Visul imobiliar se intoarce: bursadedomenii.ro

Pentru că din imobiliare nu prea se mai pot face bani, românii mai au o şansă: http://www.bursadedomenii.ro/ e tot in zona aia, de domenii de vânzare. De data asta pe internet.

Siteul e al NCH, deci nu ştim incă dacă e legal sau nu, pentru ca in romania e interzisa vânzarea domeniilor .ro, dar ideea nu e rea deloc.

via dan

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

32 comentarii

  1. Ideea este foarte buna iar site-ul arata si el bine. Comisionul de 10% pentru fiecare tranzactie le poate aduce celor de la NCH o gramada de bani.

    00
  2. NOU
    #2

    Cine plm ar cumpara un domeniu stanciubogdan.ro cu 5000 euro?
    Cine plm ar cumpara vacant.ro cu 10000 euro?

    Sa faci ce pe ele?

    Come on …

    00
  3. bursa de domenii + piata de link-uri = super afacere (totul legal, ofc)
    @Tudor stii vorba aia: prost nu-i ala care cere…

    00
  4. oare de unde au ei toate domeniile astea? l-eor fi mostenit de pe la clienti care au achizitionat prin ei domeniile…sau le-au cumparat de pe la altii, si acum le vnad la super pret?

    00
  5. fi atent domenii de vanzare:
    calendarortodox2009.ro: 100 € -categorie: Spiritualitate;
    calendarortodox2008.ro: 100 € categorie -> Spiritualitate

    00
  6. cine pana mea ar cumpara astfel de domenii???

    00
  7. sunt acoperiți aș zice. uite ce scriu ei la acordul de utilizare: „Vanzarea domeniilor implica si o minima implementare a unui site, site care nu necesita sa fie accesibil online, el putand fi prezentat pe orice suport de stocare”

    00
  8. Nu-i primul site de acest gen de pe .ro

    00
  9. NOU
    #11

    vesnicapomenire pare interesant… cred ca este o investitie sigura… sa spargem monopolul BOR SRL :))

    00
  10. E enervant faptul că își adaugă toți domeniile lor și cer niște prețuri absurdeeeeee..

    00
  11. Si asta este o piata umflata cu pompa, de cele mai multe ori impotriva firii….

    00
  12. NOU
    #14

    trafic.ro, involuntar si cu intentii onorabile, o sa ofere ceva ce inainte lipsea, si anume, cum s-ar zice in jurisprudenta, dovada faptului implinit. Inainte era imposibil sa demonstrezi ca un domeniu a fost vandut. Pe bursaimobiliara.ro insa vorbim de un serviciu escrow, vorbim de tranzactii bancare,vorbim de un contract legal care face obiectul unei vanzari de nume domeniu. Acum chestia aia ca de fapt se vinde o pagina html pe 10000$ sa o creada mutu’. Legea este interpretabila in sensul in care isi produce efectele pentru care a fost gandita o lege si nu in sensul aberatiilor filozofice si a silogismelor.

    00
  13. preturile de pe acolo mi se par aberante

    00
  14. NOU
    #16

    Sa-i vezi acum pe „rechini” cum dau navala la cumparat domenii .ro ca mai apoi sa le vanda pe bursadedomenii. Ei vor sa deblocheze piata insa am eu impresia ca o sa se agraveze situatia.
    O sa fie fain oricum!

    00
  15. Nu pot intelege politica ROTLD, de ce sa nu poti sa vizi un domeniu? Tot timpul se gasesc solutii, ideia nu este rea „Vand continutul site-ului cu 200 usd si donez gratuit domeniul .ro” Preturile de pe site sant mari, este greu sa vinzi un domeniu care nu are trafic si nici un nume premium cu mii de euro.

    00
  16. NCH-ul vrea sa-si mai vanda dintre tonele de domenii cumparate si sa mai recupereze niste bani :).

    postulcraciunului.ro, doctordegarda.ro, medtube.ro, medpedia.ro sunt ale lor. Toate au preturi de la 1000E in sus.

    00
  17. Ideea ar fi fost buna daca si preturile ar fi fost decente dar la noi ca la nimeni – gasesti preturi de mii de E pentru domenii pe care nu le-ai monetiza prin Google nici in 10 ani.

    00
  18. @Dragos Bunea: Nu se va schimba nimic, stai liniştit. Asemenea siteuri există cu zecile, de ani de zile. De exemplu. Peste o lună o să uităm şi de acesta la fel cum am uitat de toate celelalte. Cine vrea să vândă domenii o face pe forumuri, nu aici. Şi nici nu va sări nimeni să cumpere domenii doar pentru că a apărut încă o „bursă”. Deci nici nu va bloca nimic, nici nu va debloca ceva. Domeniile cu adevărat blocate sunt cele orfane, de care nu mai ştie nimeni. Celelalte sunt blocate doar pentru că proprietarul nu vrea să se despartă de ele, nu pentru că nu ar avea cum. Singura măsură care ar debloca masiv domeniile .ro ar fi taxa anuală, oricât de modică ar fi ea.

    00
  19. Eu unul m-am ingrozit de preturile cerute pe unele domenii. Mii de euro, pai astia cer mai mult decat e un tld .ro

    00
  20. La sanatate, medicpedia.ro pare singurul care chiar vine cu un site pe langa el…

    00
  21. Nu e primul asemenea site, există unul de ani de zile. Vanzatorii au însă niște pretenții exagerate când vine vorba de prețuri – domenii cu valoare scăzută sau chiar nulă dpdv. SEO sunt oferite cu sume cuprinse între 500 – 5000 de EUR.
    Valoarea unui domeniu este dat de ceea ce faci cu el.
    PS: Am găsit de vânzare domeniul giorgioarmani.ro la 20.000 EUR!

    00
  22. PS: Întrebare pentru cei mai deștepți ca mine: admiterescoala.ro plandenunta.ro și pcuri.ro se pot considera domenii premium?

    00
  23. Atunci cum naiba costă mii de euroi?

    00
  24. NOU
    #27

    Sedo face chestia asta de foarte mult timp … https://sedo.com/search/?language=e

    bine .. ei sunt nemti :d

    pe o astfel de piata, un domeniu precum memory.com e logic sa coste 1,100,000 USD, mai ales ca toata lumea (in toata lumea) vrea cat mai mult RAM si sunt din ce in ce mai multi (asiatici) care vor sa vanda ;)

    Specula tine de mentalitate … viabilitatea unei astfel de piete tine de actori ei; daca vanzatorii sunt doar samsari si cumparatorii doar „investitori” totul e inutil :(

    Un domeniu de internet e un mijloc nu un scop !

    Si in imobiliare, ar trebui sa construim case care sa foloseasca celor care le cumpara, nu sa ii „tepuiasca” pe acestia!

    Cei de la facebook au vrut sa ia fb.com pt ca aveau treaba cu el …

    La noi e invers: ai, nu ai, treaba, stii, nu stii, vrei ;)

    Pe de alta parte, cei cu f. multi bani din online-ul de afara cumpara mai degraba oameni decat proiecte ;)

    P.S.
    pentru cei care contesta preturile, pot sa zic doar ca unele situri chiar isi merita banii pentru ca sunt oarecum marci si/sau au foarte mult potential de dezvoltare si monetizare … dar doar de cine stie sa aprecieze si sa continue asa ceva;

    in alta ordine de idei: la un proiect online oarecum decent, a calculat cineva cat de cat costurile? doar manopera poate inghiti zeci de mii de euro anual!!! mitul ca online e gratis ar trebui reconsiderat si respectata macar munca oamenilor!

    nu e pentru oricine asa ceva: tre sa si ai cu ce, sa si stii ce sa faci!

    eventual sa cumperi „la pachet” si „specialistii” ;)

    cred ca „el dorado online” e oarecum adresat altei categorii de oameni decat cel imobiliar si ca sa aveti unde va reorienta, va recomand calduros AGRICULTURA!!!

    00
  25. @Iulian Basescu: Da, unele SITURI chiar valorează mult, dar aici e vorba de DOMENII. Un domeniu (cum e de exemplu giorgioarmani.ro pe care proprietarul încearcă să-l vândă cu 20.000 de euroi nu valorează absolut nimic, ba chiar îți poate crea probleme dacă firma Armani se decide că vrea să intre în online-ul românesc. În acel moment firma te dă în judecată și la sfârșit rămâi și fără bani, și fără domeniu…

    00
  26. NOU
    #30

    @the fan -> Nu e vb numai de domenii, se vand si situri pe bursa in discutie. De exemplu, varianteauto e site complet la vanzare acolo. Pe de alta parte, ceea ce ai spus cu domenii care ar fi marci sau nume de persoane, e o problema pt. cele .ro, dar parca la cele cu alta extensie n-ar fi, altfel de ce s-ar mai fi vandut pe afara domenii de branduri celebre in loc sa se razboiasca in justitie? In aceasi ordine de idei, daca tu ai cumparat gogu.ro si exista o firma sau brand gogu, fiind termen generic nu prea are ce sa-ti faca ca nu are cum sa inregistreze nume proprii sau cuvinte uzuale … deh .. exista o limita si la capitolul „cumpar pamant pe luna” :))

    @zoso -> la un moment dat am vazut, parca si domenii cu .ro pe sedo … daca au schimbat si ei politica in ultimul timp, chiar nu mai stiu … oricum, eu i-am mentionat doar ca principiu si anume ca e oarecum normal sa existe tranzactii chiar in ciuda faptului ca legal nu poate exista o tranzactie directa.

    cred ca-i mai corect sa punem problema moralitatii unei tranzactii de acest fel, ca nu e incadrata legal si etc.

    imoral pentru domenii (sa zicem), dar pentru situri, ce-ar fi imoral in a vinde o firma cu totul, sau plus valoarea produsa de tine?

    una peste alta, hai sa recunoastem toti ca daca vrea cineva care se pricepe cu adevarat sa faca situri, le poate face oricand pe orice domeniu si ca de aia publicul tinta al acestor tranzactii e mai degraba in zona planurilor personale ale entitatilor care stiu ce vor si mai au si cu ce ;)

    un domeniu bun are nevoie de foarte multe chestii (talent/munca/bani) pentru a deveni cu adevarat o marca …

    nu cred ca se adreseaza chestia asta dezvoltatorilor sau celor care au bani, dar nu stiu ce sa faca cu ei ;)

    sa incerc sa fiu si mai clar decat atat: un domeniu de telefonie, sms, etc. ar putea face parte din planurile de achizitie a unui operator de telefonie mobila, dar nu ar fi cazul sa faca obiectul unei achizitii scumpe din partea unui dezvoltator independent sau personaj cu putere de cumparare, dar fara interese directe si imediate in piata de telco, pentru ca banii aia bagati in domeniu mai trebuie si amortizati intr-un fel sau altul, iar monetizarea unui astfel de domeniu nu prea e la indemana oricui ;)

    00
  27. Zoso,ideea e buna,finalitatea ei este un dezastru si o bataie de joc..toti cocalarii isi posteaza fara discernamant gunoaiele care valoreaza zero barat,umpland ca o voma tot site-ul.

    1.Lipseste appraisal-ul,in schimb avem „ESCROW” si „VERIFICARE POSESOR PRIN SMS” :))

    2. Nu exista o statistica,sau eventual un RSS al ultimelor domenii vandute (parerea mea este ca pana acum nu s-a vandut absolut nimic)

    3.Nu exista o statistica detaliata a fiecarui domeniu(PR,Alexa,etc)

    In schimb exista o mare si scumpa campanie Adwords….

    Referitor la ROTLD,un domeniu nu poate fi vandut,insa poate fi transferat dreptul de folosinta,ceea ce este ok.
    Mai multe gasiti pe ROTLD –

    00
  28. @Zoso, uite eu vreau un domeniu de internet .ro inregistrat in urma cu 15-20 de ani de catre o companie din Israel care il tine blocat de atunci si nici nu prea pot sa dau de ei. Ce e de facut in cazul asta ?

    Toate cele bune !

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.