Bricolaj: update #7

A treia baie, care e relativ mică (170×150) am zis că poate rămâne doar cameră tehnică, că e deja centrala acolo, mai un aspirator, mai alte prostii. Toată lumea, absolut toată, că nu trebuie să renunțăm la o baie. Nu se face. Poate vă ia burta pe toți deodată.


Alt șoc: cum adică vreți să vă mutați după 10-15 ani? Păi abia ați cumpărat casa!!! Păi da, copilul o să facă ~25 și în funcție de ce vrea el decidem dacă se mută cu gagica/soția cu noi sau vindem și ne ducem fiecare în treaba lui.

Nu e normal să-ți faci planuri pe termen mediu și lung, nu place la oameni. Stăm cu fundul în toate luntrile și vedem noi ce-o fi…


Ușa de la intrare e metalică, an 2000, și, după bibileli de către 2 meseriași, tot intră aer pe lângă ea ca la balamuc. Sunt indecis, să iau tot metalică sau să pun termopan cu jumătate geam, jumătate plin.


Sub parchet am pus șoric din ăsta și pare că funcționează.


Tata mi-a plâns de milă, că, bietul de mine, plătesc cam multe impozite acum, că am două case. Că români suntem, trebuie să ne plângem.


Am luat ăsta și o butelie tot de la Leroy și gazul ăla fâsâie aiurea. Și a făcut așa și când era cald afară, ori e lampa defectă, ori e gazul prost. Să iau asta?


Ce frumos cresc mușchii când nu bate soarele deloc pe zona aia.

casa-brasov-umbra-muschi

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

98 comentarii

  1. Eu am luat lampa asta:

    https://www.emag.ro/lampa-gaz-cu-piezzo-vorel-1-3-kw-73412/pd/D3B8LCBBM/

    pentru ca merge la spray-urile de la Dechatlon, pe care le folosesc si la aragazul de camping. (merge la orice spray cu conector EN417, ca la Dechatlon sunt cam scumpe)

    Merge de rupe, am lipit atatea tevi de cupru ca am consumat doua spray-uri.

    00
  2. Zoso da meditatii ! :)

    00
  3. In Romania sunt printe cele mai prapadite usi de intrare,plin de ieftineli chinezesti,din tabla ordinara,ce ofera iluzia protectiei,sau clasicele usi din Pvc,cu geam, termosudate de nea Tanase,care pe nici o parte nu au unghi drept perfect,si obligatoriu cu doua balamale care in 2 ani se lasa:ca sfat,cauta ceva de aluminiu,de calitate macar qfort,sau mai sunt ceva marci germane……15 ani nu ai probleme.
    Pentru muschi si alte minuni pe casa,exista un tratament antifungic de la sika,se aplica primavara,cand dispare umezeala,iar apoi cauti o vopsea de calitate pentru exterior….cativa ani ar trebui sa fie ok.

    00
  4. Si pana la urma ce faci cu casa veche? Ca netu e plin de povesti de succes cu air-bnb-uri din Brasov care sunt rezervat 3-4 milenii de-acu’ inainte. Intuiesc ca situatia in teren nu este chiar asa roz.

    00
    • am vândut-o deja. mai lucrez la articolul despre cum am vândut-o, o să vină și ăla în curând.

    • cazuri izolate, nu cred ca Vali are tree house sau sau altceva de nisa. mai degraba un studio.

      00
    • Povesti vanatoresti…

      uita-te cate imobile sunt la vanzare cu mentiunea ideal investitie imobiliara, regim hotelier, uita-te un pic la preturile airbnb, calculeaza cam cat costa curatenia dupa turisti (da, airbnb, review etc, dar seminte si tigari se consuma la greu), pune in calcul si ceva inpozite platite (s-au desteptat si vecinii si orpilati de scandalul asa zis turistilor mai baga cate o reclamatie la politie si aaa ajungi la anaf-lucru absolut normal pt mine)…si sa vezi atunci randamente…pe langa nervi, mai aduci si bani de acasa(si in procent mare).

      Nici cu inchiriere pe termen lung nu ai mai mare succes, sa vezi cand pui o garsoniera renovata,totul nou, la inchiriat, si vine fata de 17 ani din piatra neamt, ca ea vrea sa se mute la Brasov, si vrea nou si zona buna, si o intrebi de unde va plati, ea raspunde candid ca se descurca ea, sau vio care face germania, ca are bani stransi, ca vrea sa stea o perioada sa se distreze, sau 80% din apeluri care nu dau buna ziua si intreaba direct o dai la 250, ca e scumpa, sau un sugar daddy care te ia din start, ca lasa ca stiu eu cum merge cu chiriile, ce contract si doua luni garantie, ca garanteaza el ca e director la stat…e o aventura, si daca nu ai imobile mostenite/primite, sau nu ai bani din droguri/proxenetism, nu merita.

      00
    • As fi curios si de un articol depre procesul de cumparat casa noua, de la gasit/negociat la tranzactia finala. Sau a fost si am ratat ?

      00
    • ma gandeam ca o s-o vinzi. daca ai prins varful bulei esti centaur.

      00
    • @balthazerus, am pus pe youtube câte ceva, dar nu am explicat amănunțit. fă o listă cu nedumeriri/întrebări și fac un articol.

      @mihai, uite aici cum e cu închirierea https://zoso.ro/inchirierea-unei-casei-vechi/

    • stiu articolul, de-aia intrebam ce-ai facut

      00
    • ah acuma am observat ca ai scris si acolo ca ai vandut-o pana la urma, my bad. mi se spune pestisorul de aur in cercurile in care ma invart.

      00
    • ai numerele la loto de săptămâna asta?

    • Asa pe fuga, ma interesa cum verificai sa fie casa ok. Gen sa aiba ob in stalpii de rezistenta nu sarma, calitatea grinzilor de la acoperis, fundatia sa fie fundatie nu sant, chestiile de structura. Nu stiu daca acoperi pe youtube asta, nu cred ca am ajuns vreodata pe canalul tau. De fapt, de abia acum am remarcat icoana cu youtube pe sus :).
      Multam.

      00
    • @vali sa vedem poate la urmatoarea ca am fost azi sa bag o varianta simpla si pana am ajuns acolo le-am uitat

      00
    • balthazerus, nu mă pricep, am găsit prin prieteni un inginer în construcții, 100€, a verificat el chestii și ne-a dat undă verde.

  5. Azi dimineata in timp ce-mi savuram cafeaua mi-a venit un gand: De ce nu au oamenii acasa pisoar si uscator de maini?

    00
    • pisoar e o idee buna, daca ai spatiu. dar uscator de maini…de ce ai vrea sa te baraie ala de 10 ori pe zi?

      00
    • uscator de ala cu UV care sa omoare bateriile

      00
    • Ca sa poata merge la bar.

      00
    • In loc sa interzica centralele pe gaz mai bine ar obliga orice noua locuinta sa fie dotata cu bideu.

      00
    • Motivul este că femiilor li se pare neigieni.

      Am văzut pisoar in case private numai la burlaci înrăiți de genul „bărbat toxic”.

      Ce-mi lipsește mie este un bidet. Mă gândesc să-mi cumpăr un colac japonez care te spală și evtl. te și usucă la popou. Însă când mă gândesc la chestii gen cablu, furtun de apă tras… Arată că dracu.

      00
    • :))) va cam manca in cur sa va puneti bideu vad.

      00
    • Daca pui pisoar e pacat sa nu pui si un dozator de bere

      00
    • In Italia cam peste tot am vazut bideu, chiar si la blocuri din anii 70. La noi in apartamentele comuniste trebuie sa stai cu bideul in brate. Oricum e cam overkill daca ai cada. Te asezi pe marginea ei si dai cu dusul.

      00
    • @Psionics, eu nu suport uscatoarele de maine din toaletele barurilor/restaurantelor. Prefer oricand variantele cu hartie pentru sters pe maini. Iar acasa, unde pot sa ma sterg cu un prosop in 5 secunde, nu as suporta sa stau sa pierd cel putin 1 minut sa ma usuc cu aer cald.

      00
    • Până la bideuri în casă eu aș obliga fiecare mall, restaurant, benzinărie, să instaleze o toaletă specială pentru copii (scaun mediu + bideu poziționat mai jos) Bine, eu am traume personale cu budele în călătoriile cu copilul, dar ideea generală e că nu se încurajează deloc independența copilului când vine vorba de mers la baie.

      00
    • grr… (am vrut să spun pisoar pentru copii, nu bideu)

      00
    • Și acasă poți să-ți pui dozator cu șervețele de calitate pt sters pe mâini.
      Uscătorul cu aer e crescătorie de bacterii.

      Pisoarul nu-l inteleg. Nu poți face în vasul de wc, la ce-ti trebuie pisoar? Sotia să stea pe tron si tu sa faci la pisoar sau care e ideea?!

      00
    • Credeati ca doar vaccinarea se face la chiuveta? Nu, si pipi…problem solved.

      00
    • @motanes există trei mari opțiuni mari și late

      1. ești Robin FreakingHood, ai o țintă perfectă
      2. te piși stând jos
      3. baia ta are un damf de amoniac

      și aici vine opțiunea 4, un pisoar care să rezolve dilemele de mai sus

      00
    • @adyzah, stai liniștit, că sunt bai cu pisoare pe care nici adulții nu pot sa le folosească daca au sub 1.90 înălțime.

      00
    • vedeti ca exista vasuri de wc care au si bideu

      00
    • @Zarax, mențiune specială pentru pisoarele din OMV Adjud, probabil au fost montate de fratele lui Ghiță Mureșan. Am 1.80 și trebuie să mă ridic pe vârfuri.

      00
    • @adyzah
      Secretul e sa astepti pana in ultimul moment sa mergi la baie. Atunci are jetul presiune si te poti chisa cu bolta, ca un PRO.

      00
    • Uscător de mâini? La prețul actual al curentului?

      00
    • Pisoarul acasă mi se pare o tâmpenie. Plus că e mult mai sănătos, pe termen lung, pentru bărbați, să facă pișu stand jos.

      Bideul ar trebui să fie obligatoriu în orice baie, dacă este loc fizic. Este arat de comod și igienic/sănătos, încât numai cine nu are nu își dă seama de importanța lui. Și pentru bărbați dar și pentru femei. Și nu, pe marginea căzii e o tâmpenie, nu e același lucru.

      00
    • @AlexF, îți trebuie doar o priza im baie și 200 de lei pentru un instalator, nu are de tras nimic, iar furtunul de care zici tu e o chestie cât un cablu, nu e nicio scofala. Și nu ocupi nici spațiu aiurea în baie. Cat despre folosirea bideului de către copii, aia învață ușor sa se spele și la chiuveta.

      00
  6. La lampa cu gaz contează în primul rând cât costă cartușele noi. La Hornbach sunt mai ieftine alea mici, cele ca o doză de spray sunt mai scumpe.

    Încearcă să-o schimbi la Leroy e aia care o ai, astea pot sa fie defecte.

    00
  7. Pe partea de eficienta energetica / cost usa de termopan castiga detasat.

    00
  8. Curiozitate : și-a pus cineva șapă din polistiren extrudat plus șapă autonivelanta? Cum s-a comportat în timp la încărcările date de mobila + trafic?

    00
    • cand am renovat apartamentul, am pus sapa facuta din ciment amentecat cu bilute de polistiren (10 cm) ca sa acoperim tevile apoi sapa autonivelanta peste care a fost lipit parchet masiv de stejar cu adeziv poliuretanic. e super ok. nu am observat denivelari intr-un an jumate dar nici n-avem mobila grea (ikea). dpmdv singura nasoala de care ma tem e sa pocneasca o teava de incalzire, dar am stat mai bine de o luna cu apa sub presiune inainte de a fi turnata sapa groasa.

      00
    • Ca pwla. Avem un vecin care și a pus. Are burtă la mijlocul sufrageriei cu tot cu parchet.
      Probabil trebuie respectate niște chestii dar tot e la mintea cocoșului că suprafața nearmată care stă pe ceva moale, va ceda la un moment dat.

      00
  9. Lampa cu gaz de la lidl. Atat s-a putut. O butelie a fost vreo 7 ron. Utilizata de cateva ori, fara scapari de gaz. A fost pe la 50 ron instrumentul.

    00
  10. ma zgarie pe retina tzeava aia de gaz. dumnezeule ce prosti sunt inginerii in romania (am avut deaface cu treaba asta anul trecut la o renovare, am reusit sa o bag in pamant, dar 1 m de tzeava e tot pe casa „ca asa prevede regulamentul”)

    00
    • vopsesti casa galbena si nu se mai vede.

      00
    • @klaxhu: să te ferească Dumnezeu de vreo scurgere de gaze, că apoi o sa afli singur de ce țeava de gaze NU se îngroapă, dacă e din fier, adică nu este dintr-o bucata și de ce are o culoare anume. Pentru îngropare se folosește țeava pvc pentru gaze + raiser.

      Altfel, de ce nu te duci și sa ceri să schimbe ăștia culoarea la semnul de interzis, să o facă lila, că poate te deranjează și roșul…

      00
    • Am facut renovari la 3 case in 3 tari diferite. Stiu cum e, nu trebuie sa imi tii teoria chibritului. Daca in alte tari pot sa ingrop tzeava de gaz, ar trebui sa fie posibil si in Romania. Restul sunt detalii (materiale daca e plastic/fier, etc) Concluzia este ca suntem o tara de batuti in cap, nicaieri nu am mai vazut tzevi de gaz sburdand cum am vazut in RO

      00
    • Țeavă de gaz de fier zincat, o văd la poartă, apoi intră în pământ, iese din perete pentru centrală, iese din perete pentru aragaz. Italia, bloc construit în 2000. Nu e vopsită. Poate știu românii ceva în plus, să fugă repede să le spună și altora….

      P. S. : nu există nici o obligație de a face revizia instalației de gaze, ca în România, unde la fiecare 2 ani dai 150/300 de lei…. Ca să dea unul cu săpun pe țeava de la aragaz…

      00
    • NOU
      #58

      La mine, in Romanica, teava de gaz pleaca din contor, metalica trece gardul si coboara sub pamant. Acolo, iniante sa intre in pamant, se schimba materialul, dar nu-mi dau seama exact ce material e, fiind invelit intr-o protectie. Iese din pamant 10 metri mai tarziu, langa casa, unde redevine metalica iar la imbinare este acel robinet controlat electric de catre senzorul de gaz din casa. Prin casa e doar metalica, pozata pe perete.

      00
  11. Pentru lampa aia recomand buteliile de la Ultragas (prima pe care am găsit-o: https://www.installhome.ro/butelie-ultra-gaz-2100-grade-220583.html) pentru că poți să o ții și cu capul în jos și tot arde. În ce privește arzătorul, după bugetul fiecăruia.

    00
  12. O parere avizata despre usi (imi montez si eu usi zilele astea): usile de metal sunt penibile. Cea mai buna (si mai scumpa) varianta e usa de aluminiu (care se contracta / dilata de 3 ori mai putin decat pvc-ul). Pvc-ul e o varianta ok dar usa trebuie echipata corect (aici sunt mai multe detalii: toc mare, balamane de usa de exterior nu de balcon etc.).

    00
    • asta pe care o voi da jos are 21 de ani. tot porcărie chinezească e, dar a ținut destul.

    • In functie de buget o usa buna de exterior porneste de la 4000 si chiar si la acest pret in trebuie avut in vedere de cum e casa pozitionata si de vantul pe care il ai, trebuie sa faci un compromis adica ori inchide bine si sa nu ai vant ori dar face zgomot cand o inchizi ori nu face zgomot dar la vant se simte.
      Eu am mers pe artic de la porta doors (nu sunt 100% multumit din cauza zgomotului foarte puternic la inchidere) dar depaseam bugetul daca mergeam spre mai scump(poate si mai bun).Am partea aia pe nord si rupe vantul.
      Mai gasisem o firma de usi metalice de exterior din israel dar termentul de livrare era undeva la 90 de zile si nu stiam cum tine la vant.
      Succes

      00
  13. Pentru usa de intrare ai mai multe solutii:

    Usa metalica – de cele mai mutel ori proasta, va rugini, se vor lasa garniturile in timp – orizont de 5-10 ani utilizare. Nota: exista si variante pentru exterior (obscen de scumpe si care sunt ce trebuie – 4000/5000 Eur)

    Usa termopan PVC cu panou decorativ sau cu modele din sticla si panel/stadur. Daca iti pui ceva de calitate cu minim 3 balamale reglabile, si inchidere multipunct este ceea ce cauti (gasesti si culori diverse pentru profil)

    Usa termopan din profile aluminiu (obligatoriu cu bariera termica) ceva mai bun ca PVC-ul dar cu balamale ingropate, fara reglaj sau cu balamale aplicate cu reglaj – de astea vrei. O varianta putin mai scumpa iar daca cei care o confetioneaza nu au experienta pot sa o faca prost din punct de vedere functional (se va lasa in timp, va trebui recalata sticla/panelul)

    Usa de exterior de aluminiu – nu stiu detalii, m-am intalnit doar cu ele montate – sunt obscen de scumpe.

    Usa de lemn – aici e o loterie, trebuie o combinatie de lemn uscat foarte bine, cunostinte si utilaje de tamplarie profi, lacuri de protectie performante (recomand Sadolin). Aici nu vrei numai stejar – te vor aburi cu fag, dar asta lucreaza in timp (se torsioneaza) si vei ajunge din nou la problema vantului pe langa usa. Nici nu intra in discutie rasinoasele, din punctul meu de vedere ala e lemn pentru constructii, garduri, mic mobilier, nu pentru o usa de acces.

    Daca mergi pe variante termopan, trimite-mi pe mail ofertele pe care le primesti si iti dau detalii/sfaturi(am ceva expertienta in domeniu)

    00
    • De acord.

      Ce te-aș sfătui Vali, o ușă pvc de la qfort, de exterior. Au modele faine. Ca idee, la 1 metru lățime in 2011 a fost 2.000 lei. Este perfecta și acum.

      00
    • Qfort sunt bune. Am de 20 ani la apartament, geamuri de la ei (se numeau Casa noastră) parte estică. S-au decolorat puțin garniturile, dar sunt încă funcționale. Când și-a pus soacră-mea, a zis că e cam scump, dar după vreo 5 ani mi-a mulțumit. Pe la vecinii ce au făcut cu Dorel, fără factură, a început să intre aer sau să nu se mai închidă bine….

      00
  14. Pentru usi metalice care sa nu fie tabla de conserva iti recomand Superlock. Mi-am montat una si am recomandat si unui prieten care e multumit. Securitate, izolare (fonica si termica), finisaje si calitate mai buna decat la clona lor romaneasca Maco.

    00
  15. -a fost nevoie de lucrat la fundatie? izolat/consolidat?
    -de ce nu incalzire prin pardoseala? vad ca ai dat un link cu izolatie sub parchet
    -ai modificat impartirea la interior? (de 2 luni ma codesc la o casa veche dar ma tine pe loc faptul ca trebuie sa modific masiv la interior ca sa fie practica in secolul 21)
    -ai in plan sa schimbi acoperisul?
    -eu pt usa de exterior as merge pe usa de lemn, dar mi se pare f greu sa gasesc ceva de calitate. Si la casa bunicilor/strabunicilor de la munte inca avem usa originala de lemn la exterior si este incredibil de teapana si are aproape 90 de ani. a mai fost vopsita de cateva ori doar in intervalul asta si la casa la care ma uit acum s-o iau e usa originala de lemn la exterior din ’38 si mi se pare f ok.

    00
    • 1. nu. ce am făcut a fost să sparg placa turnată în două locuri, că scara era mică și dădeam cu capul de beton. exemplu.

      2. inutil pentru modul cum vedem noi locuitul. eu am biroul în sufragerie, ne adunăm acolo după ce vine soția de la serviciu și copilul de la școală, e la parter, a fost mai simplu să pun acolo 3 calorifere mari, șoric pe jos, parchet gros și un covor bun. copilul stă în camera lui când are chef, care e călduroasă și izolată. eu stau cu picioarele pe o mochetă electrică.

      3. da. mult.

      dat jos tot ce era perete de rigips, pus BCA unde era nevoie. probleme, că într-o vreme nu se găsea BCA de 15cm, am cumpărat când am găsit cu 50 de cărămizi mai mult, acum stau cu ele în curte și mă gândesc ce naiba fac cu ele.

      mărit cu 30cm lungimea unei băi (dat jos peretele de BCA/rigips, pus altul de BCA).
      dat jos pereții de rigips dintre două dormitoare și făcut unul mai mare, pentru junior, și unul mai mic, ca birouaș, pentru soție, când are discuții online sau nevoie de liniște. 5 metri liniari de BCA doar peretele ăla.
      făcut o cămară în bucătărie (care avea 24mp, acum are 20mp), că altfel eram nevoit să stochez murături, apă, cola și chestii în beci, și nu e mereu practic să cobori un etaj.

      nu costurile sunt problema ( o cărămidă e 10 lei ), ci migala pe care o presupune realizarea unui perete de BCA. fă-o cât nu ești mutat în ea, că după aia nu o mai faci.

      4. acoperișul e în stare bună, am înlocuit două țigle sparte și cam atât. e de urmărit anual cu drona, vara sau toamna, înainte de ploi, dacă e nevoie de reparații, dar minim 10 ani sper să nu am probleme. am tras lumină și în pod, pe cablu ca lumea, cu întrerupător, cu priză, să fie acolo în caz de nevoie.

      5. fiind în zonă ploioasă/umedă, mi-e frică să nu ploo pe ea 2-3 ani și apoi să simt că am aruncat 3.000 lei aiurea.

    • 5. Pentru ca mai mult ca sigur ușa aia era din stejar și nu ploua pe ea.

      00
  16. Vali, eu mi-am luat kitul ăsta, după ce am studiat pe net dar mai ales în magazin. Foarte mulțumit de el
    https://www.dedeman.ro/ro/arzator-rothenberger-roflame-5-cartuse-gaz-c200-190-ml/p/1015093
    Dar, ca idee, din ce am mai citit, după câțiva ani se îmbătrânește cauciucul izolant de sus de lângă cuiul care penetrează rezerva și scapă gaz. Pentru a preîntâmpina asta, la fiecare schimbare a buteliei, unge nițel acel cauciuc și va tine mult mai mult.

    00
  17. Ahaha haha ahahaha asta e marea casa ? =)))))

    00
    • am aprobat comentariul doar ca să-mi bat pula de tine. că ești atât de retardat încât crezi că pun poze cu casa mea. da, atât de retardat ești, nu lăsa pe nimeni să te mintă că ești un tip deștept.

    • evident ca nu ai pus poze fix cu casa ta. sincer, imi faceam griji daca casa aia ar fi avut 3 bai =)
      problemele cu tzeava de gaz cred insa ca raman :D

      00
    • e evident pentru tine, nu și pentru retardatul ăsta :)

    • stai că avem plot twist: retardatul a lăsat comentariul ca să mă testeze de fapt. aham. nu e retardat, e de fapt foarte isteț, dar mimează foarte bine retardul pe care îl are.

  18. pt sanatatea familei tale imo nu e bine sa faci planuri sa ramana copilu cu tine in casa.
    Neam peste neam, fiecare cu casa si familia lui, ne vedem mai rarut ca e mai dragut.

    00
    • Pe la 18 ani la noi se pregateste contract de sub-inchiriere pentru dom’nshoara si sper din tot sufletul meu de partinte bun ce sunt sa accepte aceasta chirie modica (care nu poate fi negociata). O sa am grija sa fie chiria fix cat ar plati pe o camera intr-un apartament unde ar putea sta cu prietenii ei/colegii de facultate ca sa ii faca alegerea mai usoara.

      00
    • @klaxhu: sper ca-i dat-o la scoala de la 3 ani, ca aiba macar 2 ani de experienta de munca si economii.

      00
    • da, am mai auzit de chestia asta, o inteleg, nu achiesez cu chiria.

      Le dai drumu din cuib cu binisoru. Uite, mami si tati vor sa faca sexica. Avem si noi o varsta, nu ne mai activeaza orice. Chiar vrei sa o vezi pe mami cu strapon de 50 de centrimetri cum il fugareste pe tati prin casa?

      00
  19. @klaxhu: „eu te-am facut, la mine platesti chirie”

    00
    • Gluma, gluma! Dar e practica zilnica prin vest asta. bine, nu e direct la 18 ani, am exagerat si eu putin. dar multi parinti de pe la 20 ani incep conversatia asta cu copii lor. Si copii aia foarte repede realizeaza ca decat sa dea sa zicem 500 eur pe o camera si sa stea cu parintii, mai bine dau 500 si stau unde vor si cu cine vor.
      Si in ceea ce ma priveste pe mine: mai bine ii dau 500 eur sa o/il ajut cu chiria, decat sa „pun deoparte” banii aia. Sunt bani foarte bine investiti in care *copilul* invata sa inceapa sa se descurce singurel.

      00
    • @klaxhu, ai pornit cu „la 18 ani ii cer bani de chirie si asta nu este negociabil” si ai ajuns la „pe la 20 si ceva de ani prefer sa ii dau eu 500 euro bani ca sa-si plateasca chiria, decat sa mai stea cu mine in casa”.
      Am un feeling ca atunci cand va ajunge la 20 de ani o sa spui „lasa fata sa termine facultatea, ca are timp sa isi caute locuinta dupa”.

      00
    • nu neg! :) cine stie. aia care tzipa cel mai tare poate ca o sa fie cei mai moi parinti cand vine vremea aia

      00
  20. „Toată lumea, absolut toată, că nu trebuie să renunțăm la o baie. ”

    Sa-mi explice si mie cineva care e fetish-ul romanilor cu baile? De la proiectant la ultimul parerist pe colt spun ca trebuie cel putin 3 – 4 intr-o casa… ba! de ce?! why????

    00
    • pentru fiecare cur o buda, asa e optim.

      00
    • tu n-auzi că îi apucă burta pe toți în același timp, de la bere cu pepene? zi de zi.

    • s-a intors lumea in cap?

      moda era cu 1 baie pe etaj sau, 1 baie al 3 dormitoare. De cand treaba ca avem prea multe bai?

      asa ca regula de bun simt: tati si mami baia lor/ mai merge o baie comuna pe hol pentru camerele copiilor si/sau camera de oaspeti. Daca dormitoarele sunt la etaj e bine sa ai si o baie la parter de serviciu pt musafiri sa nu se trabaleze pe scari neamuri ametite.

      Eu sunt pro multe bai, nu toate trebuie sa fie cu cada/dus.

      Ascultati de domnu Tj Miles, un cocalar cu foarte mult bun simt si logica ca va explica el cum ar trebui sa fie o casa moderna. Era pe youtube la faiar.

      Pe langa nevoi mai faci si alte chestii in baie si e amuzant intr-o familie cu 2 copii sa ai 2 bai disponibile la 4 persoane dimineata si seara.

      00
    • Depinde de suprafata casei. La 160mp pe 2 niveluri cred ca e absolut ok sa fie 2 bai sus (la 4 dormitoare) si 1 baie jos. Daca este pe un nivel casa, este din nou altceva poate merge si cu 2 bai. Depinde iar cum e construita casa, astea mai noi se construiesc cu dulapuri built-in cu usi si trecere direct in baie din fiecare dormitor.

      00
    • @G., in general deca ai 2 dormitoare este de preferat sa ai cel putin 2 bai. Nu este o obsesie a romanilor, peste tot in lume se contruieste la fel. Chiar as putea sa spun ca in medie romanii au mai putine bai raportat la numarul de camere.

      Acum, probabil ca la Vali unde sunt doar 3 persoane in casa, sunt suficiente 2 bai.

      00
    • Eu am 3 dormitoare + living pe 2 nivele si am facut 2 bai si e absolut OK. O baie mare cu cada, dus, etc. si o baia mica cu wc si un cabin de dus si atat.

      Depinde mult cati sunteti in familie. La mine cel putin nu se labagesc nici vecinii si nici rudele.

      Arhitectul a vrut neaparat 3 dar mergea si 4… ba… nu inteleg toata casa numai bai ca la greci. Nu stam toata ziua si facem puradeli ca sa avem nevoie.

      00
    • Pt că cei mai mulți dintre noi am crescut în case/apartamente cu o baie pt toată familia (2 părinți + x copii sau chiar y bunici+ 2 părinți + x copii) sau, în cel mai fericit caz, o baie + o toaletă de serviciu (wc + chiuvetă) pt același nr de persoane.
      După 20 de ani la stilul ăsta, 1-2 generații (ăsta după o istorie de generații cu buda-n fundu’ grădinii și baie la copaie) îți dorești câte o baie pt fiecare încăpere a casei, inclusiv pt cămară și pt dresing.
      Cei doi cenți ai mei.
      Cel mai turbat din punctul ăsta de vedere a fost când am locuit 5 adulți (tineri angajați) într-un apartament cu o singură baie. Singurul lucru care a preîntâmpinat un război a fost că aveam ore diferite de plecare/venire la/de la serviciu. :)

      Ca chestie amuzantă: o prietenă mi-a povestit astă vară că a plecat mă-sa (70+) la Olănești cu o prietenă. După ce s-au gândit bine, au decis să ia fiecare cameră, în loc de una twin. A doua seara s-au felicitat călduros, că au băut apă de la 24, fără să întrebe medicul, s-au stricat la burtă și fiecare a petrecut noaptea pe buda personală.

      00
  21. Mai bine termopan mai ales dacă nu exista alta ușa ca să facă zona tampon. Arata bine sau rău, depinde de ochi, dar nu intra frigul.

    00
  22. Fix lampa din aia am si eu. Indiferent de ce butelie cu gaz folosesc flacara e aiurea.

    00
  23. Usa de casa din aluminiu de la Hormann (dimensiune standard) ~ 9000 lei
    Calitate superioara fata de orice alt tip de usa.

    00
  24. La casa de la tara, acum 15 ani, mi-am pus o usa de la http://www.itm-doors.ro si azi e tot ca noua desi a stat in soare, ploaie, vant si ninsoare. Nu stiu daca livreaza si-n alte orase, dar merita sa incerci sa vezi daca au macar vreun distribuitor in Brasov.

    00
  25. Macar asa imi dovedesc daca sunt blocat automat sau nu, desi nu stiu de ce, am comentat numai pe subiect, dar in fine…

    „Ușa de la intrare e metalică, an 2000, și, după bibileli de către 2 meseriași, tot intră aer pe lângă ea ca la balamuc. Sunt indecis, să iau tot metalică sau să pun termopan cu jumătate geam, jumătate plin.”

    Dup 10 ani de stat la casa, recomand usa metalica, blindata cu beton (nu doar protejata, pus beton pe laterale, ajuta si pentru frig si pentru siguranta) cu banda de protectie de jur-imprejur de cauciuc, plus protectie jos de genul: https://www.tenq.ro/products/protejeaza-casa-de-curent-twin-draft-guard-2-huse-usa-fereastra?currency=RON&variant=32886368272480&utm_medium=cpc&utm_source=google&utm_campaign=Google%20Shopping&gclid=Cj0KCQiAraSPBhDuARIsAM3Js4qTqTzKe1YaWWF5JVRybipu19HTyBVks9kZYSJF8AKzZQDxF16wrJcaAsUdEALw_wcB

    00
  26. cel mai bine mai pui o usa, ca in finlanda&co. cea din interior de lemn.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile