Vitalie Cojocari cade și el pe altarul DN1

Pe Vitalie Cojocari îl știm unii dintre noi drept cel care a crescut în umbra maestrului. Expertiza lui variază de la aberații pe tema magazinelor online, jurnalism cinstit cu client căpos la tăcând misterios când Tudor Chirilă era inteligent.

Ieri a venit cu perla asta:

vitalie-cojocari-brasov

Dacă n-ar fi aglomerație în stațiunile montane, el, jurnalist de profesie, ar parcurge drumul cu, în medie, 90km/h (am zis sa fiu generos și să iau 2 ore, dar asta și pentru că nu știu să calculez cu ce viteză ar ajunge într-o oră jumate).

OK. Acum vin întrebări. Oare se gândea la viteza de deplasare pe autostradă când a calculat? Oare nu a făcut niciodată drumul ăla? Oare dacă nu știe drumul, nu i-a dat prin cap să deschidă un GMaps să vadă că e drum de munte, deci cu curbe, deci nu poți merge cu 90km/h? Oare n-a văzut localitățile alea cu limită 50km/h?

Suspiciunea mea e că el face aceeași greșeala pe care au făcut-o și ăia doi isteți de la ZF: a citit un text și a uitat să conecteze creierul înainte de a vorbi. La ZF era un jurnalist pe infrastructură care plângea că proiectul autostrăzii va avea doar o ieșire la Bușteni, și nu era pe strada unde stătea mă-sa, iar directoriul editorial se mira că bucata de autostradă București – Ploiești e mai lungă decât DN1. Plezniți la timp, ambii s-au repliat și au abandonat subiectul.

Poate și Vitalie învață ceva de aici.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

20 comentarii

 1. Daca tu poti face drumul in 2 ore, el de ce nu ar putea? :D

  00
 2. Parca prin clasa a IV-a faceam probleme din astea…

  00
 3. Vali e supi că s-a găsit unul să facă drumul mai repede decât el..

  00
 4. @zoso teoretic, fara trafic, din Andronache (de unde incepe A1) pana la Decathlon Brasov GMaps zice 1h59 (si 170 de km). Ceva, ceva stie si el :)

  00
 5. Viteza medie de deplasare este 60kmh pe DN si 100 kmh pe autostrada.
  Cu aceste viteze se calculeaza timpul de deplasare intre doua puncte de interes din Romania.

  Dupa vreo 300.000 km facuti prin Romania in 7 ani, pot sa spun ca:
  – cea mai mare viteza medie a fost 90 kmh, pe un sector cunoscut cu trafic redus.
  – viteza mea medie in deplasari in Romania este de 70 kmh, adica 120 kmh in afara localitatilor si, unde se poate, 70 kmh in localitati.

  Stiu ca exista kamikaze care merg cu 150 kmh prin localitati si minim 200 kmh in afara lor si reusesc niste timpi senzationali.
  Dar la aceste viteze poti gresi o singura data.

  00
 6. In tineretea mea, intr-o zi cu trafic redus/ora cu trafic redus am facut 1h.45 min de la brasov pana la casa presei, insa a fsot ceva gen nfs, si foarte periculos.In ziua de azi, la valorile de trafic actuale, este imposibil.

  00
  • noaptea, daca e liber, cu un subaru, merge. :D

  • Anul trecut, plecat la 6:00 din Racadau, ajuns la 7:50 in Militari. Nici acum nu imi explic aceasta performanta – poate nu am intalnit obisnuitele masini care sa mearga cu 60km/h in afara localitatii intre Brasov si Predeal. In general aceeasi distanta o parcurg in aproximativ 2h 30m. In trecut am mai reusit Sinaia – Mariott intr-o 1h 30m.

   00
  • @zoso acum ca tot ne laudam, intr-o alta viata, eram prin Decathlon Sibiu si ma suna administratorul ca am s-a spart o teava si curgeeeee si plutesc toate… Duminica pe la 0930…
   Dupa 2 ore 20 eram undeva pe Maniu, cand ma suna ca… era la vecinul de sub mine…

   00
 7. Daca da de un accident pe strada Gherghitei, s-au dus orele lui :)))))

  00
 8. Nush de unde atata hatereala… am venit lunea trecuta din Bv in B, si din parcarea Coresi pana la intrarea in B, via Cheia, am facut 1h 90 min. So… are dreptate ca e o ora si ceva :))

  00
 9. e liber drumul, cârcotașilor!!! https://i.imgur.com/PL7W6QH

 10. baneasa – campina se poate scoate 1 ora, cu incalcare frecventa a limitelor din localitati
  de la campina pana la intrare brasov, desi aprox 60 km, nu ai cum sa scoti sub 50 min. – chiar si cu drumul complet liber – prea multe curbe,.

  00
 11. Serban Huidu nu apreciaza asta..

  00
 12. Si eu fac cam tot atat, pe 25 octombrie 2020 am plecat la 2:45 si am ajuns la 4:35. Nasol cu astia de la UE ca nu mai lasa sa fac asta si anul asta, bagabonti ce mai!

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube