11.000€ pentru un “portal video”

Citesc despre sigmanet.tv, un site în care s-a investit suma de mai sus si care ar trebui să fie un hub de reviews video pentru tot ce vă pică în mână.

Pana in prezent, majoritatea videoclipurilor incarcate pe portal sunt preluari de pe site-uri straine. Oficialii SigmaNet.ro au declarat insa ca "sunt increzatori in faptul ca romanii vor incarca multe materiale proprii".

Eu n-am inteles, au investit banii ăştia în ce? În maşini de cusut? Că in crearea de conţinut şi cumpărarea de logistică în mod sigur nu, din moment ce ei n-au deloc conţinut propriu, ca să nu mai vorbim că fură de la alţii. Nici măcar amărăciunea aia de player nu e stilizat.

User-generated content, nu? :)

Şi dacă vreţi să vedeţi cum arată un PR prost…ăsta e articolul.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

 1. 25 de membri si 133 de inregistrari video imprumutate de la altii…ce sa faci pe site-ul ala ? :O

  00
 2. Player-ul respectiv este facut de Jeroen, si din cate stiu (am lucrat un pic cu el acum un an cand era era pe Action Script 2) este open-source si avea licenta necomerciala. Adica, pot sa foloseasca player-ul chiar sa-l si modifice dar sa nu-l monetizeze. Altfel costa cateva zeci de euro.

  Ia investigheaza, au platit pentru el? Evident il monetizeaza :D

  00
 3. de banii astia puteau sa traduca in romaneste macar tot scriptul de video sharing :))
  Ma enerveaza la culme site-urile care au unele module in engleza si altele in romaneste

  00
 4. ala e soft de la mediasharesuite.com. l-am avut si eu in versiunea crackuita. e vreo 200 parai licenta dar se poate gasi pe net softul free

  00
 5. Asta cu sumele investite in diverse site-uri e probabil o stategie de marketing.
  Asa am citit in Compact acum 2 luni despre eok.ro in care spunea ca s-au bagat 200000 sau 300000 EUR (nu mai stiu exact).
  Asa ca am intrat si eu pe site, sa vad in ce au intrat banii astia.
  Buna startegie ?

  00
 6. … de banii astia macar puteau sa traduca scriptul ala din engleza in romana. acum e un site bilingv.

  00
 7. Din cate stiu eu mereu se dau cifre false. Exemplul revistei X (nu dau nume): „Revista noastra cu redactie in judetul Vaslui, are subredactii la Timisoara, Arad, Bucuresti, Iasi, Cosntanta” bla bla. Dar ei defapt vand doar in vaslui niste amarate de reviste. Asta ar fi un exemplu bun pentru a intelege lumea cat de imbecili sunt unii crezand ca isi fac reclama pe spatele unor cifre exorbintate care nu au nici un suport real.

  00
 8. bani bagati degeaba , vizitatori cu gramada daca ne luam dupa trafic.ro dar PR este 0 deci nasoala treaba :)

  00
 9. servere, aplicatie, scalabilitate? e un pret prea ok… Nu ne ramane sa vedem decat cat pot duce serverele, Atunci vedem daca 11k se justifica sau nu.

  00
 10. @Costin: oare cate servere trebuie pentru 133 de filmulete? Si nu o sa fie cazul de vazut daca duc serverele sau nu, stai linistit.

  Si nu, romanii nu vor face content, asa ca nu stiu de unde increderea.

  00
 11. @Mihai ai dreptate. Cred ca m-am bagat eu aiurea in seama. Nu mi-am dat seama ca toata lumea se pricepe la online in ziua de azi si aproape oricine (cred ca doar Blogatu nu) stie sa scaleze o solutie youtube-like folosind 2 laptouri si un desktop.

  * Asa au facut si cei de la Trilulilu. Facusera site-ul pentru 1000 de filmulete. Stiu din surse sigure. Cum le-a crescut traficul au mai pus repede 5 calculatoare in LAN si toata lumea a fost fericita! Se vedeau in Network Neighborhood si puteau sa copieze de pe unul pe altul pana la capacitatea de 2,5T. :))

  00
 12. Hai frate, fii serios, sumele astea se dau la „public” in speranta ca vor vinde site-ul sau o parte din site. Nu e nici pe departe atat. Am facut si eu un site, cunoscut, moca ca era pentru un prieten.
  Pretul precizat a fost de ordinul zecilor de mii de euro. Si da, a functionat. S-a vandut o parte.

  00
 13. Zoso vezi si http://www.veevo.ro care face cam aceeasi chestie insa e homemade.

  00
 14. Pai eu m-am lamurit inca din titlu: „portal cu cronici video de produse IT&C” :)))

  00
 15. Mai omule…. chestia cu 11.000 de iepuroi nu o cred. Site-ul asta nici nu cred ca e facut de ei. Tu ai auzit de ClipShare?

  Un script cumparat, un server dedicat sau pentru inceput merge si un shared hosting… si gata buznisu’

  Paginile nici nu au fost traduse. Pai halal munca mai cocoseii tatei pentru 11.000 de iepuroi.

  Iti mai dau un link. Scriptul se numeste Media Share.

  Similitudinile intre pagini sa stiti ca sunt doar iluzii. Ele nu exista :D

  „Sursa de venit a portalului va fi publicitatea. Oficialii companiei estimeaza ca vor amortiza investitia in circa 6 luni. Portalul a fost creat in circa 3 luni de catre 6 angajati ai companiei.”

  Pai mai oameni buni. Oricum 6 oameni pentru acest proiect… putin dom’le…
  Pai 1 tinea de birou, 1 tinea monitorul, 1 tastatura, 1 tinea unitatea ca pe jos era egrasie, 1 scotea cardul din buzunar iar ultimul cumpara scriptul.

  Nu era oare mai usor sa spuna ca au lansat un site care bla bla bla, fara a mai implica munca a 6 oameni fictivi?

  Bravo lui ca l-a lansat. Rusinica pentru meritele asumate insa.

  00
 16. „Sigmanet Design Co. a realizat in 2007 afaceri de 1,55 mil. euro si un profit net de 50.000 euro,” La asa profit in comparatie cu cifra de afaceri la ce sa te astepti? :)

  00
 17. la investitii mari? :)

  00
 18. @Costin: in bmw-uri

 19. nici macar un logo mai original nu au obtinut de banii aia… cand am intrat prima data am crezut sunt pe site-ul asta, care are un logo aproape identic :) https://www.vivo-shopping.com/ro/cluj

  00
 20. Mah totus 11k euro nu e o suma prea mare pentru un astfel de site. De 10k de euro probabil ca si-au cumparat doar serverele pentru ca le trebuie servere de streaming, de procesare si cele de pe partea de web. O versiune mai simpla e sa unesti serverul de streaming cu cel de web, dar un server de procesare meserias te costa cam vre-o 3-4k de euro. La care se mai adauga conexiunea la net si altele, iar costurile se ridica daca faci cu servere inchiriate. Adevarat folosesc un player opensource care se poate gasi la https://www.jwplayer.com/, iar ca solutie de convertire se pot face usor scripturi in bash folosind vlc. Ideea e ca oamenii nu au investit puternic in domeniul cel mai important dezvoltarii unei afaceri online : marketingul !! Fara reclama puternica sunt nimic! Oricum trilulilu le da clasa oricand, mai ales ca au avut bunu simt sa isi scrie propriul player care nu e mare lucru mai ales daca ai unu profesional facut si open source dupa care sa te iei. In web nimic nu o sa fie vre-odata pe fata pentru ca de multe ori daca incepi cu cartile pe fata te ia lumea in ras.

  00
 21. @anca:
  veevo.ro arata exact ca https://vimeo.com/ (login please). structura, icoane, player, select, tot la fel sau foarte asemanator.

  daca ne punem pe copiat toti suntem buni.

  00
 22. @anca: @Gabriel:
  Despre asemănările între veevo şi vimeo se poate vorbi mult. E
  drept că acestea există într-o oarecare măsură, însă există cu un scop anume. Am încercat să ne apropriem puţin de designul vimeo tocmai în ideea de a trimite acolo. De a trimite la acele valori care momentan nu le putem găsi decât acolo. Vimeo este practic modelul de business pe care l-am urmat. Motivul pentru care asemănările există este exact acela
  de a trimite la un vimeo românesc. Cu timpul acestea vor dispărea, dar
  pentru început le considerăm necesare.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube