Windows. 2015. Transfer de fișiere.

2015. Windows7 Professional. UBS3.0. Hub USB cu viteză mare de transfer. Card cu viteză mare de transfer. Am de transferat 2 fișiere de 600Mb de pe cardul Sandisk Ultra class 10. Primul fișier îl transferă cu 20Mb/s. Al doilea, de pe același card, din același folder, de aceeași dimensiune, scris de același soft, îl transferă cu 1,2Mb/s. Uneori viteza scade sub 1Mb/s

Și nu doar asta. Am pus să se transfere în background, ca să mai pot folosi programul. Nu se poate. S-a blocat.

20150901144419881

Transfer fișiere de pe SSD pe stick USB 3.0 băgat direct în PC. Inițial trage cu 200Mb/s, se oprește la 99% și îi scrie cu încetinitorul. Durează și 5 minute să scrie acei 1%.

Reinstalat drivere. Schimbat slotul USB. Trecut de pe PC pe laptop. Am schimbat cardurile. Am schimbat HDD-urile. Am schimbat laptopurile. Am schimbat PC-urile. Am schimbat SSD-urile. Nimic. Face așa de cinci ani.

În cinci ani de zile, nici Microsoft și nici Intel nu au găsit timp să repare problema asta și nici probabil nu o consideră atât de importantă. Știți ce e important? Să facă interfața cu tiles. Să am Homegroup. Să am două servicii pornite pentru a rula muzică. Să trezească hardurile culcate ca să dea shutdown.

Nu există nici o logică aici, nu o căutați. Sunt pur și simplu tâmpiți.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

67 comentarii

  1. Nu am intalnit pe niciunul dintre PC-uri problema descrisa.
    Au fost cel mult cazuri in care am avut stick-uri USB cu viteze jenante la scriere, mai ales la fisiere multe si mici. Aaa, da, folosesc doar windows explorer, n-am incercat cu total commander sa vad cum se comporta.
    Ocazional mai foloseam si teracopy, daca se intrerupea transferul continua de unde a rama.

    00
  2. Asta cu „sa trezească hardurile culcate ca să dea shutdown” mi se pare cea mai mare porcarie. Si nimic, nu s-au prins ca e porcarie. :(

    00
    • Există o explicație pentru acel wake-up la shutdown. e posibil ca unele aplicații în curs de execuție cât și sistemul de operare să aibă anumite fișiere deschise (gen fișiere temporare, baze de date, jurnal USN, etc.) care trebuie închise înainte de oprirea calculatorului, în caz contrar este foarte posibil ca datele scrise în acele fișiere să fie pierdute.
      Deci nu, nu e o porcărie, ci chiar are o logică. Una utilă utilizatorului.

      00
    • Subscriu, am un ssd ptr windows si 2 hdd normale pentru diverse, Pornesc pc si nu ating mouse, dupa 5 min ambele hdd clasice se opresc. apas butonul de power (ptr shut down) de pe tastatura si pornesc hdd clasice apoi se opreste PC-ul. Total inutil… Poate vrea sa verifice daca mai exista hdd-urile, cine stie, poate unul s-a suparat si si-a scos singur conectorii si a plecat….

      00
    • Mie imi pornesc hddurile cand joc cs, desi jocul e pe ssduri.

    • @dumy Nu crezi ca e o mare porcărie să lucrezi cu datele doar în memorie ?

      00
  3. Foloseste Windows Explorer si vei vedea diferenta. Total commander e problema aici.

    00
    • Win Expl e un rahat chiar si in Windows 10. ‘Size’-ul folder-elor e tot un mister. Cum ma-sa, leat 2015, deci 20 de ani pe muche de Windows si sa nu stii si sa afisezi naibii dimensiunea totala a unui folder?!?

      00
    • NOU
      #9

      corect – acelasi lucru l-am patit in urma cu 10 ani.

      00
    • incearca sa mai umbli la confingurarea transferului din TC, poate ajuta https://imgur.com/D279qCC.png

      00
    • da, e bifat așa de când l-am instalat.

    • La setarile din screenshot-ul lui Anton Pann ma refeream in postul de mai jos. Daca bifezi „Also use big file copy mode” si te joci cu setarile de acolo o sa se amelioreze problema. Setarile optime variaza in functie de configuratia PC-ului.

      00
    • – Dom’ doctor, cand pun degetul ma doare, cand il pun ma doare, cand il pun ma doare.
      – E clar, ai degetul rupt

      Normal ca e Total Coclenderul de vina. E interesat ca ai schimbat 25 de HDD-uri si 45 de PC-uri din cauza unui soft. Specialule care esti tu special :D

      00
  4. Parca iti sugerau unii ceva cu mere dar tu nuuuu, betmen, betmen. Windows devine cu fiecare versiune un produs inutil

    00
  5. Sau cum ar spune Henri Gusti Pulalainen:”Decat sa facem ceva bine mai bine facem ceva prost”.

    00
  6. Apreciez ca ai sarit direct la gatul problemei cu schimbat componentele, dar softul (TC) l-ai schimbat? Sau nu are cum sa fie el de vina ca „il stiu eu ca e bun”?

    00
  7. Aveam si eu o problema destul de similara pe care am rezolvat-o cu drivere actualizate pentru placa de baza, si in special Intel Rapid Storage.

    00
  8. ai auzit de BadUSB?
    Pai cand mai vrei sa copiezi si un giga si sa fie si scanate / indexate / eventual stocate unde trebuie?

    00
  9. posibile soluții:
    – bifează acolo speed limit și în căsuța alăturată pune c. sau ∞, dacă acceptă unicode
    – renunță la tema de windows 95 deoarece păcălește softurile care se adaptează tehnologiei anului respectiv
    – nu mai filma în format .mov și apoi să’l descarci pe windows. se știe că jobs și gates nu se prea agreau

    00
  10. TC avea niste optiuni sa modifici dimensiunea bufferelor la copierea fisierelor mari. Dar nu mai stiu exact unde erau. Folosesc alt file manager de mutla vreme.

    00
    • ceva mai bun?

    • si io sunt curios de alternative. am folosit tc din preistorie pana acu’ vreo 2 ani cand am dat un clean install si pur si simplu nu l-am mai instalat.

      00
    • Mai bun pentru mine, merge si pe Windows si pe Ubuntu. Se cheama Double Commander si e o clona de TC. Acum mi-am adus aminte ca atunci cand copiez fisiere mari, in Ubuntu, din calculator pe un HDD extern sau pe NAS face aceeasi figura pe care ai descris-o in post. Problema s-a mai ameliorat can m-am jucat cu bufferele dar ultimul procent de copiere tot dureaza 10-20 de secunde depinzand de marimea fisierului. Deci nu e o problema doar la Windows si nu ii stiu cauza.

      00
    • XYplorer e mai mult decat decent. Folosesc TC, totusi.

      00
    • Mda DoubleCommander stie si pluginuri de TC, totusi pe zona gratis de Windows e si Free Commander XE ceva mai dezvoltat.

      00
    • ce pluginul folosești? eu il am gol, de ani de zile.

    • Karens Replicator – L-am folosit pentru a transfera sute de tera fara nicio problema. E free, scoate si un log la sfarsit, poti crea job-uri pe care le poti rula manual sau automat.

      00
  11. pai windoze-ul e destul de inteligent incat sa se adapteze la preferintele utilizatorului. la tine emuleaza anii 90.

    00
  12. Avem un mister aici domnilor. Ia încearcă să formatezi stickurile ca exFat, nu NTFS. Dacă îți merge și vrei explicații, îți dau și explicații.
    P.S. Vezi că dacă folosești TC versiunea 6 nu mai știu cât ăla avea un bug în care făcea fix așa.

    00
  13. Faza cu 99% si copiatul rapid doar la inceput o patesc si eu.Nu cred ca e de la windows in particular,fiindca la mine se intampla pe Linux :)
    Nu am stat sa caut cauze,but i would blame it on Intel ( SSD / i5 Sandy Bridge / Drivere).

    00
    • Nu-i nici un mister, de fapt Windows crede că a copiat totul cu viteză mare și abia la 99% își dă seama că mai are de scris date. Și le scrie o vreme…

      Viteza reală de transfer o afli dacă împarți dimensiunea fișierelor copiate la timpul TOTAL de transfer, incluzând acele secunde multe cât stă la 99%.

      00
  14. Ineterfaţă de hipsteri. Aia actuală nu mai e bună, am rămas în 98 sau ce pla de vechitură e pe acolo.
    TC de hipsteri. Windows Explorer e făcut degeaba, ce pla calului.
    Figuri de hipsteri. ‘Windows. 2015. Cacat. Intel.’ Ia-ţi Mac, hipstere.
    ‘Nu e de la stickuri’. Mno bine, dar pot fi formatate d’ampla, cum scria un cetăţean mai sus.
    Ar trebui să asculţi măcar parţial de comentatorii a căror părere totuşi o ceri, să fim serioşi, nu scrii un articol cu fiţe din astea doar petru că se poate, bănuiesc că te interesează şi o rezolvare, chiar şi din commenturi – nu e toţi proşti aicia, boss. În schimb, tu închizi gura omului binevoitor.
    Săr’na, numa’ bine şi conexiuni cât mai rapide.

    00
    • e ok că vezi doar ce vrei. zic că TC copiază un fișier cu 20 și al doilea cu 1, e de la TC. zic că copiază de pe microsd cu 20 și apoi cu un 1mb, e de la stick.

      păi, căcat.

  15. Faza cu 99%:
    Sistemul de operare citeste de pe SSD pe RAM cat poate de mult din fisier, in functie de cat RAM liber exista. 200M/s SSD-> RAM
    Din momentul in care a inceput citirea, incepe si scrierea. 1.2 M/s RAM->SD
    Cand ajunge la 99% din citit si e totul in RAM (asta daca ai suficient RAM, ~max 3G sunt folositi pt asta) asteapta finalizarea scrierii.
    Daca imediat dupa o astfel de copiere incerci sa mai copiezi catre alta destinatie acelasi fisier, poti sa nimeresti si viteze de 1G/s, pana la 99% bineinteles .

    00
  16. nu stiu daca mai e valabil, dar problema asta eu o aveam de la o chestie numita „write-behind caching”. am dezactivat-o si totul e ok.

    00
  17. [troll_mode]buy a mac[/troll_mode]

    00
  18. NOU
    #45

    Sa ma fut in ele viteze de scriere. Deobicei patesc asta cu 99% si happy endingul se transforma intr-o asteptare vesnica.

    iu dissapoint me bill

    00
  19. @dft are dreptate. Formatul ntfs nu trebuie aplicat cardurilor si stickurilor de memorie. Asta cauzeaza problema cu viteza mare si stat mult pe 99%

    00
  20. Sunt 2 chestiuni aici de care trebuie sa tii cont:

    1. Stickul, cardul de memorie in sine. Poate ca spui ca nu e nimic in neregula dar ai dat un hdtach/hdtune/aida64 ca sa vezi ca viteza interna a memoriei ramane la fel pentru toata capaticatea de stocare? Uite un exemplu ca sa intelegi mai bine la ce ma refer:

    https://images.anandtech.com/doci/8550/Screen%20Shot%202014-09-19%20at%2021.53.38.png

    https://www.anandtech.com/show/8550/samsung-acknowledges-the-ssd-840-evo-read-performance-bug-fix-is-on-the-way

    Windowsu nu va fi de vina pentru ce se intampla mai sus. Producatorul de stick/card e de tras la raspundere in acest caz ca nu si-au pus bine firmwareul la punct.

    2. Formatarea conteaza foarte mult. Pe un stick mai vech de-al meu, USB 2.0 de 8 gigi pe FAT32 cand copiam imi arata valoarea identica cu cea din specificatii – 9MB/s. Formatat NTFS pentru ca utilitarul de pus iso-ul de Win pe stick il face asa by default. Mai copiez si driverele pe el ca sa le am gata dupa ce instalez Windowsu. Cand copiez driverele: 50MB/s. Pe USB 2.0. :/ Mai bine de 3/4 din transfer mi-a aratat valoarea aia dupa care brusc a cazut la 9MB/s cat era si normal sa aibe. De-aia pentru a evita erori de genul eu le formatez exFAT sau FAT32 ce are pana in 16GB.

    00
  21. asa am patit si eu cu stick usb 3.0 .imi trage cu 150 mb/s ( banuiesc ca e eroare) dupa care ajunge la 100% si sta acolo 5 minute.
    daca il bag pe port usb 2.0 ,imi trage cu 20 de mb/s ,dar merge ok pana la capat

    00
  22. 2015, Windows 7, USB 3.0, interfata de Windows 95. Sigur e din cauza interfetei.

    00
  23. TC e problema, afiseaza aiurea viteza de transfer cand folosesti carduri sau stickuri usb formatate ntfs
    daca sunt fat32 afiseaza corect
    pe ntf apar viteze astronomice de da in extaz, dar la 99% se opreste
    dar daca masori timpul total iti iese o viteza de transfer rezonabila

    00
  24. Salut,
    Incearca TeraCopy pentru transfer fisiere, il folosesc de cativa ani fara probleme.

    00
  25. (offtopic) Anul de gratie 2015. El internet de la RDS – 100 mbps prin fibra. Eu mai modest, Telekom, ~20 mbps. A durat o ora trimiterea unui fisier de 400 Mb. Traiasca tehnologia!

    00
  26. 1. exFAT (desi NTFS e mai rapid la citire, la scriere NTFS ia ceva mai mult din cauza security descriptors)
    2. Disable write-cache (de fapt cand ti se pare ca viteza scade spre final, cache-ul ala cu care te-a pacalit e scris efectiv pe disk)
    3. Windows Explorer sau dezactivezi din TC file-based skip (asta e valabil daca copiezi mai multe fisiere, oricat de prost ti se pare tie WinExp, e suficient de destept sa copieze mai intai toate fisierele in memorie; dezavantajul este ca daca anulezi operatiunea, se anuleaza scrierea tuturor fisierelor).

    Viteza reala de transfer e aia medie, pe tine de fapt te pacaleste pct. 2.

    00
  27. Memoria flash e problema, fie case numesc ssd , sd sau stick. Modul lor de lucru, algoritmii producatorilor. Nu tc e problema.

    00
  28. Ma distreaza ca nimeni nu a presupus ca poate sa fie o problema de contact de unde USB-ul sa fie sincronizat la 1.1 :)

    00
  29. In Total Commander, la Options -> Copy/Delete selecteaza „Use standard copy method”.
    Asa:

    00
  30. eu folosesc copy/paste si nu am inteles nimic din ce ati scris deasupra. :D

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)