si pe aia cu ciresele am vazut-o la televizor acum vreo 10 ani
00
NOU
#5
beni
Man, ce pofta mi-ai facut. Acum ti-ai gasit sa pui video-ul asta, cand nu mai sunt cirese nicaieri…
00
NOU
#6
cristi d
asa se culeg si nucile in tari asa zis civilizate
00
NOU
#7
hazbizarai
Una d-asta era buna sa il interogheze pe Voiculescu.
00
NOU
#8
King Kong Cioaba
e veche metoda…am vazut asa ceva in ’96 in Ungaria…
00
NOU
#9
михаи
Două minute jumate de cireş.
La, să zicem, 1.000 de cireşi în livadă, asta face cam 40 de ore x 6 inşi = 240 ore muncă.
Când eram balaur, ne mânau în practica agricolă. Trei săptămâni nu făceam şcoală, eram neanderthalieni vânători-culegători în epoca de aur.
Un liceu întreg culegeam o livadă în două zile [ 20 de ore, să zicem ]. Da’ eram 600 de inşi = 12.000 ore muncă.
De unde se vede că era mai bine pe vremea mult-prea-bine-aşezatului-în-rafală-la-Târgovişte.
00
NOU
#10
biggie
Pai da, era de munca sa se ajunga la toti.
Cum adica sa isi permita chiaburu proprietar de livada nesimtirea sa angajeze numa 6 oameni?!? Pai si aialalti 594?
He-heeeee, cum se simt oamenii care n-au vazut „la tara”.
00
NOU
#13
Mihai D>
Fix la fel se culeg si maslinele. Probabil ca pentru masline s-a si inventat utilajul, la nivel global recolta fiind mult mai mare.
00
NOU
#14
badday
Am mai vazut un sistem asemanator. Nu-mi mai amintesc exact dar parca aveau niste plase care inlocuiau folia aia… Si nu in Germania ci in mizeria asta de Galati…
00
NOU
#15
михаи
… singura mizerie din Galați e mizeria de la Șendreni!
00
NOU
#16
adi
@badday. Cine te ține să nu pleci din mizeria aia de Galați?
Ignoranța? !
00
NOU
#17
super_fotbal
Am mai spus unor peesoane de chestia asta si nu m-au crezut… :))
Sapa, coasa, furca , grebla FTW
00
NOU
#18
vlad
S-a constatat ca culesul mecanizat afecteaza fructele si legumele astfel transferandu-se la om…
00
NOU
#19
victor
ce plm le face, le streseaza?
00
NOU
#20
LuciAnus
Pai nu le si ambalează? Nashpa
00
NOU
#21
nelu
cineva s-a gandit cu capul lui si a venit in ajutorul taranului….
00
NOU
#22
HGVLAD
astea se folosesc la dulceata, sirop, iaurturi etc. ce se comercializeaza la caserole e strans de mana.
Ce ar merge de minune masinaria aia la tara la batut de prune. Ani buni am dat la prajina si m-am zgariat prin toti copacii pentru cateva sute de litri de tuica, pe care eu n-o gust decat fiarta, iarna.
Sunt convins că şi la noi se culeg la fel. Avem mulţi suedeji cu numele Tractor.
00
NOU
#29
cristi
Nu inteleg atunci de ce sunt ciresele atat de scumpe. Ciresul e mai pretentios?
De ce capsunile sunt mai ieftine decat ciresele, ca doar se strica mai repede…
Daca citeste vreun agricultor, chiar as vrea sa aflu raspunsul.
00
NOU
#30
MM
Ciresii intra prima oara pe rod la 3-4 ani de la plantare. In toata aceasta perioada ai costuri, dar deloc profit. Iar in primii ani de rod n-ai productie maxima. In cazul capsunilor ai fructe din primul an.
Daca se strica mai repede, e destul de logic sa fie si mai ieftin. Daca tii pe taraba capsunile atat timp cat tii si ciresele, nu ti le mai cumpara nimeni ca sunt complet storcosite.
00
NOU
#31
Alina M
1. Căpșunile se fac în seră, iar cireșele în aer liber. În livadă e pericol de grindină sau apă în exces în cazul ploilor abundente, iar în seră spațiul este protejat și irigarea se face calculat. Bine, poți iriga și livada, dar prea puțin se practică (plus că e mai costisitor), poți monta plase de protecție în livadă, dar micii producători români în general nu fac investiții.
2. Prețul ține de cerere și ofertă. Anul acesta a fost o mare producție de căpșuni, deci era normal ca prețul să scadă.
00
NOU
#32
woe
anul acesta n-a fost vreme buna cand au inflorit pomii si nu s-au facut, din cauza asta au fost si vor fi preturi mari la aproape toate fructele, ca-s si vor fi din import.
00
NOU
#33
Anca
Anul trecut in Mallorca culegeau la fel migdalele. Acolo am vazut prima data. Ne uitam toti ca la circ. Cred ca sunt si la noi in tara…sper.
Suuuper jmecher!
Beat this
https://www.youtube.com/watch?v=aKMtppftAb0
e veche aia.
si pe aia cu ciresele am vazut-o la televizor acum vreo 10 ani
Man, ce pofta mi-ai facut. Acum ti-ai gasit sa pui video-ul asta, cand nu mai sunt cirese nicaieri…
asa se culeg si nucile in tari asa zis civilizate
Una d-asta era buna sa il interogheze pe Voiculescu.
e veche metoda…am vazut asa ceva in ’96 in Ungaria…
Două minute jumate de cireş.
La, să zicem, 1.000 de cireşi în livadă, asta face cam 40 de ore x 6 inşi = 240 ore muncă.
Când eram balaur, ne mânau în practica agricolă. Trei săptămâni nu făceam şcoală, eram neanderthalieni vânători-culegători în epoca de aur.
Un liceu întreg culegeam o livadă în două zile [ 20 de ore, să zicem ]. Da’ eram 600 de inşi = 12.000 ore muncă.
De unde se vede că era mai bine pe vremea mult-prea-bine-aşezatului-în-rafală-la-Târgovişte.
Pai da, era de munca sa se ajunga la toti.
Cum adica sa isi permita chiaburu proprietar de livada nesimtirea sa angajeze numa 6 oameni?!? Pai si aialalti 594?
Din cate vad e nevoie de minimum 6 persoane , aici ai sa vezi ca e nevoie doar de o persoana https://www.youtube.com/watch?v=YKu6xwJptkc
He-heeeee, cum se simt oamenii care n-au vazut „la tara”.
Fix la fel se culeg si maslinele. Probabil ca pentru masline s-a si inventat utilajul, la nivel global recolta fiind mult mai mare.
Am mai vazut un sistem asemanator. Nu-mi mai amintesc exact dar parca aveau niste plase care inlocuiau folia aia… Si nu in Germania ci in mizeria asta de Galati…
… singura mizerie din Galați e mizeria de la Șendreni!
@badday. Cine te ține să nu pleci din mizeria aia de Galați?
Ignoranța? !
Am mai spus unor peesoane de chestia asta si nu m-au crezut… :))
Sapa, coasa, furca , grebla FTW
S-a constatat ca culesul mecanizat afecteaza fructele si legumele astfel transferandu-se la om…
ce plm le face, le streseaza?
Pai nu le si ambalează? Nashpa
cineva s-a gandit cu capul lui si a venit in ajutorul taranului….
astea se folosesc la dulceata, sirop, iaurturi etc. ce se comercializeaza la caserole e strans de mana.
Ce ar merge de minune masinaria aia la tara la batut de prune. Ani buni am dat la prajina si m-am zgariat prin toti copacii pentru cateva sute de litri de tuica, pe care eu n-o gust decat fiarta, iarna.
Exista prin Romania asa ceva?
Cum sunt uscate cireșele după fiecare ploaie?
Scump și simplu: https://youtube.com/watch?v=qqi4iBoSyek
La cules de fructe in Spania nu mai suna asa rau.
Am văzut chestia asta in Spania, doar că în locul cireşului era un portocal.
La fel ca la mine la tara, doar ca nu avem tractor si echipamente dar laditele sunt identice.
Sunt convins că şi la noi se culeg la fel. Avem mulţi suedeji cu numele Tractor.
Nu inteleg atunci de ce sunt ciresele atat de scumpe. Ciresul e mai pretentios?
De ce capsunile sunt mai ieftine decat ciresele, ca doar se strica mai repede…
Daca citeste vreun agricultor, chiar as vrea sa aflu raspunsul.
Ciresii intra prima oara pe rod la 3-4 ani de la plantare. In toata aceasta perioada ai costuri, dar deloc profit. Iar in primii ani de rod n-ai productie maxima. In cazul capsunilor ai fructe din primul an.
Daca se strica mai repede, e destul de logic sa fie si mai ieftin. Daca tii pe taraba capsunile atat timp cat tii si ciresele, nu ti le mai cumpara nimeni ca sunt complet storcosite.
1. Căpșunile se fac în seră, iar cireșele în aer liber. În livadă e pericol de grindină sau apă în exces în cazul ploilor abundente, iar în seră spațiul este protejat și irigarea se face calculat. Bine, poți iriga și livada, dar prea puțin se practică (plus că e mai costisitor), poți monta plase de protecție în livadă, dar micii producători români în general nu fac investiții.
2. Prețul ține de cerere și ofertă. Anul acesta a fost o mare producție de căpșuni, deci era normal ca prețul să scadă.
anul acesta n-a fost vreme buna cand au inflorit pomii si nu s-au facut, din cauza asta au fost si vor fi preturi mari la aproape toate fructele, ca-s si vor fi din import.
Anul trecut in Mallorca culegeau la fel migdalele. Acolo am vazut prima data. Ne uitam toti ca la circ. Cred ca sunt si la noi in tara…sper.
La migdale vazusem asta:
https://www.youtube.com/watch?v=PfCV9eKCnk4
Putin mai spectaculos.