Ai făcut videochat? Ai făcut un cont pe OnlyFans? Se cheamă că ai avut ghinion.

Articolul ăsta îl plănuiam de ceva vreme și cred că se cerea scris. Se scriu kilograme de texte despre cât de mișto e să fii o femeie liberă și independentă și plină de bani și prea puține despre ce presupune în realitate să te expui goală pe net.

Ideea de bază a articolului și cea pe care o expun din stat e următoarea: dacă ți-a trecut prin cap să îți faci un cont OF sau să faci videochat, mai bine nu. Expun în continuare de ce. Uitați de ceea ce vă îndeamnă fel de fel de influencerițe sau reclame la studiouri. Uitați de mirajul banilor mulți, de sloganul în ton de ”îți trăiești viața așa cum vrei tu”, de pozele cu poșete de marcă. Din clipa în care ți-ai expus nudul online în formă video sau imagine ăla va rămâne acolo pentru totdeauna.

Un truc pe care-l folosesc studiourile de videochat e cel cu ”stai liniștită, că nu se poate accesa din România”. Fata semnează cu gândul că doar germanii și americanii o vor vedea mângâindu-se pe ecran. Orice puștan de 18 ani însă vă poate confirma cât de ușor e să utilizezi un VPN sau un proxy și să treci de interdicția asta. M-a costat vreo 45 de dolari un cont pe viață la Windscribe și am VPN acum inclusiv din Sibiu. Accesez orice site ca și cum aș fi din Indonezia sau Denver. Și merge chiar decent ca viteză.

Și aici intervine a doua problemă: care e șansa ca – din milioanele de fete care fac videochat – să dea cineva fix peste tine? Ei bine, chestia e că nu trebuie să dea peste tine fix în momentul când tu faci lucruri dubioase în fața camerei. Orice site, că e OF, că e LiveJasmin, te lasă acolo doar dacă-ți pui poze. Vorbim aici de poze de profil, thumbnail-uri la clipurile sample cu tine, imagini high-res cu tine făcând chestii. Și chiar dacă OF ori site-ul de videochat nu poate fi accesat din România, el e în 99% din cazuri parte a unei rețele mai mari. Asta înseamnă că vreo 50 de alte site-uri tip clonă folosesc aceeași bază de date pentru a prezenta exact aceleași informații, dar cu altă interfață. Copii mai mult sau mai puțin reușite ale site-ului original – landing page-uri – care, la rândul lor, includ pozele și clipurile cu tine. Așa ajungi de la ”nu se poate accesa din România” la fața ta pusă pe vreo alte 30-50 de site-uri care pot fi accesate de oriunde; inclusiv din țară.

În caz că în trecut ai făcut OF sau videochat și te-ai lăsat – ei… am vești proaste. Deși ți-ai șters contul și pozele și tot ce mai credeai tu relevant, acelea au fost deja preluate de scrapere automate și uploadate pe fel de fel de alte site-uri. De obicei în prima oră de după upload. Ești încă acolo, pe net, 10 ani după ultimul live show. Mai mult – odată cu apariția site-urilor tip videochat și OF au apărut și site-uri care oferă gratuit conținutul tău. Tot ceea ce ai făcut vreodată în fața camerei, toate pozele pe care le vindeai cu $3 bucata. Toate alea sunt împărțite acum gratuit sau contra-cost pe forumuri și site-uri. Practic n-ai cum să scapi de ele vreodată. E imposibil să-i contactezi pe toți administratorii de server de pe cele 100 de site-uri care includ poza ta și să-i rogi să te șteargă de-acolo. Cel mai probabil niciunul n-o să te asculte. Ești acolo și rămâi acolo.

Toate astea ar fi bune și frumoase dacă n-ar fi avansat AI-ul atât de mult în ultimii 5 ani. Acum vreo 7-8 ani mă jucam cu tool-urile AI ale celor de la NVidia pe un Jetson Nano care acum prinde praf și mă minunam cum transformau alea numerele de înmatriculare din poze în text editabil. Fast forward și e 2023 iar un cont pe PimEyes costă vreo 35-40 de dolari pe lună. Intri pe un site de fotomodele din România, iei de-acolo vreo 20 de poze cu fete diferite și garantat îți găsește PimEyes vreo 5 care au făcut videochat. Ești acolo – în baza lor de date. Iar motoare de căutare similare apar acum ca ciupercile după ploaie. Dacă ai făcut videochat sau OF sau te-ai expus online în orice fel, motoarele alea de căutare oferă rezultatele în câteva secunde. Rudele, prietenii, colegii, copiii tăi au acces la tot ce-ai făcut în trecut pe LiveJasmin grație acelor site-uri care clonează conținut sau se oferă drept landing page-uri pentru site-uri mai mari.

Chestia cu ”femeie independentă și plină de bani” sună bine când ai 20 de ani. Doar că pe la 30 vei dori să te căsătorești. Sau vei face copii. Sau vei primi un job într-o companie mișto – ceva mare, cu mulți colegi. Ajunge ca unul din oamenii pe care-i cunoști acolo să dea peste pozele cu tine și nu vei mai avea pace. Nu vei ști de ce, dintr-o dată, toți colegii tăi tipi te invită insistent la cafea și se poartă foarte frumos cu tine. Nu vei ști de ce, după interviul de angajare pe un post important, te lovești de un refuz criptic din partea celor de la HR al căror job e să ferească firma de orice potențial scandal. Femeia care deținea secretul femeilor independente și pline de bani e dintr-o dată o paria pentru cele două-trei luni de OF din tinerețe.

Discursul de mai sus, mai mult sau mai puțin voalat, îl țin clientelor și amicelor care-mi spun că cochetează cu ideea de a face bani rapid pe unul din site-urile astea. Absolut toate sunt surprinse să afle că pozele și clipurile cu ele rămân pe net pentru totdeauna. Dintr-o dată $4000 pe lună nu mai sună mișto.

Prin 2005 lucram în redacție la niște reviste IT. Compania avea vreo 40 de titluri de reviste pe care le scosese pe piață, în domenii care variau de la reviste pentru copii la reviste pentru adulți. Un coleg făcea opt (8!) astfel de reviste pentru adulți pe lună (”69”, ”Matador”, ”PC Erotica” și altele). Toate veneau – la vremea aia – cu CD sau DVD. Pe CD sau DVD erau filme cumpărate de la un tip din Ungaria, țară care la acea vreme era capitala pornografiei și soră de graniță cu noi. Pe scurt, o tipă din Beiuș făcuse un film de-ăsta în Ungaria. Acolo fusese asigurată că CD-ul cu filmul nu va fi vândut în România. Doar că firma a vândut drepturile de distrubuție unei alte firme, care apoi le-a vândut bulk tipului acesta care le aducea de peste graniță. Și-așa au ajuns niște CD-uri master prin Oradea, pe masa șefului meu. Care șef a cumpărat ce era mai ieftin (ca de obicei) și i-a zis colegului cu cele opt reviste că au venit noile CD-uri. S-au făcut revistele, s-au făcut CD-urile cu filme, s-a distribuit prin țară tirajul de 25.000 de exemplare. Long story short – a izbit revista chioșcurile din Beiuș fix când fata trebuia să se căsătorească. Beiușul e un oraș mic. S-a răspândit vestea ca focul. A venit fata cu avocații la noi la firmă. Scandal. I-a dat șeful vreo 20-25.000 de euro, dar mă îndoiesc că fata s-a mai căsătorit după aceea ori că a mai rămas în Beiuș.

Și-acum gândiți-vă fetelor că motoarele de căutare primesc poza voastră de profil de pe Instagram și scuipă rezultate. În rezultate sunteți voi la poza de grup din liceu care a rămas pe site-ul școlii, sunteți voi la cutare chef din cutare bar, sunteți voi în poza de profil de pe AskFM și – tot voi – pe un site pentru adulți. Întrebați-vă care cunoștință, prieten, iubit, coleg n-ar da click pe rezultatul ăla. Și-n acel click vă atârnă viitorul.

Uitați de promisiunile de glorie financiară și asigurările angajatorului cum că nimeni nu va afla vreodată cu ce v-ați ocupat. Uitați de tipele care vă învață pe net că e și ăla un job, că ”haterii” sunt ”frustrați”, că trăim într-o lume cu mintea deschisă. Întrebați-vă în schimb ce-o să faceți când, peste ani, va sta copilul vostru în bancă la școală în ora de geografie iar în jurul lui, pe telefoanele colegilor, va fi mama lui.

Dacă aveați ideea de a face o mișcare de-asta în viața voastră și vă făceau cu ochiul teancurile de bani din poveștile prietenelor care fac performanță în online – gândiți-vă din nou. Tot ceea ce veți construi în viață ulterior va atârna de thumbnail-ul unui clip cu voi în costumul Evei. Dacă deja ați făcut pasul ăsta în trecut – may God help you…

Părerea mea este că în maximum un an serviciile de tip PimEyes se vor înmulți. Vrei să ieși la date cu o tipă? Intri întâi pe un site să verifici ce trecut are. Vrei să angajezi o nouă contabilă? Îi bagi pozele de pe Instagram într-un motor de căutare; să afli ce fel de om e. Așa cum oamenii vă tastează pe Google numele pentru a vedea ce iese, acum se ia o poză cu voi de pe Facebook și vă apare fața în toate ipostazele ei expuse în online. Informați-vă temeinic înainte să vă băgați în mirajul ăsta al banilor obținuți rapid. Pentru că – părerea mea – efectiv nu merită riscul. Femeia aia liberă și independentă va rămâne probabil independentă până la sfârșitul vieții ei; că nu va avea de ales iar pețitorii o vor ocoli ca pe ciumă.

/Later edit: sunt nevoit să pun edit-ul ăsta aici, că văd că unii au priceput că aș avea vreo problemă cu fetele care fac videochat sau au cont OF. Ummm – nu. Nu ăsta e mesajul, nu e ”shaming”, nu e condamnare. Cât timp îmi beau cafeaua cu tine singurul lucru care mă interesează e caracterul. Că faci videochat, că ești CEO, că ești bogat, că ești sărac, modul în care te comporți cu mine și cu ceilalți este singura chestie care mă interesează. Ce faci tu în restul vieții nu mă privește – de la alegeri importante la domeniul de activitate. Mesajul articolului e ”există riscurile astea despre care probabil nu aveați cunoștință”; nu de dat cu ciomagul.
Nu e cenușă-n cap, nu e addendum de îmbunat social warriors. Cu adevărat nu mă interesează cu ce te ocupi.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

269 comentarii

 1. Faina povestea cu fata din Binş 😂… „Cuscre, asta nu-i fiica-ta care-si indeasa chestii in mij?”

  Comentariu apreciat.15123
  • nu te bagi ca proasta direct pe OF ca sa iti compromiti viitorul si sa umpli internetul de poze cu tine in curul gol pt cativa subscriberi si cateva mii de dolari pe luna.

   reteta de succes este ca iti faci un cont de IG unde aduni un cult de oameni pentru care postezi tot felul de poze sexy cu tine, dar nimic compromitator care sa te descalifice mai departe in viata. si daca acel cult devine suficient de numeros, faci tranzitia catre OF si ai „asigurat” un public platitor din care scoti 4-5 sute de mii de cocanei pe luna si atunci toate dilemele astea existentiale se mai raresc.

   Comentariu apreciat.9425
  • Merci de pont @michael , asa o sa fac

   Comentariu apreciat.375
 2. Adevărat.

  Indecis. Tu ce zici?1917
  • Adevarat daca eram in 2010, insa de cativa ani contextul e TOTAL diferit. Acum fetele nu stiu cum sa se mai promoveze pe tiktok, instagram si reddit ca sa obtina cat mai mult abonati. Nu se mai ascunde nimeni la modul „accesibil doar din afara” de muuult timp, ba din contra.

   Comentariu apreciat.8511
  • Sa ma folosesc de primele comentarii, ca deja s-a depășit suta 😀…ce nasol de Stallone ca a jucat în filme porno când era tânăr…daca nu o făcea poate avea o cariera, bani, succes….oh, wait ….
   ‘Coae, dar aici suntem in Romania, nu la Hollywood ! ‘ …aha, nasol atunci și de actorul Mihai Călin, ca sarea în poala goala în tinerețe…acum ar fi putut sa joace la Teatrul Național….dar stai…
   ‘Coae dar ăștia sunt barbati, nu femei, ce nu înțelegi?’ Deci e mai acceptabil sa vezi poole tinere decât piersicute ? 😀

   Indecis. Tu ce zici?6074
  • „Deci e mai acceptabil sa vezi poole tinere decât piersicute ?” Da! pentru ca pentru barbati e si o dovada de curaj si incredere in sine, drept urmare sunt mai respectati, pe cand la femei motivele se invart strict in jurul banilor.

   Indecis. Tu ce zici?2843
  • @car – este o diferenta cumva legata de repetarea actiunii. Este putin diferit sa faci un film porno odata, in cateva zile si alta sa faci video chat/OF luni sau ani de zile.

   De curiozitate, ca vad multi fiind ok cu domnisoarele facand, daca maine descoperiti ca un prieten din scoala cu care beti bere in fiecare saptamana este pe chat cu morcovul in fund la propriu il veti vedea la fel sau nu?

   Imi place cum lumea pare sa justifice asta prin modernism – asa face fata bani, e ok, insa stiti cum e, nu la noi. Inca nu am vazut pe nimeni sa spuna „la 4 mii de dolari pe luna sper ca si fiul/fata mea o sa se orienteze sa isi bage morcovi in fund, in loc sa fie x pe o mie de dolari”

   Indecis. Tu ce zici?4017
  • TOCMAI pentru ca suntem în romanika (vedeți și celalalt post de azi al lui Vali legat de spaga la medici) , dacă ai mei copii ar avea ca alternativa la multe mii de euro pe luna , un job mediocru (inclusiv ca venit), lipsit de perspective,nu as avea ceva împotriva sa faca OF, porno sau similar ; daca ii duce capul , au învățat sau vor sa muncească la greu și ar avea ca alternativa un job/business care sa le aducă un venit apropiat/similar cu cel ‘pornacios’ le-as spune ca e de preferat cel „normal” . Dar atât. „gura lumii” nu iti da banii sa decartezi pe unde e nevoie în tari de mana a doua…vedeți ca popii nu au vreo remușcare ca ce o sa zică lumea și colegii, când fout baieti prin ‘asezamintele’ lor…T. Coloja, un post pentru ei, poate totuși le deschizi ochii …si poate nu o sa mai bani nici la înmormântări…astia sunt doar un exemplu…cum spune cineva mai jos, multa ipocrizie și inteligenta inchipuita la romanika.

   Indecis. Tu ce zici?3961
  • Pot să vă zic situatia unor 3 fete care au făcut videochat din orașul meu natal, un oras mic unde se cam află totul. Toate au rupt legatura aproape în totalitate cu orasul, prietenii lor, s-au mutat în alte orașe, doua dintre ele au rupt legătura si cu familia.

   Comentariu apreciat.545
 3. Foarte fain articolul, si, sper, util. O singura obiectie: pentru cineva sarac si tanar perspectiva de a face 4000 dolari pe luna timp de cativa ani e un dar ceresc. E foarte greu sa te gandesti cu adevarat la ce riscuri inseamna asta.

  Comentariu apreciat.18710
  • si ca dupa ce face OF 5 ani se apuca de fizica cuantica si o respinge doctoru honoris cauza de la nasa. Probabil os a faca OF pana iese la pensie, o sa castige bani si in functie de cat de bine e sfatuita ce sa faca cu ei, cred ca marea majoritate ii parcheaza in imobiliare, o sa fie chill tot restu vietii.
   Acuma nimeni nu zice ca toate reusesc, da sansele sa se angajeze dupa in corporatie sunt slabe, si a doua chestie e ca dupa un numar de ani fizionomia se mia schimba, ma uitam la colege din facultate nu-mi venea sa cred ca bunaciunea aia e … ce e acuma.

   Comentariu apreciat.8733
  • -sa nu mai vorbim de faptul ca multora pur si simplu nu le pasa de ce se va intampla in viitor la capitolul asta.
   „asa, si? eram tanara aveam nevoie de bani! acum sunt o doamna, am familie si nu e rusinos sa muncesti …”
   -a se vedea pozatul in Playboy despre care se spunea la fel ca va distruge casniciile in viitor si totusi nu s-a intamplat asta

   articolul este foarte fain si felicitari numai ca saracia si lipsa educatiei nu te pot face sa gandesti dincolo de ziua de maine :(

   Comentariu apreciat.12010
  • @Vlad
   Ia puțin la puricat viața Pamelei Anderson, cam cea mai proeminentă stea (ca să ai material de analizat), să vezi ce ușor i-a fost. Mai o hepatită C, mai o căsnicie distrusă (adică 6)…

   Comentariu apreciat.3914
  • @Marinel,
   Pe Pamela Anderson nu a obligat-o nimeni sa fie cu r va pana la varsta stafidirii!
   In Baywatch castiga aproape 7M pe sezon in prima faza apoi spre final 12M pe sezon arhisuficient pentru anul 1997 cat sa nu mai fie bagaboanta.
   Casniciile esuate si BTS-urile nu sunt o consecinta a meseriei de actor sau playmate ci a apetitului prea mare pentru celebrul filosof chinez FOO TAI!

   Comentariu apreciat.7617
 4. Dupa mine problema mai mare este ca societatea inca judeca femei care isi monetizeaza un set de caracteristici.

  Inteleg ca nu te poti pune cu gloata si mai bine ai grija de cunostintele tale sa nu se expuna la riscuri sau macar sa isi asume constient riscurile posibile. Totusi, ar fi mers un rand pentru a contextualiza ca a avea un job in sectorul de adulti nu este ceva inerent gresit.

  Indecis. Tu ce zici?8082
  • @Webber:

   Totusi, ar fi mers un rand pentru a contextualiza ca a avea un job in sectorul de adulti nu este ceva inerent gresit.

   Noi – cei cu net în case și născuți după 1990 știm asta. Problema e că n-o convingi de aceeași chestie pe mătușa Ileana de care râde acum tot satul. Aia nu știe cum e cu modernitatea și ideologia. Aia știe doar că domnii needucați de la crâșma din sat se uită la poze cu nepoata ei făcând sex cu doi tipi.
   Sună bine asta cu ”nu e ceva inerent greșit”. Dar sună bine pentru cei cu ceva educație. Iar România nu e o țară prea educată. În plus, oricât de deschis ai fi tu la minte, când afli că soția ta e disponibilă în online pentru $2 pachetul parcă uiți de ideologie. Sau când vine ăla micul să te întrebe ce face mama acolo, pe ecran.

  • Ba, eu nu o inteleg p’asta cu rusinea deloc. Adica ok, ai o problema ca te vad rudele si prietenii ca faci OF/Videochat dar cand le cheama arabetii in dubai pentru un pic de scatofilie totul e ok.

   Adica iti e rusine ca te vede matusa din Poplaca dar nu ai nicio problema sa performezi pentru oameni din tari unde drepturile femeilor pot fi scrise pe un servetel.

   Comentariu apreciat.7316
  • @lrpx: arabeții din Dubai nu te dezmoșenesc și nici nu te doare când nu te mai cheamă la nicio întrunire de familie. Sunt niște străini. Părerea lor nu contează. Părerea rudelor și a celor la care ții însă da.
   Nu te interesează că John83 din California zice pe net că ești afon la AutoCAD. Dar dacă ți-o spune șeful riști să-ți pierzi job-ul. Cercul de oameni apropiați nouă ne afectează calitatea vieții.

  • Da Webber societatea judeca curvele – cand vinzi sex esti curva, inclusiv cand sexul e virtual.

   Comentariu apreciat.6429
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 3079
  • @Razvan, asta din punctul meu de vedere e definitia ipocriziei. Ce s-a intamplat cu femeia independenta si plina de bani? Chiar mai conteaza apartamentul de 2 camere din Beius al maica-sii cand ea face banii de un apartament pe 1 luna?

   Adica in opinia mea e fix „si cu p**a in cur si cu sufletu in rai”

   Totusi, vezi si in Romania femei ce nu au o problema sa se afiseze cu ceea ce fac (OF/Videochat), putine ce-i drept dar sunt si chiar sunt invitate la emisiuni TV si joaca si in filme „normale” fara sa fie „banate” din viata publica.

   Ah, ca faci videochat acu si tu te visezi urmatorul prim-ministru al Romaniei da, e naspa. Dar in cazul asta tre sa ai grija in absolut orice domeniu ai lucra ca imaginea ta sa fie una buna.

   Indecis. Tu ce zici?2824
  • @Irpx:

   Chiar mai conteaza apartamentul de 2 camere din Beius al maica-sii cand ea face banii de un apartament pe 1 luna?

   Pentru mine și tine – nu. Pentru mai toți oamenii apopiați ei însă cam contează.
   Repet: ideologia nu te apără de ce crede mătușa Varvara. Sau logodnicul. Sau fiul. Ăia nu știu de ”stai, mamă, că e normal”. Ei sunt problema, nu ăia care spun că ”nu contează”.

   Madonna vinde sex, este curvă? Lady Gaga vinde sex, e curvă? Margot Robbie. The Rock. ăla din vikings. Ronaldo etc.

   Mă îndoiesc sincer că Margot Robbie ar mai primi vreodată un rol decent dacă și-ar face cont OF cu conținut explicit. În al doilea rând – Lady Gaga, Madonna – ele vând promisiunea sexului. Nu sex în sine. E o diferență acolo.

  • „societatea inca judeca femei care isi monetizeaza un set de caracteristici.”

   asa e. daca imi fac io OF in pula goala, or sa ma cheme toti la interviuri ca programator.

   Comentariu apreciat.906
  • @animaloo true story

   185
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 76130
  • @Razvan, unde tragi linia? la explicit/neexplicit? ce e aia ‘promisiunea de sex’?

   videoclipul ‘justify my love’ al Madonnei a fost inacceptabil in 1990, chiar si pt. MTV america. Astăzi este un clip relativ cuminte, eclipsat de alte producții mult mai dezinhibate.. standardele și mentalitățile se schimbă

   alt exemplu, de care ne putem lega ca reper ideal, Lana Rhoades, vom vedea cum evoluează cariera unei vedete porno ultracunoscute în următorii ani, după ce s-a lăsat de meserie și a născut un copil

   Indecis. Tu ce zici?1325
  • @Flat:

   alt exemplu, de care ne putem lega ca reper ideal, Lana Rhoades, vom vedea cum evoluează cariera unei vedete porno ultracunoscute în următorii ani, după ce s-a lăsat de meserie și a născut un copil

   De ea vorbești? Că s-a săturat tipul care era cu ea să se facă mișto de el pe stradă. Doar zic.

  • @Flat, da. Vanzarea de sex e curva**rie, reala sau virtuala. Madonna e la fel de c**va ca o centurista, la fel de urata batrana si penibila. Diferenta e doar suma de bani.

   Indecis. Tu ce zici?5231
  • bine, părinte.

   ia 10 lei pt cutia milei/mercedes

   Indecis. Tu ce zici?929
  • Animaloo ,dacă la interviul de angajare ca programator, cauta poze cu tine in poala goala, înseamnă că nu ești la interviu la firma care trebuie….din ce am văzut ,se programează cu creierul nu cu poala sau mizda….

   Indecis. Tu ce zici?2830
  • @Ana

   Cu copilul nu-mi fac probleme, că nu-l educă mătușa Varvara

   Corect, nu-l educa matusa Varvara. Il educi tu, asa ca poti sa explici cum ar decurge discutia dintre tine si copilul tau dupa ce gaseste online un film in care tu te infigi cu avant intr-un king cock dildo? Sau ce i-ai spune cand colegii lui isi trimit unul altuia clipuri cu tine si-si bat joc de el pe tema asta? Si cum crezi ca l-ar afecta emotional cand intra pe pornhub pentru o laba cinstita si da acolo de un clip cu ma-sa?

   Comentariu apreciat.10316
  • @Sabotor, @Ana:

   Corect, nu-l educa matusa Varvara. Il educi tu, asa ca poti sa explici cum ar decurge discutia dintre tine si copilul tau dupa ce gaseste online un film in care tu te infigi cu avant intr-un king cock dildo?

   Și eu sunt curios.

  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 4284
  • @Flat:

   – mami ești cu un dildo pe net
   – da puiule știu
   – de ce
   – îmi plăcea sexul și am câștigat bani să te țin în puf
   – okay cool

   Din nou: pe ce lume trăiești? Singurul loc în care dialogul ăla funcționează e acolo, în comentariul tău. În viața reală nu merge cu ”okay cool”.

  • @Flat Problema nu e cand copilul gaseste poza pe net. Problema este cand colegii/prietenii copilului gasesc poza pe net .. nu?

   Comentariu apreciat.554
  • „Când descoperă copilul.”
   Și dacă copilul e fată?

   720
  • Ce de-a comentarii pe aratura, practic dupa unii o femeie care s-a expus pe undeva nudă si facand chestii n-ar mai avea voie sa aiba copii ca vezi doamne ce-i spune aluia mic. Poate-i explica tatal ca unii au nevoie de filme porno ca sa se simta bine, altii chiar sunt dependenti de ele. Sau mama la faza cu banii cum a zis cineva mai sus. Ce va fute grija ?
   Daca-ti pasa de parerea matusii Varvara sigur nu e apuci de OF, si in oglinda, daca te apuci de OF si ai o matusa Varvara iti asumi ca e posibil sa nu mai discute cu tine daca iti vede… productiile. Ce barfeste cu altii e treaba ei, har Domnului subiecte de barfa au toti.

   Indecis. Tu ce zici?3243
  • Lol, i-aș zice că toată lumea face sex și nu e nici o rușine în asta. Chestie pe care i-o zic și în contextul în care nu sunt expusă pe interneți în vreun fel care să nu-i placă mătușii Varvara și cu mult înainte să descopere el porn-ul. Îi voi zice și că unii fac sex cu penisuri mai mari sau mai mici, alții cu obiecte și că orice e permis atâta vreme cât e consensual și le place celor implicați. Unii recunosc că fac și alții nu. Unii plătesc să-i vadă pe alții făcând sex. Dacă s-ar arăta încurcat de ce le spune colegilor care-l tachinează, l-aș asigura că tot din sex au rezultat și ei, iar dacă pentru părinții lor a fost cu plapuma în cap și fără să le placă, îmi pare tare rău pentru ei.

   Indecis. Tu ce zici?4665
  • @Ana

   Lol, i-aș zice că toată lumea face sex și nu e nici o rușine în asta.

   Amuzant. Atunci eu zic ca poti foarte bine sa-l pui comfortabil intr-un fotoliu, sa-l aduci si pe tac-su in camera si sa va puneti sa vi-o trageti cu strigaturi si palme peste buci. Ca stii, toata lumea face sex si nu e nici o rusine in asta.

   La fel, eu zis ca mergi in vizita si la parintii tai, sa te asezi comfortabil intr-un fotoliu sa-i indemi sa si-o traga ca-n tinerete in timp ce te uiti la ei. Ca stii, ta lumea face sex si nu e nici o rusine in asta.

   Comentariu apreciat.6429
  • @Ana
   am apasat prea repede pe „Trimite Comentariu”

   In caz ca nu te-ai prins, nu e deloc despre rusine, ca da, toata lumea face sex, e chiar placut si nu e nici o rusine sa faci sex. Dar faptul ca nu-i nici o rusine in a face sex nu inseamna ca e normal si sanatos pentru un copil de 14 ani s-o vada pe ma-sa cum si-o trage salbatic, isi baga dildouri peste tot si cum se vinde unor necunoscuti.

   Comentariu apreciat.4913
  • @Sabotor > modul în care pui tu problema ilustrează exclusiv cazul în care cineva de tufe în fața camerei de plăcere și atât. În funcție de situație, desigur că i-aș explica și de ce am făcut eu asta, ce alegeri am avut de luat și cum am gândit eu la acel moment și cum gândesc în momentul în care îi explic. Indiferent că motivul a fost: ieșitul din mizerie, dorința de a avea un Ferrari, abuzul fizic / psihic la care am fost supusă, exhibionismul sau ce o fi fost. Bine că dacă furi de rupi de la toată societatea ca să-ți faci castel poți să-ți privești copiii în ochi și să le spui „pentru bunăstarea ta, pui”. Sau dacă îți iei bătaie în fiecare seară ca să-i oferi copilului „o familie tradițională”. Astea nu traumatizează pe nimeni.

   Indecis. Tu ce zici?4644
  • @Ana

   Bine că dacă furi de rupi de la toată societatea ca să-ți faci castel poți să-ți privești copiii în ochi și să le spui „pentru bunăstarea ta, pui”. Sau dacă îți iei bătaie în fiecare seară ca să-i oferi copilului „o familie tradițională”. Astea nu traumatizează pe nimeni.

   Nu stiu unde ai citit tu asa ceva. Sa-mi bag picioarele de nu, da’ romanii sunt maestrii whataboutisti cu centura neagra de 5 dani. Am afirmat eu cumva ca bataia nu traumatizeaza copilul? Si care e legatura intre ce am zis eu si batutul copilului seara de seara? Sunt doar optiunile astea, ori mama vedeta pe OF, ori bataie in fiecare seara? Daca nu te filmezi in pizda goala pe OF trebuie musai sa-l bati?

   modul în care pui tu problema ilustrează exclusiv cazul în care cineva de tufe în fața camerei de plăcere și atât. În funcție de situație, desigur că i-aș explica și de ce am făcut eu asta, ce alegeri am avut de luat și cum am gândit eu la acel moment și cum gândesc în momentul în care îi explic. Indiferent că motivul a fost: ieșitul din mizerie, dorința de a avea un Ferrari, abuzul fizic / psihic la care am fost supusă, exhibionismul sau ce o fi fost.

   Tu POTI sa-i explici. Ce nu poti sa faci e sa-i stergi din memorie imaginile cu ma-sa cracita in fata camerei, infigandu-se adanc intr-un dildo. Si poti in continuare sa crezi ca un copil de 14 ani nu ar fi afectat de loc de imaginile alea daca i se explica cum s-a ajuns cu filmulete pe OF.

   Ca s-o pun altfel, inchipuie-ti ca o vezi ASTAZI, cand esti matura (sper, adica presupun ca nu mai ai 14 ani), clipuri pe OF in care maica-ta se vinde jucandu-se cu 2 dildo si stai putin si gandeste-te cum te-ai simti vazand filmelele alea. Si apoi gandeste-te cum l-ar afecta asta pe un copil de 14 ani. Mai ales daca a intrat pe OF pentru o laba si a dat de ma-sa.

   Si te rog, daca ai de gand sa continui cu „ii explic ca am ales asta in tinerete ca nu e nimic rusinos in a face sex”, spune-mi sa nu ma mai obosesc sa continui discutia. Nu de alta, da’ e foarte usor din spatele monitorului sa te prefaci ca un copil de 14 ani care da peste filme pornografice cu ma-sa nu e afectat deloc pentru ca i se explica si nu e rusine in a face sex.

   Comentariu apreciat.7211
  • @Sabotor nu iti mai bate capul man. Ana o arde progresist dar ea never ever nu ar face asa ceva. Cum zicea cineva mai sus, toti o dam cu modernism in sus si in jos pana cand suntem afectati noi sau copiii nostri, apoi o dam la intors. Ce face Ana e doar virtual signaling ieftin. Practic sunt basme pt adulti :)))

   Comentariu apreciat.789
  • „mama, de ce ai facut porn cand erai tanara?”
   „sa am bani pentru psihologu tau acum, dragule”

   Comentariu apreciat.845
  • @Sabotor > Nu, nu am spus că tu spui că bătaia nu traumatizează copiii, dar observ că opinia publică în general se oripilează mai mult de ce fac niște femei super minoritare pe OF decât cum s-au făcut 80% din averile din țara asta sau ce pățesc peste jumătate dintre copiii și femeile din familiile tradiționale. E doar o constatare tristă, treci mai departe dacă nu te simți cu musca pe căciulă.   Dacă aș afla că mama ar avea filmulețe pe OF sau ceva similar vremurilor ei, chiar mi-aș schimba un pic părerea despre ea, dar nu în sensul pe care îl intuiești. Dacă producția a fost consensuală și din dorința ei, m-aș bucura sincer pentru ea. Sub nici o formă nu aș crede că e ultimul gunoi din cauza asta.

   Dacă a fost constrânsă să facă asta, mi-ar părea rău pentru situația prin care a trecut, i-aș arăta empatie și toată susținerea posibilă. Imaginile în sine? M-ar durea în cot de ele, indiferent că vorbim de mama, tata sau străbunica. Străbunica a născut 14 copii, crezi că m-am imaginat vreodată că i-a făcut ca Fepolițist Maria? Habar nu am ce părere aș fi avut la 14 ani, dar nu cred că ar fi fost foarte diferită.

   @N > Da, eu nu aș face așa ceva. Știi de ce? În primul rând pentru că am avut opțiuni și o familie care mi-a dat orice am avut nevoie, prin urmare, super privilegiata de mine chiar nu a avut de ce să ia vreodată în considerare astfel de opțiuni. Din fericire, contextul ăsta mi-a dat și destulă educație să nu îi judec pe cei mai neprivilegiați că iau decizii mai nefericite decât unul ca mine.

   Indecis. Tu ce zici?2544
  • In inversunarea cu care se comenteaza amboulea, un detaliu important trece neobservat. Un detaliu pe care nici Razvan nu-l aminteste deoarece textul este despre altceva.

   Banii aia multi din videochat nu vin dupa prima saptamana. Sau luna. Un procent mic din fetele care se apuca de asa ceva reusesc sa faca banu’ gros. Si din „uite o tzatza, uite o buca” nu se castiga mult, ca alea sunt gratis si pe alte platforme. Trebuie sa fii dispusa sa faci cele mai mindfuck cacaturi ca sa ajungi la mii de $/luna.

   Inainte sa vina banii se instaleaza niste probleme emotionale care cu greu pot fi rezolvate ulterior. Sa stai zilnic ore intregi cu un dildău in tine, poate avea niste efecte foarte nasoale. Desensibilizarea care se instaleaza o sa faca foarte grea mentinerea unei relatii functionale cu un barbat, oricat de open minded ar fi acesta. Deci dincolo de ce zice matusa Varvara, alte neamuri si vecini, dincolo de ce-i spui copilului cand gaseste materiale cu tine, trebuie avut in vedere efectele acestui job asupra ta.

   De ce sunt putini barbati care fac videochat? Cam din acelasi motiv: nu prea poti sta ore intregi cu ea sculata si sa fii intreg la cap.

   Astept, impreuna cu prietena mea care a lucrat intr-un studio de videochat, arderea pe rug ca fac mansplaining. Pwp!

   Comentariu apreciat.676
  • @Ana

   Nu, nu am spus că tu spui că bătaia nu traumatizează copiii, dar observ că opinia publică în general se oripilează mai mult de ce fac niște femei super minoritare pe OF decât cum s-au făcut 80% din averile din țara asta sau ce pățesc peste jumătate dintre copiii și femeile din familiile tradiționale. E doar o constatare tristă, treci mai departe dacă nu te simți cu musca pe căciulă.

   Daca e o constatare tristra, atunci de ce plm o aduci in discutie? Adica discutam despre probabilele traume pe care le poate suferi un copil daca o vede pe ma-sa curvasarind pe OF, dar tu o dai asa, ampulea „dar saracii copii care-s batuti zilnic, aia nu-s traumatizati?”. Adica…. ce are sula cu prefectura? Hai sa vorbim si de copiii africani care mor de foame saracii, aia nu-s traumatizati?

   Dacă aș afla că mama ar avea filmulețe pe OF sau ceva similar vremurilor ei, chiar mi-aș schimba un pic părerea despre ea, dar nu în sensul pe care îl intuiești. Dacă producția a fost consensuală și din dorința ei, m-aș bucura sincer pentru ea. Sub nici o formă nu aș crede că e ultimul gunoi din cauza asta.

   Dacă a fost constrânsă să facă asta, mi-ar părea rău pentru situația prin care a trecut, i-aș arăta empatie și toată susținerea posibilă. Imaginile în sine? M-ar durea în cot de ele, indiferent că vorbim de mama, tata sau străbunica. Străbunica a născut 14 copii, crezi că m-am imaginat vreodată că i-a făcut ca Fepolițist Maria? Habar nu am ce părere aș fi avut la 14 ani, dar nu cred că ar fi fost foarte diferită.

   Fata tatii, in caz ca nu te-ai prins, problema nu-i ca – vezi dom’le – ar afla copilul ca ma-sa s-a futut ca sa-l faca. La varsta la care cauta pe OF material de laba stie deja ca nu l-a adus barza si nici nu-si inchipuie ca a fost conceptie imaculata in cazul lui. Dar cu toate astea, un copil sanatos (mental) nu vrea s-o vada pe ma-sa cu cate un dildau in fiecare gaura. Nici adultii (sanatosi mintal) nu vor asa ceva, ca nu ti-e totuna.

   Tu (te faci ca?) nu vezi asta, tu crezi ca problema e de fapt ca afla copiii ca mamele lor s-au futut in tinerete si nicidecum ce efect ar avea asupra unui copil faptul c-o vede pe ma-sa infipta-n monster cock si cu gura plina pe pornhub. Esti foarte naiva, ca sa nu zic ca esti proasta de-ti curge scuipatul din gura.

   Comentariu apreciat.4915
  • @Sabotor > apreciez câte cuvinte ai scris înainte de a-mi spune că-s proastă de-mi curge scuipatul din gură :)

   97
  • @Weber, presupun ca esti barbat, asa ca gandeste-te putin la situatia asta: iti place o fata mult de tot si ii faci curte si ea stramba din nasuc, da ochisorii peste cap si face tot felul de mofturi si tu te dai peste cap sa-i faci pe plac si ea parca da parca nu. Ei si la un chef in camin sau in tim building sau mai stiu eu pe unde intalneste un tip care e mai inalt, cu falca mai patrata, are mai mult papagal sau pur si simplu fata e in toanele alea si tipul gets lucky si marcheaza cu ea fix in noaptea in care a cunoscut-o. Tu nu esti partenerul ei inca, fata e libera si poate face ce vrea, doar nu vrei sa o iei de virgina patriarh nesimtit ce esti. Da, stim toate alea, dar tu cum te simti totusi? E ca si cum ai da 50 de lei pe kil de piersici pe care altul le ia cu 50 de bani. Nu te simti un pic fraier? Ai mai investi atata timp, nervi si efort intr-o relatie cu o fata la care altul are acces super facil?
   Vezi tu, toate muierile vor ca prezumtivul print sa le curteze intens, sa le castige, sa le merite. Si daca le ies vorbe ca se vand pe un abonament la OF le scade valoarea de piata ca sa zicem asa.

   101
 5. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 73116
  • @Levorius: Dar nu le spune nimeni să nu facă ce vor cu corpul lor. Însă le spun ce se întâmplă după aceea. Că alții nu le informeză. Și da – concluzia e fix aia cu ”ai grijă mami ce faci”. Pentru că – vezi tu – pe un blog e ușor să militezi, că nu ești tu cel cu pozele pe net. Pe angajator nu-l interesează cât de deschis ești tu la minte ori ce crezi că are femeia drept să facă cu propriul ei corp. Societatea nu așa funcționează – pe ”ce mișto ar fi să fim ok cu toții”.
   Concluzia e un fel de ”fă ce vrei cu corpul tău, dar nu te aștepta să te duc la altar”. Și oricât i-ai explica tu tipului cum e cu mintea deschisă și libertatea alegerii job-ului, parcă-parcă vezi pe el că nu pricepe. Din nou – sloganurile sună bine aici, pe net; nu în comunitatea ta, în viața reală.

  • Simp, hai ca într-o zi o sa o impresionezi pe vreuna și poate te f..e

   Indecis. Tu ce zici?3425
  • Reply-ul initial s-a dus in afara thread-ului si poate fi sters
   @Răzvan, doar mi-am adus aminte de reacția soției când a citit comentariile voastre la articolele despre avort, fiind foarte surprinsă cât de darnici sunt bărbații (din România, cel puțin) când vine vorba de mansplaining și de dat sfaturi femeilor despre teme care nu ii privesc pe ei.

   Nu e vorba despre sloganuri, eu pur si simplu nu ma pot pune in locul femeilor care fac videochat cât să emit păreri și concluzii de genul acesta. Altfel foarte informativ articolul pentru cine nu cunoaște partea „tehnică” din spate, nimic greșit în rest.

   Indecis. Tu ce zici?3723
  • @Zz, ooo salutam dl Andrew Tate, nu stiam ca aveti internet cat timp sunteti in concediu extins.

   153
 6. Sa nu scapam din vedere ceva:
  – pentru unii (unele), alegerea este intre OnlyF si facultate / job / etc. Articolul are sens in astfel de cazuri.
  – ptr altii/altele, alternativele sunt OnlyF / tras plugul manual pe camp. Sau spalat babe. In astfel de cazuri, articolul se dilueaza.

  Stiu, ideal ar fi ca toti sa priveasca cu optimism inainte, sa investeasca in ei, etc. Din pacate in viata reala timpul nu are la fel de multa rabdare cu toti.

  Comentariu apreciat.19214
 7. „I-a dat șeful vreo 20-25.000 de euro”. M-as mira tare sa se fi intamplat asa ceva … sincer. Nu cred ca e asa grav cum prezinti. :) Cine isi pune curul pe net nu cred ca viseaza la „presedentie” sau management. De obicei sunt putori ce arata bine si nu au chef sa bage de la 9 la 17 pe „plantatie” la cules bumbac. O sa treaca de la pus curul pe net la fufut pe bani(merg in paralel ca au sinergie) sau la vanat un peste mare.

  Comentariu apreciat.9820
 8. O tipa care era influencerita de noapte decide sa devina si influencerita de zi.

  Ca sa mearga treaba mai repede isi cumpara followeri iar astia ce sa vezi?! O recunosc si se apuca sa-i posteze pe profil..printesa noastra te stim din partea ailalta :)

  S-a dus naibii influencereala de zi ca brandurile s-au disociat dar pe noapte treaba merge ca inainte :)

  Comentariu apreciat.6210
 9. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 52140
  • @Alex D: Puteam să jur că apare unul ca tine care-mi explică doct despre mentalitate. Textul nu condamnă ce fac tipele alea. Viața lor nu mă privește, alegerile lor nu mă privesc. Nu ”condamn” chestiile astea. Doar informez asupra consecințelor. E o diferență acolo.

  • Unii cred ca „consecintele” trebuie aplicate daca cineva spune niste vorbe goale.

   Cumva prin magie, tot ei cred ca „consecintele” nu se aplica pentru faptele persoanei.

   209
  • Ca om de dreapta sunt de parere ca ar trebui sa fie invers, vorbele sa fie cat mai la liber.

   Faptele sa aiba cat mai multe consecinte.

   1810
  • Ia incearca sa treci de la OF la ceva job „normal” la corporatie, undeva afara.
   Sau sa ai ceva istorie OF, sa te angajezi la cam orice companie mai maricica si apoi sa se afle toate cele.

   Comentariu apreciat.496
  • Am mai auzit argumentul asta, gen nu am nimic cu cineva gay, dar societatea nu accepta. E clar ca nu te deranjeaza intoleranta de orice fel, altfel incerca sa schimbi ceva in privinta asta, nu sa promovezi aceleasi preconceptii.

   Revenind la subiect, cine face OF sau videochat in momentul de fata va trebui sa isi asume ce face mai devreme sau mai tarziu, daca ajunge sa aiba succes in domeniu. Dar sunt de acord ca trebuie sa cunosti toate implicatiile viitoare cand te apuci de asta.

   Oricum este si multa ipocrizie, majoritatea consuma continutul dar nu sunt de acord cu existenta celor care il produc.

   Indecis. Tu ce zici?1620
  • @Alex D:

   Am mai auzit argumentul asta, gen nu am nimic cu cineva gay, dar societatea nu accepta. E clar ca nu te deranjeaza intoleranta de orice fel, altfel incerca sa schimbi ceva in privinta asta, nu sa promovezi aceleasi preconceptii.

   Deci dacă eu scriu un text menit să le informeze pe acele fete se cheamă că ”nu încerc să schimb ceva în privința asta” și sunt un intolerant. Bun așa. Ți-aș cere un exemplu concret în care eu am fost intolerant mai sus, dar cred că știm amândoi că nu dai de el.

   Dar sunt de acord ca trebuie sa cunosti toate implicatiile viitoare cand te apuci de asta.

   Păi și-atunci despre ce vorbim? Ori le informez în scop altruist, ori promovez prejudecăți?

  • Alex, definitia anaflabetismului functional.

   203
  • Ce-mi plac mereu comentariile despre „țările civilizate” ale celor care nu trăiesc în ele :)) Locuiesc într-o țară „civilizată” și chiar ieri colegele de la birou plimbau telefonul de la una la alta, că găsiseră pe net „conținutul compromițător” absolut gratuit și accesibil al unei cunoștințe comune. Menționez că au între 28 și 34 ani colegele și sunt pur sânge din țara asta civilizată. Nu ați fi vrut să fiți de față la discuțiile lor…M-am oripilat eu, asta care provine din țara unde se ia bătaie seara. Btw, se ia și aici la greu, aflu tot de la birou. So, nu mai visați, natura umană e aceeași peste tot, oricât de open minded ne credem, iar articolul explică rațional niște consecințe, păcat că fix cei care se vor înfipți în realitate, nu se pot detașa de emoție citindu-l…

   262
 10. Asta nu era blog de aitisti? Sau e pentru influensaritele curioase sa vada ce mai zice zoso de ele?

  Indecis. Tu ce zici?2211
  • “pețitorii o vor ocoli ca pe ciumă“

   Asa se incheie textul. Cuvantul “pețitorii” e o aluzie la aitisti, sa fie atenti. De altfel “pețITorii“ are IT in el.

   Comentariu apreciat.575
  • Pai cine crezi ca sunt clientii de top?

   Comentariu apreciat.413
 11. Decent si argumentat.
  Cine isi asuma asta, trebuie sa o faca pentru tot restul vietii.
  Si da, unele persoane sunt pregatite pentru asta, majoritatea insa nu.

  Comentariu apreciat.617
 12. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 5092
 13. crezi că ele nu știu? este o chestie asumată. în plus, în secolul ăsta, nu este o rușine să te dezbraci pe net. este o mândrie care începe pe insta și se termină pe oF sau mai departe

  este de presupus că aceste fete nu încearcă să se angajeze la Comisia Europeană sau la patriarhie. deși și acolo sunt destule scandaluri sexuale, deci n-ar fi o problemă.. ce HR stă să filtreze fete, eu dacă aș fi HR din contră, aș angaja o astfel de fată descurcăreață și nu aș shame-ui pe tema asta

  Indecis. Tu ce zici?3046
  • @Flat:

   crezi că ele nu știu?

   Din păcate – nu; fetele nu știu. 99% se bagă într-o chestie din asta crezând că nu va afla nimeni. Niciuna nu știe de PimEyes sau cum funcționează cache-ul unui server sau despre rețelele de site-uri care pot fi accesate din țară. Sunt ferm convins că dacă ar fi informate corect vreo 90% din ele nu s-ar apuca vreodată de OF sau videochat.

  • „eu dacă aș fi HR din contră, aș angaja o astfel de fată descurcăreață și nu aș shame-ui pe tema asta”

   zise ala de se semneaza Flat si nu cu numele complet

   Comentariu apreciat.4412
  • Flat, ce inseamna asumat?

   134
  • @Claudia, înseamnă să nu se ascundă, să trateze sex work ca pe orice altă activitate profesională

   419
 14. De ce ne certi pe noi cititorii? Nici 2% din cei de aici nu cred ca presteaza videochat :)

  Indecis. Tu ce zici?2425
 15. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 3899
  • de cand ai bagat-o pe aia cu „bărbat alb, educat și cu situație financiară stabilă” n-am mai citit. mai e cineva care s-a oprit acolo?

   Comentariu apreciat.11423
  • Car asta o fi vreo adolescenta spalata pe creier de vice…much patriarchy problems.

   Comentariu apreciat.5511
  • 80% din populatie are joburi gen „casier la Lidl” si nu prea inteleg de ce asta este o problema?
   Doar pentru ca ti-a dat mama natura un look cat de cat nu inseamna ca OF e alternativa la „evil corporations”.

   Comentariu apreciat.4515
  • „Mane, se vede că ești bărbat , și de o anumită vârstă….si gandesti din perspectiva unui bărbat alb, educat și cu situație financiară stabilă… ”

   Un bărbat de culoare, educat și cu situație financiară stabilă ar avea altă perspectivă?
   Dar o femeie de culoare, educată și cu situație financiară stabilă?
   De unde știi ca doar bărbații albi au asemenea perspective?

   Comentariu apreciat.559
  • casnica și animaloo, vedeți și post-ul lui Vali de ieri ref. „nu pornim toți egali”…daca domnisoara care dialoga cu grasutul, se năștea ea in familia lui iar el in familia ei, mai dialoga cu el pe teme filosofice ? Mai filosofa el sau trebuia sa se duca la munca sa nu facă foamea ?
   Despre ce plm vorbim sau facem pe desteptii și egalitarienii ?

   Indecis. Tu ce zici?931
  • Gabriel, ca să nu filosofam, când ne întâlnim sa te duc la margine de Bucuresti capitala europeana, la niste așezări de suedeji, sa le explici puradeilor și puradelelor ca scoala este singura lor sansa și ca nu e ok sa faca copii de la 14 ani ? De față cu părinții și rudele lor mature ? Bănuiesc că reziști la apelative de genul ” da’ ce sl**oz te f**e pe tine grija de noi bha prostule, pleaca în p***a m**ii de aici de la noi” …

   Indecis. Tu ce zici?1228
  • @car: coaie, noi traim in Romania, Romania este in Europa de est, nu in Europa de vest sau America sau in oricare alt loc unde exista Generational wealth pentru o buna parte din populatie. si vezi ca in Romania organele legii nu se ating de romi, daca tot vorbim de privilegii.

   Indecis. Tu ce zici?3514
 16. Ar trebui sa vorbim putin si de cerere si oferta. Ca cererea de continut de genul e imensa pentru ca barbatul are dorinte si nu e in stare sa o faca in real life.
  Dar pe astia nu ii arata nimeni cu degetul. Nu ii trimite nimeni la control.

  Si vine oferta ce ii stoarce de bani pentru niste poze cu tzatze. In 2023 sa dai bani pentru porn. Masculul alfa mi se pare mult mai prost in ecuatia asta. Asa ca nu stiu cum sa zic, fete destepte as putea spune. Pe multe dintre ele le doar la bascheti ca au X6, ultimele posetute si altii saliveaza la bucile lor pe abonament. Greu nene.

  Comentariu apreciat.4318
 17. Ai de plm, atat o inteles lumea din articol, ca suntem misogini si ca fetele sunt libere sa faca fiecare ce vrea. Nimeni nu o inteles ca decizia de a face asa ceva te afecteaza pentru tot restul vietii si ca trebuie sa cantaresti de 2 ori inainte sa-ti expui partile intime pe net. Si da, peste 20 ani tot o sa se uite aia de la HR pe google dupa numele tau si nu o sa te angajeze pentru ca se creeaza tensiune in echipa (toti darlaii de angajati o sa te cheme la cafea). Si nu primesti raspunsul in fata de genul: nu te angajam ca ai facut videochat, o sa primesti un milion de mail-ul cu: multumim de aplicare dar nu te potrivesti cu job-ul acesta. Si nu o sa poti sa faci reclamatie niciunde pentru discriminare pentru ca tu doar nu te potrivesti cu job-ul, nu are nicio treaba faptul ca ai facut videochat.

  Comentariu apreciat.10321
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 2359
  • De la 4k euro pe luna la job corporatist cu 3000 lei. Sigur o sa fie bataie intre ele la hashr. Nu mai zic de restul de beneficii, program flexibil, propriul sef etc.

   Indecis. Tu ce zici?2819
  • @Adrian: și eu citeam stupefiat comentariile. A trebuit să pun explicații clare la final de text în cele din urmă.

  • Car, Robert, tocmai asta e scopul articolului, sa iti explice ca 0.1% ajung top si au bani si fac ce vor in viata. Restul de 99.9% dispar in 4-6 luni de pe OF, videochat (apropo vezi cat e durata media a uneia de asta in industrie) si apoi isi cauta de lucru si pauza, nu stie de ce nu o angajeaza nimeni.

   Comentariu apreciat.535
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 1865
  • @car:

   Răzvan, depaseste-ti stupefactia și confortul tau de cabinet de psiholog fost IT-ist, și mai du-te in lumea reală românească…pe la sate, sa vezi ca nu prea mai sunt bunicii, matusile alea care sa le faca shaming fetelor.. au cam murit sau sunt foarte bătrâni și nu au bani de lemne, medicamente, au altele mai grave pe cap…si ca fetele astea poate își ajuta și părinții cu bani…părinți care au joburi foarte prost plătite sau nu au, ca stau în localități muribunde…hai sa nu mai avem coruptie, sa ajungem sa avem salarii decente și o sa fie mai puține fete care o sa se ocupe de asa ceva…pana atunci, Bianca Drăgușanu cu Badalau și Alex Bodi….
   Și vezi ca folosești o premisa misogina, ca tinerele sunt cam prostute și nu își dau seama de urmări….unele da, dar asa cum sunt și unii băieți care se apuca de fumat fara sa isi dea seama de efectele viitoare.. fa un post și pentru ei…

   Tu trăiești într-un univers paralel.

  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 1047
 18. Oh, nu! N-a mai rămas în Beiuș și nici nu s-a măritat cu băiatul din sat? Plus că a mai supărat și babele… Off, ce tragedie!

  Realitatea pe care ne este greu, în special nouă, românilor, să o acceptăm, este că fetele de genul ăsta își găsesc mult mai ușor bărbați, deseori mai buni/bogați/isteți decât băieții din Beiuș, în timp ce mironosițele încheiate până în gât își trăiesc vârsta mijlocie împăturind sarmale pentru șefu’ din casă și țipând la plozii făcuți de gura lumii, în timp ce bărbatul își cheltuiește bruma de salariu tot pe sex workers(de orice tip ar fi).

  La întâlnirea de 10 ani de la terminarea liceului am observat că fetele „prietenoase” o duceau mult mai bine în materie de relații, carieră și bani. Dar da, se uita țața Leana urât la ele.

  *notă explicativă: nu fac OF/Videochat etc. Lucrez în corporație, deci tot pe acolo :))

  Indecis. Tu ce zici?5356
  • Am ras in irl la ” își găsesc mult mai ușor bărbați, deseori mai buni/bogați/isteți” Riiiiight :D

   Indecis. Tu ce zici?306
  • @N
   Pai nu stii tu, ma, iti dai seama ca aia cu buni, bogati si isteti cauta sa-si faca familii doar cu ultimele panarame pe care nu le-a dus mintea dincolo de „sa indes cat mai adanc un dildo cat mai mare-n pizda”.

   226
 19. Femeia aia liberă și independentă va rămâne probabil independentă până la sfârșitul vieții ei; că nu va avea de ales iar pețitorii o vor ocoli ca pe ciumă.

  There’s always a cuck desperate enough… Bine acuma informatia asta nu cred ca ajuta pe nimeni.

  Comentariu apreciat.294
 20. ”I-a dat șeful vreo 20-25.000 de euro, dar mă îndoiesc că fata s-a mai căsătorit după aceea ori că a mai rămas în Beiuș.”

  Practic, a câștigat toată lumea din povestea asta. Șeful a făcut bani cu cd-ul ăleia, mirele a scăpat de o bagaboantă, iar bagaboanta a câștigat bani din video + 25k din același video + că a plecat din Beiuș.

  Comentariu apreciat.7011
 21. foarte ok articolul, singura problema este ca targetul sau nu prea este pe acest blog.
  Nu cred ca sunt prea multi programatori/it-isti care intra pe zoso si fac videochat :)).
  Poate il trimiti la vice sau ceva de genul

  Indecis. Tu ce zici?229
 22. Sincer, mi se pare mai relevant nu ca raman pozele „pe net” peste 10-15-20 de ani, ci cat de relevanta va mai fi chestia asta in societatea de atunci.
  Probabil ca in 20 de ani sa nu apari in curul gol pe undeva va fi la fel de „ciudat” cu a nu avea cont social media acum.

  Cat de dubios te uiti in 2023 la o tipa care spune ca ea e virgina la casatorie? Sau hai s-o luam altfel: pus in fata situatiei de-a te casatori cu ea te-ai considera norocos sau ai presupune ca acolo sunt niste scheleti in dulap pe care o sa-i afli abia post-factum?

  Eh…aia zic.

  Indecis. Tu ce zici?3533
  • @Habarnam:

   Sincer, mi se pare mai relevant nu ca raman pozele „pe net” peste 10-15-20 de ani, ci cat de relevanta va mai fi chestia asta in societatea de atunci.
   Probabil ca in 20 de ani sa nu apari in curul gol pe undeva va fi la fel de „ciudat” cu a nu avea cont social media acum.

   S-ar putea să ai dreptate aici și să nu fie o problemă pe viitor. Dar cred că până trec ăia 15-20 de ani niște tipe vor avea de suferit.

  • Dacă vreau să mă căsătoresc cu o fată de 18-23 de ani și e virgină, atunci pot considera că sunt norocos.

   Între 23-25 de ani e o zonă gri, în care ambele variante sunt posibile.

   Dacă e peste 25 de ani, pot considera că are o problemă. Cunosc fată habotnică, ce nu mai era virgină la căsătorie.

   716
  • ”Dacă vreau să mă căsătoresc cu o fată de 18-23 de ani și e virgină, atunci pot considera că sunt norocos.”

   M-am gândit mai bine, dacă vreau să mă căsătoresc cu ea, deja nu mai e virgină. Dar, în fine, dacă era când am cunoscut-o.

   511
  • @ubercool nu cred ca e vorba neaparat de scheleti, e vorba ca la un moment dat incepe sa se intrebe cu altul cum o fi, ori daca sunteti casatoriti … e o problema sau poate nu :))))

   53
  • Știi că există femei care fac sex înainte de căsătorie fără să se prostitueze nu? Iar peste 20 ani, probabil că prostituatele vor avea cam același statut pe care l-au avut de-a lungul istoriei consemnate. Ideea articolului era că dacă te apuci să oferi servicii sexuale online, nu vei putea ține totul secret. Tot clasicul “schimb de secreții contra marafeții” rămâne mai sigur din punct de vedere al reputației😁.

   33
 23. Foarte documentat articolul. Sunt curios cate ore de documentare au necesare pe respectivele site-uri. Stiu si eu o faza tare cu o duduie care sa dadea mare la fostii colegi ce managera de succes a ajuns ea la nustiuce corporatie. Numai ca jumate din fostii colegi de liceu erau pă Anglea la constructii si de acolo nu era nicio restrictie de tara la livejasmine. Intr-o seara donsoara a primit un clip cu vreo 4 fosti colegi la liceu care se masturbau uitandu-se la ea cum presta in fata camerei si ei se plangeau ca e grea munca de manager la multinationala

  Indecis. Tu ce zici?3411
 24. Stii cum e treaba cu „sa nu judeci”? In capul meu, fac ce vreau, try to stop me.

  1414
 25. „Intri pe un site de fotomodele din România, iei de-acolo vreo 20 de poze cu fete diferite și garantat îți găsește PimEyes vreo 5 care au făcut videochat”

  Merge si cu influenceriste? Lista, unde e lista? :)

  226
 26. Doar un calcul sa facem. La 2000$ pe luni ai facut in 3 ani banii pentru care unii se imprumuta pe 30 de ani. Acuma eu sunt un tip care apreciaza pragmatismul dar depinde si cum investesc fetele respective banii.

  Indecis. Tu ce zici?2431
  • Daca nu mananci nimic si ai cheltuieli minimale, ori obrazul subtire se tine cu cheltuiala.

   Cand vrei sa-ti mentii fizicul asta nu se face in general cu mancare etichetata „50% – oferta speciala” care expira in 3 zile. Adica, printre altele, fix avocado-ul pentru care sunt criticati milenialii.

   Presupui ca fata care face OF are un prost cu bani care s-o intretina X ani pe ochi frumosi pana se plictiseste ea de OF. Iar apoi ea-i da papucii si-si baga toti banii stransi intr-un portofoliu bine echilibrat de investitii.

   244
 27. Dnu Coloja, cum era aia cu analfabetismul functional?

  Indecis. Tu ce zici?329
  • Cam multi pe aici, si ii blog de IT-isti nu de TIR-isti.

   Indecis. Tu ce zici?246
  • @casnica: La ce te referi?

  • La faptul ca ati vorbit despre niste consecinte si jumatate din comentatori au inteles ca judecati femeile.

   Comentariu apreciat.486
  • @casnica:

   La faptul ca ati vorbit despre niste consecinte si jumatate din comentatori au inteles ca judecati femeile.

   Yeah. Sad.

  • Casnica, de consecințele corupției de la noi ce părere ai ? Câte din fetele care fac asta, crezi că o fac din placere ? De ce RO e pe primele locuri în industria asta? Sunt româncele mai predispuse, mai promiscuee ? De ce prostituția inca exista de atâtea mii de ani ?
   Pana la consecințe, ne uitam putin la cauze și cum putem sa le atenuam? Ca poate asa se ajunge mai puține cazuri deci la mai puține consecințe….sau doar ne mulțumim sa spunem ‘ bha ce prosti sunt ăștia, ce destept sunt eu’ …
   Știi vorba aia romaneasca : ‘degeaba ești deștept dacă ești prost’ ?

   Indecis. Tu ce zici?931
  • @Car: mai, nu judec femeile care fac OF sau lucratoarele sexuale. dimpotriva, ele ar trebui sa aiba protectie in fata legii si un cadru de lucru bine pus la punct. noi judecam mentalitatea de imbogatire rapida fara a te gandi la consecinte.

   Indecis. Tu ce zici?288
  • ‘mentalitatea de imbogatire rapida fara a te gandi la consecinte’ cumva cam ca părinții care își duc copii la sporturi „banoase” dar poate cam stupide(de ex fotbal) cu speranța că o să ajungă milionari ,indiferent de consecințele asupra copiilor (copilărie parțial pierduta, accidentări, dopaj, sanse mari de esec) ? Sau cei care ii împing la scoli care duc la meserii bănoase, deși copii nu au talent, atracție pentru zonele respective ? Dar , noi, decidem ca alea sunt normale, acceptabile….

   Indecis. Tu ce zici?925
 28. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 2670
  • @Ana: Aceeași lume în care tu, femeie fiind, nu te-ai căsători cu un fost pușcăriaș.

  • Mor pe asta cu „a fost nevoita”. A fost nevoita ca nu i-a plăcut sa învețe sau sa muncească.

   Comentariu apreciat.6220
  • @Razvan: Comparatia nu e ok si tu stii asta. Calitatea de fost puscarias e asociata comiterii unei infractiuni, iar temerea mea ar fi justificata. Tipul de sex work descris in articol nu constituie infractiune. Moralitatea este un concept mult mai flexibil, fata de legalitate. Azi nu e o pb sa ma casatoresc daca nu sunt virgina, acum cativa zeci de ani era.
   @ zz: Provin dintr-o familie saraca si mi-a placut sa invat si sa muncesc. Acest aspect nu contrazice faptul ca exista foarte multe alte femei care chiar au fost nevoite intr-un context sau altul sa recurga la asa ceva. Sigur ca exista multe femei care si-au dorit asta. Dar sa nu negam ca altele chiar au fost nevoite. Contextele sunt uneori mult mai complicate si dificile fata de punctele de reper pe care ni le cream raportat la propriile vieti.

   Indecis. Tu ce zici?3038
  • @Ana, ok nu fost puscarias, dar nu te-ai casatori cu un barbat cu o notiune complet diferita fata de moralitate in raport cu a ta.

   Comentariu apreciat.354
  • @ razvan , serios, este cazierul printre actele cerute la casatorie ?

   611
  • @Trl: Nu știu să zic. M-aș mira să fie. Dar nu e vorba aici de act în sine ci de modul în care oamenii minimizează modul în care societatea îi poate afecta. Așa – din spatele tastaturii, nefiind ei cei cu pozele pe net, cuvântând cu patos despre ce e drept și corect. Dincolo de ușa apartamentului fiind viața reală.

  • @Ana:

   @Razvan: Comparatia nu e ok si tu stii asta. Calitatea de fost puscarias e asociata comiterii unei infractiuni, iar temerea mea ar fi justificata. Tipul de sex work descris in articol nu constituie infractiune. Moralitatea este un concept mult mai flexibil, fata de legalitate. Azi nu e o pb sa ma casatoresc daca nu sunt virgina, acum cativa zeci de ani era.

   Comparația este foarte OK pentru că discută despre statutul social afectat, nu despre cât de violenți ar putea fi bărbatul sau femeia. Vorbim aici despre cât de dezirabilă este o femeie sau un bărbat, nu despre pericol fizic. Este dezirabil un bărbat cu cazier? Pentru unele da. Pentru cele mai multe însă nu. Ei – la fel și cu femeile: sunt ele dezirabile după OF? Pentru unii da. Pentru cei mai mulți bărbați însă nu.
   La fel și cu femeile divorțate care au un copil sau doi de crescut. Sunt ele mai puțin femei din cauza asta? Nu. Dar vor avea dificultăți majore în a-și găsi un partener stabil? Cu siguranță. Niciun tip nu vrea să crească copiii altcuiva. Sau – în fine – cu unele excepții care nu reprezintă regula. Dacă asta n-ar fi așa – indiferent de motivele pentru care e așa – femeile divorțate și trecute de 40 de ani care au 2 copii n-ar avea nicio problemă în a-și găsi partener. Doar că au. La fel ca bărbații fără prea mulți bani ori cu un trecut de infractor. Ah – că există excepții și că unii acceptă/vor/nu-i afectează – nu neg. Dar sunt excepții.

  • @trl: sa stii ca ar trebui. si pentru orice boala cu transmitere sexuala, nu doar HIV si sifilis.

   93
  • Procentual vorbind fetele de origine romana care se prostitueaza sint mult peste medie.Adica exista landuri in Germania unde 20 la suta din prostituate sint romance(nu suedejci).
   Nu reusesc sa inteleg de ce.
   Nu am gasit o statistica referitoare la barbatii care se prostitueaza.

   199
  • @Razvan – statutul social afectat este determinat de cei care emit judecata de valoare. Daca societatea/HR-ul/partenerul nu s-ar grabi sa sara la concluzii, statutul social ar ramane neafectat.
   Inteleg faptul ca tu ai semnalat o consecinta, nu ai emis o judecata. Pe de alta parte, genul acesta de articol e interesant de citit (cu precadere comentariile) din perspectiva feminina. Fluiditatea conceptului de moralitate e clara. Cea care a facut videochat e blamata. Cel care s-a uitat la porn/videochat e curat si desi sustine ca nu judeca pe nimeni, totusi nu ar lua de sotie o astfel de tipa. Nice world we live in.
   Ma gandeam acum la situatia tipelor care nu au facut videochat, dar care au avansat in cariera pe baza relatiilor sexuale sau cele care au intrat in relatii de lunga durata de tip tranzactional. Iar societatea, HR-ul si viitorul partener stau linistiti, ca nu apare nimic pe net.

   1315
  • @Ana:

   Fluiditatea conceptului de moralitate e clara. Cea care a facut videochat e blamata. Cel care s-a uitat la porn/videochat e curat si desi sustine ca nu judeca pe nimeni, totusi nu ar lua de sotie o astfel de tipa. Nice world we live in.
   Ma gandeam acum la situatia tipelor care nu au facut videochat, dar care au avansat in cariera pe baza relatiilor sexuale sau cele care au intrat in relatii de lunga durata de tip tranzactional.

   Vorbești despre trei situații diferite. Pe care societatea le sancționează diferit. Pentru că da – societatea sancționează și consumul de pornografie, și sexul pe servicii/favoruri la locul de muncă, și videochatul. Atât doar că o face pe nivele diferite. O femeie care se uită la pornografie e mai în măsură să fie acceptată de parteneri decât una care face OF. Asta încerc eu să explic – că nu e totul buluc acolo la modul ”societate vs. ceva”. Ce spui tu e un fel de ”omorul e nasol, dar bine că ăia de omoară pui de gâscă nu fac pușcărie ca ăia care omoară adulți”. Păi… sunt paliere diferite.

  • @zz, sintagma este cat se poate de adevarata. cand esti prost, lenes, superficial, plus ai incercat toate optiunile „pe care” ti-au trecut prin cap si nu ai realizat mare lucru, ai fost nevoita sa recurgi si la chestiile astea pana la urma. e logic, intr-un fel, numai asta ti-a mai ramas, nu?

   57
  • @Razvan – In opinia mea, societatea le sanctioneaza in mod eronat pe paliere diferite, in acea ordine, asta incercam sa spun. In definitiv e doar o opinie, realitatea e cea descrisa de tine, iar comentariile o demonstreaza.

   69
  • In opinia mea, societatea le sanctioneaza in mod eronat pe paliere diferite, in acea ordine, asta incercam sa spun.

   Pai de ce e eronat sa le pui pe paliere diferite? Poti sa pui egal intre produsul de porn si consumul de porn doar daca si consumul de porn se intampla in public, ceva gen se duce omul la o cafenea, deschide pornhubul si-ncepe o laba vartoasa. Doar atunci consumul de porn e la egal cu produsul de porn.

   74
  • @Sabotor – comparatia de care discutam mai sus viza videochat vs alte doua situatii prezumtiv imorale (career climbing bazat pe sex si o relatie lunga de tip tranzactional). Eu nu vad videochatul mai problematic decat cele doua din urma, dar este evident ca majoritatea e de parere contrara.

   Dar daca e sa revin la comparatia ta (produs de porn vs consum de porn) eu nu le asez pe paliere diferite pt ca:
   – ambele sunt legale
   – cele doua sunt elemente ale aceluiasi sistem si se interconditioneaza (produsul nu ar exista, daca nu ar exista consum si viceversa)
   – in mod ironic, sunt mult mai multi consumatori (curati ca lacrima) decat sex workers
   – daca suntem ok cu ideea de a exclude anumite categorii de la anumite sanse, moral ar fi (haha) sa ne asiguram ca nu contribuim la propagarea fenomenului, de cealalta parte a ecranului.
   Din nou, o opinie personala, inteleg perfect ca perspectiva opusa e majoritara.

   79
  • @Ana:

   Dar daca e sa revin la comparatia ta (produs de porn vs consum de porn) eu nu le asez pe paliere diferite pt ca:
   – ambele sunt legale

   Asta e ca și cum ai spune că tu nu diferențiezi între furtul de lemne și plantatul de pomi pentru că ambele se fac la aer curat, de munte. Faptul că – spui mai sus – ”sunt legale ambele” n-are absolut nicio legătură cu discuția. Zero legătură. Ideea aici nu e de legalitate/ilegalitat ci de diferență dată de faptul că una e să te uiți de acasă la un film și cu totul alta e să faci acel film. Dacă filmul e un blockbuster de acțiune, tu – privitorul – ai un statut social mai mic decât al actorului principal (Tom Cruise să zicem). Dacă filmul este pr0n, tu – privitorul – ai un statut social mai elevat decât al actriței principale; iar asta din simplul motiv că tu ești ferit(ă) de consecințele de a fi recunoscută pe stradă, de a ieși din industrie și a nu te dori nimeni de soție, de a te trezi că te abordează fel de fel de tipi doar pentru că te cred ușuratică etc.
   Acolo e diferența.

   – cele doua sunt elemente ale aceluiasi sistem si se interconditioneaza (produsul nu ar exista, daca nu ar exista consum si viceversa)

   Din nou – nicio legătură cu discuția de față.

   – in mod ironic, sunt mult mai multi consumatori (curati ca lacrima) decat sex workers

   Nu e nimic ironic sau uimitor în asta. Tocmai pentru că e condamnat din punct de vedere social și prezintă niște riscuri de expunere, lucrul în domeniul entertainment-ului pentru adulți este practicat de mai puțini/puține decât cei care – din anonimat, din fotoliul de acasă – accesează online așa ceva. Ultimii nu se expun niciunui risc.

   – daca suntem ok cu ideea de a exclude anumite categorii de la anumite sanse, moral ar fi (haha) sa ne asiguram ca nu contribuim la propagarea fenomenului, de cealalta parte a ecranului.

   Dar nu noi (comentatorii) excludem acele categorii de la anumite șanse. Societatea în ansamblul ei o face. Să am firmă de – nu știu – webdesign, eu n-aș avea nicio problemă în a angaja o fostă videochatistă să facă grafică pentru site-uri. Problema e că ai ei colegi de lucru, dacă află de trecutul ei, vor începe s-o pistoneze cu flirt susținut, poate să-i pună mâna pe fund, să facă poate mișto de ea. Și pleacă singură din firma mea; cu capul jos. Din nou: nu noi – indivizii – ci societatea (marea masă de oameni) pune presiune pe oamenii ăștia. Cât despre ”propagarea fenomenului”, articolul de mai sus este unul informativ, nu de condamnare. E în folosul acelor lucrătoare.

 29. ai practic 2-3 idei intinse pe vreo 2-3 ecrane de text:
  – o data ce iti pui pzd goala pe net, o sa o poata vedea toata lumea si o sa fie usor de gasit pentru cine e interesat sa o caute (indiferent ca e cu plata, protejata de vpn sau alte vrajeli)
  – daca iti pui pzd goala nu e garantat ca faci imediat sau pe termen multi bani, sunt multe pzd goale pe net (aici ar ajuta si un pic de statistici de genul cate fete intra pe OF si cate se lasa dupa cateva luni)
  – peste cativa ani s-ar putea sa iti para rau ca e pzd ta goala acolo pe net

  eu vad cateva rezolvari a problemelor de mai sus:
  – speri ca intre timp se face societatea mai progresista si sa iti pui pzd goala pe net devine la fel de banal ca atunci cand te plimbi in costum de baie pe un podium de prezentare (slabe sanse, dar nu 0). sau te muti undeva unde ori nu le pasa ca e pzd ta goala pe net ori n-au interes asa mare sa te caute (aici ajuta macar sotul sa stie).
  – nu iti pui si pzd goala si fata in acelsi timp pe net, e plin pornhubul de filme in care ori sunt dintr-un unghi in care nu se vede fata ori in care fetele poarta o masca (desi presupun ca faci mult mai putini bani in felul asta)
  – iti asumi ca o sa fii vedeta porno si o sa traiesti restul vietii in lumea asta, sunt vedete porno care au soti, copii si o viata cat de cat normala. aici ajuta sa stii ce vrei in viata pe termen lung si cat de buna esti la of/videochat.
  – speri ca AI-ul ajunge asa de bun ca iti modifica fata in video si in pozele de pe OF si eventual si pe live stream, desi daca ajunge la nivelul asta, e posibil sa moara toata industria ca putem pune AI-ul sa faca videochat singur si fara femei

  Comentariu apreciat.439
  • AI-ul deja poate sa faca OF daca ai dispozitia sa-l freci suficient. Solutii turn-key nu cred ca exista inca, dar conectarea tuturor tool-urilor si API-urilor dureaza cel mult o saptamana, hai doua, pentru oricine are oleaca de experienta de programare si/sau sysadmin.

   Prin China au fost deja erau niste tipi prinsi cu mata-n sac cand s-a defectat filtrul si a iesit la iveala ca erau de fapt purtatori de Benis cu chelie in loc de chinezoaice dragalase. Ori aia faceau LIVE de pe telefon.

   172
  • Ideea este de fapt una singura „internetul nu uita”
   Dar ce comentarii delicioase, de parca a fost vreunul dintre noi in pielea unei astfel de fete/femei.

   154
 30. pe mine m-ar interesa si perspectiva unei femei din domeniul OF/industrie pentru adulti pe blogul asta, si nu in stilul Vice, ceva la rece. ca asa e frumos, sa dam voce si categoriilor despre care vorbim (asta a fost momentul meu „woke”).

  Indecis. Tu ce zici?319
 31. @Răzvan, doar mi-am adus aminte de reacția soției când a citit comentariile voastre la articolele despre avort, fiind foarte surprinsă cât de darnici sunt bărbații (din România, cel puțin) când vine vorba de mansplaining și de dat sfaturi femeilor despre teme care nu ii privesc pe ei.

  Nu e vorba despre sloganuri, eu pur si simplu nu ma pot pune in locul femeilor care fac asta cât să emit păreri și concluzii de genul acesta. Altfel foarte informativ articolul pentru cine nu cunoaște partea „tehnică” din spate, nimic greșit în rest.

  Indecis. Tu ce zici?1228
  • La datul cu parerea suntem #1. Ai partial dreptate in sensul ca pe mine ca barbat individual nu ma priveste ce face Bica de la 7 in dormitorul ei ca femeie individuala.

   Dar cand ai un asemenea fenomen raspandit la un nivel atat de larg devine o problema sociala. Vorbim aici de reclame pentru servicii de videochat pe strada, la TV si online, pe site-uri accesibile oricui fara a avea macar un prompt din ala inutil cu „Ai minim 18 ani, boss ?”

   Sunt sigur ca s-ar discuta probabil la fel de mult in societate daca brusc 10% dintre barbati s-ar afisa pe strada cu femei gonflabile sau sexboti.

   165
 32. Frumos și argumentat, dar
  1. ar trebui să nu ne mai pese de opinia neamurilor și nici să le permitem să se bage în viața noastră. Că mă scoate din testament și nu mă mai cheamă la sindrofilii de familie? Am râs.
  2. femeile care aleg să se expună pe OF și Live Jasmin (sau pe alte platforme) sunt adulți și se presupune că știu ce fac. Își asumă câștigul dar și eșecul, life goes on. Dar zău că nu înțeleg părinții care își pun copiii pe facebook și tik tok în diferite ipostaze, fără permisiunea lor. Peste câțiva ani se duce copilul la școală și râd colegii de el pentru că au descoperit un video pus de mă-sa pe tik tok acum ceva ani cu el lingând câinele.
  3. dacă femeia este capabilă și potrivită pentru post într-o companie, muncește și dă randament, nu văd o problemă faptul că ea în urmă cu ceva ani a încercat OF și colegii băgăcioși și labagii tocmai au descoperit poze și videos cu ea.
  4. ”Femeia aia liberă și independentă va rămâne probabil independentă până la sfârșitul vieții ei; că nu va avea de ales iar pețitorii o vor ocoli ca pe ciumă.” Fraza asta e tragi-comică, cum ocolesc bărbații femeile astea ”spurcate” :)) care își fac poze și videos în timp ce se f$#^t și simt plăcere și fac și bani din asta.
  Poate sunt femei care nu vor să fie neveste și nu au nevoie de pețitori, de ce să le judecăm pentru asta? Ce ai descris tu e mai mult scenariul de acum 10-15 ani, când fetele erau prostite să facă videochat prin diverse saloane și apoi regretau pentru că afla tot satul de ce au făcut și erau rușinea familiei. Dar în ziua de azi, mă îndoiesc că femeile de pe OF nu știu în ce se bagă sau că le pasă de opinia altora.
  Nu, nu fac videochat și nici OF nu am dacă asta vă întrebați :))

  Indecis. Tu ce zici?3549
  • De asumat își asumă cînd sînt tinere și inconștiente, dar cînd ”ies la pensie” încep să smiorcăie că ce nasoală e singurătatea și n-o vrea nimeni (ca familie)…

   Indecis. Tu ce zici?4625
  • 1. Noua nu ne pasa. Dar s-ar putea sa-i pese lu „insert ruda de gradul 1” sau viitorului tau sot

   2. Asa am vrea cu totii dar din pacate realitatea este cu totul alta. Multe fete sunt ca picate din cer si afara de instagram n-au nimic in cap.

   3. Again asa am vrea cu totii dar again realitatea este cu totul alta. Plus barbatii sunt barbati si femeile sunt femei, se ajunge la tot felul de discuții pe care orice manager normal la cap vrea sa le evite.

   4. Asta e o tampenie. Orice gaura isi gaseste peticul.

   Indecis. Tu ce zici?3212
  • Pune-te în locul tău, dar peste 20 ani. Dacă ai privi atunci înapoi, ai avea sau nu vreun regret? Că acum, da, nu ai. Vin banii lunar, toate bune, mașină, casă, alea, alea…

   Asta e ideea. Și da, mă refeream în general, am citit că nu faci nici videochat sau OF.

   87
 33. Cred că ai un typo acolo la ”puștan de 13-14 ani”…

  18
 34. excelent articolul asta. as mai adauga faptul ca atunci cand ceva e scump (valabil si pentru un serviciu remunerat cu multi bani), trebuie sa-ti ridice macar intrebarea de ce. de ce ma platesc aia atat de mult. ce se intampla de fapt? chestie valabila pentru orice este „too good to be true”. si cand ceva este foarte ieftin sau gratis. iar asta tine de educatie. ar fi bine ca cele (sau cei) care presteaza aceste servicii sa fie mai bine informati de riscurile pe care si le asuma pe termen lung, dar as merge chiar mai departe si i-as invata ca pana si banii cu costurile lor, sacrificiile lor. mai pe intelesul unora, poate fi un pact cu diavolul care vine el la un moment dat sa colecteze ce i se datoreaza. se intampla destul de des, ca sa nu zic mereu.

  Indecis. Tu ce zici?278
 35. Interesant articol, din experienta dvs. la aceste fete de fac OF, ce fatete ale personalitatii sunt mai pronuntate ?

  206
  • @Naratifan: O bună parte au trăsături borderline, bipolare, narcisice, histrionice sau schizoide. Primele două categorii au accent pe hipersexualitate și simt nevoia de a trăi intens. Următoarele două au accent pe atenția acordată lor de către alții și goana spre succes. Schizoidele sunt plate din punct de vedere emoțional și strict pragmatice. Nu văd consecințele ca restul oamenilor.

  • Cineva care ajunge sa faca OF, videochat avea deja aceste trasaturi in „hibernare” si ulterior au iesit la iveala din cauza mediului ? activitatii ?

   Am un exemplu personal de genul un prieten din facultate din pacate dupa un consum de substante interzise i-au accentuat schizotipia/schizofrenia(nu stim pentru ca nu am reusit sa il convingem sa mearga la doctor) este pe alta lume…

   In cazul de videochat, OF, exista vreun declic, mecanism ceva ce „apasa pedala de acceleratie” ?

   11
  • @Naratifan:

   In cazul de videochat, OF, exista vreun declic, mecanism ceva ce “apasa pedala de acceleratie” ?

   Din câte știu eu – nu.

 36. Crystal Crown care a fost ceva semi-vedeta porno acu 10-15 ani te-ar contrazice, a fost ceva hr-ista la Oracle și acuma văd că o arde team nushtu ce la alexa.

  1413
  • Lucra pe cloud support sau cloud admin la Oracle, am fost pe etaj cu ea am aflat cred ca in prima luna cat am stat acolo. Mi-am dat seama atunci ca munca in corporatie nu tine cont de studii si de pregatirea ta.

   Indecis. Tu ce zici?295
  • Dimpotrivă, e bine sa fii foarte ‘c*rva’ in corporatii….

   177
 37. pt $4k/luna, da nu prea merita sa te compromiti, dar daca esti ambitioasa si ajungi ca unele la 300-400k/luna, te doare la pasarica ce crede x si y si din liability se transforma in asset, castigi statut, nu-ti intoarce nimeni spatele ca vezi doamne cah te-ai dezbracat pe net, dimpotriva, toti vor sa graviteze in jurul tau.

  pe de alta parte, da, nu o sa mai vrea nicio corporatie sa te angajeze la ei la firma pe 6000 de lei salariu sa faci ceva office job.

  Indecis. Tu ce zici?2319
 38. e și mitul că din onlyfans fetele fac bani foarte mulți, un foarte mic procent fac bani mulți, majoritatea își bagă chestii în ele în fața camerei pe bani de semințe, pt că nu au know how-ul necesar și pt că au de concurat cu fetele sărace din africa/asia/america de sud.

  Comentariu apreciat.434
 39. stiu o fata care a facut video chat cu prietenul cand avea vreo 20 de ani. Acum are vreo 30, materialele cu ea inca sunt pe site-uri care contin hamster si hub in denumire.
  lucreaza la corporatie, una cunoscuta, are un job care contine senior in nume (deci are ceva vechime).
  I-a aratat mamei ei filmele ca sa nu auda de la altii si aia a fost.

  Fata tanara, naiva de la tara, a incercat marea cu degetul (si nu numai) dar s-a dat pe brazda.

  Indecis. Tu ce zici?2123
 40. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 2472
  • @Mdln:

   Ar trebui ca femeile sa-si acopere corpul si fata cand merg pe strada ca sa nu riste sa fie compromise de violatori, cam asa suna articolul asta.

   Nu asta spune textul.

   Si sa zici ca niciun barbat nu ar vrea sa stea cu o femeie d-asta “compromisa” arata nivelul de misoginie al autorului.

   WTF?!? Pe bune? Faptul că n-aș lua de soție o femeie care a făcut sex live pentru plăcerea altora, pe bani, online, mă face misogin? Really? Cam cum aș acuza eu o femeie de misandrie dacă nu mă vrea de soț în condițiile în care eu aș fi fost proxenet sau recuperator. Mișto.

  • Ce zice copilul despre faptul ca ma-sa sta 12 ore la jobul de la compania aia misto si i-o si suge sefului pt a fi promovata?

   Pai tot n-o sa-i convina copilului ca ma-sa e o curva ce suge pula altora decat lu’ tac-su.

   E amuzant cum in mintea ta o femeie are doar 2 posibilitati: onlyfan sau supt pula sefului, de parca ar fi imposibil ca o femeie sa aiba o cariera fara sa fie curva. Si, cumva, tu in comentariul tau vrei sa pari ca iei apararea femeilor si aperi dreptul lor la emancipare. WTF?

   Comentariu apreciat.666
  • adică să iau curva de nevastă? că până la urmă aia este o curvă, cea care dă servicii sexuale bărbaților pentru bani, te las să cauți tu ce înseamnă o nevastă. Numai un bărbat cu defecte, stimă de sine redusă, ar accepta un asemenea contract în defavoarea lui. Tu dacă cumperi un telefon, ești automat iresponsabil și ipocrit dacă nu vrei să susții compania respectivă în viitor? zic hai să normalizăm educația econimică, așa retardat sună ce propui tu.

   Indecis. Tu ce zici?3625
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 2453
  • Daca o vezi pe femeia aia ca imorala, curva sau lipsita de valoare daca practica onlyfans sau chiar sex work…da, esti puțin misogin. Asa cum e normal sa te uiti la porn sau poze cu femei goale, e normal si ca femeile alea sa duca o viata demna.

   Btw, de ce nu se vorbeste nimic despre barbatii care fac onlyfans sau porn? Mai ziceti-mi ca nu e vorba despre misoginie.

   Indecis. Tu ce zici?1740
  • @Mdln:

   Daca o vezi pe femeia aia ca imorala, curva sau lipsita de valoare daca practica onlyfans sau chiar sex work…da, esti puțin misogin.

   Dar eu nu le văd ca fiind imorale, c**ve sau ca fiind lipsite de valoare pentru că fac videochat sau OF. Subliniasem asta în ultimul paragraf din articol.

   Asa cum e normal sa te uiti la porn sau poze cu femei goale, e normal si ca femeile alea sa duca o viata demna.

   Una e ceea ce crezi tu că e normal și e cu totul altă mâncare de pește ceea ce consideră societatea ca fiind normal. Atenție – nu EU, ci societatea. Vecinul și poștașul și unchiul și portarul de la locul de muncă. Teoretic sună bine asta cu ”e normal să”. Practic însă good luck să explici chestiile ăstora românilor.

   Btw, de ce nu se vorbeste nimic despre barbatii care fac onlyfans sau porn? Mai ziceti-mi ca nu e vorba despre misoginie.

   Folosești des cuvântul ”misoginie”. Să nu uităm ce înseamnă:

   Misoginia (din grecescul μίσος (misos, „ură”) + γυνη (gunê, „femeie”) sau misoginismul este o atitudine de ostilitate sau de dispreț față de femei.

   Faptul că nu s-a vorbit despre bărbați care practică OF e pentru că ăia-s cam un 3-5% din eșantion. At best. Nu e semn de misoginie, că nu înseamnă că oamenii sunt ostili sau disprețuiesc femeile pentru că n-au atins subiectul. Dar dacă te liniștește cu ceva, și ei sunt la fel de expuși. Doar că societatea e mult mai blândă cu un bărbat care practică asta decât cu o femeie. Motivele pentru care asta se întâmplă așa – din nou – sunt de ordin sociologic, nu țin de misoginie.
   Nu pricep cum – dacă cineva spune ceva despre femei iar chestia nu e roz – tipul e marcat imediat ca fiind ”misogin”. Dar mai sus zici că dacă crezi că o femeie e ”c**vă” ești un nasol, și cu toate astea te-ai grăbit să etichetezi chiar tu partea cealaltă. Not OK.

  • @Razvan tampitii te vor acuza de misoginie si alte cacaturi re ori de cate ori vei indrazni sa deschizi gura pentru a seta limite sau sa-ti exprimi preferintele in ceea ce priveste femeia pe care ti-ar placea sa o ai alaturi.

   196
 41. practic e un curs introductiv de IT pt viitoarele videochatiste?

  1. unii angajatori o sa angajeze contabila fix pentru ca le-au gasit pe OF.
  2. solutia e simpla, sa faca toate OF, asa nu mai trebuie verificate inainte de intalnire si poate chiar se salveaza niste timp

  Comentariu apreciat.364
 42. vreau sa las un link la un video proaspat pe tema OF: https://www.youtube.com/watch?v=imn6W5xfShs&ab_channel=PatienceXina

  105
 43. Ca sa scoatem articolul din abstract, căti dintre cei care au comentat sau citit, ar da click pe un link (primit, găsit) cu mama, sora, soția, prietena unui coleg(prieten, amic)?
  Și cât de repede încep prejudecățile sau se diminuează toleranta dupa ce îl vezi?
  Putem avea o părere buna despre noi care nu se regăsește în acțiunile și comportamentul ulterior.
  Ca toți judecam.
  Oricât de deschiși vrem sa părem.
  Cu grade diferite în funcție de valorile dezvoltate sau însușite din mediul în care am crescut sau trăim acum.
  Și cum ar fi dacă în clip ar fi mama, sora, soția sau prietena ta?!
  Atunci sa vezi toleranta și înțelegere.
  Pentru ca despre asta este articolul.
  Reacția persoanele apropiate sau cu trăiești, muncești.. Etc

  Comentariu apreciat.423
  • acum cateva luni am iesit la restaurant cu niste rude. si a inceput unchiul sa besteleasca ucrainienii, ca ce masini scumpe au, ca situatia nu e asa simpla, ca crimeea, ca pulanpizda… apoi l-am intrebat ce ar face el daca maine ar veni rusii peste noi si i-ar omori familia. a tacut.

   Comentariu apreciat.3711
  • @casnica
   Discuția în cheie politica a unei agresiuni mi se pare pierdere de timp.
   Este la fel ca atunci când cineva te ia la bătaie pe strada.
   Primul gând ma îndoiesc ca este ca are probleme acasă.
   Și la prima rachetă printre blocuri sau primul elicoper care îți cade în cap când duci copilul la grădiniță îți reseteza supraviețuirea imediat.

   65
 44. Nu sunt mereu pe aceeasi lungime de unda cu autorul articolului dar sa mor daca inteleg de ce are lumea impresia ca el judeca prin articolul asta? E un articol de tipul ai grija ce faci pt. ca poate avea consecinte neplacute si iti va pune in dificultate viata si profesia. Mie sincer mi-a placut, in mare parte are dreptate, lumea judeca asta pur personal, nu conteaza ca in mediul OF si mai stiu eu ce e o prestate de servicii ca la orice loc de munca, pt ca intervin preceptele sociale si educatia de acasa.

  Comentariu apreciat.576
  • Daca la limba romana in scoala si in liceu se facea ceva mai practic decat a invata pe de rost comentarii ale operelor literare, poate ca ar fi inteles mai multi articolul.

   181
 45. NOU
  #193

  Mos Coloja cam are dreptate in ce zice el acolo.

  Insa, ca orice articol ce se respecta, trateaza doar 1/3 din „problema” si o face intr-un mod inflamator (comentariile de dupa sunt dovada clara). Este pana la urma cea mai buna metoda de a face afisari pe net …

  La baza, cred eu, articolul asta ar trebui sa fie o discutie despre consecintele actiunilor noastre pe net.

  Majoritatea am crescut in epoca de „Vest Salbatic” a internetului, unde, sub protectia anonimatului relativ, in lipsa legilor si a autoritatilor de reglementare, ne-am permis multe lucruri pe care nu le-am fi facut in viata reala.

  Nu statea nimeni sa iti faca profilul, sa caute pe net sa isi dea seama ca tu te-ai injurat cu x sau y pe forumuri sau ti-ai pus poze imbracat in uniforma SS-ului pe cine stie ce site-uri.

  Chestia asta s-a schimbat in ultimii 5-10 ani si semnalele ca Internetul nu uita sunt acolo (vezi Kevin Hart si oscarurile sau, si mai rau, Jenna Marbles si blackface).

  Acum, cu aparitia tool-urilor de „AI”, care fac din agregarea de informatii despre o persoana o operatiune simpla, nu este greu de imaginat un scenariu in care iti este refuzat un job pe motivul (evident, nu spus in fata) ca profilul rezultat in urma scanarii comentariilor de pe zoso.ro spune ca nu te vei intelege bine cu colegii din India… sau ca ai un scor prea ridicat de misoginism.

  Ceea ce ma duce la „Right to be forgotten”. Desi in ziua de azi legile pe tema asta tind sa favorizeze abordarea „right to know” in defavoarea „right to be forgotten”, nu este greu de imaginat un viitor in care indivizii sa aiba dreptul sa stearga continutul despre ei din rezultatele motoarelor de cautare (inclusiv pimeyes).

  Tot ce ar fi necesar e o industrie cu suficienti bani pentru lobby-ul necesar in directia asta si care are nevoie de oameni noi in mod constant. O fi industria pentru adulti un viitor jucator in directia asta?

  Dar ce va fi e in viitorul mediu sau indepartat si nu e sanatos sa facem alegeri pe baza a „ce va fi” ca e posibil sa nu fie :).

  Asa ca revenind la discutia despre OF si videochat (cumva potrivita ziua pentru articol dat fiind ca e si ziua in care se inchide una din marile platforme de socializare pentru lucratorii din aceste domenii) …

  Coloja are dreptate ca, intrand in industria asta trebuie sa iti asumi niste consecinte, dat fiind ca societatea inca nu e pregatita (cel putin la noi) pentru asa ceva.
  Si cumva mirajul banilor usori atrage multe persoane naive in jocul asta, persoane care vor suferi.

  Poate ar trebui sa lucram, ca societate la un mecanism care sa protejeze lumea vulnerabila de asa ceva (sa punem in fiecare reclama la studio de videochat si informatiile din articol, de exemplu).

  In acelasi timp, consecintele s-ar putea sa nu fie atat de grave precum cele descrise in articol.

  Posibil ca in 5-10 ani sa dai la HR peste fete care au sau au avut OF (personal stiu deja doua…). Si de prin 2015-2016 HR-istele de la o multinationala cu prezenta puternica in RO se refereau la „team building” ca „team f**king”…

  Posibil ca generatiile mai noi, crescand cu o expunere mai mare la sexualitate sa nu fie atat de pudibonde si pline de oprobiu.
  Iar matusile si bunicii incep sa se stinga…

  Si un pic de whataboutism, ca tot ma uit zilele astea la Chippendales:
  Dar despre barbatii din OF si videochat nimic? Sau la ei efectul e opus, cand ii gaseste HR-ul sau match-ul de pe Tinder pe Pimeyes e de bine ca au garantia ca respectivul barbat f**e bine si apasat la cioc?

  Indecis. Tu ce zici?1914
 46. Pornesti de la premiza ca toti agata femei facandu-le curte, ca pe vremuri. Tinerii in ziua de azi actioneaza pe principiul „hai sa te fut sau du-te la plimbare”. E valabil si in cazul masculilor, nu doar a femeilor. Cand vezi femei la 20-21 de ani cat de dezinvolte pot fi, te si sperii, de parca pana acum am trait intr-o pestera. Nimeni nu mai e pudic, iar femeile abia asteptau sa isi expuna partile cu care pot atrage capital(fie material, fie pretendenti). Acum ca pozeaza online, who da fuck cares? Daca as fi femeie de 20-25 de ani, as face_o si eu. Noi am pornit de la faptul ca daca vei face scoala, vei fi serios si nu vei sari peste pasi, vei ajunge sa ai succes in viata. In viata reusesc doar cei care prind trenul, pe cand toti ceilalti raman sa se joace in gara. De asta prostul clasei umbla cu Ferarri, iar desteptul scolii traieste de la o luna la alta.

  Indecis. Tu ce zici?2823
  • „De asta prostul clasei umbla cu Ferarri, iar desteptul scolii traieste de la o luna la alta.”
   Asta e in cel mai bun caz o anomalie, nu o regula.

   Indecis. Tu ce zici?2216
 47. Incredibil de multe comentarii din categoria, Tesla drive test, felicitări coa, să o stăpânești sănătos.

  235
 48. Cel mai amuzant (a se citi imbecil) argument e ala cu ” normal ca sunt NEVOITE sa faca asta. unde ar mai putea fetele astea sa castige x mii de euro pe luna!?” :)).
  Ca si cum cateva mii de euro pe luna ar fi un minimum necesar pentru supravietuire.

  *Nu, nu le consider curve. Fiecare face cum considera si nimeni nu ar trebui sa dea explicatii nimanui apropo de cum isi castiga banii, dar toti trebuie sa ne asumam consecintele.

  Indecis. Tu ce zici?329
 49. In general, orice meserie este „acceptata social” cand nu ai avea nici o problema cand propriul copil vine acasa si zice „mama, tata am decis sa fac meseria X” si tu esti 100% ok cu asta.

  `Parerea mea e ca multi oameni, chiar si in tari mai dezvolate, chiar daca sustin faptul ca „sex work is work” ar avea multe rezerve daca propria fiica ar practica acea meserie.

  In rest, toata chestia asta, poate fi si un risc asumat (desi sunt convins ca multi nu gandesc asa). Poate fi „asta e, castig bani acum si sper sa nu descopere pe viitor sau nu imi pasa daca se descopera”. Pe acelasi principiu pot fi si cei care fura din bugetul public: „si ce daca ma prind, pot sta 5 ani la inchisoare ca apoi ies si inca am access la toti banii furati”.

  242
 50. Eu vad o oportunitate de business aici: curatare identitate online!

  Comentariu apreciat.313
 51. Meaam da’ am putea lejer sa asiguram independenta energetica in toata Europa la cat curent s-a furat in comentarii. Zici ca toti masculii astia care mor de grija altora precum cainele de drum lung sunt casatoriti cu o videochatista.

  Indecis. Tu ce zici?2717
  • Deci nu ai vreun argument, vrei doar sa scrii glumite.

   105
  • @Stefan
   Da, corect. I’m using humour to cope with tragedy. La ce vad…trebuie sa gasesc o solutie sa nu o iau razna complet. Si atat ma duce capul.

   Tu? Esti bine, sanatos?

   58
 52. totul e pus intr-o lumina ca vezi doamne toata lumea ajunge cineva undeva. totusi 45% din populatia nu are 8 clase. alte 40% au doar bacul…
  raman 15% cu studii superioare.

  Majoritatea absoluta oricum nu vor face nimic cu viata lor. nici sefi de scara.

  De fapt singura asteptare nereala e ca nu va afla nimeni. Daca n-ai o problema ca unii vor afla… dar aproape sigur 99% nu te vor cunoaste chiar nu conteaza. iarasi majoritatea oamenilor sunt foarte singuri… sau au foarte putini prieteni si familie. de ce ar conta ce cred desore tine?

  Comentariu apreciat.345
 53. Sunt unele cărora nu le pasă de ce zice lumea. Avem un exemplu din astă care apare foarte des la televizor. Sunt curios dacă i se va schimba părerea, peste niște ani. când nu va mai fi atât de interesantă.

  67
 54. Revista Connect cumva?

  01
 55. 1. de ce trebuie sa ne referim la sex-work (sub orice aspect ar fi acesta) ca la o meserie „rusinoasa”? de ce nu se dau astfel de „sfaturi” si… vidanjorilor, de exemplu? sau gunoierilor, sau casierelor? ca doar nu se compara nici aceste joburi cu doctor, inginer, it-ist etc, nu? astept (in zadar, stiu) sa dispara aceasta ipocrizie… mai ales ca „avem toti net acasa”.
  2. de ce trebuie, vreodata, sa tii cont de parerea celorlalti, referitoare la alegerile tale in viata, ale caror consecinte le suporti oricum DE UNUL SINGUR? cand va disparea aceasta „futere de grija” din mentalitatea noastra, a celor care… au net acasa (si neuroni in cap, as zice eu)?
  a sunat 2023 si a zis sa va treziti la realitate!

  Indecis. Tu ce zici?1925
  • @lazy_cat:

   de ce trebuie sa ne referim la sex-work (sub orice aspect ar fi acesta) ca la o meserie “rusinoasa”?

   Nu ”trebuie”. Pur și simplu se întâmplă. Societatea condamnă promiscuitatea pentru că o femeie care a avut mai mulți parteneri se presupune că va fi predispusă și după căsătorie să caute mai mulți parteneri.

   de ce nu se dau astfel de “sfaturi” si… vidanjorilor, de exemplu? sau gunoierilor, sau casierelor? ca doar nu se compara nici aceste joburi cu doctor, inginer, it-ist etc, nu?

   Pentru că vidanjorii și casierele nu provoacă senzații tari în noi. Pe oameni îi preocupă extremele la care ceilalți își supun mintea și corpul. E motivul pentru care suntem fascinați de criminalii în serie și nu de Ionel, banalul, omul de la aprozar. E motivul pentru care se dau sfaturi consumatorilor de droguri, și nu celor care consumă semințe. Se fac documentare despre oamenii care lucrează în condiții extreme, nu despre cei care au viață plictisitoare de birou. La fel – sexul vinde. Sexul, violența, lucrurile extreme și aparte. De aceea e cerere mare pe piață în segmentul sexului (aparte de factorul ”satisfacere sexuală” care contribuie și el serios).

   de ce trebuie, vreodata, sa tii cont de parerea celorlalti, referitoare la alegerile tale in viata, ale caror consecinte le suporti oricum DE UNUL SINGUR? cand va disparea aceasta “futere de grija” din mentalitatea noastra, a celor care… au net acasa (si neuroni in cap, as zice eu)?
   a sunat 2023 si a zis sa va treziti la realitate!

   Dacă te referi la articol, acela nu emite o părere personală. Prezintă doar fapte concrete și face niște presupuneri logice pe baza lor. Nu condamnă, doar avertizează asupra consecințelor despre care nu vorbește nimeni. Atât.

  • @Răzvan T. Coloja:

   societatea aceasta, care condamna aceasta presupusa promiscuitate, suntem noi. si, automat, dupa noi, copiii nostri. care e posibil sa aiba aceleasi pareri pe care li le insuflam noi, cu care ii educam noi. (desi, dupa cate vad in jurul meu, tinerii de acum sunt mult mai deschisi, mult mai relaxati si mult mai „liberali” in gandire, in ceea ce priveste aceste subiecte). dar, daca noi nu ne schimbam (sau nu ne fortam sa schimbam) acest mod de a vedea lucrurile, nu se va schimba niciodata nimic, ci doar se vor perpetua aceste mentalitati, care nu fac bine nimanui.
   nu m’am referit la tine, in mod special, cand am spus ca nu ar trebui sa tii cont de parerea celorlalti, ci la noi toti. pentru ca fiecare ar trebui sa avem dreptul sa facem propriile alegeri, fara teama ca vor exista anumite consecinte (care, repet, nu se aplica si in alte cazuri de meserii „murdare”). atat timp cat nu provoci rau nimanui, nu prejudiciezi pe nimeni cu nimic, nu ar trebui sa existe astfel de judecati.
   stiu ca ai prezentat fapte concrete, sunt constient ca societatea infiereaza asemenea alegeri, dar nu cred ca este corect sa privim lucrurile asa. repet, societatea suntem noi, si ne putem schimba astfel incat sa isi traiasca fiecare viata pe care si’o alege, fara a se teme de niste eventuale consecinte care nu ar trebui sa existe.

   1116
 56. M-am contrazis de mai multe ori cu domnul Coloja prin comentarii, dar de data aceasta ii dau dreptate. In timp ce lecturam articolul mi-am adus aminte de un caz ce ilustreaza oarecum ce scrie el.
  Multi dintre noi am vazut show-ul „Asii amanetului” („Pawn Stars”, ma refer la cei din Las Vegas).
  La un moment dat aparuse o tipa acolo alaturi de cei din familia Harrison si de Chum. O chema Olivia, dar a disparut repede din show. De ce? Pentru ca producatorii au descoperit ca pozaze goala prin reviste , dupa ce respectivele poze au aparut in online.
  Tipa a dat in judecata compania producatoare a show-ului (Fox News) iar judecatorul a decis ca poate lucra in continuare la casa de amanet, dar nu mai poate aparea in fata camerelor de luat vederi, in show-ul propriu zis. Evident ca tipa a renuntat sa mai lucreze la amanet, daca nu aparea „pe sticla”.
  Deci da, trecutul ‘deocheat” te poate urmari oricand, oriunde.

  263
  • Sunt oameni care au sustinut drepturile omului, inclusiv pe cele ale homosexualilor, si si-au pierdut jobul la stat. Asta ce inseamna? Ca tre’ sa taci si sa inghiti pt ca traiesti intr-o societate de cacat? Sau ca tre’ sa lupti si sa incerci sa schimbi mentalitati?

   1018
  • @Mdln:

   Sunt oameni care au sustinut drepturile omului, inclusiv pe cele ale homosexualilor, si si-au pierdut jobul la stat. Asta ce inseamna? Ca tre’ sa taci si sa inghiti pt ca traiesti intr-o societate de cacat?

   Ai idee cât de mișto sună asta știind că a scris-o ”Mdln” de sub anonimat?

  • @Răzvan T. Coloja, inteleg ce zici si da, poate suna ironic. Insa n-am de ce sa nu fiu anonim atat timp cat nu am nimic de castigat din a ma afisa cu nume si prenume. Nu ofer servicii de consultanta pe net si nici nu caut clienti pe care sa-i atrag pe profilul meu de onlyfans.

   721
  • @Mdln: Din nou – amuzant. Încerc să spun că sună bine asta cu luatul de atitudine când o scrii din anonimat, din camera ta, după un monitor. E ușor să îndemni de acolo ca oamenii să facă chestii. Să emiți idei, să susții o cauză. Totul până la acel ”asta nu înseamnă că trebuie să taci” pe care eu l-am luat ca pe ”OK, omul îndemnă la luarea de atitudine chit că știe că alții și-au pierdut jobul la Stat din cauza asta”. Doar că tot omul ăla o face din anonimat, comod, cu steagul sus întins. De acolo de unde e safe îi îndeamnă pe ceilalți să nu se teamă; pentru că ceva trebuie făcut.

 57. Fain articolul, faine comentariile, am râs cu lacrimi.
  Las un semn de carte, comentariul 43, ca sa stiu unde am rămas.

  113
 58. Da, mirajul banilor mulți câștigați ușor este dublat de asigurările că nimeni niciodată nu va afla. Să presupunem că nu se află, că nu ești tu miezul din fanta să te caute cineva cu tot dinadinsul pe internet. Dar va rămâne teama aia interioară că te vei trezi într-o dimineață și toată lumea va rânji pe la spatele tău iar copilul tău va fi ostracizat la școală. Rămâne să cântărești dacă merită banii aia sau nu. Bine, sunt persoane extrem de stabile emoțional care pur și simplu sunt imune la părerea celor din jur. Și e ok așa. Dar dacă nu e cazul, poate e momentul unei analize mai profunde. Și asta poate să vină după o anumită maturitate. Îmi amintesc de acum câțiva ani, când eram la un curs la Iași și mâncam la cantina din Agronomie, în fața cantinei, mai către liceul sportiv, era parcată o mașinuță extrem de colorată și simpatică, ceva cu flori roz, cu animăluțe, atractiv pentru puștoaice. M-am oprit câteva secunde s-o admir. Din ea a coborât un gealat care, cu un tupeu jegos, mi-a făcut o ofertă de muncă asigurandu-ma că orice meserie aș avea, salariul meu e o mizerie pe lângă ce mi-ar putea oferi el. Și asta în fața liceului sportiv unde fetele intrau și ieșeau tot timpul. Pe mine ASTA mă doare. Că femeile mature au posibilitatea să înțeleagă consecințele actelor lor, copilele alea mai puțin. Și nu ii pasă nimănui, doar când e vorba de situația în care li se întâmplă fetelor lor. Altfel, o ardem pe „fiecare face ce vrea cu corpul lui”. Da, dar să ne asigurăm că se înțeleg bine consecințele..
  Apropo, o întrebare pe care n-a pus-o nimeni. Dacă astăzi toate femeile din industria pentru adulți citesc articolul domnului Coloja și de mâine nu mai prestează….gen… nimeni, niciuna. Ce veți face voi, bărbații, începând de poimâine, aud? Cum vă organizați? Că n-ar fi ofertă fără cerere.

  Comentariu apreciat.373
  • Noi bărbații vom apela la Sfânta Labă, Ajutoarea celor singuri și Apărătoarea de sex nasol .
   Amin.

   233
  • Apropo, o întrebare pe care n-a pus-o nimeni. Dacă astăzi toate femeile din industria pentru adulți citesc articolul domnului Coloja și de mâine nu mai prestează….gen… nimeni, niciuna.

   Tot materialul pentru adulti care a fost produs pana in momentul de fata e atat de stufos incat un barbat normal are nevoie de vo’ 16 vieti petrecute pe laba hardcore ca sa-l parcurga pe tot. E ok.

   252
  • Paco, serios? Fără stimulent vizual?
   Sabotor, să zicem că dispare 😄

   18
  • @Ambra
   Initial ai intrebat ce ne facem daca dom’soarele se revolta si de maine nu mai produc porn, pai in cazul ala, no biggie, we’re fine.

   Ce-am face intr-o ipotetica lume in care de maine dispare pornul? Cata vreme avem imaginatie, we’re still fine. Si-n fond, cand aveam 14 ani nu prea erau materiale foarte explicite la indemana, ne descurcam si cu Sabrina – Boys boys.

   152
  • @Sabotor, Sabrina era deja lux, Neckermanul pe care-l treceam din mana-n mana (ca sa nu zic altceva) avea deja lipite paginile la lengerie intima.

   51
 59. Fiindcă trăim în România, și vorba unui odios în viață, „asta ne ocupă tot etc.”, e clar că ceea ce a spus autorul e valabil. E suficient să ieșim din bulă și să ne uită stânga-dreapta, realitatea vine și ne ia din plin cu niște berbeci-putere.
  Pe de altă parte, eu mai văd aici o problemă, pe care în mod surprinzător nu a pomenit-o direct nimeni, eventual doar tangențial. Concret, dacă 1) AI evoluează așa de rapid 2) Toate chestiile astea sunt relativ ieftine, ce-l împiedică pe vreun glumeț să o distribuie pe Fepolițist Maria în „Ultima tentație a lui Randy Spears” ? Sau mai direct: ce se va întâmpla cînd în industrie nu vom mai putea distinge fake-ul de real? Ce vei face când colegul de bancă îți pune sub nas un film cu mami acum 15 ani? Începi să plângi? Sau intri la bănuieli că el el regizorul și îl iei la poceală?

  163
 60. hmm…. 4000 € / 30 zile ->135 € zi (rotunjim)

  Dau eu 50€ la fetele alea „independente” carora nu le pasa de ce spun rudele / sotu’ / pretenu’ / copchilu pentru 10 minute un bj cu un strainez sau na, merge si sotu(prietenul) facut live si la care sa aiba acces respectivii (ruda de gradul 1/2 si / sau copilul).

  Care se baga ca dupa aia explica ele ce si cum!

  912
 61. Cateva idei referitoare la aratat pizda si țâțele pe net.
  – Right to be forgotten – asta va rezolva multe. Mai ales problema cand esti tanar si tampit si bei bere din galeata sau altele…
  – Hartuire sexuala – mai indrazneste cineva sa dea poze cu pizde goale in corporatii?
  Daca afla HR de asa ceva, va spinteca de la gat pana la cur.
  Cititi codul de conduita al companiei. Cautati whistleblowing pe intranetul companiei – plangerea e anonima si se duce direct la sefime in tari cu zero toleranta pentru asa ceva. Sefimea aia sunt pe bani multi si va dau afara ca n-au chef sa isi piarda cascavalul pentru 1 lăbar din Romania.
  – discriminare – exact acelasi raspuns ca la hartuire sexuala.
  – GDPR – sa vezi ce repede vor disparea site-urile care pun fețe la țâțe si buci si nu au acord de folosire a imaginii. Nu am voie sa identific clientul cu nume si prenume ca nu e conform cu GDPR, dar e voie sa identifici o persoana dupa poze?

  Mai sunt si altele.
  Nu cred ca AI va face mare branza pe subiectul „pizde goale”.
  Mai ales in EU, unde legile pentru protectia datelor personale primeaza in fata dorintei de a face o labă.

  1112
  • @Necris:

   – Right to be forgotten – asta va rezolva multe. Mai ales problema cand esti tanar si tampit si bei bere din galeata sau altele…

   Nu se aplică. Ai semnat un contract, le-ai dat permisiunea chiar tu să le posteze online oriunde vor.

   – Hartuire sexuala – mai indrazneste cineva sa dea poze cu pizde goale in corporatii?

   Nu se aplică. Sunt publice, ți-ai dat acordul să fie publice, nu intră la hărțuire dacă colegii nu care cumva încep să-ți facă și avansuri.

   – discriminare – exact acelasi raspuns ca la hartuire sexuala.

   Nu se aplică. Ar trebui să dovedești că n-ai avut aceleași drepturi ca ceilalți din cauza acelor poze/clipuri.

   – GDPR – sa vezi ce repede vor disparea site-urile care pun fețe la țâțe si buci si nu au acord de folosire a imaginii. Nu am voie sa identific clientul cu nume si prenume ca nu e conform cu GDPR, dar e voie sa identifici o persoana dupa poze?

   Nu se aplică. Ai semnat un contract, le-ai dat permisiunea chiar tu să le posteze online oriunde vor. Ai semnat digital un ”Terms of Agreement” când ți-ai făcut contul pe OF sau alt site. Mai mult, din momentul ce tu ai semnat că ești de acord să fie online și public iar cineva asociază numele tău cu pozele, din punct de vedere legal nu se încalcă GDPR-ul. Din moment ce e public cu acordul tău, poți uita de GDPR.
   În plus, GDPR se aplică în UE și doar acolo. Dacă serverul e hostat în Honduras, SUA, Rusia, China, tu nu ai ce GDPR să invoci.

  • mai indrazneste cineva sa dea poze cu pizde goale in corporatii?

   Pe langa ce a zis Coloja, doar nu-ti inchipui ca daca o colega e gasita pe OF se propaga linkul ala pe mailul de lucru/solutia de chat de la lucru.

   Am avut 2 colege (de corporatie, nu eram in aceeasi echipa):

   – una isi facuse ceva poze nud cu pizda in prim-plan, nu stiu cine/cum a dat de ele de le-a imprastiat la toata firma (4000 de angajati). S-au propagat prin mesaje si mailuri personale, nu pe cele de firma. A devenit „bagaboanta aia mica”, toata sulfarea masculina tragea de ea s-o scoata „la o cafea”.

   – alta a fost escorta (sau, cine stie, poate lucra in paralel). Cineva a dat de profilul ei pe un site de escorte. Iarasi, a aflat absolut toata firma, intamplarea face ca s-a aflat cam imediat dupa ce a fost promovata. Inutil sa spun ca – evident – s-a tras scurt concluzia ca din cauza ca-i curva, precis s-o fi futut cu ceva sefi si d-aia a fost promovata. Si inutil sa mentionez si faptul ca – evident – din cauza asta nimeni nu o baga in seama profesional – barbatii erau interesati numai sa o scoata „la o cafea”, iar femeile pentru ca deh, nu faci din curva gospodina.

   174
  • @Sabotor: tot un risc e si ala sa dai informatii din astea chiar si de pe e-mail personal. Ai boala pe cineva care ti-a trimis un astfel de e-mail ii poti face fwd oricind la HR. :D

   26
  • @Sabotor
   E suficient sa primeasca doar unul din mailurile cu poze si cu numele persoanelor si il trimita la linia de etica. Nu va jucati cu asa ceva daca sunteti in corporatii care au linii dedicate de etica(telefonice sau email).
   Apropo, sunt contracte cu clienti care includ clauze ca nu tolerezi hartuire sexuala sau discriminare.
   Sa vezi ce mail am primit de la un client dupa ce presa din Italia s-au dus la Porsche sa ii intrebe daca folosesc sclavi in supply chainul lor, era link la articolul de presa si numele companiei care folosea sclavi in Italia.

   @Coloja. Crezi ce spui?
   – right to be forgotten – e parte a GDPR si un utilizator OnlyFans isi poate retrage acordul de prelucrare a datelor personale.
   – referitor la hartuire si discriminare e legea 202/2002 cu articolul 8 b) să prevadă în regulamentele interne ale unităților sancțiuni disciplinare, în condițiile prevăzute de lege, pentru angajații care încalcă demnitatea personală a altor angajați prin crearea de medii degradante, de intimidare, de ostilitate, de umilire sau ofensatoare, prin acțiuni de discriminare, astfel cum sunt definite la art. 4 lit. a)-e) și la art. 11; sanctiunile sunt la Articolul 37 (1) Constituie contravenții și se sancționează cu amendă contravențională de la 3.000 lei la 100.000 lei încălcarea dispozițiilor art. 6 alin. (1)-(4), art. 7 alin. (2), art. 8, art. 9 alin. (1), art. 10 alin. (1)-(4), (6), (8) și (9), art. 11-22 și art. 29.
   – GDPR e parte a Terms of Service a OnlyFans si protejeaza in mod explicit utilizatorii din UE. OF Terms of Service interzice folosirea oricarui mod de colectare automat a continutului OF, interzice distribuirea de catre utilizatori a continutului OF catre public, sau folosirea continutului OF de catre utilizatori pentru hartuire sau discriminare. Incalcarea Terms of Service are consecinte juridice, mai ales daca e facuta de o persoana juridica.

   Legile exista, trebuie doar aplicate.
   Romania sta rau la aplicarea legii, ca ne plac formele fara fond.
   AI e un tool misto, pana cand incalca legea, iar cu cat mai cunoscut e un anume AI, cu atat proprietarii AI trebuie sa aibe grija sa nu incalce legea.

   Pentru restul de cititori, e treaba voastra ce faceti cu poza cu colega in țâțele goale, dar necunoasterea legii nu va scuteste de efectele ei.

   69
  • @Necris: înțelege că ”right to be forgotten”, GDPR și alte asemenea chestii nu se aplică dacă ți-ai dat acordul scris ca acele poze să fie distribuite online. La fel cum GDPR nu se aplică oamenilor care lucrează în instituții publice. La fel cum Johannis nu poate apela la ”right to be forgotten” cât e președinte. GDPR nu e o baghetă magică care te apără de tot și toate. Altfel orice actriță de filme pentru adulți s-ar trezi după ce și-a încasat onorariul că există un GDPR și-ar cere să fie retrase filmele ei de pe piață. Nu așa funcționează. Tocmai de aceea i se cere acordul scris.

  • @Maud, Necris

   tot un risc e si ala sa dai informatii din astea chiar si de pe e-mail personal. Ai boala pe cineva care ti-a trimis un astfel de e-mail ii poti face fwd oricind la HR.

   E suficient sa primeasca doar unul din mailurile cu poze si cu numele persoanelor si il trimita la linia de etica.

   Pe ce motiv, din punct de vedere legal? Ca ai trimis in timpul liber, de pe un device personal, de pe o adresa personala, spre o adresa personala, un link PUBLIC? Cata vreme profilul/linkul/pozele sunt la liber pe internet, pe un site deschis tuturor, nu are nimeni ce sa faca. Voi visati tampenii cu comisie de etica.

   Chiar daca trimiti pe/de pe mailul de munca problemele sunt de alta natura si anume ca in timpul lucrului faci chestii care nu tin de lucru (browsing pe net) si faptul ca accesezi linkuri cu material pentru adulti. Astea sunt singurele probleme daca o faci de pe mailul de la munca.

   72
 62. Nu mă bag la întrebări esențiale despre morala, ce- zici unuia si altuia.

  In anul Domnului 1986 am venit acasă ceva mai devreme de la sport și am dat peste părinți mei care se futeau in dormitor. Nasoală chestia…

  192
  • Dacă ești băiat, condoleanțe, că bănuiesc că din 1986 e moartă.

   94
  • @AlexF, vezi-ti de treaba, esti doar un caz izolat. tu nu ai vazut cat de openmind au fost fetele mai sus, ca lor nimeni si nimic nu le impune ce sa faca cu peezda lor? de parca de asta era vorba in propozitie. si cum ca copiii lor peste timp vor intelege…io sant sigur ca si ele si-au surprins parintii exact ca tine, dar in loc sa fie marcate s-au bagat repede la un gangbang.

   51
 63. Când ai bani de pat, n-ai bani de somn!

  22
 64. ce fantezii dubioase ai.

 65. Ne-a înzestrat universul cu un creier mai dezvoltat decât alte specii si tot ce am putut face cu el este lumea de ieri, azi și mâine. Eu nu găsesc ceva mai trist de atat. Voi?

  54
 66. Discuțiile despre moralitate sunt ca regresul la infinit. Nici autorul nu a avut intenția asta, n-a emis judecăți de valori, ci doar a constat câteva lucruri destul de rezonabile.
  Vorba lui Sarte: cam toate principiile și regulile noastre morale se fac țândări când le confruntăm cu o situație concretă.
  Suntem de acord că toată lumea face ce vrea cu corpul său. Totuși, cam câți ar fi confortabili când s-ar afla că partenera are câteva materiale video 18+? Văzute de familie, colegi de muncă și prieteni? Sau dacă privim lucrul ăsta ca imoral și inacceptabil, ne-am păstra principiile când am ști că face milioane de dolari din asta de pe urma cărora poți profita?La fel, dacă acceptăm că nu e nimic în neregulă și nimic rușinos în a face videochat, am reacționa similar când copilul ne-ar spune la 18 ani că o să urmeze o carieră în domeniul ăsta, în loc de medic, avocat, inginer? Sau am răspunde că sunt alternative mai bune? Aham, emitem o judecată de valoare.

  131
 67. Cypress stie ca nici duduile de pe VHS n-au fost uitate..

  62
 68. Morala: Nu te apuci sa avertizezi vreun romanas ca ti-o iei. Ei nu primeste, ei stie!

  Ii zici la unu ca nu e OK ca merge pe contrasens si te injura direct. Iar taximetristul observator te injura deasemenea ca esti din Bistrita, o vinitura nu o aratare unica a la Cluej. (stire de luna asta. )
  Scrie Razvan articol de tip avertisment, consecinte pe care 99% din fetele din OF nu le cunosc – si o gramada comenteaza cu ideea: de ce te bagi, misoginule, femeia sa faca ce vrea, ipocritule, faci shaming pentru sex workers.

  Si-a gasit si Razvan unde sa posteze articolul asta. Pentru cititorii romani. Prost moment.

  Comentariu apreciat.322
 69. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 1540
  • Fix asta am zis si eu cand ti-am citit articolul!

   722
  • Marius, ce ți-or fi făcut ție câmpii ăștia, cum să-i bați cu atâta sălbaticie?

   Poate tu te imaginezi foarte progresist imaginându-ți că subiectul acesta va fi înduioșător de anacronic peste 20 de ani – nu știu și nici nu te judec pentru asta.

   Dar aici se vorbea despre altceva, lucruri concrete – cum ar fi că ce pui azi pe net, rămâne veșnic, iar oamenii din anturajul tău (in viitorul acela luminat, aproximativ prin 2043) poate or să fie destul de încuiați încât să nu aprecieze efortul tău de a fi înaintea vremurilor de azi.

   Cine știe ce-o să mai fie? Un adevăr vechi și durabil este că dacă alegi să te vinzi/închiriezi, odată cu banul vine și statutul. Banii se duc, dar prestigiul rămâne.

   163
 70. 1. Pt ca a devenit din ce in ce mai social acceptabila pornografia/ nuditatea digitala, nu cred ca viitorul lor va atarna de niste poze xxx
  2. Unii dintre colegii copilului probabil ca au si ei mamici care cu asta se intretin sau se intretineau in tinerete si mai degraba o sa isi arate unii altora poze cu mamicile goale, fara ca asta sa fie big deal. Deja se alapteaza in public, deci tate au mai vazut. Probabil ca si fofo.
  3. Cine se baga in asta, ar face bine sa dea din cur cat mai cu talent pe zeci de mii de dolari lunar, saptamanal, in asa fel incat sa-si permita un stil de viata departe de saraci moralisti, sa-si deschida afaceri, sa traiasca in lux, plm.
  4. Bai, am intrat pe PimEyes, am uploadat o poza cu mine si mi-am gasit sora geamana sau ceva de genu :))

  Indecis. Tu ce zici?1428
 71. Concluzie : mulți romanache discuta ca ce o zică copii cand o sa vada scene deocheate cu mamele lor care ar face asta. În condițiile în care nr de nou născuți e în picaj de la an la an , în dezvoltata noastră țară..si nu recent ci deja de 30 de ani…iar din cei care se mai nasc, mulți sunt ai suedejilor…dar da, e o grijă reală…aham…
  dar parintii, matusile, unchii ? Și aici, pensionarii noștri plesnesc de sănătate și bunăstare, deci au timp și chef de astfel de analize existențiale….iar aham…
  Meanwhile, Cristina Ich s-a întors din vacanta de ski, sa fie aproape de FOSTUL soț bogat care e puțin la pârnaie pt ce altceva în romanika decât fapte de coruptie…am vazut ca sunt pe net multe poze ‘secsi’ cu ea…cred ca le regretă….dar rau le regretă…ca probabil la biblioteca a remarcat-o piti jr…

  517
 72. Asa, la rece, a doua zi, am o vaga impresie ca printre comentatori sunt si cativa proprietari de chatiste.

  134
 73. PornChatGPT. Problems solved.

  12
 74. bun articolul,
  dar lipseste lista cu exemple concrete..
  ..pentru aprofundarea subiectului.

  61
 75. Vad ca lipseste Lorena, daca era articolul la Cetin, precis comenta.

  12
 76. Coloja te pricepi nu gluma.

  22
 77. Un articol nou (și bun, zic eu) despre cea mai veche meserie din lume și posibilele efecte ale practicării ei în varianta videochat, în Anul Domnului 2023. Mulțumesc autorului.
  Mulțumesc și comentatorilor, mai ales celor critici la adresa autorului, că de la ei am învățat mai multe despre țara în care trăiesc ;-)

  71
 78. Mie mi-a fost util articolul, habar nu aveam de faptul ca pozele ajung in lumea larga, fara acceptul proprietarului si fara redevențe
  Si eu sunt o persoana deschisa la minte si genul „live and let live”
  Dar am constatat, inclusiv la mine, ca practica, in ceea ce priveste judecarea altora, e diferita de teorie. Muuult diferita! Eu lucrez intens cu mine pentru a schimba asta
  Dar toata lumea te judeca, mai mult sau mai putin
  Daca nu esti genul care sa faca OF fara pic de regret si jena de gura lumii … informatiile tale sunt ff utile ;)

  41
 79. Dupa ce ti-ai bagat castraveti in fleasca pe OF sau pe alte site-uri porno sper ca nu mai ai pretentia sa te ia un barbat de treaba, educat …etc. Asta nu inteleg femeile independente care fac ele ce vreau cu corpul lor, exista consecinte. Mai terminati cu prostia asta ca doar romanii gandesc asa, toti babrbatii ok care cauta o partenera serioasa de viata gandesc asa si vor ocoli asemenea femei/fete.
  Daca intram in discutia despre Body Count si cum devii Emotionally Unavailable dupa foarte multi parteneri masculi ce au fost pe la fundul tau deja lucrurile se complica si mai mult pentru fetele care satule de facut prostitutie reala sau virtuala cauta disperate sa se marite si nu mai gasesc cavaleri misto.

  21
 80. https://www.foxnews.com/politics/virginia-democrat-candidate-posted-sex-acts-husband-online-soliciting-tips-report

  Virginia Democrat candidate posted sex acts with husband online while soliciting tips (Chaturbate)

  00
 81. https://www.cancan.ro/scandal-la-inceput-de-an-scolar-educatoare-de-la-o-gradinita-privata-din-iasi-prinsa-facand-videochat-20889391
  O educatoare de la o grădiniță privată din Iași a fost prinsă că făcea videochat. Informația a ajuns și la directorul unității de învățământ, care, ulterior, a decis să încheie colaborarea cu tânăra.

  10

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.