Afaceriștii reali sunt ocupați, lăsând loc șarlatanilor….

Mi-a plăcut mult titlul ăsta:

Dacă cei care fac business nu vor să vorbească despre ceea ce fac cu voce tare, de unde să obţină tânăra generaţie educaţie de business?

Hoștiuc trece în revistă câțiva oameni care nu ies să povestească cum au făcut afaceri de succes în România.

Nu știu dacă zice ceva și de oamenii care nu pot să iasă și să spună cum au făcut afacerile de succes și milioanele, că nu e tocmai frumos. A ieșit Irinel Columbeanu o dată și a povestit cum a venit Alcatel la el, după aia și Dan Voiculescu a bâjbâit un pic, și a fost de ajuns, s-a prins lumea că multe din afacerile românești sunt strâns legate de conexiuni subterane. De aia nu ies mulți în față să spună cum au reușit.

Și asta lasă loc șarlatanilor și vânzătorilor de fum. Grădinarilor care au citit două cărți și îi învață pe alții business, copiilor care își iau Lamborghini în leasing și se pretind milionari, clonelor de Kiosaki, care s-au îmbogățit pretinzând că știu ce vorbesc, și tot așa.

Unul dintre ei scheaună zilele astea, că își vede businessul de vândut fum amenințat de alții mai hămesiți ca el. Când era singurel pe nișa de vândut fum era bine, acum nu prea mai e. Acum nu are publicul mindsetul potrivit. Măcar e bine că Chifoi și spațiul crypto a luat o pauză, se mai oprește lumea din investit în NFTuri.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

50 comentarii

  1. cine era? ca l-a dat jos :))

    00
  2. lol, are icoana cu el in birou?

    00
  3. Nici in privat nu spun prea multe astia, doar se lauda cu ce au, nu si cum au facut.
    Am ajuns din intamplare in aceeasi camera cu un tip ce tacsu era in top300, cifra de afacere sau ceva, peste 100 milioane. Cand venea cineva nou, repeta poezia cu toate afacerile pe care le detine, cifre peste cifre… in cate domenii de activitate e lider de piata pe tara… Dupa ce s-a dus al batran, s-au cam dus si afacerile.

    00
  4. Sa presupunem ca eu montez camere video, sisteme de irigatii si porti electrice la vilele din Balotesti. Am 5000 de euro profit net in fiecare luna (instalari + abonamente lunare de mentenanta).

    De ce le-as zice si altora cum fac eu bani?

    00
    • esti freelancer nu biznis la banii aia, oricum, ai dreptate, competitivitatea iti dicteaza sa nu spui, decat daca ai competitia iti calca mai greu pe urme daca spui sau ai franciza ceva.
      oricum ai da-o tot esti in general in partea corecta, capitalismul nu tine de puterea de a face ceva ci mai degraba de resursele de a putea face ceva, de asta e si un sistem depasit, am trait milioane de ani ca sa nimic, aceeasi bataie pe resurse =))

      11
    • Vali cred ca se refera la aia care se lauda ca sunt milionari. 60k euro nu e putin, dar nici nu te face milionar. La afaceri de milioane de euro, eu zic ca poti sa iesi in fata si sa fii mai slobod cu detaliile, 99,99% din audienta se va da batuta dintr-o gramada de motive primul fiind ca nu au capitalul cu care sa inceapa ceva similar care sa iti faca concurenta, al doilea fiind ca nu stiu de unde sa gaseasca oameni cu o anumita calificare, toate procesele din spate etc.

      00
    • @NIX nu prea ești la curent cu piața economica din România. 5 000 euro profit net lunar pentru o Imm este enorm. 99% din firmele din România nu raportează 60k euro profit anual.

      00
    • Bravo.Stai bine de tot.

      00
  5. Toata discutia asta despre afaceri si antreprenori mi se pare obositoare si fascinanta pentru ca suntem in AD 2022 si discutam despre subiect de parca este un mister total si nu exista informatie pe cand exista tone de informatie la liber, la o simpla cautare pe net.

    Adevarul insa este altul – nimeni nu vrea sa stie cum sa te apuci sa pui gresie, inveti rapid, iti cumperi cateva scule si incepi sa faci bani, daca merge bine iti angajezi un ajutor, apoi inca unul sa instaleze si tot cresti. Sau inveti ceva in sfera digitala gen editare video/photo, creere continut (vectorial) sau administrare conturi social media si incepi ca freelancer si apoi cresti. Sau cumperi varza si pepeni de la tarani de pe camp si o vinzi la magazine in orasele mari si tot asa, sunt foarte multe idei de afaceri, in functie de buget si situatia personala.

    Ce vor oamenii sa stie? Cum incep eu o afacere azi si in 2-3 ani ajung macar Becali, Tirac daca nu Musk sau Bezos? Cum fac eu ceva sa ajung sa am 10-20-50 de milioane de euro si rapid? Exact la fel ca si magia crypto – de cand e lumea pui bani in fonduri de investitie, bonuri de trezorerie sau „la cec” si castigi un 4-8% pe an insa lumea nu vrea sa stie de asa ceva, ei vor sa auda despre o noua moneda unde castigul este 400x in 6 luni, adica nu depui 100 de lei la cec si dupa an an ai 105 lei, bagi 100 de lei in „cryptomagiccoin” si in 6 luni ai 40 de mii de lei.

    Si nimeni nu vrea sa ii invete cum sa ajunga Tiriac sau sa faca 400x..

    00
    • Adevarul insa este altul – nimeni nu vrea sa stie cum sa te apuci sa pui gresie, inveti rapid, iti cumperi cateva scule si incepi sa faci bani, daca merge bine iti angajezi un ajutor, apoi inca unul sa instaleze si tot cresti. Sau inveti ceva in sfera digitala gen editare video/photo, creere continut (vectorial) sau administrare conturi social media si incepi ca freelancer si apoi cresti. Sau cumperi varza si pepeni de la tarani de pe camp si o vinzi la magazine in orasele mari si tot asa, sunt foarte multe idei de afaceri, in functie de buget si situatia personala.

      Salut!
      Ce enumeri tu nu te face multi-milionar (darămite multi-miliardar).

      Să ai o zi liniștită și mai puține minciuni în viață!

      00
    • Țiriac a jucat un pic de tenis și apoi a fost managerul lui Boris Becker în timpul comunismului. Așa-i că și ai tăi făceau city-break-uri în străinătate în comunism?
      Prin comparație, citește cum a fugit Nadia Comăneci din țară.
      Nu zic că nu-i bun ca om de afaceri Țiriac. Că din comunism au ieșit mulți cu bani, dar el chiar s-a menținut.
      Dar hai să fim serioși, nu a început punând un pic de gresie și apoi învățându-și un prieten să pună un pic de gresie.

      00
    • pentru ca si prostia sistemului e sa le dea in cap alora de reusesc sa-l evazioneze, cu cat mai mic cu atat mai mari sansele sa-ti iei bataie.
      fix ca aia cu politistii si mertzanu vs elevii,
      eu repet, n-am vazut nicaieri lipsa de ‘munca’ ci lipsa de resurse.
      toti care se plang ca nu gasesc muncitori de fapt sunt faliti moral
      lipsa asta printre altele alimenteaza o mentalitate toxica, ori fac bani multi acum ori nimic, impinge omenii la risc timpit si in sine e un cancer, absolut orice tine de sanse desarte e un cancer care merita sa fie starpit
      nu stiu ce cercuri de oameni aveti voi sau ce betivi luati ca exemplu dar eu n-am in jurul meu oameni care sa nu vrea sa invete nimic, imi pare sf ce spui.

      00
    • Asta mi se pare exact genul de viziune simplistă care nu are cum să ducă nicăieri și nr. mare de oameni care ți-au dat like mi se pare cutremurător.

      Să încep cu ideea ta de afaceri nr. 1 – pusul gresiei.
      În primul rând nu poți pur și simplu să „pui gresie” și să „faci bani”.
      Gresia aia se pune într-un apartament/casă și procesul decurge cam așa : omul are nevoie de o renovare, discută cu un meseriaș, îl angajează, meseriașul se apucă de lucrare, dar lucrarea presupune .
      -dat jos vechea gresie/faianță;
      -dat jos linoleum, parchet, cadă, chiuvetă, eventual aruncat vechea mobilă etc.;
      -cărat în casă gresie, faianță, parchet, glet, var, obiecte sanitare etc.
      -montat gresie, faianță, dat cu glet/var, turnat sapă, pus parchet etc.

      Treburile astea presupun o muncă fizică destul de susținută precum și să cari zeci/sute de kg de materiale – ca idee o cutie de gresie are cam 25 – 35 kg, un sac cu adeziv cam 25 kg etc. – deci nu prea ai cum să le faci singur

      Deci dacă cineva îți urmează sfatul învață doar să pună gresie și își cumpără scule o să aibă o surpriză – nu o să facă bani pentru că nu o să îl angajeze nimeni doar pentru asta și chiar dacă îl angajează singur o să facă foarte greu munca asta – deci nu are cum să îi meargă bine.

      De asta zic mi se pare cutremurător câți ți-au dat like – adică deși NIMENI la o renovare nu cheamă pe cineva să îi dea jos gresia, apoi pe cineva să îi pună gresia, pe altcineva să îi dea cu var, pe altcineva să îi monteze chiuveta și așa mai departe – TOTUȘI oamenii cred că este o ideea fezabilă de afaceri să ai o afacere în care să montezi doar gresia

      10
    • Mirel probabil e programator, ce a scris el e ca in bancul ala cu „daca au oua, ia 6”.

      00
    • @Boros – pot sa iti explic detaliat cum cumperi un teren, construiesti un bloc si il vinzi, investesti 3 milioane de euro si profitul tau este de 4 milioane, cati oameni crezi ca au 3 milioane de euro?
      Sau eventual o afacere la cheie in productie agricola, investitie 50 de milioane de euro cu randament de 20% pe an, practic in fiecare an faci 10 milioane si cresti. Cam cati oameni care vor sa afle despre afaceri crezi ca au acces la sume de genul asta? Aia care au acces la asa ceva deja au facut banii si au invatat despre afaceri, nu cauta informatii pe net.
      Miliardar nu ajungi din afacere in mod direct, o faci cand te listezi pe bursa si apoi iti cresc actiunile ca in desene. Uber ca un exemplu valoreaza 58 de miliarde de dolari si inca nu a avut profit.

      @Mirel – ce spun eu, ce vrei tu sa intelegi. Eu nu am spus meserias universal, am spus sa pui gresie, punct. Nu orice om face de toate, unii fac un singur lucru. Daca ti se pare prea complicat gresie atunci parchet laminat, poftim. Aia fac eu, doar pun parchet laminat, am anunt pe 10 site-uri cu pus parchet laminat, cine vrea parchet laminat ma suna, merg si instalez parchetul. Eu nu fac si instalatia electrica, sanitare, nu dau si cu var sau schimbi geamuri – doar pun parchet laminat.

      Cand vrei o renovare il suni pe Nea Mitica, ala are echipa sau contacte, iti da un pret si apoi incepe – ala pune gresia, ala face instalatia sanitara, ala da cu var si tot asa. Sigur ca exista si meseriasi universali care fac de toate insa exista si aia specializati.

      Daca nu ma crezi pune un anunt pe OLX cu „instalez gresie” si 10 poze cu lucrari anterioare si vezi daca te suna oamenii si vor gresie sau te suna sa le varuiesti apartamentul.

      10
    • Becali= omul de legătură dintre interlopi și securitate.
      Tiriac= ridicat de Iliescu. Adică afaceri cu statul roman: statul roman cu cheltuielile, Țiriac cu profitul.

      00
    • @Bigbear
      Eu înțeleg ce zici si anume ca dacă vrei sa ai bani trebuie sa muncești și sunt perfect de acord cu asta.

      Problema este ca exemplul pe care l-ai dat cu gresia este greșit deoarece vei depinde mereu de un Nea Mitica, care va negocia toată lucrarea cu clientul și îți va da doar sa pui gresie, oprindu-si insa parte din bani.

      Referitor la parchetul laminat sunt de acord ca se pune mai ușor deci ai putea sa faci o afacere doar din montarea pachetului- dar eu o vad tot ca o afacere dificila deoarece putini oameni își schimba parchetul pur și simplu, oamenii schimba parchetul când renovează, deci iar depinzi de nea Mitica.

      Adică în exemplul tău calea spre succes mi se pare sa înveți sa renovezi complet un apartament, sa faci treaba asta bine o vreme și apoi sa tot crești, sa ai firma ta, sa angajezi oameni și asa mai departe- și nu sa faci bucatele din lucrare și sa depinzi mereu de un nea Mitica

      00
    • Te-ai cutremurat degeaba baros…ti-oi face tu heirup de home redecoreiting cu nea Titi de la tine de la tara care iti pune si chiuveta, deratizeaza si instaleaza aragazu Miele, da nu e peste tot cu universali.

      00
    • @Mirel – eu iti spun la nivel de amarat ce poti face cu doua maini ca sa o duci mai bine si sa incepi sa cresti, tu discuti la nivel de profesionist cum este mai logic. Fara suparare insa sunt aspecte diferite, pentru tine este firesc sa renovezi un apartament direct insa in realitate oamenii nu au bani de renovari asa serioase si fac cate putin – mai pun 2 mp de gresie in hol, mai schimba baia, mai o bucatarie si tot asa.

      La fel, ca exemplu parchetul laminat se pune direct peste cel vechi in apartamentele comuniste, nu se schimba nimic. Ca se poate mai bine si mai pragmatic? Absolut de acord cu tine insa eu discut despre antreprenoriat nivel 0 si tu discuti despre nivelul 4, doar ca mai intai trebuie sa treci prin niste pasi ca sa ajungi la 4.

      00
    • Prima faza: „nimeni nu vrea sa stie cum sa te apuci sa pui gresie, inveti rapid, iti cumperi cateva scule si incepi sa faci bani”

      Cum a mai zis cineva, e munca fizica grea. Automat nu oricine se poate apuca de ea. Nu tot romanul care-i „prost” are neaparat si muschi. Vad in romania din ce in ce mai multi oamen indemnand „publicul” sa se apuce de meserie, „sa-si dea” copii la scoli profesionale. Fiindca suferim de o mare lipsa de meseriasi.

      Ce NU spun oamenii astia este ca:
      1. O asemenea cariera e scurta, putini o pot face pana la pensie. Majoritatea au nevoie de recalificare la 40-45 de ani. Daca ar fi meseria cu adevarat „bratara de aur”, si-ar indemna proprii copii sa faca asta.

      2. Se castiga bine tocmai din cauza penuriei de meseriasi. Cerere si oferta. Creste numarul de meseriasi, automat scade si pretul. Iar venitul mediu al unui meserias va fi mai mic.

      A doua faza: „inveti ceva in sfera digitala gen editare video/photo, creere continut (vectorial) sau administrare conturi social media si incepi ca freelancer[…]”

      Si-ti zic eu ce faci dupa aia, faci derby cu foamea in fiecare luna. Pana ajungi tu sa poti cere un pret decent pentru munca aia, o sa lucrezi la pret de indian sau african si o sa bagi ore la PC de te ustura si curul de la scaun si ochii de la monitor.

      Asta PE LANGA job-ul normal de 8 ore, ca nu te poti intretine din freelancing daca nu ai o anumita notorietate.

      Poate ai noroc sa gasesti un client stabil, ex. un youtuber cu bani. Dar si asta se intampla rar. Spun asta pentru ca am amici care fac si freelancing. Un freelancer fara notorietate are mare noroc daca scoate 50$ pe luna. Asta in conditiile in care baga 8h/zi la JOB si inca 5h/zi la freelancing.

      00
    • @vosidit98 – imi plac oamenii care au doar probleme si niciodata solutii.

      Da, nu orice solutie este buna pentru orice, am dat 2 exemple ca sa ilustrez ideea ca exista variante insa o afacere are nevoie de timp ca sa creasca atunci cand pleci de jos si ca in acelasi timp poti face mai mult decat astazi.

      Sigur, nu oricine poate sa puna gresie, nu oricine poate sa aiba succes in domeniul digital insa exista varii aspecte. Daca spuneam de Dascalu, sa inveti programare si sa faci 1-2 mii de dolari imi spuneai ca nu oricine poate sa invete programare, nu?

      Ideea mea este ca oricine poate face mai mult cu putina organizare si vointa insa multi vor doar rezultate marete si rapide si refuza acea crestere pas cu pas.

      00
    • Cit laminat pui pe luna?In medie evident.Pe ce pret mergi(maintereseaza la gata si cu factura)?Mersi.

      00
    • @caposu – stiu ca esti ironic insa am cautat dupa aia de curiozitate si pe ceva site de gasit meseriasi (daibau) am gasit pretul de instalare este intre 15 si 20 de lei per metru patrat iar ca timp la bricodepot pe site discuta despre 25 de mp, ei spun ca pentru cei cu experienta 30 de minute, pentru indemanatici o ora si pentru incepatori 2 ore.

      Asadar un om pune in 2 ore 25 de metri de parchet laminat si face intre 375 si 500 de lei per lucrare, hai sa spunem 400 ca sa avem o suma rotunda. Sa luam ca estimare 2 lucrari de genul asta pe zi (4 ore de munca efectiv, restul inseamna transport) ceea ce mi se pare decent in medie si rezulta 800 de lei pe zi, 20 de zile ar fi 16 mii, nu? Hai sa intelegem ca nu e totul serios si nu ajungi sa fii asa de ocupat prea curand, 16 mii e prea mult, jumatate inseamna 8 mii si inca e foarte bine, hai sa spunem 5 mii pe luna si e un venit decent zic eu si sanse ca in 2-3 ani sa ajungi la acei 16 mii sau mai bine.

      Pun aici si linkurile, mie mi se par de incredere ca informatie:
      https://www.daibau.ro/preturi/laminate
      https://www.bricodepot.ro/idei-si-inspiratie/amenajare-interioara/instalarea-parchetului-laminat-ghid-practic-pentru-montarea-parchetului/

      00
    • @Bigbear Romania are doar doua solutii.

      Ajutor pentru toti Romanii care nu se descurca. Nu doar de bani e vorba ci de schimbarea mentalitatii. Suntem la pamant cu educatia, sanatatea fizica si mentala, cu infrastructura.

      A doua solutie este cea deja aplicata de foarte multi romani: scapa cine poate. Unii isi vand ce mai au prin casa, altii isi vand casa si se muta in locuri mai ieftine. Iar cei care sunt in putere, pleaca din tara.

      Pentru prima categorie de oameni, aproape 30% din populatia Romaniei, nu e o solutie sa le spui „pune mana pe carte si invata”. Oamenii astia sunt, precum Sisif, fortati sa urce varful Omu, iar cand sa ajunga in varf sunt impinsi inapoi la baza.

      Asta in timp ce restul lumii urca Everest dupa Everest. Normal ca exista inegalitati si cazuri grave si de neinteles si in alte tari, ciudatenii prinse in mreje birocratice. Dar alea sunt titluri de pagina 1 de ziar, exceptii.

      In tarile cu apa calda, si daca ai handicap mediu spre grav, ai sanse sa poti duce o viata relativ normala. In Romania, daca ai un handicap usor, singura sansa de a nu muri de foame este practic sa ajungi obiect de circ si sa accepti sa fii abuzat.

      00
    • @vosidit98 Romania e stat esuat oricat ar incerca inteligentii sa-l resusciteze, desi o sansa la reanimare mai exista,
      Spun asta pentru ca oamenii prefera circ fara sa fie handicapați, bineînțeles sensul peiorativ al cuvântului, circul adevarat e o arta. Cand romania va prefera altceva afara de circ atunci am putea discuta, pana atunci o sa ne tot respingă olandezii, ca circ au mai vazut, nu venim noi cu numere noi.
      Repet pentru a 11mia oara, in practică romanii n-ai cj sa faca revolutie, sau au cj prea mari raportate la creier, cumva mi-e rusine si sila ca am fost nascut in ro.

      00
  6. Intrebati-l pe Voiculescu de unde a avut bani sa infiinteze postul tv Antena 1 in ’93.

    10
  7. E mentionat in articol UiPath. E „unicorn” dar parca totusi nu l-as baga in grupul de care se vorbeste.

    00
    • Despre UiPath se stie deja ca e facut pe pile. Daniel Dines e baiat foarte destept, dar nu-i ca si cand ar fi cel mai bun programator si businessman roman. Cum a mai spus cineva pe aici: s-a nimerit sa fie omul potrivit la locul potrivit la timpul potrivit.

      01
  8. dacă acum 25 de ani aș fi avut CURAJUL să-mi duc la îndeplinire IDEEA de a deschide o fabrică de hârtie igienică… acum eram milionar în RON și aș fi putut să vă spun fără să ascund nimic despre cum și ce am facut… 😉

    00
  9. În afaceri există omul potrivit la locul potrivit la timpul potrivit. Mai mult ca sigur că frații Pavăl de la Dedeman te pot învăța să faci afaceri, dar slabbe sănse să ai 10% din succesul lor pentru că nu mai e nici timpul, nici locul.

    La fel ca și bulshiterii ăia cu Amazon: da, s-au făcut bani cu recenzii false la produse dar acele vremuri au trecut, acum e exponențial mai greu să faci bani din multe motive.

    La sfâșitul lui 2019 am descoperit o vulnerabilitate a unui sistem, nimic ilegal, blackhat well done. Micul antreprenor român, prea îngust la minte, n-a vrut să se bucure de avantajele pe care i le aduceam. Prostul cumpăra tablouri cu „firmă de încredere” de parcă alea îi aduc clienți. M-aș fi dus la străini dar fiind pandemie era cam dificil cu călătoritul. Dacă mă apucam de făcut chestia asta prin 2014 mă prindea pandemia dosind milionul prin Seychelles și acum că vulnerabilitatea a fost reparată vă vindeam un curs de îmbogățire.

    00
  10. Facand abstractie de cum a preluat Patriciu rafinariile alea… totusi, dupa ce a vandut Rompetrolul, desi statea pe un purcoi de bani, nu i-a iesit nici-o afacere. Patriciu maxim sa fii tinut lectii pentru castigatorii la loto despre cum sa irosesti banii in cel mai scurt timp.

    00
  11. Cristian Dascalu e mare antreprenor dă succes. Sa îi ia interviu lui.
    Sa ne zica el cum a reusit 1 mil $ incasari/rulaj la doar 27 de ani.
    Şi in detaliu, nu ca pe youtube, din avion.

    00
  12. Pentru ca nu prea ai cum sa faci bani multi pe cai complet oneste. Poti avea un trai mai mult decat decent si lipsit de grija zilei de maine, nu zic nu. Poti ajunge inclusiv ca Peter Norton sau John Carmack, sa-ti vinzi afacerea unei companii mult mai mari si sa te bucuri de o notorietate care iti depaseste averea.

    Dar oamenii astia nu se regasesc nici macar in top 10 milioane cei mai bogati oameni ai planetei. Ca sa ajungi acolo, in top, ai nevoie de pile, cunostinte si relatii. Ai nevoie de intermediari care sa-ti extinda afacerea.

    Pentru ca din nefericire, chiar daca tu personal nu faci asta, o foarte mare parte din economie inca functioneaza pe baza de razboi si sclavie (plus altele mai nasoale care nu se discuta in societatea civilizata).

    00
  13. Despre Tiriac a fost chiar aici la Vali un articol foarte bun care descria cum a facut fostul jucator de tenis averea. „Demagogul suprem” parca se numea articolul, excelent mi s-a parut.

    00
  14. Stim toti ca nu poti face bani foarte multi total legal, asta e clar si nu cred ca o contesta nimeni. Problema e ca toti care au acum bani sau care se pretind bogati incearca sa vanda povesti lacrimogene despre cum au ajuns ei acolo dupa un trai greu si, apoi, ies la iveala tot felul de parinti, unchi care de fapt sunt milionari si care i-au bagat bani garla in fund si pana la urma ceva s-a ales de unul dintre business-urile alea.

    Mi-as dori mult de tot sa il gasesc si eu pe ala care are o istorie ok sau care vine in fata si zice: ” da, tata mi-a dat 1 milion de euro si eu am inceput sa cumpar masini si acum fac content pe tik tok si, all in all, fac 20k pe luna „.

    00
    • Eu cunosc cel putin cinci milionari care au pornit de la zero.E foarte adevarat ca situatia din anii 90 e cu totul alta decit cea de azi.
      Si nimeni nu ii stie,desi unul din ei e lider pe o piata foarte populara.

      00
  15. Am lucrat cu/pentru câteva duzini de milionari. Sub 100 Mio Euro toți. Cu excepția unuia mare din Turcia care avea un T/O pe grup de peste 3k Mio Eur de ani de zile și mă gândesc că valora și el câteva sute de milioane

    De la niciunul n-am vrut lecții. Am vrut bani. N-am învățat mai nimic de la ei decât să fii cinic și ambițios. Ambele îmi sunt străine, nu le pot adapta la mine
    Majoritatea (dacă nu chiar toți) erau oameni foarte civilizați și peste medie de deștepți. Foarte puțini integri, dar erau și din ăștia. Dar nu văd pe niciunul dintre ei spunând cum, de ce, face afaceri. Pe NICIUNUL
    Hoștiuc ăsta sigur s-a frecat de mai mulți milionari decât mine. Și știind asta și când văd că speră ca ăștia să dea din casă ce și cum, îmi arată o candoare vecină cu prostia. Și așa vedem de ce e ZF un produs fără sare și piper: n-are cine să îl facă bun

    00
  16. Am lucrat pt o firma mica-medie olandeza. Am învățat ca 95% din orice business de succes se bazează pe relațiile și reputatia pe care le are patronul. Restul de 5% e calitatea serviciului oferit.

    00
    • bine spus despre „business de succes” dar in Romania multi se gandesc sa fara o manevra din care sa se scoata, apoi dupa ei potopul. Pentru ca asa era modelul la inceputul anilor 90.

      00
    • @wd Asa este si acum modelul. De unde sa te gandesti la o afacere sustenabila cand 90% din populatia tarii n-are bani sa-si infiinteze nici un fel de afacere. Vrei un credit, ce dai la garantie? Apartamentul comunist / casa la tara cu jumate de ar de pamant lasate de bunica?

      00
    • confirm, in plus, ca sa primesti tre sa dai..daca ma intelegeti

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube