De ce nu vrea Tolontan să conducă trustul Adevărul?

tolo

Planul de acasă e simplu: se duce, îşi ia un salariu triplu decât la Felix, freacă duda vreo doi ani, dacă are noroc să prindă ieşirea din criză se îmbogăţeşte fără să facă mare lucru. Au făcut-o înaintea lui Mihnea Vasiliu, Mircea Dinescu, soţii Halpert, Andrei Gheorghe, Turturică, Buşcu, Turcescu şi alţii.

Oamenii buni

Acum vreo doi ani, pe la unu noaptea citeam nişte tâmpenii făcute de divizia online a Realităţii-Caţavencu, şi, consternat, îi dau un email celui care se ocupa de această divizie, întrebându-l de ce nu îşi ia nişte oameni buni, nu ştie pe cine sau nu poate? Răspunsul îl ştiam, de fapt.

Oamenii buni nu pleacă din locurile calde. N-are nici un rost să pleci pentru 300 sau 3.000 euro în plus într-un loc poplat de idioţi. De asta, atunci când mogulul îţi pune pe masă mult mai mulţi bani decât faci acum unii strâmbă din nas, iar alţii pupă poala bucuroşi. Banii sunt importanţi, dar mai important e să ai cu cine vorbi sau cu cine lucra. OK, sânii Monei Cavaleru sunt mişto, dar cât de mult îl poţi suporta pe Cartianu, Marius Cristea (îl voi ţine minte toată viaţa cum mi-a zis el mie că nu vede utilitatea unui youtube pentru continutul video al Realităţii, pentru ca apoi să pună înregistrarile Realitatea TV pe youtube) sau Gusti Roman (“îţi dau cât vrei tu, numai vino la gsp”) într-o şedinţă?

Dacă n-ai coloană sau variante o faci. Oamenii buni au mereu variante. Lumea ştie de ei şi îi apreciază, chiar dacă sunt adversari.

Mercenarii

Fug din colţ în colţ încercând să evite cât mai mult inevitabilul: că nu sunt buni la nimic. Nu aduc bani sau audienţă, nu se pricep la ce fac, lumea râde de ei etc. Fug din loc în loc pentru nişte bani în plus, iar când e să dea măsura utilitătii pică în nas.

Mercenarii au o filosofie simplă. De ce să mă dea afară şefu’ când se prinde ca nu sunt bun de nimic şi firma a crescut pe bugetul imens de marketing sau pe vârf de bulă când pot pleca eu repede şi apoi da vina pe ei că sunt proşti?

Ştiu că o să se supere pe mine, dar nu ma pot abţine: o fostă colegă a plecat de la o firmă la altă firmă. Dupa 3 săptămâni îi venea să îşi ia câmpii de la atmosfera de lucru, metoda de lucru şi modul în care se mişcau lucrurile.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

 1. NOU
  #1

  ai dreptate…. e mai bine pentru tine sa ai cu cine sa te intelegi… totusi petreci mai mult de jumatate din timpul tau cu ei…

  00
 2. Nu totul se cumpara cu bani!

  00
 3. NOU
  #3

  Si de cand Tolontan ii unul dintre „oamenii buni” ? De fapt, de cand exista in presa din rromania „oameni buni” ?

  00
 4. Puteai sa pui linistit titlul: „Despre gunoi”.

  00
 5. Riscul ca la un alt job sa dai de un kkt mai mare decat ai deja la jobul curent e foarte mare… aproape certitudine…
  Nu vb de media acum, ca nu ma pricep, dar cred ca lucrurile astea sunt valabile peste tot…
  Eu de ex, lucrez de 8 ani in aceeasi firma… si desi am avut 2-3 sanse sa plec n-am facut-o… de ce?
  Pentru ca eu tin cu dintii de un principiu… Banii care mi se ofera tre sa acopere apriori kktul peste care as putea sa dau la noul job… Si asta pentru mine inseamna mai mult de 2-300 eur in plus… Basca faptul, ca daca miros kktul de la inceput, nu ma mai intereseaza de loc…
  Banuiesc ca in media e mai simplu sa mirosi kktu… pentru ca lumea-i mica…

  00
 6. la gsp desi lucreaza la mogulul rau poate sa-l iubeasca pe Base dar daca se duce la mogulul petrolului nu mai poate sa-si arate admiratia ptr conducator.

  00
 7. Tolontan e unul dintre cei mai buni gazetari din Romania dar si unul dintre cei mai manevrabili !

  00
 8. Tolontan şi-o fi spus că nu este rău ca Voiculescu să ştie că, la o adică, are unde se duce.

  Mie unuia Tolontan mi se pare unul dintre cei mai credibili jurnalişti români. Încearcă întotdeauna să aibă o atitudine echilibrată. Chiar şi atunci când critică, o face într-un mod civilizat. Apropo, mai ştiţi pe cineva care îşi critică în mod public patronul şi/sau pe apropiaţii lui?

  @Liviu: Ne poţi da câteva exemple de situaţii în care Tolontan a fost manevrat? Eu m-aş fi gândit că, fiind unul dintre cei mai buni gazetari români, ar trebui să fie şi greu manevrabil.

  00
 9. @geretus: 8 ani la aceeasi firma …. ori ai avut tu mare noroc de firma de vis, ori esti prea praf pt a fi primit vreo oferta ca lumea.

  00
 10. NOU
  #10

  in guvern au cooptat un bloger(fost dizident) pe post de ministru sau cam asa ceva….::)))

  00
 11. Nu vine Tolontan la Adevarul pentru ca nu pleaca Cartianu. Si de ce sa vina? e la locul potrivit la gsp mai sunt multe de stricat acolo.
  @ andreea cunosc ziaristi mari admiratori de conducator din redactia mogulului fost petrolist

  00
 12. bai, exceptandu-i unele iesiri si batai cu pumnii in pieptul de harama, Tolo e unul din putinii in fara carora mi-as putea scoate palaria.

 13. Tubibu, are şi el scăpările lui, când il trimite felix la război, dar per total e unul dintre cei mai mari.

 14. NOU
  #14

  @Tubibu & zoso

  Fiind redactor sef al unei publicatii, cred ca trebuie judecat si dupa calitatea publicatiei respective. Or’ sa nu-mi spuneti mie ca gazeta sporturilor ii cu mult peste cancan sau libertatea, in ceea ce priveste calitatea stirilor prezentate. Si sa nu-mi spuneti ca nu are si el o parte din vina sau ca nu are ce face in situatia asta.

  00
 15. @poporul revolutionar: Ai dreptate. Ca redactor-şef, este responabil pentru tot conţinutul din GS. Pe mine mă enervează mai ales titlurile tembele care n-au nicio legătură cu conţinutul articolelor. Eu cred că nici Tolontan nu este mândru de tot ce se întâmplă în GS. Dar, trebuie să recunoaştem că scuzele lui nu-s cu totul lipsite de temei: 1) pentru a-şi menţine cât mai mulţi oameni pe posturi, trebuie să facă audienţă şi, din păcate, se pare că chestiile gen cancan au cel mai mare succes 2) La Gazzetta dello Sport, care este un fel de standard în domeniu, are materiale similare (un ex.:

  Fără îndoială, scuzele respective nu-l absolvă pe Tolontan de responsabilitate, dar trebuie totuşi să ţinem cont şi de contextul mai larg.

  00
 16. @C3
  Cand iti expui parerea despre lucruri pe care nu le cunosti, ori esti un troll prost, ori un troll prost

  00
 17. da si tu un link mai explicit cu sanii Monei ca la profilul ei n-am gasit nimic :(

  00
 18. da, par de calitate superioara! si sutienul era exact pentru un voyeur ca mine :) data viitoare am sa fac tot posibilul sa ajung la ronewmedia. asta daca vrea si ea…

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube