Workshop: fotografie pentru agenţiile imobiliare

Aş vrea ca F64 să organizeze un workshop în toată ţara pentru a-i învăţa pe agenţii imobiliari cum să fotografieze corect şi cinstit un imobil pe care îl oferă spre vânzare sau închiriere. Cred că ar avea succes.

img_4027Vă dau exemplu casa în care locuiesc. Mobilată retro (şifoniere, candelabre, uşi, pat), camere înalte, ferestre mari, spaţioasă şi cu ditai grădina. Am trecut de zeci de ori pe lângă ea când frunzăream anunţurile imobiliare, că pozele arătau camere joase şi întunecoase, mobilă veche, spaţii mici, grădina neîngrijită, pereţii murdari (sunt de un galben dubios, dar nu sunt murdari) şi un covor urât în mijlocul sufrageriei. I-am promis proprietarei că îi fac eu nişte poze la plecare.

Şi aşa sunt zeci de anunţuri. Nu poţi spera să faci bani dacă prezinţi marfa prost, nu?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

13 comentarii

 1. Mai simplu ar fi ca agențiile imobiliare să platească un fotograf pentru câteva poze, dar pana acolo trebuie sa conștientizeze faptul ca niste imagini de calitate pot însemna câteva procente in plus la preț…

  00
 2. mare dreptate ai legat de treaba asta cu pozele în anunțurile imobiliare.

  00
 3. Ideea ta e geniala, insa sa vedem cat de dispusi vor fi agentiile imobiliare, ca uneori lenea e mare, fara a constientiza ca avantajele sunt de ambele parti: Clientul vinde locuinta, agentia opreste comisionul respectiv. De fiecare data cand vine vorba „de un efort in plus”, multi se fac ca ploua, repet, desi sunt constienti ca poate fi ceva benefic pentru ei.

  00
 4. Exista deja ! E . Nu e troll, nu e spam, nu e de nici un fel ci e decat faptul ca am avut deja contact cu o astfel de firma. A trimis acasa doi baieti, au facut foto profesionale. In final am optat si pt un clip video. Si uite asa cu 200 ron investiti am avut succesul pe tava

  00
 5. Greu de convins, mai toate agentiile imobiliare se plang, reduc personalul sau cauta alternative pentru completarea sursei de venit. E adevarat insa ca fotografia sau mai degraba calitatea poate face diferenta intre agentii.

  00
 6. Totusi ar fi o ideie nemaipomenita, cateva fotografii pentru prezentare nu ar strica dimpotriva cred ca ar facilita si vanzatorul si agentia imobiliara

  00
 7. Cele mai frumoase poze le-am vazut la agentia Gavriliu. Deci se poate.

  00
 8. foarte frumoasa camera asta din poza. de cateva luni tot zic ca m-as muta in Brasov sau Sibiu, sa vad cum e atmosfera pe acolo :)

  00
 9. Aceeasi poveste si in UK. 95% din anunturi au niste poze oribile si de obicei vezi doar o mica parte din camera sau fac poze doar la bucatarie si baie :)

  00
 10. Aveam eu un coleg la facultate care asta facea, poza apartamente pentru o agentie de prin victoriei :)

  Oricum, mai bine sa puna niste poze super ok care sa te marcheze si sa ajungi acolo si sa constati ca nu e chiar asa :) decat sa vezi jeg din prima si sa dai next .

  00
 11. Extrem de buna propunerea ta, dar greu de pus in practica cu mentalitatea existenta in imobiliare…
  Imi caut de ceva timp un apartament in Bucuresti si nu exista zi in care sa nu ma delectez cu poze „extrem de relevante”: perdeaua de la dus, etajera cu cosmetice, masina de spalat, balconul cu sarmele incarcate cu rufe, colturile camerelor, afisele de pe pereti si lista poate continua :))

  un scurt exemplu: https://www.anuntul.ro/anunturi-imobiliare-vanzari/apartamente-3-camere/vitan-mizil-metrou-etaj-1–8-decomandat-bloc-1977-gresie-faianta-baie_5266536.html

  00
 12. CORECTURA:

  Pentru inceput, f64 sa convinga agentii sa cumpere obiective wide SAU fisheye.
  Cand camerele DE LOCUIT sunt de 12mp si agentul are “sapuniera”, ce poze vrei sa vezi? )

  00
 13. Există un astfel de curs începând din anul 2012 pe care îl susțin la sediul agențiilor imobiliare, al asociațiilor de profil și chiar la F64 (o singură dată). Este primul și singurul curs de fotografie imobiliară pentru agenți. Mai multe detalii găsiți pe website-ul meu sau pagina de FB dedicată (https://www.facebook.com/cursfotoagentiimobiliari/).

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile