Oare l-a schimbat închisoarea pe Vîntu?

Pe 1 mai, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a părăsit pereţii reci ai închisorii, unde a zăbovit vreme de un an pentru tentativa de şantajare a omului de afaceri Sebastian Ghiţă, pe care îl angajase pentru a administra postul de televiziune Realitatea TV.

Prima idee e că Vîntu a învăţat lucruri noi chiar înainte de a intra la închisoare. Una e aia cu telefonul de pe care îţi trimiţi sms-uri cu numerele importante pe alt telefon. Alta e aia cu ascultatul unei conversaţii dintr-o maşină cu ajutorul geamului maşinii. E treia este că încă nu s-a întâmplat nimic cu Nicolae Popa, complicele său, adus în ţară acum doi ani.

Şi iată-ne la momentul X, în care un om care s-a crezut foarte puternic a aflat că nu e aşa. O parte dintre sclavii de lux pe care îi avea s-au împrăştiat, alţii au încercat să păstreze laolaltă imperiul creat pe un eşafod de bani.

Cred că prima problemă e reprezentată de accesul la bani (şi cum îl afectează criza din Cipru, ştiut fiind că angajaţii Realitatea erau plătiţi cu bani din sacoşa adusă din băncile cipriote). Dacă mai are nişte bani ascunşi pe undeva, mai poate mişca ceva prin politică sau prin televiziune, că oameni cumpărabili sunt destui, chiar dacă acum trebuie să fie mult mai atent la orice mişcare, pentru că recidiviştii iau pedepse mai mari. 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

7 comentarii

 1. Vantu a incasat-o serios de la Ghita, la fel si SCOP si RHS care s-au trezit cu acuzatii de evaziune fiscala si-au intrat un pic in insolventa.
  Daca isi mai aduce aminte cineva de La Piovra, Asesoft actualmente NOD e varianta romaneasca si isi baga tentaculele peste tot.
  Sunt curios daca acest conflict intre generatii si grupari de securisti o sa ajunga pana la accidente suspecte de masina, membri ai familiei care dispar subit si reapar la momente cheie etc.

  00
 2. Eu zic ca e destul de falit. Are si pb cu sanatatea, nici cu banii nu sta bine.
  CE a fost nu va mai fi.

  00
 3. NOU
  #3

  Vantu pana la urma mai detine ceva in Romania sau face bani prin cai mai putin ortodoxe

  00
 4. Cu siguranţă l-a schimbat, cel puţin la nivel de statut: pușcăriaș.

  00
 5. Vantu mai facuse puscarie si inainte de ’89, asa ca nu e vreo mare schimbare. Plus ca un an la zuhaus e un repaos chiar binevenit pentru unul ca el (nu va ganditi ca lu’ vantu sau lui nastase in parnaie ii face careva caleasca, pana la urma tot astia cu bani au spate in lumea interlopa)

  00
 6. robintel, statutul ăsta îl are de pe vremea lui Ceauşescu. Vântu nu e la prima condamnare cu executare.

  00
 7. La cate tepe a tras mai ales cu FNI a scapat lejer.
  „Dormi linistit, FNI vegheaza pentru tine!”

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Top articole

7 zile