Oameni de lângă noi…

Dacă v-aș povesti despre asta, ați zice că glumesc. Nici clipul nu e tocmai relevant, dar e destul pentru a sublinia ceva.

Așa. Ce se vede în clip. La secunda 20 și la secunda 34 sunt doi idioți, cu numere de turiști, care și-au aruncat creierul pe geam. Am lăsat toată filmarea ca să vedeți că nu sunt primii la semafor. Au exemplu mașinile din față, care sunt pe aceeași bandă și știu drumul. Tot ce trebuiau să facă dacă nu știau drumul era să urmeze mașina din față. Atât de simplu. Nu știi drumul, te iei după ăla care știe. Și totuși, cei doi se opresc, preț de câteva zecimi de secundă, pentru că s-au pierdut. Nu știu dacă să mai meargă sau să stea pe loc. Sunt dezorientați. Ah, mașinile merg încolo? Nu știu dacă e bine, ia stai să văd.

OK. Acum vreau să vă gândiți la altceva. Credeți că asta e singura situație în care oamenii ăștia refuză să se uite prin jur și apoi se trezesc ca nu știu ce să facă?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

50 comentarii

  1. Miliții cetățenești, nu se mai poate așa..

    10
  2. Aia se opresc din alt motiv: nu cumva e pe undeva vreo scurtatura, nu gasesc un trotuar liber sa ma parchez gratis, ia sa gasesc eu o smechereala pe aici, le tipa consoarta in dreapta sa localizeze rapid o shaormerie sau gogoserie ca le scade glicemia

    00
  3. eu cred ca au ezitat ca ala de langa ei s-a urcat pe banda lor si le-a inchis unghiul

    00
  4. Eu cred că pentru secundele alea în plus te consumi prea mulț. Înțeleg principiul, dar pentru sănătate e bine să fim un pic mai înțelegători/răbdatori. (nu sunt unul din ăia :)) )

    00
    • ai ratat subiectul. complet.

    • Mii de scuze gazdei dar dacă @SilviuP a „ratat subiectul” cu o rație de 102/3 aprecieri exista o posibilitate (mica, este adevărat) ca autorul articolului (acest oarecare domn Vali) sa se fi exprimat greșit. 🙂

      00
    • Plus că, jur pe crucifixului lu’ Tamango, eu nu văd ce reclamă… dar, mno, o fi ceva acolo, poate pe un alt plan existențial-ceva.

      00
  5. De la mine se vede altceva. Mai mult de jumatate din jupanii aia care fac stanga nu semnalizeaza. Cei doi moscaiti ai tai insa o fac. Asta ii ridica in ochii mei. Incetineala e discutabila.

    00
    • E totusi Ardeal..:))

      00
    • Ce sa semnalizeze boss? Nu vezi indicatorul din dreapta? Asa duce drumul cu prioritate in mod natural. Ce sa semnalizeze, curba drumului? xD

      00
    • @Andrei: Bo$$, orice conducător auto responsabil, care conduce preventiv și are un pic de logică, semnalizează stânga când merge pe un drum pe direcția jumătate stânga, la o intersecție cu un drum jumătate dreapta. Asta ca să-i semnalizeze ăluia din spate încotro se duce. Asta nu înseamnă că semnalizează curba. Ai cumva BMW?

      00
  6. Pune și tu YouTube style un buton de josvot la articole, iei un feedback real.

    00
  7. Boah ce mișto sunt Suzuki Jimny… Big Love.

    00
  8. Asta e parfum. Am prins pe unul oprindu-se efectiv in giratoriu si consultandu-se cu sotia pe GPS pe unde sa o ia. S-au trezit cu un claxon, ca poate nu era locul optim de luat decizii…

    00
    • eu am fost nedumerit de directie intr-un giratoriu, dar nu m-am oprit. i-am dat balana in giratoriu pana a stabilit femeia pe unde se iesim. in tot timpul asta nimeni nu intra in giratoriu ca ei aveau cedeaza. Asa se face

      00
  9. Au ieșit din bula lor și s-au „dezorientat”.

    00
  10. Plm, credeam ca sunt singurul.

    00
    • Raspunsul asta nu a fost cumva raspuns la un alt comentariu cu posibil foarte multe manute verzi vs manute rosii care a plecat pe plaiurile verzi ale comentariilor?

      00
  11. Personal, îl observ doar pe cel de la sec. 34 cu acel Megane, că ezită, puțin, în rest la sec. 20 trebuie să te chiorăști, bine.

    00
    • Daca nu spunea Vali care este „problema” ma uitam de 15 ori la clip si nu vedeam nimic gresit la modul in care au circulat cei doi soferi. Bine, nici acum nu vad nimic gresit in faptul ca reduci putin viteza pe un sector de drum pe care nu il cunosti, dar macar stiu la ce trebuie sa fiu atent.

      00
    • Acolo sunt 3 benzi. Cred ca ala cu Renault a vrut sa intre direct pe banda 2 sau 1, dar paralel cu el era cel de la Regina Maria, care a intrat pe banda 2.
      Nu m-ar mira sa fie asa, cu atat mai mult cu cat multi taie benzile prin intersectie si, in mod special, in giratorii – intra in giratoriu de pe banda 3 si ies pe banda 1/2,

      00
  12. La :20, cel cu Ford-ul break sau ce o fi ăla, care face stânga?

    00
  13. „Nu stii drumul te iei dupa ala care stie!
    …in alta ordine de idei, m-a urmarit un duster alb pana acasa….”
    :)))))

    00
  14. E trasa de par concluzia, cu atât mai mult cu cât sunt turiști și nu cunosc zona așa bine.

    00
  15. Am zis că nu mai comentez la chestiunile auto, dar totuși…m-am uitat de cîteva ori la film și tot nu văd marea problemă.

    00
  16. Eu cred că pur și simplu fiind străini de oraș merg dupa GPS și chestia asta le încetineste manevrele puțin.

    00
  17. Nici eu dar eu nu sunt șofer.

    00
  18. Doamne fere’.

    00
  19. frumos e jimny ala nou

    00
  20. Nu stiu cum e cu altii, dar eu in general merg mai precaut in orase straine. Ok, te iei dupa aia din fata ta, dar nestiind drumul, intersectiile , nebunii etc, prefer sa o las mai moale. Nu suntem toti asa mari soferi ca tine :)

    00
  21. ce vad eu:
    ala negru de la secunda 20 e surprins de conformatia intersectiei (trotuarul ala diagonal nu e chiar uzual), o ia prea strans, se trezeste pe contrasens si franeaza ca sa redreseze.
    ala gri de la secunda 34 e cu ochii in p*a si o ia prea larg si se sperie de ala cu regina maria.

    00
    • in acelasi timp aceeasi vaga ezitare o are si primul, ala gri, nu stiu ce drac de masina e. mi e imi pare ca franeaza de 2 ori. e posibil totusi sa fie asfaltul denivelat dar mi se pare imposibil, stim toti ca doar in bucuresti exista asa ceva.

      00
    • Ala de la sec. 20 credea ca e sens unic.

      00
  22. „zecimi de secundă”

    00
  23. Mai e si varianta, cei ce au trecut intersectia sa franeze (o fi ce ceva ce ai face sa incetineasca) si cei ce ai urmeaza franeaza si ei.

    00
  24. De fapt vali se referea la aia de fac la dreapta de pe partea opusa.

    00
  25. Ieri mi s-a intamplat in fata mea aveam unu care s-a oprit in giratoriu.era de is :)))

    00
  26. De obicei la viraj stanga dai prioritate la pietoni. Daca nu stii zona incetinesti si te uiti dupa trecere de pietoni/semafor pietoni/… Da, nu e zebra pe jos, dar bucurestenii sunt obisnuiti sa lipseasca marcajele. Mai bine precaut decat cu o belea.
    Ai prea mult timp liber si te iei de toate prostiile.

    00
  27. Si mai fain e cand vii dinspre parc, faci stanga de pe banda din mijloc marcata inainte si stanga, iar pe banda din stanga ta turistii cu numere de dabuleni si ilfov vin lansati sa o ia inainte spre poiana, in ciuda semnalizarilor pentru incadrare atat in forma panourilor , cat si a marcajelor de pe asfalt. Si tot ei isi manifesta ulterior supararea pe propria incadrare proasta prin claxoane si gesticulari.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.