Știrile zilei – 27 noiembrie 2024

  1. Roșcată . Cascadă . Blondă . Blondă . Creață . Castel . Brunetă .
  2. Românii să ceară mai puțini bani!
    De ce mereu problema sunt salariații? De ce trebuie să ceară ei mai puțini bani? De ce problema nu este carnea, energia, suv-urile?
  3. Se va face un grup de lucru pentru pensiile speciale
    Dar nu acum, mai la vară, după ce nu vor mai avea majoritate parlamentară.
  4. Un patriot care se sacrifică pentru țară
    Aproape că mi-au dat lacrimile.
  5. Da, poate ar fi o idee să anulăm rugby-ul
    Printre alte sporturi mizerabile.
  6. Desigur că Georgescu a mințit în declarația de avere
    Câți aveau voie să iasă din țară în 86 și câți profesori au vilă în Austria?
  7. Fabrica Ford duduie
  8. BYD lansează Sealion

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

79 comentarii

  1. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 36101
    • Plus faza cu Hellvig. Adica abia a aparut documentarul cu Iohannis si lumea e isterizata cu serviciile pe tema Calin Georgescu, tu te trezesti sa-l bagi in partid pe seful SRI.

      Comentariu apreciat.857
    • Vedeți că și proaspătul primar de la ‘capitala capitalei’ și vice PNL e pe TikTok…și postează zilnic tot felul de bălării…zici că e in continuare in campanie…. așa popor, așa securiști…

      Indecis. Tu ce zici?1416
    • Cum te duci tu PNL la groapă și curentul e neplătit.

      Comentariu apreciat.271
    • daca te uiti la declartiile domnului la lansarea lui Ciuca observi ca nu e departe de linia imbecil traditionala a partidului: a reusit sa mestece in aceasi fraza ca omanii cu liberalii in guvern o duc bine dar cu psd-ul in the same guvern o duc prost.

      acum ce sa zica, ca trebuie sa dea din coate, daca se repeta recordul de procente, pierde primari, pierde cj-uri, deconcentrate.. adica toti aia adusi din interes si nu ca le pasa de doctrine liberare.

      42
    • Plecarea lui Hellvig de la SRI din ce se spune nu a fost tocmai prietenoasa cu Iohanis. E cel putin dubioasa tacerea presedintelui. Chiar daca mandatul lui se termina, si probabil e suparat ca nu a prins un post bun, normal era sa zica ceva, chiar si o declaratie de presa cum face de 5 ani.

      71
  2. 5. mai mai Vali, serios?! asta e parerea ta sau e troll?

    Indecis. Tu ce zici?2914
  3. Dacă pnl vrea să revină ca actor relevant ar fi bine să nu-l primească pe helvig într-un moment în care toată lumea vrea afară serviciile din politică.
    De altfel nu cred că cei care au făcut acum pasul în spate îl vor lăsa pe Bolojan să facă vreo reformă și astfel va fi compromis unul dintre puținii liberali credibili. Am mai văzut pași în spate făcuți numai pentru a lua ulterior avânt mai mare.

    Comentariu apreciat.473
    • Pai deja l-au primit, la ce mai speri?

      Comentariu apreciat.261
    • PNL si-a scos acum ultimul as din maneca. Ma refer la Bolojan, nu la Helvig. Daca acum nu reuseste ceva notabil, PNL va mai prinde pragul electoral peste 4 ani.

      81
    • Sansa PNL de a supravietui taifunului era eliminarea rapida (macar de forma) a tuturor oamenilor lui Iohannis, cu Hellvig, Ciuca, Bode si Rares Bogdan in frunte.

      Plus ruperea definitiva a oricarei relatii cu Iohannis, cu o declaratie publica. Pus punerea de cenusa in cap la ora de maxima audienta. Doar Bolojan putea face asta credibil, ca e singurul care a stat deoparte de grupul central, controlat total de Iohannis.

      In loc de asta, ne este anuntata, ca stire pozitiva, intrarea lui Hellvig in PNL. Securistul astua nu mai putea astepta o saptamana macar?

      120
  4. Abia incepe sa se descopere amploarea fara precedent a campaniei lui Georgescu. Se vede din ce in ce mai clar ca a fost facuta foarte profesionist, foarte finut lucrat, cel mai probabil de directiile alea doua de manipulare ale serviciilor ruse. Totul a fost concertat si stabilit in cele mai mici detalii. O mare dezamagire in ceea ce priveste serviciile noastre.

    Comentariu apreciat.4412
  5. 6. Toată presa e acum pe Georgescu. Nu știu cât de mult e dorință de informare și cât e luat revanșa pentru că i-a umilit.

    Digi și Antena cei mai simpatici. Au fost prea ocupați să promoveze de milioanele primite de la PSD și PNL. Nu doar n-au livrat , dar nici nu l-au observat pe ăsta cum vine. Impotență maximă și revanșa va fi dură.

    Ce nu înțeleg ei e că devin irelevanți. Au folosit încrederea publicului ca sa manipuleze fara rușine pentru cine a plătit mai mult și nu-i mai crede nici dracu.

    Comentariu apreciat.892
    • Nu Digi si Antena sunt de acuzat ca nu l-au depistat pe asta. Aparent nici serviciile de informatii ale tarii nu l-au observat cum vine. Si nici institutiile de stat care se ocupa cu sondaje.

      22
  6. Asa cum englezii sau trezit cu Brexit asa ne-am trezit noi cu Georgescu. În mare cred ca e același tipar.

    Comentariu apreciat.476
    • Nu, la noi e X 100. Ei au avut dezbatere anterioara publica. Asta e parasutat de cineva.

      Comentariu apreciat.373
    • @Notnowm25 citisem mai demult o analiza a unui roman plecat in UK si explicatia era ca acolo a contribuit si campania mai pasiva din partea taberei pro-UE sperand ca referendumul sa pice la limita (sondajele aratau asta cu cateva saptamani inainte de referendum, iar argumentele pro-Brexit puteau fi demontate usor daca voiau asta) ca sa poata veni apoi la Bruxelles sa negocieze anumite avantaje pt UK pe ideea „dati-ne si noua ceva ca uitati, englezii sunt nemultumiti”. Doar ca pariul nu le-a iesit.

      20
  7. 2. E parțial efectul lui ”vezi că așteaptă zece ca tine la ușă”, parțial e generația asta nouă care încă stă cu părinții și are pretenții mari. Patronii s-au trezit că vor respect, asta în condițiile în care angajau înainte la negru pe salariul minim pe economie dar lucrau omul 16 ore pe zi. Acum e brusc nedrept că nu aplică lumea la locurile lor de muncă când – uite – ei dau salariu. Pe de altă parte cei din generația Z și alpha pur și simplu vor altceva. Au vise de glorie, vor să fie faimoși fără mult efort, vor câștig fără multă muncă. Așa le-a zis lor Instagramul de când erau mici: că se poate și cu bâțâitul în fața camerei. Așa că vândut șaorme e sub nivelul lor și nu rezistă mult la munci de genul ăsta, că le afectează stima de sine. Ei – la urma urmei – trebuiau să fie influenceri și merită mai mult. Rețelele de socializare le-au prezentat o realitate în care toți sunt mari și au mașini de lux, nu una în care învârt lipii și împachetează hamburgheri. Așa că atunci când dau de realitate strâmbă din nas și li se pare că pot mai mult; pleacă de la job și înceacă alte chestii.
    Eu mă bucur coarecum că e așa. Se va regla piața. Patronii poate vor respecta angajatul mai mult iar ăștia tineri vor da după o vreme de îndeajuns de multe ori cu capul de pragul de sus al ușii încât să priceapă că 99% dintre noi începem de undeva de jos și nu din Lamborghini.

    Comentariu apreciat.8113
    • Din Lamborghini nu…dar macar dintr-un BYD.

      230
    • Cand aud ca tinerii au pretentii imi amintesc ca ultimul meu salariu in 2015 a fost 860 de lei pe luna si mi-au spus ca imi dau asa mult ca am masterat (la stat, dar umilirea angajatului e la fel peste tot cand ai 27 de ani). Sau de o prietena careia i se ofera acum 2000 de lei ca asistenta medicala debutanta la privat in conditiile in care are la fel de multe raspunderi ca un medic! Stiti cum se va regla piata?! Vor importa forta de munca din tari sarace si foarte sarace apoi ne vor acuza ca suntem rasisti. Si singurului lucru la care mai sper in conditiile astea e ca „noii europeni” vor avea cel putin la fel de multe pretentii ca noi!

      Comentariu apreciat.5510
    • @casnica:
      1. Tu ești cu totul altă generație dacă discuți despre salariul de acum 9 ani.
      2. Gnerația lor e altfel decât a ta. Am un amic care are vreo două restaurante aici în Oradea. Omul e corect și plătește bine. Nu-și abuzează angajații, nu se poartă arogant cu ei. Îi plătește bine. E așa cum ar trebui să fie orice patron. Mi-a spus că vin tineri și pleacă după două zile, chit că salariul e măricel, că omul e disperat de lipsa de personal și-a mărit oferta inițială doar ca să-i vină chelneri. Ce mi-a mai spus a fost că din 40 de angajați de-ăștia din generația nouă doar unul se apleacă după un șervețel căzut pe jos când e în drum spre bucătărie. Ceilalți consideră că nu e problema lor. Dacă nu li se spune ce să fac oamenii se pun și stau. Dacă li se spune ce să facă unii zic că nu știu și trebuie să-i învețe cineva. Orice numai să nu lucreze.

      Ca notă adiacentă, acum vr 2 luni comand prin Glovo și vine un puști de-ăsta de vreo 18-19 ani. Îmi aduce comanda greșită. Îi spun că nu asta am comandat prin aplicație și omul dă din umeri. Rupere totală de interes. Îl întreb cum rezolvăm problema și-mi spune că nu știe; cică pe el nu l-au instruit ce să facă în cazuri de genul acesta. În tot timpul acesta stă cu ochii în telefon și vorbește fără să se uite la mine. Îl rog să sune la call-center la ei să-și întrebe șefii ce e de făcut, dar puștiul zice dezinteresat că n-are numărul. Atitudine de-aia de ”mă doare undeva”. Așa că am sunat eu și-am făcut eu treaba lui.
      Mai e una de vreo 20 de ani de-mi aduce coletele prin Cargus. Când sună să-mi zică de colet și-i spun că sunt acasă face mutre de-alea de ”hai mă – chiar trebuie să urc?”. Îi las bacșiș de fiecare dată vreo 10 lei și-i ia așa – cu scârbă; ar fi preferat să cobor eu după colet, nu să urce ea, iar bacșișul nu pare s-o intereseze mult. Și tipa e încă OK, că ăla de dinaintea ei avea tot vreo 20 și ridica tonul la mine când îi spuneam să urce cu coletul. A venit la mine la ușă și mi-a ținut morală că ar fi trebuit să cobor eu, nu să urce el un etaj; că el are livrări de făcut și-acum e în întârziere. Mind-blowing, jur.
      Așa că da – generațiile noi sunt complet rupte de realitate, și da – problema e și acolo.

      Comentariu apreciat.5711
    • Daca ar citi mai mulți din generația lor acest comentariu ar fi bine…. Poate s-ar trezi câțiva.

      21
    • Și Coloja și casnica au dreptate. Soluții ?

      181
    • O soluție ar fi fost ca poliția, serviciile, procurorii, judecătorii , ANAF, să își fi făcut treabă și să nu fi fost corupți. Așa poate nu mai erau la vedere de alde Bodi, de alde clanuri interlope care fac reshitentiale, de alde Neacoita etc
      Și tinerii aveau poate alte exemple de succes…
      Deci, Nicușor președinte peste 5 ani ? Că el a cam rămas singura ‘icoana’…

      175
    • Dnu Coloja, eu nu m-am lovit de situatiile astea in Galati. Am vazut de cateva ori oameni un pic ametiti, mai ales in restaurante, dar nu e ok sa fie un chelner la 20 de mese.
      „cică pe el nu l-au instruit ce să facă în cazuri de genul acesta”: da, avea dreptate. Si eu m-am lovit de „cauta si tu pe internet!” si am vrut sa-mi bag picioarele! Noroc ca era cineva acolo dispus sa-mi explice calm si respectuos!
      Car, nu exista vreo solutie, generatiile se urasc intre ele! Oamenii se urasc intre ei, clasele sociale se dispretuiesc!

      203
    • Iarasi o sa-mi iau mumu, dar vin cu o teorie. Vina este exclusiv a parintilor. Ii cresc prea in puf si plini de misecuvenism. Mie daca imi cadea servetelul prin casa si nu-l luam, pac 2 dupa ceafa si faceam curat si peste tot.

      42
    • M-am razgandit, mi-a venit o solutie! In opinia mea, sunt 3 etnii care au succes: evreii, machidonii si romii! Refacem triburile si clanurile, instituim cooperative matrimoniale (contracte intre mai multe familii) in jurul fermelor si profesiilor. Incurajam tinerii sa fie mai practici si reglementam mentoratul. Copiii sa fie crescuti la comun, cu raspundere egala.

      116
    • @casnica: Faptul că în Galați nu ai văzut să fie așa nu înseamnă automat că nu se întâmplă. O altă chestie e că – de acord – să presupunem că n-a fost omul instruit în mod adecvat. Asta tot nu scuză faptul că era complet dezinteresat să rezolve problema sau că vorbea cu mine uitându-se în telefon. Acolo deja nu mai ține de educația furnizată dinspre angajator; acolo e deja altceva și nu mai e scuzabil.

      203
    • @casnica păi cum să nu se urască când la fiecare 3 cuvinte apare și un ‘ceilalți sunt prosti’? Cine se inereseaza de motivațiile celorlalți, de ‘ ce-i mâna pe ei în luptă’? E atât de simplu sa te masturbezi intelectual ca ești destept, dar, din păcate ești înconjurat de prosti…

      24
    • Dnu Coloja, ai dreptate, e posibil sa fie faptul ca si-au vazut parintii umiliti in ultimul hal de angajatori!

      96
    • @Coloja – si tu esti masochist, daca aia e o zdreanta nesimtita de ce ii dai bacis?
      Zi-i sa-si urce curul, iar daca nu vine plangere, si plangere, si plangere pana o dau afara.
      Pe banii mei nu accept arogante ieftine.

      La mine in general vin 2 firme, Sameday si Fan; la Sameday ani de zile a fost un nea’ bulache din asta ca fata de la tine, tot timpul in scarba. Si din cauza asta nu i-am lasat nimic aproape niciodata, doar cand cara ceva cu adevarat greu. Greata se plateste.

      Pe de alta parte, cel de la Fan tot timpul cu bun simt, niciodata nu l-am simtit ca sta atarnache dupa bacsis sau ceva; in consecinta, o data din doua ii las, chit ca sunt chestii super usoare.

      FYI: Bacsisul la curier nu este obligatoriu, se da daca merita.

      151
    • @Pyro: Sunt perfect de acord cu tine: dacă omul e nesimțit nu-i las bacșiș. Chestia e că tipa asta e nouă. A venit doar de vreo 3-4 ori până acum, așa că am zis că poate nu e obișnuită să primească bacșiș și că de aceea n-ar fi vrut să urce. Am zis să văd dacă se schimbă ceva; dar nu.
      În rest – din nou – perfect de acord cu tine, că și eu fac la fel: nu cobor nici dacă mă pișcă cu ceară iar bacșișul e doar dacă omul se comportă la rândul lui omenește cu mine. Nu de alta, dar am plătit coletul până la ușă, nu până la ”veniți aicea jos în parcare, că am multe comenzi”. Pentru că presupun că dacă el comandă o pizza nu coboară după ea la colțul blocului ci i-o aduce cineva la ușă, așa că mă aștept la același lucru de la restul curierilor. Dacă omul vine și e corect – da – îi las bacșiș. Dacă nu, nu.

      61
    • @Dl Coloja de acord pana la partea cu „că el are livrări de făcut și-acum e în întârziere. Mind-blowing, jur.” Aici ma asteptam sa dati dovada de intelegere/empatie ca s-ar putea ca respectivul sa aiba dreptate. Si in Bucuresti pe site ti se zice livrare la domiciliu, si in realitate asta inseamna pana la usa blocului.
      Pt mancare ok sa zicem ca nu e mare scofala, dar aceeasi treaba se intampla si in cazul mobilei sau a materialelor de constructie, trebuie tu sa te descurci cumva, sa te intelegi cu livratori sa plm.

      14
    • @N:

      de acord pana la partea cu „că el are livrări de făcut și-acum e în întârziere. Mind-blowing, jur.” Aici ma asteptam sa dati dovada de intelegere/empatie ca s-ar putea ca respectivul sa aiba dreptate. Si in Bucuresti pe site ti se zice livrare la domiciliu, si in realitate asta inseamna pana la usa blocului.

      Bănuiesc însă că dacă în contractul omului scrie 5000 RON în mână dar angajatorl îi dă numai 4500 ar fi o problemă – nu? Acolo n-ar da EL dovadă de înțelegere și empatie, presupun. sau dacă ar lua taxi-ul și l-ar lăsa taximetristul la 300 de metri de unde trebuie el să ajungă, pentru că ”înțelegeți dumneavoastră”. E mișto cum țâfnim din nas deranjați dacă nu-și face treaba un avocat, un medic, un polițist, dar când vine vorba de curieri ”trebuie tu sa te descurci cumva, sa te intelegi cu livratori sa plm.” Și nu pricep de ce.
      Scenariu fix – DAR FIX – de acum 5 minute. Mi-a venit un dulăpior comandat de pe net. Mă sună curierul: ”Haideți în parcare, curierul sunt”. Nu tu de la ce firmă, nu nimic. Îi zic că da – acasă sunt; să vină la ușă cu coletul. Zice ”la ușa blocului? Bine – hai că vin la ușa blocului.”. Ca și cum n-ar fi priceput ce zic omul o tot întindea spre a lui. Zic nu – la ușa de la apartament te aștept. Și-a venit el agale cu coletul sub braț.
      Din nou: conform legii livrarea e la ușa casei. Nu în parcare, nu ”aici jos”. Eu uneori primesc câte 5 colete pe zi. Crezi că e mișto ca eu, tip la 45 de ani să mă tot îmbrac/dezbrac de 5 ori pe zi pentru că 5 curieri diferiți de 20-25 de ani n-au chef să iasă din mașină? Să merg EU după ce-am comandat să mi se aducă acasă doar pentru că lor le e mai comod așa și ”hai să fim empatici”? Păi de ce nu-s EI empatici cu MINE? De ce trebuie să-i înțeleg eu pe ei? Ca să ce?
      În vreo cinci ani mă aștept să merg la restaurant și să mă fluiere chelnerul din bucătărie, să intru acolo să-mi aduc farfuriile la masă. Că ”empatie” și ”înțelegere”.
      WTF.

      00
  8. 9. Hatz condamnat la inchisoare cu suspendare

    183
  9. 5.Sper din toata inima ca e un trolling de calitate.

    76
  10. 2. Vali, nu e doar despre bani!
    Asa cum scrie acolo, un strain te costa minim dublu (salariu trebuie sa fie minim cel mediu pe ec prin lege) si le oferi cazare, poate chiar transport.
    Nu mai sunt oameni in orase disponibili pentru munca fizica si problema mare este ca pe cei existenti nu te poti baza. Despre experienta nu are rost sa vorbim.
    Azi vine, maine copilul e bolnav, poimaine soacra se opereaza, apoi baga un medical ca se poate.
    Apoi e constiinta muncii, care lipseste total.
    Iti fac tie un mare serviciu ca vin la munca, patroane!
    Nu e o exagerare, e jale la firul ierbii.
    Apoi daca patronul are un Sandero, rad de el angajatii, ca ei au TDI sh. Despre ce vorbim? 1000 eur leasing nu e un capat de tara pentru multe firme.
    Si uite, prea multi speciali au mers in vest ca acolo se plateste mai bine, doar ca vor inapoi acasa, ca munca e grea oriunde, adesea tot putori sunt si ce sa vezi, nu le sufla nimeni in popou acolo.

    8. Despre Byd, e jale. Taxele vamale sunt o gluma daca in China se vinde cu profit la 25000 eur si in Germania cu taxe vamale e 48000 eur, dar este racheta dpdv tehlogic.
    In 10 ani industria auto UE va fi o amintire.

    Indecis. Tu ce zici?1129
    • @MarcelD, este fix despre bani.
      Cum am mai spus si in alte articole, atunci cand tu oferi salariul minim pe economie (sau salariul mediu din industrie) sunt doua categorii de oameni pe care ii poti atrage:
      1. Oameni care nu au experienta in domeniu si sunt dispusi sa inceapa de jos (dar aici trebuie sa investesti in ei ca sa-i pregatesti).
      2. Oameni cu oarecare experienta, dar care nu au reusit sa pastreze un loc de munca la un angajator similar (de multe ori din cauza ca sunt neseriosi).

      Daca vrei angajati de calitate va trebui sa ii furi de la concurenta. Si ca sa faci asta, va trebui sa ii platesti mai bine decat ceilalti.
      Sau va trebui sa atragi oameni capabili si serioso care pana acum lucrau in alte domenii. Si din nou asta se traduce prin salarii semnificativ mai mari decat la fostul loc de munca.

      PS: si daca spui ca strainul pe care il angajezi te costa dublu, de ce nu aloci aceleasi sume pentru a cauta un angajat din Romania?
      De ce in continuare alegi sa dai salariul minim si sa te plangi ca nu gasesti oameni?

      110
    • @MarcelD
      Si ce să facă un angajat când are copilul bolnav?
      Spune concret te rog. Sa-l lase bolnav sa vina să-ți facă ție Paula mare?……ba parveniților…..
      Când e nasoala treabă ….afara cu angajații….

      140
  11. Vila in AUstria in 86.. asta chiar e ceva ce mai nimeni nu utea :))

    242
  12. 6 – normal ca minte, cine crede ca nevasta-sa a fost la CITI, el a umblat in Elvetia si a calatorit inainte de 90 si ei stau cu chirie in 2 camere? Nimic din balonul asta de aer nu e la voia intamplarii.

    242
  13. 2. Deci duduia se lamenteaza ca marja de profit a fost 8.2% anul trecut , fata de 10.7% anul anterior ?
    Asta in timp ce o marja de profit de 5%-7% este considerata o marja sanatoasa in industria restaurantelor !

    140
    • 8.2% din cat?
      E ceva impresionant? Doar sa mobilezi un fastfood costa zeci de mii de eur.
      Poti avea profit si sa fii insolvent, ca lichiditatea e mare problema in Romania.

      312
    • @MarcelD, eu zic ca profitul anual il calculezi dupa ce ai scazut toate cheltuielile din anul anterior, inclusiv costul mobilierului, nu?
      Sau tu procedezi altfel?

      52
    • „eu zic ca profitul anual il calculezi dupa ce ai scazut toate cheltuielile din anul anterior, inclusiv costul mobilierului,”

      Daca tu cumperi pe firma ceva scump, cu durata mare de utilizare (3,5,7 ani), statul nu iti da voie sa pui toata suma pe cheltuiala, doar cu taraita. Se numeste achizitie de mijloc fix si amortizare (pe 3,4,5 ani, chiar mai mult pentru cladiri).

      Exemplu: Dai anul asta 50.000 de lei pe mijloace fixe. Contabil, poti pune la cheltuiala doar 10.000 de lei anul asta si la fel in fiecare an, 5 ani la rand

      Pe hartie tu ai profit (venituri-cheltuieli), in banca nu mai ai nimic.

      Scuze de la domnii experti contabili daca am simplificat cam tare exemplu, dar cam asta e esenta.

      10
    • > profitul anual il calculezi dupa ce ai scazut toate cheltuielile din anul anterior

      lol, nu.

      15
    • @Andrei, dar cum il calculezi?
      Ce iei in calcul si ce nu iei?

      Sumele alea care apar pe mfinante la venituri si cheltuieli nu includ si costul mobilierului? Sau cel putin valoarea ratelor pentru creditele folosite ca sa cumperi mobilierul?

      20
    • Andrei, nu. investitia initiala nu intra la calculul profitului. doar ratele la eventualul credit cu care ai facut-o.

      10
  14. @2 nu am verificat cum stam statistic, dar IMHO avem muuult prea multe restaurante, fast food-uri, etc pentru a avea in toate angajati din RO. La natalitatea din anii 90-2000 ar trebui sa ii angajezi pe toti sub 25 de ani in horeca si tot ai mai avea locuri libere.

    va deveni obisnuinta sa ai front guy roman si restul in bucatarie , curatenie, etc alte natii.

    31
  15. Ok, toata presa a sarit pe el, articole peste tot cu chestii evidente si declaratii socante.

    Dar unde sunt institutiile? Pe TikTok au fost platiti influenceri prin famed up, de ce nu au fost peste firma aia sa ceara detalii – cine a platit pentru campanii, de unde au venit banii, cine a beneficiat? De ce nu e somat la nivel institutional TikTok-ul sa dea datele respective?
    Mai apoi, suspiciuni se pare de declaratii de avere false. Iar nicio institutie nu se sesizeaza sa ancheteze sau macar sa anunte ca verifica ceva? Dosarul lui de acum 2 ani ce face, zace prafuit?

    Toata tacerea asta institutionala e cel putin ciudata, nu mai zic cat de repede a aruncat batista pe tambal PSD-ul care a pierdut cu o manuta de voturi in plus. Amintiti-va cand a pierdut Geoana cat scandal a fost si cat au zis ca trimit camioane cu probe de furt la alegeri, si acum reununta din prima pentru doar 2k voturi?

    Eu zic ca iar suntem oi manate frumos in directia in care vor altii. Soc/groaza si altele, doar ca sa ni se arate ca oricand poate fi mai rau. E senzatia aia ca oricine castiga acum, noi tot pierdem ceva.

    133
    • Instituțiile nu sunt nicăieri ca de obicei, doar e greu sa lucrezi când ani de zile ai frecat menta și nu mai ai antrenament. Dar ce frumos știu acum cerși toți prin intermediul presei și tv ca tot poporul de care își bat joc de 35 de ani sa salveze democrația în Romania. Se vad amenințați cu pierderea ciolanului că doar nu credeți că aur și restul care ar prelua puterea ar fi interesați de altceva. Deci haideți dragi concetățeni sa salvam PSD, PNL, USR, UDMR etc de la umilință, măcar cu p..a lor suntem obișnuiți deja.

      13
    • De fapt este o diferenta de aprope aproape 3.000 de voturi in Romania si 195.000 de voturi in diaspora.
      PSD-ul nu are ce contestatie sa faca. Indiferent cat ceri renumararea voturilor, tot nu ai de unde sa scoti inca 200.000.

      17
    • „nu mai zic cat de repede a aruncat batista pe tambal PSD-ul”

      Furia oamenilor impotriva guvernarii PSD-PNL e reala. Doar 28% dintre votanti au votat PSD-PNL la alegerile astea. Daca PSD contesta rezultatul si cerea renumarare obtinea asta:
      – 2% pierdute in fiecare zi in urmatoarele 2 saptamani. Riscau sa aiba sub 15% la parlamentare
      – Daca Ciolacu reusea prin absurd sa treaca de Lasconi dupa renumarari, scorul in turul II era 70% Georgescu-30% Ciolacu

      Erau complet spulberati. Era imposibil pentru ei sa conteste rezultatul.

      100
  16. Oare cand fatuca aia angajeaza romani le spune ca ar fi dispusa sa le acopere costurile cu cazarea?
    Așa ca un fel de „sunt blondă și antreprenoare dă succesuri, dar mă tratez”

    162
  17. Totusi, poate ar trebui mentionat si asta. Ca domnul Kremlin Georgescu este cu familia traditionala DAR el este casatorit cu doamna naturopat din 2006! dar are un copil de 37 ani, deci nascut in 1987. Cat de traditionala e familia lui? Poate dobitocii care il voteaza, ar trebui sa stie si asta, ca nu ii vad in stare sa faca calculul singuri.

    137
    • O sa iti zica ca asta a fost planul lui Dumnezeu de la inceput ;)

      113
    • Chiar nu mai conteaza asta, pe langa faptul ca pare un securist batran, ce calatorea si cumpara imobile in vest inainte de 1989 (!!!), care are simpatii declarata catre Putin si miscarea legionara, care militeaza deschis pentru iesirea din NATO, care se bucura ca nu suntem in Schengen, care stie ca Pepsiul contine nancipuri care controleaza informatia care intra in tine, care stie ca e o conspiratia ca se imbuteliaza apa in plastic, ca sa nu ai acces la „vibratia” ei si o pot tine asa pana maine.

      Ce pana mea mai conteaza ca e divortat si recasatorit?

      140
  18. In alta ordine de idei, ieri seara pe youtube-ul lui Pacanel Sorinel: „Cu cine votam Duminica ? Live cu Ana Maria Gavrila si Stefan Jicol!”

    Cine este acea Ana Maria Gavrila? Exact, este presedinta partidului de buzunar al lui Kremlin.

    Ca tot esti prieten cu Mariciu, poate il intrebi cum a ajuns sa il invite la podcast (chiar daca a sters intre timp clipul). Mai ales ca deja pe aici vorbeam cat de dubioasa e aparitia lui Constantinescu in online.

    81
  19. Singura varianta peste 5 ani : Nicusor & Bolojan combo.

    96
  20. Nu se pune nimeni să-i caute cu nume și prenume pe aia de la POT? Că iar va treziți cu ei și nu știți de unde.
    Targetarea cu CG a fost atât de bine făcută că mie nu mi-a apărut nimic. Trebuia probabil să fii cu energiile, cu conspirațiile cu dacii liberi, cu MLM, cu alea. Și au început acuma să-și asume public că au votat și se face propaganda la partidul vieții prin grupurile de WhatsApp și prin stories de fb. Am deja 2 vizibili in lista, la unul nu mă așteptam…

    141
    • Ii stiti pe cei cu Soros, Trump, Regina Elisabeta reptiliana, gandaci, vaccinuri, microunde, adopta copii persoanele alea, tuneluri dacice, pamant plat si multe alte teme asemenea? Ei sunt, s-au adunat si cernut intre timp in grupurile lor iar acum ei au fost targhetati ca detin adevarul. Noi ceilalti prin impingera lor prin mistocareala am permis ca acest lucru sa se intample, in Romania educata sa ne-ntelegem! Toti cei care au avut o urma de alunecat in acest abis conspirationist au primit pe canale alternative mesajele ca ei sunt multi, iar asta s-a vazut la acest vot! Acum ei au gasit o portavoce si se simt reprezentanti!

      70
  21. Eu aș vrea să văd o estimare a costurilor pt fermele de pe TikTok și influencerii, pentru domnul care arăta molcom și chiar preocupat o foaie de hârtie,de la nu știu ce bancă, cu buget zero.

    Clișeul follow the money cred că ar arăta ceva interesant dacă hahhahahaha companiile social media ar fi hihihi transparente hohohoho

    102
    • Tiktok e foarte agresiv pe spam așa că sunt 99% sigur că au fost forțați să folosească smartphone + sim (virtualizarea nu ține).

      Din păcate sunt sute de conturi reale de „oameni” care postează și repostează conținutul lui Kremlin G. Ăștia trebuie luați la bani mărunți și verificați dacă fac propagandă pentru că sunt idioți utili sau pentru că au fost plătiți. Aș începe cu ăia din top 10 live de pe tiktok și cu vedetele.

      21
  22. De ce mereu problema sunt salariații? De ce trebuie să ceară ei mai puțini bani?

    Ce e permis la centrul imperiului nu e permis și în colonie. În colonie ești sclav, nu ai dreptul la salariu decent. Doar să muncești până cazi din picioare. După care să îți faci credit la banca pe 10 ani ca să plătești O factură de gaz și una de curent. Anume alea pe luna curentă.
    A, stai, că mai vine și luna viitoare? Pai nu e nimic, mai faci un credit.

    39
    • Tot ce am de zis pe tema corporatiilor imperialist exploatatoare e ca oricat de scârboase sunt in unele aspecte, patronul roman e de 10 ori mai rau. Sau poate a uitat lumea cum era piata muncii inainte de corporații, cu salarii numai la negru. Chiar si acum, salariile gri nu le plătesc corporatiile, ci tot patronii mici locali. O fi din cauza ca nu isi permit sa dea salarii mai mari ca le fac corporatiile concurență, nu stiu ce sa zic, inclin sa cred ca nu.

      Simt ca suntem in fata unui nou val „nu ne vindem tara”.

      92
    • Cu o mica completare, in corporatii la fel e si la „centrul imperiului”. Daca nu ai functie de conducere si ceva vechime, castigi la limita fie ca esti in SUA, UK, Romania sau India. Da, cu salariu din SUA o duci bine in Romania, dar nu o duci bine in SUA. Iar cu salariul din Romania, o duci bine in India, dar nu aici. Avantajul e ca ai posibilitatea sa cresti daca iti faci treaba bine, fara sa fii pila cuiva. Nu zic ca in corporatii nu poti „creste” si pe pile, ca nu ar fi adevarat.

      71
    • Corporatiile sunt cele care au introdus un mediu de lucru si un salariu decent in Romania.

      Anii 90 fara corporatii au fost naspa, nu ma intorc acolo, mersi.

      00
  23. Sporturile cu caftai alimentează pofta de sânge a poporului pe peste tot, dar rugby-ul e un ”sport mizerabil”? Oh wow!

    Nu-mi dau seama care e criteriul aici, probabil gradul de pericol care reiese din cât de fizic e. Dar dacă e să evaluăm sporturile în funcție de numărul de accidentări, cred că o să le interzicem imediat pe toate. Nu de alta, dar accidentări sunt și la gimnastică și la alergare. Eu zic să lăsăm oamenii să facă ce sport au chef, că nu-i obligă nimeni să-l facă.

    Altfel, dacă mă uit un pic în jur la sporturile pe care le practic eu, destul de sigur am văzut un pic mai multe accidentări în baschet decât în MTB, și parcă n-ai zice, nu?

    Mx

    20
  24. Tot de știrile zilei:

    Ce ne facem dacă (not so) onorabila CCR decide să anuleze turul 1 al alegerilor?

    https://hotnews.ro/doi-candidati-solicita-curtii-constitutionale-anularea-alegerilor-din-primul-tur-1846571

    Balamuc uriaș, da. Chiar mai mare decât surpriza Călinească.

    Daaaaar:

    – cum ies serviciile din povestea asta?

    – cum ies atoateștiutorii de după război din asta?

    – cum ies demisionarii Ciucă și Ciolacu din asta? (Plus oportuniștii ca Șoșoacă, Simion)?

    – pronosticuri și pariuri, ceva?

    11

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.