii pentru alții la webcam. Tu poți să-i spui că problema e că incriminăm noi cauza problemei și să îi explici cum e cu ”tindem să învinovățim”, dar nu cred că nu te ia ăla la bătaie.

   Desigur, daca faci bani ilegal acolo e cu totul alta discutie insa din cate stiu eu pana si prostitutia s-a legalizat si la noi de curand.

   Prostituția nu e legală în România. Dar asta e altă discuție.

   Comentariu apreciat.397
  • @Razvan pai hai să schimbăm societatea. Ce era condamnabil ieri nu mai e valabil azi. Standardele se schimbă. Acum 500 de ani era normal și moral să ai sclavi. Sau să spânzurăm oameni pentru că au făcut nu știu ce chestie minoră, câteodată pentru că au contrazis biserica..

   721
  • @Flat:

   pai hai să schimbăm societatea. Ce era condamnabil ieri nu mai e valabil azi. Standardele se schimbă. Acum 500 de ani era normal și moral să ai sclavi. Sau să spânzurăm oameni pentru că au făcut nu știu ce chestie minoră, câteodată pentru că au contrazis biserica..

   Cumva crezi în mod eronat că e datoria societății să se adapteze la nevoile fetelor și nu invers. 8 miliarde de oameni să accepte și să înțeleagă că fetele alea asta vor să facă și să nu le condamne. Compari mai sus OF cu sclavii și spânzurătoarea, când orice om îți spune că o femeie neatinsă e mai dezirabilă decât una prin care au trecut 20 de oameni. Așa e de când lumea iar explicațiile sunt mai degrabă sociologice decât de ordin moral/etic. Dar tu spui ”să schimbăm lumea”. De după un ecran, din anonimat. E super-simplu când o tastezi. Să ceri tu planetei să gândească cum vrei tu.

   Indecis. Tu ce zici?3311
  • dar un bărbat neatins? cum e? mai dezirabil? bă ce dublu standard ipocrit.

   este și fundamental greșit să consideri o persoană dezirabilă pentru că nu a făcut sex, o activitate biologică normală ce în puține cazuri se nimerește să fie compatibilă între doi parteneri virgini. ca la orice activitate fizică, cu cât te antrenezi mai mult cu atât ești mai performant, și mă gândesc că scopul unei împerecheri de calitate este să ai parte de sex reușit, nu stângaci, nu penibil, nu misionar cu lumina stinsă.

   gândirea ta este ca a imamilor din afghanistan, cei cu 80 de virgine răsplată.. deci nu, nu numai că nu este mai dezirabilă o călugăriță virgină, ci majoritatea fetelor emancipate din societatea actuală au n parteneri sexuali până să se stabilească la un soț, și așa și trebuie. cele care stau cu primul ales se trezesc pe la 30+ că au pierdut niște experiență și distracții și vor și alte scule.

   Indecis. Tu ce zici?1733
  • PS. nici ‘de cand lumea’ nu a fost așa cum crezi tu, căsătoriile erau operații tranzacționale, iar amantlâcurile erau ceva la ordinea zilei, nimeni nu se aștepta la altceva. acum, în societatea modernă, mai mult ca oricând în istorie, este indusă monogamia în ecuație, dar monogamia ca alegere DUPĂ o perioadă de experimentare și distracție. ceea ce nu este condamnabil, decât pentru habotnici

   Indecis. Tu ce zici?1322
  • „.. capitalismul si economia asta bazata pe consum ne face sa ne dorim lucruri de care nu avem nevoie dar, cumva lucrurile alea ne ofera o falsa aparenta a statutului.”

   Unii au alte repere in viata decat sa fie sclavii lucrurilor.

   Cica haina nu face pe om, se preda la gradinita. Hai sa nu mai dam vina pe altii pentru propriile actiuni.

   165
  • @Flat:

   dar un bărbat neatins? cum e? mai dezirabil? bă ce dublu standard ipocrit.

   Un bărbat neatins e mult mai dezirabil pentru că bărbatul nu poartă copil în pântec, așa că dacă un cuplu de chinezi are copil iar copilul iese negru e clar ca lumina zilei cine a înșelat pe cine. Când asta se întâmplă femeia nu poate tăgădui. E exclus să fe vina bărbatului acea infidelitate. O femeie neatinsă înseamnă că acea femeie nu doar că n-a fost infidelă, dar dacă se naște un copil e 100% al primului ei iubit. Știu – în ziua de azi avem teste de paternitate. Dar le avem de vreo 30-40 de ai, iar societatea e mult mai bătrână de atât. În plus, o femeie care face sex des cu alții e privită cu neîncredere când devine monogamă. Iar dacă naște, vor exista oameni care vor pune validitatea paternității legitime sub semnul întrebării.
   Doi la mână: bărbatul, fustangiu sau nu, având forță fizică mai mare are o plajă de joburi mai vastă. El poate – de exemplu – să se facă tăietor de lemne sau miner sau matelot. Femeia însă nu poate ține pasul cu bărbații la unele joburi mai solicitante sau considerate ca fiind mai puțin dezirabile. De aceea e privit ca fiind mai puțin dispensabil decât femeia mai activă sexual. În gospodărie te poți lipsi de cineva care dă de mâncare la animale, face curat, face mâncare, și mai greu de cel care aduce lemnele iarna în spate ori sapă șanțuri ori scoate căruța din nămol. Așa că lui i se iartă mai ușor, să nu plece din gospodărie. Gândește-te că în ziua de azi, în cazuri de divorț care implică copil, copilul rămâne în 99% din cazuri cu mama. Pentru că e mai empatică decât tatăl. Cu toate astea tatăl plătește indemnizație lunară pentru că în cele mai multe cazuri femeia nu se descurcă singură cu acel copil. Bărbați au – statistic vorbind – salarii mai mari. Nu pentru că am fi patriarhali – așa cum afirmă feminismul modern – ci pentru că bărbatul pur și simplu poate alege job-uri mai nasoale, mai grele, are anduranță mai mare și e mai puțin empatic. Joburile mai grele sunt plătite mai bine, tocmai pentru că sunt solicitante. Într-o familie care depinde în mare parte de bărbat pentru supraviețuire el este păsuit; femeia – mai rar. De el depinde familia; de salariu femeii depinde familia mai rar.
   Trei la mână: o femeie gravidă e incapacitată oarecum nouă luni. Plus încă vreo 2-3 ani după aceea, cât alăptează și crește copilul (în majoritatea cazurilor). Știu – avem acum lapte praf și bone, dar le avem aici în UE și prin SUA. Majoitatea planetei însă face foamea prin suburbiile din Delhi și savana din Zimbabwe. Ăia nu-și pemit luxul ăsta. Revenind: cât timp femeia e cu copil mic, născut sau nu, ea nu prea poate lucra. Dacă acel copil e din flori și bărbatul cu care l-a făcut o părăsește, femeia aia e privită ca pe o povară. Un fel de ”ce-ai făcut?! acum trebuie să te întreținem”. Vreo trei ani va depinde de familie, că job bănos nu va avea. De job periculos sau greoi – nici vorbă. Bărbatul fustangiu însă poate face sex de 8 ori pe zi și va continua să lucreze eficient. El nu rămâne ”cu copil” în burtă. Nu va trebui să aibă grijă de el familia pentru că a făcut mult sex neprotejat.
   Cam de-aia e femeia neatinsă mai dezirabilă iar bărbatul fustangiu nu suferă atât de ostracizare socială. Oricât de nasol și incorect ți s-ar părea. E sociologie, nu ideologie.

   este și fundamental greșit să consideri o persoană dezirabilă pentru că nu a făcut sex, o activitate biologică normală ce în puține cazuri se nimerește să fie compatibilă între doi parteneri virgini. ca la orice activitate fizică, cu cât te antrenezi mai mult cu atât ești mai performant, și mă gândesc că scopul unei împerecheri de calitate este să ai parte de sex reușit, nu stângaci, nu penibil, nu misionar cu lumina stinsă.

   După cum spuneam mai sus – o virgină, din vechi timpuri, echivalează cu ”n-a mai fost cu altul”. Am explicat mai sus de ce e mai dezirabilă. Aici însă mai pot adăuga că tot mai sus am scris cum femeia mai e supusă și riscului de a rămâne gravidă; bărbatul însă nu. Vezi mai sus cum e cu incapacitarea și dovedirea paternității.

   gândirea ta este ca a imamilor din afghanistan, cei cu 80 de virgine răsplată.. deci nu, nu numai că nu este mai dezirabilă o călugăriță virgină, ci majoritatea fetelor emancipate din societatea actuală au n parteneri sexuali până să se stabilească la un soț, și așa și trebuie. cele care stau cu primul ales se trezesc pe la 30+ că au pierdut niște experiență și distracții și vor și alte scule.

   Tu crezi în mod eronat că toate celelalte țări au teenageri care flirtează prin baruri în weekend și fac sex mișto pe Nirvana, după care merg la liceu și chicotesc. Că planeta trăiește ca-n ”American Pie”. În realitate luxul ăsta îl avem doar câțiva din țările mai civilizate și care au un statut politico-economic mai acătării, de ne permitem să avem baruri și iluminare stradală noaptea și licee curate și playere MP3. Restul lumii e alcătuită din drumuri de pământ, WC-uri în curte, lipsă de prezervative și mame minore. Când tu scrii ”majoritatea fetelor emancipate din societatea actuală” eu văd vreo 500.000 de tipe în cel mai bun caz. Toate celalte milioane n-au apă în casă, nu știu ce sunt bolile venerice și unele nici nu știu că nu e OK să faci sex cu verișorii tăi primari. Știu că tu probabil trăiești la oraș, înt-o țară UE. Dar înțelege că restul planetei nu e așa. 95% din femeile de pe glob nu-s ”femei emancipate”. Mă poți compara – dacă vrei – cu imamii din Afganistan. Dar vei rămâne surprins să mergi la 30 de km. de București într-un sat random și vei găsi acolo aceleași idei. Bine – tu le poți pufăi superior ceva despre imami și Afganistan și ălora și să le explici cum e cu femeia independentă și emancipată. Problema e să mai te lase ăia să pleci întreg de acolo cu mașinuța ta electrică cu tot. Înapoi în lumea ta cu tramvaie, acces la net și ideologii de timp liber.

   PS. nici ‘de cand lumea’ nu a fost așa cum crezi tu, căsătoriile erau operații tranzacționale, iar amantlâcurile erau ceva la ordinea zilei, nimeni nu se aștepta la altceva. acum, în societatea modernă, mai mult ca oricând în istorie, este indusă monogamia în ecuație, dar monogamia ca alegere DUPĂ o perioadă de experimentare și distracție. ceea ce nu este condamnabil, decât pentru habotnici

   Chestia asta o crezi pentru că – repet – crezi în mod eronat că în restul planetei e ca-n Cluj: asfalt, cafenele, ordine publică, dispensoare de tampoane prin băile corporațiilor, citirea retinei de către aparatul Glovo și alte chestii de-astea. Aruncă însă la întâmplare un cui spre harta lumii și șansele sunt de 99% să se înfigă undeva prin ceva sat din China sau suburbie din Brazilia. Zi-le ălora de acolo despre cum e societatea modernă acum și cum e cu perioada de expeimentare, monogamia și alte chestii. Vezi dacă pricep ce zici tu.

   198
  • @Flat, s-a mai discutat problema lacatului si a cheii de nu stiu cate ori, inclusiv pe blogul asta. Daca barbatul tre sa convinga fumeia sa se tufe, atunci fiecare fumeie convinsa inseamna ca baiatul se pricepe. Daca fumeia se lasa convinsa foarte usor inseamna cu nu prea pricepe cum sta treaba.
   Dar mai important e un alt aspect, si anume faptul ca fetele alea vor sa fie in acelasi timp si usoare si inabordabile. Adica daca iti propune cineva chestii kinky din spatele camerei e ok dar daca iti propune tot acel cineva chestii mai normale dar fata in fata brusc nu mai e, sau cum?
   Era pe vremuri un banc rusesc cu hamalul care, in concediu find, nu-si mai cara nici propria geanta, ca brusc era domn.

   95
  • @Razvan aideplm, ai pierdut atâta timp și ocupat atâta ecran scriind argumente de tip strawman, noi la Zimbawbe ne raportăm? Deci tu susții că societatea NU trebuie să se schimbe pentru că în majoritatea colțurilor lumii ea este înapoiată și primitivă? TOCMAI pentru că stau la oraș îmi doresc ca lumea să evolueze, să ajungă la nivelul la care sexul nu mai e o problemă, metodele de contracepție sunt disponibile și cunoscute, educația sexuală nu este privită ca satana și mentalitățile de ev mediu să dispară.

   O femeie care face sex des cu alții e privită cu neîncredere când devine monogamă, dar un bărbat care face sex des cu altele este iertat, păsuit, pentru că are joburi mai grele? Are pe dracu, acum se promovează equal gender pay și reducerea gap-ului inclusiv pe poziții din companii și tot tacâmul. Cu copilul acasă poate sta și tatăl, avem concediu de paternitate, dacă nu ai auzit de la tine din peșteră.. amuzant cum toate argumentele tale sunt de undeva din secolul XVI.. femeia tre să stea acasă să rânească la frecat podele și făcut potol, iar bărbatul este acest zeu imposibil de înlocuit ce trebuie să spargă lemne… băăă s-au inventat panourile solare și gaze și gospodării autoregenerabile, mașini de spălat orice la apăsarea unui buton chiar și remote, aspiratoare care merg singure.. știu, știu, în Bobo-Diulasso din rep. centrafricană nu au din astea și nici nu trebuie să aibă, niciodată! sunt uneltele diavolului, progresiste!

   Ca psiholog educat ce știe să articuleze fraze, consider că e de datoria ta să încerci să schimbi mentalități înspre ceva evoluție a speciei umane, nu să o consideri mai bine ținută în întuneric și înapoiere pentru că – ce să facem, n-avem ce să facem, 95% din planetă e înapoiată.. și nici măcar nu e așa, Africa are grad mare de digitalizare în sensul că toți ăia lihniți de foame din nigeria știu să folosească un smartphone.. apă și mâncare nu au ei da telefoane și net sigur au.. și cu puțină educație ar afla și ce e ăla prezervativ și cum să trateze femeile ca pe ființe umane și nu ca pe sclave bune doar de împuiat

   Indecis. Tu ce zici?923
  • @Flat:

   aideplm, ai pierdut atâta timp și ocupat atâta ecran scriind argumente de tip strawman, noi la Zimbawbe ne raportăm?

   Nu sunt argumente strawman, sunt chestii logice și verificabile. Și da – la Zimbabwe ne raportăm; noi – planeta. Pentru că majoritatea oamenilor de pe glob n-au acces la apă curată iar tu tastezi glorios pe Internet cum că nu e așa.

   Deci tu susții că societatea NU trebuie să se schimbe pentru că în majoritatea colțurilor lumii ea este înapoiată și primitivă?

   Eu nu asta susțin. Eu susțin că tu ești ferm convins că tu ai s-o schimbi din tastatură. Și afirm că ești convins că e mai simplu să schimbi lumea decât spun eu. Repet: du-te în orice comună, sat sau cătun din România, Serbia, Rusia, China, Indonezia. Zi-le ălora cărora le giorțăie stomacul de la 600 de grame de orez pe zi cum e cu sexul libertin. Vezi dacă prinde și-apoi mai discutăm. Până atunci sunt doar cuvinte mari care n-au contact cu realitatea.

   TOCMAI pentru că stau la oraș îmi doresc ca lumea să evolueze, să ajungă la nivelul la care sexul nu mai e o problemă, metodele de contracepție sunt disponibile și cunoscute, educația sexuală nu este privită ca satana și mentalitățile de ev mediu să dispară.

   E una să-ți dorești. E cu totul alta să o poți înfăptui.
   Nu zic să nu încerci. Zic să pui cuvintele astea mărețe unde-ți sunt brațele. Că dincolo de tastatură suntem glorioși cu toții și schimbăm – chipurile – lumea.

   O femeie care face sex des cu alții e privită cu neîncredere când devine monogamă, dar un bărbat care face sex des cu altele este iertat, păsuit, pentru că are joburi mai grele? Are pe dracu, acum se promovează equal gender pay și reducerea gap-ului inclusiv pe poziții din companii și tot tacâmul.

   Equal gender pay e una. Adică salariul. Job-ul pentru care primești acei bani e cu totul alta și faci confuzie între cele două.
   Hai să pun problema așa: câte tipe merg pe vase de pescuit în Alaska să curețe pești la -43 de grade Celsius pentru $2500/săptămână? La câte femei mecanic auto ți-ai reparat motorul? Câte instalatoare trecute de 45 de ani ți-au reparat ție robinetul și cam câte femei crezi tu că lucrează pe platformele petroliere? Câte femei sunt acum în tranșeele din Ucraina, fie ele rusoaice sau ucrainence?
   Și-acum întreabă-te de ce nu merg femeile să obțină toate job-urile astea dacă există ”equal pay”? Ar fi plătite ca bărbații, după cum deduc eu că zici tu. Cam pe-acolo e răspunsul la mirarea ta legată de ”unele job-uri le fac doar bărbații”. Bărbații pot ține pasul în ritm cu ceilalți. Femeile, neavând stamina noastră și nivelul nostru de testosteron, masa noastră musculară și dimensiunile noastre nu pot ține pasul cu o echipă de bărbați. Obosesc mai repede, nu pot căra greutăți atât de mari ca noi. Le poți tu plăti la egalitate dar cel mai probabil îți vor ține echipa în urmă din simplul motiv că lor le ia mai mult efort decât nouă când vine vorba de munca fizică.

   Cu copilul acasă poate sta și tatăl, avem concediu de paternitate, dacă nu ai auzit de la tine din peșteră.. amuzant cum toate argumentele tale sunt de undeva din secolul XVI.. femeia tre să stea acasă să rânească la frecat podele și făcut potol, iar bărbatul este acest zeu imposibil de înlocuit ce trebuie să spargă lemne… băăă s-au inventat panourile solare și gaze și gospodării autoregenerabile, mașini de spălat orice la apăsarea unui buton chiar și remote, aspiratoare care merg singure.. știu, știu, în Bobo-Diulasso din rep. centrafricană nu au din astea și nici nu trebuie să aibă, niciodată! sunt uneltele diavolului, progresiste!

   Te prefaci că nu pricepi.
   Chestiile astea precum ”concediul de paternitate” sunt apanajul țărilor democrate. Restul omenirii n-a văzut panouri solare decât prin filme iar la ei la țară râde satul dacă stă bărbatul cu copilul acasă și merge femeia la scos cârbune din mină. Tu spui că ”femeia tre să stea acasă să rânească la frecat podele și făcut potol”. Eu spun că pate să aleagă să n-o facă și să meargă ea la tăiat lemne. Dar nu cred că va fi plătită copios din simplul motiv că nu va putea căra atâtea lemne cât ceilalți bărbați, foști colegi ai soțului rămas cu bebelușul acasă. În rest – ”gospodăriile autoregenerabile”, ”mașini de spălat remote”, ”aspiratoare care merg singure” – astea-s aberații. Pe astea nu le ai nici tu, nici eu. Și noi stăm la oraș într-o țară UE. Repet: 85% din planetă trăiește într-o sărăcie crâncenă iar soluția ta pentru ei e să-și cumpere călcătoare programabile cu Bluetooth? Serios? Gen… ăia nu știu ce mănâncă mâine și tu vorbești despre gospodării autoregenerabile care o să-i permită soțului să stea acasă cu copilul?
   Really?

   Ca psiholog educat ce știe să articuleze fraze, consider că e de datoria ta să încerci să schimbi mentalități înspre ceva evoluție a speciei umane, nu să o consideri mai bine ținută în întuneric și înapoiere pentru că – ce să facem, n-avem ce să facem, 95% din planetă e înapoiată..

   Ca psiholog educat cred că e datoria mea să îmi mai torn o ceașcă de cafea și-apoi să mă uit la ”Cunk on Earth” pe Netflix. Nu știu cine ți-a spus ție că psihologii au vreo ”datorie” să schimbe lumea ori mentalități la nivel social. Cam cum ți-aș spune eu ție că – dacă ești șofer – e datoria ta să livrezi gratis mâncare cu mașina celor din Somalia. Că doar ai mașină.
   Cât despre planetă și ”nu să o consideri mai bine ținută în întuneric și înapoiere” – eu n-am afirmat că asta vreau. Tu ești cel care afirmă în mod eronat că eu aș vrea asta ca să acoperi cumva faptul că între ceea ce vrei TU și ceea ce se POATE FACE în mod real există o prăpastie mare. Ei bine – ĂSTA e straw man argument. Asta ce-ai scris tu mai sus. Cumva, dacă eu îți spun că nu putem acoperi Luna cu panouri solare ca să primească planeta curent gratis, tu apari călare pe un nor și întinzi acuzator degețelele: ”tu ne vrei în întuneric și înapoiere”. Nu, dude. Eu sunt realist iar tu vrei să acoperi toată Luna cu panouri, că asta ți-a tunat ție din camera ta. Eu îți explic clar și logic că nu se poate, tu bați din picior și mă acuzi că sigur-sigur am acțiuni la Electrica SA și e în intresul meu să nu primească omenirea curent și gospodării autoregenerabile.
   WTF.

   și nici măcar nu e așa, Africa are grad mare de digitalizare în sensul că toți ăia lihniți de foame din nigeria știu să folosească un smartphone.. apă și mâncare nu au ei da telefoane și net sigur au.. și cu puțină educație ar afla și ce e ăla prezervativ și cum să trateze femeile ca pe ființe umane și nu ca pe sclave bune doar de împuiat

   Tu crezi – în mod absolut amuzant – că ”grad mare de digitalizare” înseamnă că ăia au smartphone-uri și le știu butona. Și – absolut logic – Africa e o țară tehnologizată deci. După care – pac-pac – le dăm prezervative și un țâr de educație și gata; tu ai rezolvat problema.
   Hmmm. Dacă s-ar fi gândit cineva înainte ta la toate soluțiile astea simple și de bun simț… realizezi ce avansa Africa deja?

   Du-te printr-o bodegă de-aia jegoasă din Olt. Vezi cum gândesc oamenii. Stai trei zile într-un sat de munte și vezi cum trăiesc. Întreabă pensionara din vecini de ce nu mănâncă vegan și nu-și ia aspirator de-ăla de curăță singur. Du-te puțin prin lumea reală, te rog.

   185
  • Du-te puțin prin lumea reală, te rog.

   In lumea reala o sa-l bata aia salbatic daca le spune „trebuie s-o intelegeti pe Mariuca care se fute cu tot satul, e femeie emancipata si nu trebuie sa va uitati urat la ea. Ca stiti, nu-i frumos ca un barbat fustangiu sa nu fie blamat, dar la Mariuca sa va uitati stramb”.

   166
 33. Vezi ca pana vine lacomia femeii care face videochat vine lacomia aluia care are miliarde, 6 case, colectie de masini exploatand baieti demni, sinceri si cu principii ca tine. Pe aia nu ii vezi, vezi doar pe femeia aia care face videochat deci e curva asa cum vezi tu lucrurile in mod obtuz. Bravo florinel!

  Indecis. Tu ce zici?2237
  • Păi si până la lăcomia miliardarului n-a mai fost nica? Da’ cruciadele, da’ expansiunea imperiului cutare, da’ Eva și cu Șarpele? Hai să discutăm orice altceva decât se discută aici, că nu-ți convine ție.

   Repet: moralitatea și principiile de la baza societății (familiei) aduc stabilitate, transparență și (mai ales) progres. Găselnițele de făcut ușor bani (pentru luxuri și răsfăț, nu pentru supraviețuire) ar putea să răspundă unor nevoi actuale (ale șmecherului, ale clienților), dar nu fără grave efecte adverse.

   Am exemplificat: dacă facem TOȚI prostituție, pariuri, cămătarie și nu mai face NIMENI lucrurile necesare TUTUROR (profesiile obisnuite), mai functionăm, ori pierim? Stadiul actual de progres nu se bazează pe ce au facut curvele, hoții și ceilalți trișori ai societății, ci pe ce au facut cei cinstiți si muncitori.

   Nu-s open minded deloc, nu-s progresist că nu aplaud curvele (nici pe preoți, nici pe politicieni. Nici pe proști).

   204
 34. Apropos florinel, si meseria de preot in acceptiunea multora e o meserie nobila, dar ghici ce? Este al naibii de imoral si deloc etic sa manipulezi oamenii batrani si cu nevoi speciale ca sa iti dea bani cand ei traiesc la nivelul subzistentei. Asta nu e imorala a?

  Indecis. Tu ce zici?3026
  • popii sunt cele mai mari curve, la figurat se înțelege, câteodată și la propriu, mai ales când au băieței la dispoziție

   1712
 35. pentru aia care au ajuns tarziu si nu au chef sa citeasca tone de salata de castraveti, se cauta justificari pentru a hartui o potentiala colega?

  Indecis. Tu ce zici?2218
 36. Oameni tâmpiți. Nu m-ar deranja deloc sa aflu ca o colega a facut videochat. De ce m-ar deranja? Fiecare face fix ce vrea daca nu este ilegal. Ba mai mult, daca as avea mai multe astfel de colege cu mentalitati libertine si frumoase nu as fi deloc deranjat. E mai bine sa ai colege niste constipate femei-barbat rigide si duse la biserica? Sa nu uitam vorba cantecului „cele mai multe curve nu-s femei”

  Indecis. Tu ce zici?2834
  • hai sa ne vedem fiecare de treaba lui, zic. Sa nu amestecam borcanele ca te-ai hotarat tu acum dupa 2000 de ani ca iti plac astea libertine. Am crezut ca Maria Magdalena a fost o scapare, dar bag seama ca e fetis, nu e ok…

   Indecis. Tu ce zici?2414
 37. Toate comentariile astea imi amintesc de o faza care nu are nici o legatura cu videochatul dar cumva pare sa fie asemanatoare:

  Era undeva prin Moldova un sat. Si, ca in fiecare sat din Romania, scoala avea latrina in curte ca inca nu exista PNDR-ul lui Dragnea sa ii scoata din noroi. Intr-o zi de toamna spre iarna, undeva la sfarsit de noiembrie, o fata a avut si ea nevoie sa mearga, ca asa e cand te lovesc nevoile nu poti sa tii in tine prea mult. Si a mers fata, si nu se mai intorcea.. au trecut 10 minute, nimic.. au mai trecut 10 si fata nu mai aparea.. noroc ca s-a gandit profesorul sa mearga sa o caute ca picase in groapa cu cacat (nu imi amintesc exact cum se intamplase sa ajunga acolo) si nu mai putea sa iasa. Cand a gasit-o scandal mare, adunat jumate de sat, au reusit sa o scoata vie si cat de cat speriata. Totul bun pana a doua zi cand tot satul stia ca acea fata a cazut in groapa si toata lumea o stia acum de ‘fata care a cazut in groapa cu cacat’. Eh, acum daca nu va imaginati cum se purtau toti cu ea va spun eu: de parca era leproasa. Din cauza aia au trebuit sa se mute ca nimeni nu mai vorbea cu ea, ca tot timpul strigau dupa ea ‘tu esti aia care a cazut in cacat’. Nu au avut de ales si au trebuit sa se mute in alta parte pentru ca fata nu mai avea zile bune pe acolo, si asta nu din vina ei ci a ipocritilor care inca aveau wc-ul latrina in curte care nu puteau intelege ca situatia de fapt era alta si ca de fapt fata aia putea sa se inece acolo, sa aiba o soarta mai nasoala. Pana la urma fata si-a facut rostul la oras, unde nu a mai trebuit sa mearga la wc-ul din curte ci avea toaleta in casa, spre deosebire de tot satul care radea de ea si in care cu tot cu PNDR-ul lui Dragnea inca au ramas cu latrinele din curte functionale.

  Acum daca ne intoarcem la videochat, va intreb pe toti expertii in etica si dreptmergatori de pe aici, gata sa arubcati cu pietre: voi de ce cautati pornografie pe internet? va place sa dati la laba? sunteti cumva gelosi ca fetele alea (despre care nu stiti absolut nimic) castiga niste bani cu care sa se intretina, eventual cu care isi cresc nivelul de trai la un nivel la care un roman verde muncitor poate nu ca reusi sa ajunga nici in doua vieti? cine v-a dat dreptul sa judecati si sa mancati asa de mult cacat in jurul subiectului?

  Toate discutiile despre ‘vidoechatistele sunt curve’ si ‘e normal sa se intample asa’ dau cam in aceeasi directie cu ‘merita sa fie violata ca purta fusta scurta, e clar vina ei’.

  Fiecare are dreptul sa faca ce vrea atata vreme cat nu fac ceva ilegal.

  Toti sunteti mersi mult pe la biserica, tineti post dar in acelasi timp injurati de mama focului. Multi dati dovada de ipocrizie.

  my 2 cents.

  Indecis. Tu ce zici?5133
  • Te-ai dus și tu greșit, de parcă ar fi cerut cineva interzicearea si pedepsirea aprigă.

   Nu e de interzis, că raspune (ocupația asta) unor nevoi. Este despre alegere; ai ales să te ungi cu rahat pentru că se fac bani ușor? Treaba ta, dar fii conștient(ă) că îți închizi niște porți, pe care poate vei vrea să le găsești deschise in viitor.

   215
 38. Ar fi frumos sa citim si un articol al unei videochatiste de succes care si-a schimbat cariera. Cum este perceputa, cum i s-a schimbat viata, care sunt stereotipurile cu care se confrunta, etc.

  Ca psihopatul …scuzati… psihologul de serviciu e ocupat cu articole tehnice despre AI. De mirare ca nu a avut o pacienta/clienta pe care sa o ajute sa se integreze in societate.

  In alta ordine de idei:
  – curva isi da jos chilotii ca sa iti strice familia, in caz ca o ai
  – prostituata isi da jos chilotii ca sa ia bani pe sex
  – videochatista isi da jos chilotii ca sa vanda poze si filme pe net
  – nimfomana isi da jos chilotii pentru ca are nevoie de sex
  E simplist ghidul, dar nu imi pierd timpul aiurea, cu povesti de genul esti videochatista, sigur esti curva si ai nevoie de sex.

  Indecis. Tu ce zici?1630
 39. Am avut o colegă care lucra în lower management la o multinațională mare din București. Nu a făcut videochat, mai rău, prostituție și filme porno. Ea încă lucrează de acolo ani buni deși s-a aflat destul de repede in companie ce făcea. Pot sa zic că este un caz fericit, acum este căsătorită, are o carieră, dar asta este o excepție, nu este intenția mea sa contrazic autorul articolului. Chiar daca a făcut ce a făcut, îmi părea o persoană deșteaptă, muncitoare și ambițioasă.

  234
 40. Ce de habotnici urmaresc zoso lol :))

  Indecis. Tu ce zici?1323
 41. Ai grijă că se supără virtuoșii ăștia cu principii morale pe tine.

  317
 42. Ce să zic după ce am citit tot? 😅
  Dorim să eliminăm bullyingul din școli și în același timp căutăm justificări să aruncăm cu pietre în niste oameni (!) care dispun cum doresc de corpul lor. Nu, nu e treaba nimănui cu cine face sex Maricica de la doi sau colega de birou. Și de cate ori. Nici dacă e măritată sau fată mare. Viața privată a omului trebuie să rămână privată că de-aia se numește așa, dovada faptului că știm conceptul dar cumva, in ipocrizie noastră, nu-i acceptăm înțelesul. Poate dacă nu mai dăm click pe știrile de genul clickbait ne vindecăm. In vreo sută de ani. Cred. Altfel, mai ales bărbații, își vor da in continuare cu părerea despre ce ar trebui să facă și să dreagă femeile cu viața lor. Amuzant.

  Indecis. Tu ce zici?2223
  • Oamenii inteligenti discuta idei, cei medii, fapte, iar mediocrii ii discuta pe altii.

   Ultima data cand am verificat IQ-ul declarat pentru Romania, nu depasea 90.

   Pe de alta parte, nus’ ce sa zic, da’ sa-ti pui si poalele-n cap si sa ai si pretentia sa nu barfeasca lumea, hm…

   Indecis. Tu ce zici?239
  • Primul paragraf…super ocini harașo.
   Al doilea, nush ce să zic, părerea mea e că știrea asta e manipulare. N-a măsurat nimeni cu adevărat IQ-ul românilor. Noi nici măcar nu știm pe bune câți suntem.
   Cu al treilea paragraf ți-ai dat cu firma in cap. Da, dacă vrei civilizație, nu te interesează viața privată nici a printului Harry, nici a colegei de birou. Nu-i cumperi cartea ăluia, nu bălești la femei random pe IG, nu bârfești cu alți frustrați la țigară. Ci, conform primului paragraf, dezbați idei. 😁
   Altfel, beneficiați de porn de pe vremea revistelor colorate, e bine, nu? Posibil că vă e prea bine.

   44
  • păi să facă ce vor ele, dar dacă avem de ales între femei cu low body count și alea cu kilometrajul dat peste cap, te las să ghicești ce vom alege. Nu e ca și cum nu a ar fi bărbați care sunt de acord cu promiscuitatea asta, dar din păcate pentru ele sunt chei/grași,/bătrâni și sunt respinși în general de cam de orice femeie normală cu standarde normale. Problema fetelor e că după 30 de ani ar vrea să se stabilească la casa lor cu un mascul decent, ei bine, masculul ăla decent nu vrea curve, că cu curva nu poți întemeia o familie și nu poți crește copii într-un mediu sănătos, mbine, teoretic, că depinde de indivizi, dar de ce ți-ai fute șansele și timpul tău?

   216
 43. E plin de femei puternice și independente pe reddit, care se plâng că au fost descoperite și acum fuge partenerul de ele.

  Comentariu apreciat.333
 44. “Unii au alte repere in viata decat sa fie sclavii lucrurilor.

  Cica haina nu face pe om, se preda la gradinita. Hai sa nu mai dam vina pe altii pentru propriile actiuni.”

  Da Hash? Mai spune-ne cum aia unii nu au nicio haina in dulap mai mult decat au nevoie, un telefon mai nou de 2018 si niciun lucru pe care-l au e luat din placere si nu din nevoie.
  Asa este, pe unii nu-i fac lucrurile materiale dar e al dracului mai bine sa ai lucruri de calitate si conditii de trai mai bune. Ghici ce, haina nu face pe om dar il reprezinta.

  312
  • Haina il reprezinta pe om in masura in care cei din anturaj isi construiesc sistemul de valori astfel.

   Dupa logica asta, putem spune ca unuia care moare de foame ii este permis orice (i.e. sa fure, sa dea in cap altora pentru o bucata de paine)?

   Statul iti ofera posibilitatea ca in 12 ani de invatamant obligatoriu sa te integrezi ulterior pe piata muncii. Nu este nimeni de vina ca nu ti-a „placut” scoala. Vine vremea cand pierderea aia de vreme isi spune cuvantul.

   Munca e grea, iar in conceptia unora este numai pentru „negri si tractoare”. Aia care muncesc sunt catalogati drept „fraieri”.

   184
  • videochatul este și el pe piața muncii. un job ca oricare altul

   415
  • Adevărat: te îmbraci ca o curvă, arăți a curvă, probabil că ești…

   184
 45. Da man? Du-te la un interviu de angajare in trening si spune-mi daca te-au angajat ca sunt curios daca doar anturaju e de vina pt ca haina nu te face dar te reprezinta.
  E nostim deja.

  611
  • Haina nu il face pe om, ci il reprezinta.

   Toata lumea isi permite sa nu se duca la interviu in trening.

   Pana si aurolacii si cersetorii sunt imbracati cu haine bune.

   55
 46. Adica cineva a ales sa isi vand /expuna partea (cea mai) initma pentru bani si eu sa am incredere in ea ?
  Ca doar nu iese pe strada in p* goala, ca na, aia e „chestia ei speciala”

  Si mai departe eu sa am incredere in ea ? Cat de repede ma va vinde? Cat de ieftin?

  Da, e doar un aspect, dar e foarte important ca parte a unei relatie personala sau de afaceri ca angajat.

  225
  • Ce pudici sunt unii…Mai lipsea sa zici ca partea aia a corpului e sfanta si datatoare de viata, e templul lui Dumnezeu.

   Probabil problema din spatele acestei lipse de incredere e faptul ca femeia face mai multi bani decat tine si printr-o munca „mai usoara” si asta te complexeaza.

   510
  • @Mdln – next level for you: BTS

   12
 47. Eu acum multi ani lucram ca electronist si traiam in bula mea de ingineri. Si am vrut sa ies din bula ca erau numai barbati acolo. Dar, ce sa vezi, am fost descoperit ca eram electronist si toate duduile pe care le intalneam imi propuneau sa le repar TV-ul (alte vremuri, copii) pe gratis, ca si cum eu numai de astea eram bun. Eu voiam sa fiu tratat ca un bancher sau avocat. Lume rea, csf?

  Comentariu apreciat.272
  • La fel e si acum, e suficient sa auda lumea ca lucrezi in informatica, ca-ti si pune mobilul sau calculatorul in brate, ‘ia vezi de ce nu merge, ca doar tu te pricepi. Gratis, ca doar ne cunoastem.’ Si bineinteles ca stie dinainte ca o sa-ti ia ‘numai 5 minute, doar esti baiat destept’.

   210
 48. Eu cred ca mai lipsesc niste date. Daca intr-o vreme erai sexy goala si iti vindeai trupul online… pe langa faptul ca ar fi important sa te opresti cand vrei sa nu mai fi considerata videochatista al doilea pas e ca de la cap la coada e sa ai o atitudine profi, prezenta profi, tinutq profi si cel mult neutra.

  Pentru tine in special nu merge un pic mai decoltat, un pic mai mulat, un pic mai flirty un pic mai nu stiu ce.

  In general nu sunt de acord ca o femeie trebuie mututa pentru ca e sexy… dar daca arata ca o prostituata, se poarta ca o prostituata si a fost cand prostituata probabil e prostituata in continuare.

  123
 49. Știm cu toții, la sat, cât de rea era gura lumii. Să vezi una care fusese poștită în cimitir(caz real), cum strigau și copiii după ea. Cel mai mult contează reacția ei. Dacă e indiferentă, reușește să nu fie afectată, garantat găsește unul s-o ia de nevastă. Dacă nu în satul ei, în unul vecin, sau la oraș. Câte nu rămâneau însărcinate de ”fete mari” și ce să vezi, tot găseau. Știați că multe din nevestele interlopilor sunt foste prostituate? Sau credeți că ei nu știu? Fenomenul prostituției, cred eu că e unul semi-generalizat azi. Totuși, sunt sute de mii de prostituate de origine română. Iar cohorta celor de 17-25 ani, nu cred că depășește 2 milioane. Vezi tânăra studentă cu aifon și mașină. De unde? Are un sugar-daddy? Poate, dar adevărul e că lipsește 1-2 săptămâni, închiriază apartament în celălalt capăt de țară. 150 nr, 250 ora. X20/zi. Așa face banii pe juma de an. Judecați cumva(fără să vă includ în categoria acelora) ca la nivelul celor de 45+, când zvonul că una făcuse cuiva oral însemna că nu o mai pupă nimeni. Nu zic de voi, că nivelul aici e altul, totuși, dar la nivelul celor de 20+, tind să cred că fenomenul e unul aproape normal, blamat poate, încă, dar aproape acceptat.
  De recunoscut?
  Să fim noi sănătoși, cu machiajul din ziua de azi… Cel mai tare se tem de tatuaje. Dar… se scot și alea.

  36
  • ” la nivelul celor de 20+, tind să cred că fenomenul e unul aproape normal, blamat poate, încă, dar aproape acceptat.” am spus-o si o mai repet. Una e ce sustin tinerii cand nu se gandesc la familie si copii si vor sa combine repede ceva, si alta cand vor ceva serios. Nu e vorba de prejudecati, moralitate, habotnicie sau ce mai zic unii mai sus. E o chestie pur evolutiva. Vrei ca barbat sa stii ca nu au dat acolo nspe sute inaintea ta, ca ai muncit un pic ca ea sa fie cu tine.
   Fac o paralela. Vezi ce iti provoaca placere mai mare: cand mananci fisticul gata decojit si poti sa bagi in gura ca haplea cu pumnul sau cand iei boaba cu boaba si trebuie sa ii dai coaja jos.

   67
  • @N, te temi ca au mai dat acolo 100 si au dat mai bine decat o sa dai tu, de aia e turn off pt tine.

   46
 50. Sunt curios ce o sa se intample cu actuala generatie OnlyFans…

  41

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile