Știrile zilei – 11 februarie 2021

  1. Roșu . Iarna . Brunetă . Brunetă . Blondă . Roșcată . Blondă
  2. Cele mai vândute mașini din Europa
  3. Voucherele de vacanță au fost eliminate
  4. Așa trebuia să funcționeze de la început subvenția asta
  5. Heineken se pregătește de concedieri
  6. Lu Facebook iar i-a venit o idee genială
  7. Da, nu sunteți esențiali, nu moare nimeni dacă stați liniștiți un pic, ca să nu moară oameni
  8. Cronica de business
  9. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

30 comentarii

  1. 3. Si sper sa nu mai apara, in vecii vecilor, amiin!
    4. Evident ca asa trebuia emisa, dar facilitatea functiona ca o subventie mascata catre CFR

    00
  2. 7. Organizatorii sunt imbecili dar pe de alta parte nu vine nici guvernul a fost capabil sa le spuna ca nu e cazul sa organizeze nimic. De la inceputul pandemiei s-a mers pe variantele „sa speram” si „sa vedem” cand raspunsul era simplu, pana nu o sa fie un vaccin valabil si o sa fie vaccinata x% din populatie nu are rost sa va agitati cu evenimente.
    La fel ca mizeria din educatie, in iunie trebuiau sa anunte ca indiferent de scenariul in care incepe scoala toata lumea trebuie sa se pregateasca pentru scoala online.

    00
    • E uimitor cati oameni care par inteligenti, cred ca anul asta o sa petreaca la Untold sau Electric :D. Le-a luat mintile pandemia.

      00
    • Imposibil nu e dar trebuie luate masuri nepopulare. Testarea inainte de validarea biletului supervizata de stat iar organizatorul sa isi asume returnarea banilor in caz de test pozitiv. Cu banii pentru cazare o sa fie mai dificil dar probabil se poate ajunge la o intelegere. Iar pentru cei vaccinati verificarea sa o faca tot statul.

      00
    • De ce sa isi asume organizatorul returnarea banilor? Pentru ca prostii nu stiu ca e pandemie? Iti asumi tu faptul ca poti pierde banii in caz ca nu mai poti merge, cum iti asumai si inainte.

      00
    • Organizatorul pierde mult mai multi bani daca se amana sau anuleaza evenimentul.
      Daca stiu ca isi pot recupera banii participantii o sa accepte mai usor testarea si o sa mai interesati sa cumpere bilete in avans.
      Care e pierderea organizatorului? Nu cred ca o sa fie mai mult se 10% depistati pozitiv. Daca se impun masuri de distantare si limita de persoane costul ar fi mult mai mare fata de costul returnarii banilor. Daca se amana evenimentul pierderile sunt si mai mari.

      00
    • @gc asta e gândire de om care n-a organizat în viața lui nici măcar un amărât de bairam la bloc cu 2 camere.

      Tu crezi că statul va mobiliza ditamai logistica să se asigure că câteva zeci mii de oameni pot chefui fără stres? Tu îți dai seama ce mobilizare e aia?

      Și cu cei care vor ieși pozitiv dar au citit ei pe facebook că testele pcr sunt așa și pe dincolo și vor face scandal ce faci? Bagi câteva mii de oameni peste noapte în închisoare?

      Băi la revoluția din 89’ cred că au fost mobilizați mai puțini oameni decât ce ar fi necesar la un eveniment de genul în pandemie…

      00
    • Organizatorii pot da un exemplu din Europa unde s-a ținut un eveniment similar?

      00
    • @manu144x cealalta alternativa e sa nu se organizeze nimic fiindca distantarea sociala si purtatul mastilor nu o sa se respecte nici macar daca aloci cate un paznic la fiecare 20 participanti. Statul trebuie sa mobilizeze cateva zeci de asistente (50-60) si cativa medici coordonatori cat despre verificarea vaccinarii aceasta poate fi facuta de oricine care are acces la baza de date. Pretul testelor poate fi inclus in bilete, 30-50 lei in plus.
      Am mentionat returnarea banilor tocmai pentru a opri „revoltele”.
      Interesul statului pentru o astfel de testare in masa este ca afla cat de raspndit e virusul in categoria de varsta 20-40 ani. Un esantion de ~200 000 persoane este mai mult decat suficient. Daca tot vorbim de colecatare de date ideal ar fi sa fie convinsi sa faca si un test rapid de anticorpi dar ma indoiesc ca o sa fie prea multi incantati de asa ceva.

      00
  3. La 3- titlul e cam boombastic. Doar anul asta au fost eliminate. La anul vor fi date altele. Deci nu prea se schimba nimic..

    00
  4. Nu sunt student, nu am copii studenți, am fost pus de mai multe ori in situația de a nu putea cumpara bilet pentru ca nu mai erau din cauza gratuității (catre mare si munte), dar aș susține ceva mai multă gratuitate decât e acum, bineînțeles mai puțină decât a fost.
    Sa zicem, 10 călătorii gratuite pe an, peste cele catre facultate?
    Ideea e de a incuraja tinerii sa viziteze țara, sa călătorească: (exclusiv) În perioada vacanțelor școlare, călătorii gratuite in limita a 10-20 de „segmente” pe an.

    00
  5. La 7 e un pic cu cantec situatia si aici vorbesc „din teren”, cu un amic organizam petreceri cu muzica electronica (500-2000 de pers, 1 seara, nu festivaluri si minuni). Totul pe fata, etc, am platit in 2019 taxe de am ametit.
    Am avut ultimul eveniment in februarie 2020, de atunci zero venit. S-a mers pe ce a fost profit in 2019 dar s-au terminat si aia.
    Ajutor de la stat nimic, granturile alea 1 si 2 erau bune sa-ti platesti contracte in derulare chestii deja existente, noi avem contracte per eveniment ca schimbam unde locul la fiecare eveniment.
    Toti colaboratorii din industrie stau si-o sug, stau oamenii cu depozite de boxe, lumini, scene, schele, unele luate pe credite, si se uita cum nu produc nimic. Banii facuti inainte s-au cam uscat.
    Nu plang de mila Untold, Electric si chestii care invarteau milioanele cum invart eu leii, dar astia care faceam maruntis am luat-o rau in freza. Eu am noroc ca am alt job si treaba asta era asa, for fun and some extra cash dar sunt altii care din asta traiau.

    00
    • Am ascultat o piesă de teatru (vechi) radiofonic, unde este o replică „A fost furtună, acum cred ca peștele in piață e foarte scump.”
      Ar trebui crescute preturile o perioadă, pentru a susține această categorie profesională.

      00
    • creditele alea pentru boxe nu se amâna?!

      00
    • Stai, ca atunci cand or da drumul iar la evenimente sa vezi cat o sa cauti sponsori, ca si ei au avut pierderi perioada asta ( vezi pt 5 cu Heineken); fondul de sponsorizare s-a cam dus pe panta. Un Untold sau un Electric castle nu-si mai permite acelasi line-up cu banii doar de pe bilete, asta daca nu-si mai face pomana Boc si mai baga un milion de euro, din primarie, in Untold, ca la prima editie.

      00
  6. 3 Horeca nu mai vrea vuchere, vrea cash.
    4 Astia taie si reduc tot ca sa aibe bani sa angajeze chelneri, mecanici, soferi, hostiste pe posturi grase bine platite. Deci nicio scofala. Sporurile alea care acum vor sa le taie to ei la dadeau cand erau in opozitie, le votau cu 3 maini.

    economie – daca acum 10 ani vindeam o piza astuia acum eram milionar si ma durea in cur de catu. ))))
    https://www.digi24.ro/stiri/externe/sfat-pentru-fanii-tesla-de-la-omul-care-a-cheltuit-446-de-milioane-de-dolari-pe-pizza-1449483

    00
  7. 7. a uitat sa ne zica de empatia lor fata de sutele de persoane care lucrau la organizarea festivalului pe baza de voluntariat (primeau cate un bilet de acces), fata de bugetul local (plateau cateva mii de euro sa inchirieze stadion + sala polivalenta + jumatate din suprafata parcului), fata de furnizorii platiti cu intarziere samd, in timp ce ei faceau profit de milioane de euro

    00
  8. Na, apropo de articolul cu bătrânii la volan, tocmai ce a murit în Iași un tânăr de 23 de ani: viteză mare + lipsă centură. Băi, eu viteza o mai pricep, mai ales dacă e pustiu, ok, hai, mai bagă ceva scurt pentru adrenalină. Dar asta cu ne-pusul centurii în 2021 mă blochează.

    00
    • Stiu eu un om care a avut accident si a murit ca avea centura.

      00
    • @VladM: 1% mor din cauza centurii, 90% supravietuiesc datorita ei. De-ar sti oamenii cat timp se investeste in testarea fiecarei parti a unei masini, le-ar fi rusine sa spuna ca nu poarta centura.

      00
    • am pus un „/s” la final dar cumva a disparut si vad ca lumea nu prea se prinde :(

      00
    • suntem o țară de alcooliști, se știe, deci ficatul în pioneze.

      00
    • Puțoii nu știu ce-i centura de siguranță la o mașină.
      Foarte bine, decât un prost viu, mai bine unul mort. Asta pățesc părinții repetenți la capitolul educația plodului din dotare: dacă-i băiat are toate șansele să ajungă mort sau o jigodie de om, iar dacă-i fată, ajunge curvă în 100% din cazuri.

      00
  9. 3. Oamenii sunt multumiti de idee, in special cei din spatiul privat. Insa, daca stam sa analizam argumentul… E la fel de ilogic ca orice face aceasta guvernare. Banii tot in turism s-ar fi intors, miscau macar putin economia.
    4. Sigur ca da, ca studentii si asa au la drepturi… Ca in orice alt stat civilizat asa e… in Romania nu. O prostie sustinuta de oamenii care probabil nu au fost niciodata pusi in situatia de a calatori cu trenul fara venituri prea mari.

    Per total, daca tragem linie, mie mi se pare ilogic sa se taie din drepturile oamenilor, orice fel de oameni ar fi ei, in conditiile in care inca sunt prejudicii nerecuperate de zeci sau sute de milioane de euro cauzate de politicieni, indiferent de culoarea politica. Sunt perfect de acord sa se taie orice se considera in plus din partea cetatenilor, in conditiile in care prejudiciile astea sunt recuperate. Altfel nu.
    Referitor la sporurile vehiculate prin presa, sa stati foarte linistiti ca sunt la primari, consilieri si alte pile puse sa nu poata fi atinse si, promit eu, ca o sa fie ca de obicei: aia putini care muncesc o sa aiba de suferit, si cei care is acolo pe ochi frumosi, o sa fie rezolvati printr-o decizie interna si ei tot o sa le aiba. Cam asa functioneaza lucrurile in Romania, cel putin in momentul de fata.

    00
  10. Phii, tocmai ce-am aflat că 22 de ipocriți cu milioane în cont au îngenuncheat de aiurea. Urât din partea UEFA, ce naiba, ăia de acolo nu citesc blogurile din România?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile