Voi sunteți de vină, oilor!

Asta e noua direcție de comunicare a jurnaliștilor. Am văzut-o de câteva ori în dimineața asta. Poporul s-a dus pe fenta cu Auchan și nu e atent la achitările date pe bandă rulantă de justiție. Nu face nimic. Popor prost.

OK. Ce poate face poporul? A zis ceva organizația profesională din care face parte Gigină ceva? Au zis părinții lui ceva? Au zis alți judecători ceva? Nimic? M-a sunat Diana Oncioiu să mă întrebe cum am pierdut procesul ăla sau l-a tras de mânecă pe prostul ala de Vanghele să nu mai fie prost?

Clasa politică trebuie schimbată. Justiția trebuie schimbată, judecătorii, legile, tot.

Cursul acțiunii e simplu: blocat țara în timpul săptămânii. Se practică peste tot. Nu în weekend, după ce ne trezim. Nu cu petiții pe net.  Eu nu pot să îndemn asta, că devin activist și nu vreau asta, jurnaliștii nu pot îndemna asta, din același motiv, dar și eu și ei dăm vina pe popor că nu face nimic.

Judecătorii și politicienii dorm liniștiți, pentru că pe străzi e liniște.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

81 comentarii

  1. Asta cu timpul juridic e un subiect in sine. L-au reabilitat pe Pacepi love inainte de nu mai stiu ce sferturi de finala la un campionat mondial de fotbal, juca Romania. Cea mai amuzanta si recenta e aia cu lungirea procesului pana se prescriu faptele. Hexi Pharma. Dilatarea timpului juridic. Einstein. Bai dar judecatoarele si judecatorii in Romania sunt la ordin, au fost la ordin, vor fi la ordin. Ciomagul puterii. Executanti. In subordinea cui? De cine asculta judecatoarele astea doua, zic de alea care au lungit-o cu Hexi Pharma?

    Comentariu apreciat.499
    • Nu sunt bai la ordin, este un sistem, paraziti simbiotici, isi rezolva nevoile unii altora, se apara reciproc daca incerci să-i stârpești

      Comentariu apreciat.774
    • Asta trebuie sa fie primul sistem mafiot in care nu exista un șef, cineva care ia decizii.

      251
    • Șeful e cel care are cel mai mare număr de favoruri de primit și dat în egală măsură.
      În felul asta riscul să ia o decizie care să-i lovească prea tare pe restul scade.

      141
    • Fara suparare insa eu am senzatia ca nu se mai aplica asa ceva, am ajuns la nivelul unde justitia face ce vrea fara sa mai incerce sa se ascunda. Stirea cu Auchan nu afecteaza chiar asa mult popor, cei din zona rurala, cei ce nu merg la Auchan etc sunt deloc interesati de subiect, o stire cu reducere la tigai la Lidl probabil ar eclipsa asta.

      Pur si simplu justitia asteapta 3-4-6 ani si apoi declara ca faptele s-au prescris, nu exista sau in cel mai rau caz ii da cu suspendare – si aia este tot, nu mai irita pe nimeni mai mult de 1-2 saptamani.

      202
  2. Vazand ce se intampla in justitia noastra de 2 bani, reportajele celor de la Recorder care arata cam ce se intampla de mai bine de 30 ani, verdictul este unul simplu si dureros:

    Nu se va schimba NIMIC pentru ca:

    – e mai simplu sa-i achiti pe unii din cauza carora poate au murit mii de oameni inainte de vreme din cauza infectiilor, decat sa recunosti oficial ca e o problema sa le dai alora macar 10 ani de temnita si sa mai faci inca 2 puscarii pentru cei care au folosit cu buna stiinta acei dezinfectanti dar au tacut pentru ca … e mai simplu;

    – e mai simplu sa dai vina pe o groapa nesemnalizata si sa-i dai aluia care nu a semnalizat groapa 8 ani cu suspendare, dar sa nu te uiti la problema de fond. Ca peste tot in tara, oricare ne putem pierde viata din cauza lucrarilor nesemnalizate, lipsei iluminatului, semnelor de circulatie, etc. Problema e generala. Ca era coloana oficiala, aici e deja alta problema.

    – e mai simplu sa protestezi in week-end decat in timpul saptamanii ca sa nu-ti strici zilele de concediu, ca na, trebuie si ca omul sa mergi 1 saptamana la Bulgari sau la Greci. Va imaginati o saptamana de proteste? Tot paralizat? La noi nu merge, ca mereu vor fi cei care vor profita. E fiecare pentru el.

    Sunt prea multe increngaturi, cumetrii, oamenii care se au la mana cu cate ceva, politisti si judecatori care au copii la aceeasi scoala cu interlopii sau cu politicienii.

    Cine sa prinda pe cine?

    Hotul striga hotii!

    Comentariu apreciat.977
  3. Oamenii deștepți au plecat din țară sau au murit, au rămas doar mahalagiii si țațele. N-ai cu cine.

    Comentariu apreciat.8353
  4. Imediat vine si achitarea lui Secureanu de la Malaxa.

    Comentariu apreciat.471
  5. „Clasa politică trebuie schimbată. Justiția trebuie schimbată, judecătorii, legile, tot.”

    Imposibil. PSDNL este deja partidul stat care o sa faca majoritate fluierand si la urmatoarele alegeri.

    Comentariu apreciat.344
  6. In ultimul link, ala cu Franța, e un cuvânt cheie chiar la început – „sindicatele franceze” – la noi sindicatele nu sunt decât niște făcături. Mai mult decât atât – bugetarii o duc bine, pe ei îi doare la patină de justiție și de căcaturi d-astea. Au primit măriri, locurile sunt călduțe…

    Comentariu apreciat.865
    • Puterea sindicatelor a fost eliminată definitiv în timpul guvernării Boc-Băsescu, odată cu modificarea Codului Muncii și a Legii Dialogului Social, la presiunea FMI, chipurile pentru flexibilizarea pieței muncii. Drafturile celor două legi au fost scrise de Consiliul Investitorilor Străini, îi știți voi. Astfel, lucrătorii români sunt ca cei din SUA, adică nu au drepturi. Mie îmi convine, dar nu vă mai plângeți că nu avem sindicate ca în Franța.

      Comentariu apreciat.4210
    • Băi hai lasă-ne cu puterea sindicatelor, că nu era nici o putere reală.

      Tot ce înseamnă lideri de sindicat a fost co-optat în politic de pe vremea fsn când aia își speriau membrii că vin străinii să ne vândă țara.

      Aceeași sindicaliști care blocau metroul pentru că bossul de sindicat și-a pierdut tarabele de la metrou.

      253
    • Să nu uităm că sindicatele au ajuns de căcat încă de pe timpul ciclopului Ciorbea…

      11
    • Puterea sindicatelor era foarte mica iar legislatia cu pricina le-a sters complet.

      Nu foarte disimilar cu manevra votului uninominal. Implementat in 2008, promitea disparitia listelor de partid, promisiune incalcata in 2016. In schimb a legat de glie votul pentru alegerile locale.

      51
  7. De cand dezbatem intens problemele astea, avem o generatie 19-25 care n-a prins niciun protest major, nu au exercitiul asta al democratiei si nu ar sti de unde sa inceapa, e ceva ce SE EDUCA.
    Avem populatia 25-40 care trage tare sa-si poata plati ratele, facturile, ultimul smartphone, vacantele, iesirile la schi, in club, etc, care nu protesteaza decat in timpul liber pentru ca 1) nu au curaj sa se invoiasca pt asta/sa isi ia o zi de co, pt ca nu stiu cum vor fi tratati dupa si 2) nu mai ies nici in we, pt ca fie sunt rupti de munca, fie demoralizati de „marti la 13 ar trebui sa protestam, nu in we cand la Guvern nu e nimeni”.
    Avem populatia 40+ care s-a resemnat cu „nu conteaza cine /ce alege, conteaza cine numara”.
    Si mai avem extremistii -simpatizanti AUR, galerii, etc, care sunt singurii usor de scos in strada, usor de cumparat si duc notiunea de protest in derizoriu.

    Si dupa astia, mai avem cativa visatori, ca mine, care vor sa schimbam ceva- sa conving 10 prieteni sa iesim intr-o joi, sa aduca si aia alti 3 prieteni fiecare si tot asa. Ce sanse am?

    Comentariu apreciat.768
    • Ce exercitiu de proteste aveau romanii in 1989?

      In acest moment nu a ajuns cutitul la os la suficienti de multi oameni.

      Comentariu apreciat.302
    • @MihaiC
      Ca sa nu ajungem la momente similare anilor 50-90 trebuie sa nu adoarma muschiul democratiei. Ne ajuta la ceva daca se revolta oamenii peste 10 sau 20 de ani, daca in aia 20 ajungi in ultimul hal?

      83
    • „nu au exercitiul asta al democratiei si nu ar sti de unde sa inceapa” ahahahah
      hahahaha ha HA!

      68
  8. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 3161
    • Si uitati cum incep si pe aici cu fumigene „nu trebuie protestat in timpul saptamanii ci la vot” asa ca hai, stati cuminti si „votati in 2024”.

      Indecis. Tu ce zici?3615
    • da, votați judecătorii, sigur că da.

    • @lrpx Eu ofeream o solutie concreta. Protestul nu iti da nici o garantie ca se va schimba ceva. Daca votati PSD/PNL an de an…
      @Vali, judecatorii sunt cu dedicatie, stim, cine e la putere face jocurile asa fost si asa va fi oriunde. Tot ce poti face, concret, e sa votezi si sa protestezi, prima fiind mai simpla.

      Indecis. Tu ce zici?1032
    • @lrpx unde plm am zis „nu trebuie protestat in timpul saptamanii ci la vot”. Data viitoare citeste de doua ori sa intelegi ce scriu. Era ideea sa le faci pe amandoua.

      714
    • @lrpx

      Nu uita de „Doamne ferește să fie vinovați copiii de ce au făcut părinții!”, o altă fumigenă…

      146
    • Robert are dreptate.
      Daca oamenii nu se mobilizeaza pentru ceva atat de simplu si usor cum este mersul la vot, nu se vor mobiliza la proteste prelungite, in care trebuie sa stea in picioare ore in sir, cu riscul de incasa bastoane sau gaze lacrimogene.

      227
    • Incerci sa aduci dampulea subiectu votului in discutiile despre proteste. De ce? Urmeaza vreun vot important in urmatoarele luni?

      „Ah, nu, vorbim si noi asa de ce ar trebui sa facem”. Da, stim cu totii ce ar trebui sa facem, dar cand vezi ca de 30 de ani nu se face mai nimic din ce „ar trebui”, cat o mai tinem una si buna cu votul? De la primele alegeri „libere” tot veniti si o bagati pe aia „e important sa votezi”.

      De asta e stupid cand o tot impingeti „daca nu ne-am dus la vot, aia meritam”.

      Sau cel mai simplu. Cate schimbari ai vazut in Romania din cauza protestelor (chiar si protestele sustinute de diversi actori, as fi curajos si as baga si revolutia aici) si cate schimbari s-au intamplat datorita votului?

      137
    • @Robert, tocmai votul garanteaza ca nu se schimba nimic;
      daca vrei sa schimbi ceva lupti contra sistemului cu metode anti-sistem ma baiatule nu cu metode pro sistem. ahahaha, am ras la afirmatiile tale.

      85
    • Votul nu contează! Votul nu există. Ceea ce se întâmplă este doar un simulacru de proces electoral. Tot demersul a fost atât de modificat încât nu contează! Vot pe listă? Ce e aia? Vot într-un singur tur? Ce e ăla?

      Ca să nu mai vorbim de manipulările gen Brexit, State și alte socități prostite de israelieni…

      Dacă votul ar conta, nu s-ar mai organiza!

      810
    • @NIX
      Si cam ce „metode anti-sistem” ai aplica tu si cati oameni crezi ca te-ar sustine?

      52
    • @NIX vezi tu mai baiatule… in tarile civilizate, democratice, se voteaza si se protesteaza… de aia esti liber sa faci orice alegere vrei – votezi, doar protestezi sau ambele. Recomand ambele daca e cazul.

      103
    • ”Dacă votul ar conta, nu s-ar mai organiza!”

      imbecilitatea asta se poate transpune si la proteste?

      23
    • Un român care lucrează în Timișoara dar este născut în Brăila, trebuie să călătorească în total 1350km dus-întors pentru a-și exprimă dreptul la vot. Asta deși in 2016 s-a revenit la votul pe liste de partid.

      42
  9. E o vorbă din bătrâni „Când doi se ceartă pe stradă, grijă mare la portofel!”

    Justiția e oarbă, Președintele e mut, sindicatele șchioape, poporul e cu un picior în groapă. Nu ai cu cine, nu ai cu ce.

    Comentariu apreciat.452
  10. Ce proces ai pierdut ? Despre ce era ?

    52
  11. problema romaniei este ca are, majoritar, judecatoare. care sunt niste jegoase corupte si incompetente. si nu ai ce sa faci, sunt inamovibile, mai au zeci de ani de cariera, timp in care vor nivela domeniul sa ajunga sub ele. aia e.

  12. ”Liniștea” asta îmi aduce aminte de 2000 – 2004. Prietenii știu de ce!

    Comentariu apreciat.291
  13. Legat de francezi nu o sa paralizeze tara. Tara o plina de mosi si babe si sistemul de pensii nu mai e sustenabil cand o gramada trec de 80-90. Gandeste-te ca intre 60 si 90 halesti 30 de ani de pensie in conditiile in care este posibil sa fii muncit doar 30 de ani. Emigranti nu vor ca le put, pe bogati i-au taxat ca deja se muta gramada in alte tari. Deci de unde ? La noi nu mai exista nici o speranta. USR doarme si nu avem opozitie. Am o teorie a mea ca USR a fost o constructie politica a securistilor ce la un moment dat si-au dat seama ca e prea mare bataie de cap si au abandonat-o ca au destule parghii sa controleze restul de partide. Asociatiile gen Pro Democratia asteapta alegeri sa mai mulga bani si cam atat. Presa nu mai avem. Cumva… planetele s-au aliniat foarte rau si mergem din inertie nu se stie unde.

    Indecis. Tu ce zici?1931
    • Acolo unde ne-a tot fost locul în ultimii 30 de ani: forță de muncă ieftină (comparat cu Vestul cel puțin).

      158
    • La ce stie sa presteze forta de munca din Romania,e deja scumpa.

      153
    • USR a fost împinsă afară că le strica combinațiile liberalilor socialiști. Dar lasă că vine AUR și-ți îndeplinește dorințele…

      55
    • Păi în cazul asta, Franța va deveni o țară plină de homelesi, că la 60 de ani nu te mai angajează nimeni decât dacă ai fost „top dog” pe domeniul ăla în tinerețe. Ceea ce nu se aplică pentru 90% din populația aptă de muncă.

      Și asta pe domenii care țin de creativitate și știință. Că și dacă ai fost tată lor în instalare de acoperișuri la 60 de ani nu te mai angajează nimeni.

      Hai poate încă vreo 10% dintre oamenii ăștia reușesc, să devină antreprenori, consultanți sau manageri caz în care pot munci o perioadă mai lungă.

      23
  14. Clasa politică trebuie schimbată. Justiția trebuie schimbată, judecătorii, legile, tot.

    Așa cum a fost schimbată și în 1989 ? Nu de alta, dar fără suportul unor politruci și jucători actuali nu prea ai cum să faci o revoluție. Și își vor cere dreptul după. Și ajungem în același punct, doar cu niște mii de morți degeaba.

    O revoluție organică? Doar dacă găsești un milion de oameni dispuși să fie împușcați degeaba. Asta în speranța că ce ? Că se scandalizeaza UE și adună o armată s-o trimită la București ?

    Sau soluția din 1880, să aducem principe străîn în fruntea țării în 2023 ?

    Ce facem, practic? Să luăm politicieni eșuați din Vestul Europei și-i aducem noi ? Că în România problemele încep de la angajații primarului de comună și urcă până la Senat, Guvern și Administraţia Prezidenţială.

    254
    • 1880? Cred ca faci niste mici confuzii. In 1881 Romania s-a proclamat regat, asa este, dar principe strain avea din 1866.

      42
  15. @Vali ai comentariul acela lung, pe articolul cu Chirilă. Recitește-l, chiar dacă nu a fost aprobat.
    Îți revii.

    Câțiva antevorbitori, deja, au cam punctat unele chestii introduse acolo. Lumea s-a prins că e cu bucluc mai serios decât pare.
    Restul, exact cum ai notat și continui să subliniezi, sunt conjuncturi.

    17
  16. ewww, am dat click pe o postare de-a lui Efitimie. ma duc sa ma spal pe maini… si pe ochi ca n-am citit autorul.

    138
  17. Nasol. Nici un protest, nimic.
    Corporatiștii work from home.
    Pensionarii blocați la casele self-checkout.
    Ticktok-erii…
    Galeriile AUR ies doar în weekend la meci.
    Eu zic jandarmii să se împartă în două echipe.
    Pică guvernul, anticipate, încă 4 ani cu Partidul Național Socialist.

    124
    • nu merge cu protestul. cel putin nu cum il facem noi. am protestat o luna si ce au facut? au facut magarie dupa magarie pana ne-am obisnuit si nu mai reactionam.
      ca sa se schimbe ceva, ar trebuii sa protestam ca Fracezii. cu masini rasturante si dat foc. dar aia au o cu totul alta cultura a protestului.

      193
  18. Pai si nu mai #rezistam si aparam justitia asta pe care o avem?

    117
  19. Romaul e las. Stiu unii care sunt furati, fentati de dezvoltator si ei tac, nu fac nimic, ca mai au de incheiat ceva contracte si au frica sa nu le mai vanda lor.

    113
  20. Daca esti pro-democratie & pro-republica cauti metode in cadrul sistemului democratic sa faci schimbari. Exista initiative cetatenesti, poti propune un referendum daca strangi semnaturi, etc.

    Asta cu protestele si cu blocatul orasului le faci cand ti-ai pierdut speranta in democratie si in sistem si crezi ca urmatoarea metoda prin care poti sa faci schimbari este sa incurci lumea. Si daca nu merge nici asta? Care e urmatorul pas?

    811
    • cu cine să faci democrație când tot sistemul e acaparat de caracatiță?

    • „cu cine să faci democrație când tot sistemul e acaparat de caracatiță?”

      Cu oamenii. Care trebuie sa se forțeze si sa le dea un șut dureros in fund celor care sunt la guvernare acum (PSD/PNL/UDMR).

      Nici nu contează cu cine votează. Cu USR, AUR, REPER, FD sau oricine altcineva. Daca un milion de oameni fac asta, e puțin. Daca doua milioane fac asta, e doar un semnal și cam atât. Dar de la 3 milioane in sus, situația incepe sa devina cam albastra pentru cei care taie și spânzură acum.

      Daca nu avem în tara nici măcar trei milioane care să facă asta, atunci ne agitam degeaba.

      161
    • Daca un milion de oameni fac asta, e puțin. Daca doua milioane fac asta, e doar un semnal și cam atât. Dar de la 3 milioane in sus, situația incepe sa devina cam albastra pentru cei care taie și spânzură acum

      De ce s-a scandat împotriva lui Dragnea?
      Exact.

      62
  21. Vali

    Cei care au vorbit în mass-media (TV, radio), social media (care sunt figuri publice & îi tragi de ureche) & unii influenceri se autodenunță singuri.

    Ai văzut? Când te întrebi cât de mare e caracatița, uite cum/câți au mobilizat să vorbească despre un subiect să le acopere pe celelalte (prescrierile Hexipharma/Gigină-Oprea/altele, banii din PNRR din cauza pensiilor speciale militarizate ale serviciilor și altele).

    Tocmai s-au autodenunțat, de la influenceri & figuri publice (gen Godină), până la ziare ca madam Dogioiu sau emisiuni de radio/TV.

    Atât de mare e caracatița, ei asculta d ordinele cu banii pe unitate.

    Ce sa mai zici?

    143
  22. „cu cine să faci democrație când tot sistemul e acaparat de caracatiță?”

    Cu oamenii. Care trebuie sa se forțeze si sa le dea un șut dureros in fund celor care sunt la guvernare acum (PSD/PNL/UDMR).

    Nici nu contează cu cine votează. Cu USR, AUR, REPER, FD sau oricine altcineva. Daca un milion de oameni fac asta, e puțin. Daca doua milioane fac asta, e doar un semnal și cam atât. Dar de la 3 milioane in sus, situația incepe sa devina cam albastra pentru cei care taie și spânzură acum.

    Daca nu avem în tara nici măcar trei milioane care să facă asta, atunci ne agitam degeaba cu proteste și orașe blocate.

    32
  23. Dar de ce trebuie organizare? Romanii ies spontan in strada, se stie. Cu copiii.

    33
  24. tu dai vina pe oi , oile pe magari , magarii pe cioban, ciobanul pe caini , cainii tot pe oi si uite asa se duce dracu turma … rip romania

    121
  25. Nu cred că-i pasă lumii prea mult, de casele automate… Doar fac câțiva tamtam în online. Tinerii oricum se vor adapta, probleme vor fi de la cei 50-60+… Până și taică-meu, care are 57 ani, se descurcă relativ lejer la casele selfpay, la Kaufland, Lidl sau Carrefour.

    35
    • Bine, cei care au fost persoane tehnice, care nu sunt stângace, precum taică-meu, inginer de meserie, se descurcă cam în orice circumstanțe, e și ăsta un motiv.

      44
    • @Vlad și etalonu este fix taică-tu care se descurcă…

      52
  26. 1. Pe prima news e un deontologia pe care îl știu de antiromân din anii 2000, dar…
    2. A apărut euroniuz teve pe sticlă. Cine e în spate, că e mai obiectiv decât alelate doua Canale?
    oi?
    n0I!

    14
  27. Va recomand sa ascultati podcastul Russian Revolution: Revolutions Podcast by Mike Duncan – multe episoade, dar interesante.

    Un aspect foarte interesant este inlaturarea lui Kerensky de catre bolsevici. Initial Kerensky nu a considerat pericolul bolsevic ca fiind foarte mare pentru ca erau putini ca numar. Ceea ce nu si-a dat seama Kerensky a fost ca nici cei care il sustineau pe el cu adevarat nu erau prea multi. Marea masa a rusilor erau neutri politic („toti sunt la fel” – suna cunoscut?) si nu aveau de gand sa isi riste viata luptand pentru un guvern care facuse o gramada de greseli.

    Cei care spun ca votul este inutil si ca trebuie actiuni directe, ignora faptul ca marea majoritate a celor dispusi sa actioneze direct, violent, incalcand regulile in vigoare, nu o fac cu scopul de a crea un (nou) sistem in care sa fie bine pentru toti.

    72
  28. Soluția e boicot la următoarele alegeri, simplu… Și-ar pune ăștia mâinile în cap dacă ar fi prezență la vot de sub 20-30%.

    213
    • Boicot, că dacă te duci și desenezi p*li pe buletinul de vot și e invalidat, tot se consideră că ai votat…

      210
    • sa nu te miri daca te aresteaza dupa autoportret!

      31
    • Si-ar pune mainile in cap ca sa isi aranjeze mai bine coroana.

      Legal, prezenta mica la vot nu are nici o implicatie. Castiga cine are mai multe voturi valide – pot sa fie si 2 voturi din 3. Ca atare sunt avantajati doar cei care au sustinatori fanatici.

      Poti sustine absenta de la vot doar in cazul referendumurilor, pentru ca acolo exista un prag minim de prezenta ca sa fie validate rezultatele finale ale votului.

      10
  29. Legat de protestele din Franta, chiar daca anunta sindicatele ca blocheaza tara, e nitel mai complicat. De ce? Pentru ca inflatie.

    In general doar cei din serviciile publice pot face greva si protesta in timpul saptamanii. Doar ca nu-i asa, fiecare zi de greva inseamna bani mai putini. Francezii, ca multi occidentali, traiesc de la un salariu la altul, asa ca dupa o zi, doua 3 de greva nu ii mai tine. De aia a fost precedenta mare manifestatie intr-o sambata cand au putut sa vina si cei din privat.

    Mai este un alt element care-a schimbat mult paradigma: pandemia a generalizat lucrul de acasa (pentru un numar mare de profesii). Heck, functionari ca sa lucreze de acasa?!? Nu se pomenise asa ceva! Acuma cand sun la impozite mi s-a intamplat ca sistemul sa ma redirectioneze spre telefonul fix al functionarului care vb probabil si mi-a intrat mesageria de mobil (avea redirectionare). Sau cand mi-a raspuns auzeam copil pe fundal sau pisica / caine. Deci cei din transporturi cu greva lor blocheaza mai putin.

    Sigur ca cei cu camioanele, sau cei care blocheaza rafinariile cam blocheaza.

    Ultima mare greva de care-mi aduc aminte a fost a RATP-ului (regia autonoma de transport parizian) din decembrie 2019 – ianuarie 2020, fix inainte de pandemie. A durat vreo 3 saptamani, veneam pe jos in frig din centrul Parisului pan-acasa la periferie pentru ca pur si simplu nu circula nimic. Sa vedem cat o sa-i tina acum.

    A si au mai avut sindicatele o idee buna: multi oameni sunt lezati de greva (cei care lucreaza in privat). Acum au avut grija sa NU faca griva in timpul vacantelor scolare ca lumea sa fie de partea lor (si nu invers).

    41
  30. Degeaba faci proteste chiar si in timpul saptamanii daca nu blochezi tara. Daca umplii Piata Victoriei de luni pana vineri si atat, ce o sa se intample? Cat timp sindicatele sunt conduse de marionete, tot ce inseamna infrastructura nu va fi blocata. Pentru ca sindicalistii ies la protest doar pentru mariri salariale cand sunt „ailalti” la putere.

    72
  31. Romanilor cand le este foame, protesteaza, momentan nimanui nu ii este foame.

    Ma uit la Francezi carora le este foame si se comporta ca atare, noi inca suntem bine.

    Anyway, misto la massif ? Cum au fost coziile la bere ?

    41
  32. Asa e boss, vor fi foarte impresionati ca ai boicotat tu alegerile.

    Iti reamintesc ca ne-am pomenit cu Firea la capitala cand prezenta la vot a fost 33%.

    101

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube