Algoritmul Youtube pentru un copil de 13 ani

I-am făcut update juniorului la Win10, să nu mai plângă pantelemonezii că chestii, și deschid un browser. Youtube ca startpage. Dau niște scroll-uri pe cum arată prima pagină pentru un copil de 13 ani, abonat la youtuberi de gaming, family vlogging și atât.

După două scroll-uri, videoclip cu Andrew Tate. Mai dau un scroll. Încă unul. Mai dau un scroll. Tinder Criminals. Dorian Popa. Digi24. Ultimele două clipuri de pe prima pagină Bogdan DLP și Happpyfish.

OK. Dau “dont recomend channel” la alea cu Tate și la alea cu DLP. Refresh. Tot două clipuri cu Tate, dar un pic mai jos pe pagină. Clipuri cu Better Call Saul.  Relativ inofensive, mă gândesc. Dau “not interested” la alea cu Tate. Refresh. All good. Încă un refresh, să mă asigur. Au dispărut, dar apar la Breaking News știri cu Simona Halep din Libertatea și Viva.

Dacă vreți să fiți amuzanți, dați click pe un clip din ăsta cu Tate și apoi mergeți pe prima pagină. O să vedeți că 1 din 3 clipuri o să fie cu el și cu alții ca el. Dacă mai dați click pe 1 sau 2 din astea, nu mai scăpați de ele decât dacă dați clear history sau not interested, și câți știu și fac asta?

Între timp, eu caut “iranian steel” și YT îmi arată asta.

 

youtube

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

  1. Nu e mai bine YouTube Kids? Din ce am văzut pare mai curat conținutul și tot așa poți alege categoria de vârstă.

    00
  2. „Dacă mai dați click pe 1 sau 2 din astea, nu mai scăpați de ele decât dacă dați clear history sau not interested, și câți știu și fac asta?”

    Şi dacă faci asta pe TOATE chestiile pe care eşti logat, după o bucată de timp încep să reapară.

    00
    • In mod SURPRINZATOR nu vei primi la recomandate aproape niciodata critici la adresa lui Susan Wojcicki. Iti garantez ca youtube are sistemele necesare pentru a filtra anumite subiecte.

      Dar nu face asta pentru ca scopul algoritmului este de a incerca sa iti aduca in feed lucruri tangentiale la interesele tale dar suficient de diferite incat sa petreci cat mai mult timp dand clickuri si vizionand reclame.

      00
  3. Un subiect de care sunt interesat si o sa revin aici cand se mai strang comentarii :). Vreau sa vad daca exista vreo metoda a.i. unui copil sa nu ii mai apara toate basinilie pe prima pagina de YT (fara a instala terte aplicatii)

    00
    • asta e soluția, not interested.

    • Asta presupune sa ai acces la contul copilului. Bine, si cu conditia sa ii stii toate conturile.

      Eu nu am problema asta, ca al meu e cu anime si jocuri, i se rupe de Tate & Co.

      Desi imi este din ce in ce mai greu, incerc sa fiu la curent cu lucrurile care il pasioneaza, un dialog preventiv in cunostinta de cauza face mai mult decat filtrarea informatiei.

      In trecut am incercat diverse artificii tehnice (setari in router, programe de supraveghere) insa copiii nostri sunt niste persoane inventive.

      00
  4. Din pacate chiar si cu „not interested” nu functioneaza.
    Si ce e mai grav, nu poti sa dai block la un canal (gen sa nu apara absolut de loc ).

    Dupa ceva timp, in functie de IP si alte interese, incep din nou sa ii bage din lista cu not interested.

    Filtering Youtube for a pre-teen (cand e prea mare ptr Youtube Kids) e cosmarul vietii mele.

    00
  5. parerea mea e ca va agitati inutil.

    toate eforturile voastre vor deveni nule in secunda in care pustiul va descoperi modul incognito.

    00
  6. yt e capitalist, algoritmul e aranjat asa incat sa faca profit(stranga capital).
    iti arata cele mai banoase video pentru ei, au doar tangential treaba cu interesele tale.
    bine, cumva e si prost algoritmul, pune incredere in faptul ca esti parte din majoritate asa ca iti arata ce kkt urmareste majoritatea, era util google plus(circles) aveai ocazia sa te destepti daca erai in cercul de oameni destepti, asa yt esti doar in cercul de prosti, sansele sa te prostesti sunt mai mari.

    00
  7. Am schimbat din setări locația: UK , FR, NL. Am rezolvat 90% din spam.

    00
  8. Ai încercat sa cauți „Titus steel” in loc de „iranian steel”?

    00
  9. Până acum majoritatea femeilor și prietenelor m-au sunat mai mult când aveau ele nevoie de ceva și nu invers (mă refer strict la raportul dintre ambele sexe când ai nevoie de ceva și ești căutat/cauți), Problema bărbaților moderni și de asta exploatează manosfera nișa asta, problema e că se vând prea ieftin pt o gaură umedă, ar trebui să învețe să se masturbeze mai mișto, sau să meargă la prostituate, să evolueze în carieră, social și să evite femeile fițoase, trecute de o anumită vârstă, care nu aduc oricum plus valoare într-o relație pe termen lung.

    00
  10. Incurcași borcanele. Aici e cu yt copiilor, nu cu fantezii d’ălea

    00
  11. Eu aș vrea să blochez YT Shorts. Definitiv. Căcaturile astea gen TikTok distrug capacitatea de concentrare a copilului.
    Cu Not itnerested și închiderea segmentului nu funcționează. Tot reapare.
    Are cineva vreo soluție?

    00
  12. don’t recommend channel functioneaza mai bine ca not interested dar e mai mult de munca
    solutia cea mai buna/eficienta e sa ‘pregatesti’ contul si sa te uiti la cateva(zeci) de filmulete pe diferite subiecte si apoi youtube face o idee de ce esti interesat dar….e de ajuns sa te uiti la un singur filmulet diferit si 20% din sugestii o sa se schimbe pe acel subiect
    ex: te uiti la 20 de filme cu muzica rock o sa ai sugestii bune dar daca te uiti pe o singura manea o sa ai deja o combinatie ciudata in sugestii
    + probabil ca multi nu folosesc de fiecare data butoanele de like, dislike si subscribe dar influenteaza si ele. Chiar daca nu-ti place un anumit filmulet dar canalul respectiv e pe nisa ta(ex: documentare) e bine sa dai un like, e mai eficient ca un simplu view
    Astea sunt incercate de mine si functioneaza dar mai sunt cateva chestii pe care le puteti face https://support.google.com/youtube/answer/6342839?hl=en

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile