Sony HDR-MV1 review

Sony HDR-MV1 este o cameră aproape perfectă pentru ceea ce a fost concepută, în speță pentru captură de sunet mai mult decât pentru imagine. O cameră pocket-size, full HD (1080p), ușor de transportat și aproape ușor de utilizat.

Pe parte de sunet, cele două microfoane stereo captează și amplifică sunet care, de altfel, ar fi greu de distins „cu urechea liberă”, dacă-mi permiteți exprimarea. Posibilitatea de conectare a căștilor permite reglarea nivelului de sunet în real-time, chestie extrem de utilă pentru nu intra în clipping. Microfoanele sunt amplasate sub lentilă și sunt protejate de un fel de bumper, dar este greu spre imposibil să atașezi bureți, ceea ce în condiții de vânt ar fi util.

Display-ul e poziționat pe partea stângă a camerei și e destul de mare. Din punctul meu de vedere, amplasarea e puțin nefericită, în special dacă ești stângaci (caz în care vei acoperi display-ul cu mâna) sau dacă filmezi de sus. Din fericire însă, camera poate fi conectată prin WiFi la smartphone, folosind PlayMemories. Aplicația nu oferă foarte mult control, dar are ceea ce este esențial: vezi ce filmezi, poți să dai record și stop.

Pe parte de imagine, HDR-MV1 se descurcă foarte bine cu senzorul de 16 mpx, deși este dedicată sunetului. Unghiul de 120 de grade o face perfectă pentru concerte, putând să surprindă o scenă întreagă filmată din photo-pit, dar mi-ar fi plăcut să existe posibilitatea de a opta și pentru un cadru „standard”.

Pe scurt, e de luat la un festival de muzică sau un jam-session.

Camera costă 1.400 lei la emag.

 

sony-hdr-mv1

Review scris de Anca.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

6 comentarii

 1. 1. cum trage in lowlight și cum e cu stabilizarea la un concert în care îți pâlpâie jde lumini? gen așa https://www.youtube.com/watch?v=SOE2_uCzYks
  2. sunetul e comprimat?
  3. cât de incomod este să filmezi din mână 5 minute?

  00
  • Ciprian, 1. lowlight se descurcă binișor. Pe auto, recunoaște destul de bine ce are în jur, dar n-am testat cu foc 🙂
   2. Sunetul poate fi capturat și comprimat și necomprimat (AAC/PCM)
   3. Mie mi-a lipsit hand-strap-ul, că am butter fingers, deci am stat cam încordată. 🙂 Pentru cineva cu mâini normale nu cred că e incomod.

   00
 2. „Pe scurt, e de luat la un festival de muzică sau un jam-session.”

  Anca, nu e nimic mai placut la concert decat sa vezi numai maini intinse in fata ta, cu telefoane, tablete si – mai nou – Sonyuri HD.

  Zoso, pareri?

  00
  • Nici mie nu-mi place să văd așa ceva. Eu, când am filmat la concerte, am făcut-o din photo-pit (din fața scenei), timp de 30 de secunde din prima melodie – așa e regula generală. Scena era mult mai înaltă decât mine, deci mă îndoiesc că am incomodat pe cineva. 🙂

   00
 3. cred ca se poate pune un burete, doar ca trebuie sa tragi mai mult de el pana vine peste cadrul acela care inconjoara microfoanele

  00
 4. Daca ii puneau un display rabatabil nu era limitata doar la concerte. Personal mi se pare o idee foarte proasta.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.