Momente de aur în jurnalism cu Ovidiu Vanghele

În aceste momente complicate în zona aceasta de continent, în care statul agresiv Rusia a atacat statul democratic Ucraina inventând niște motive de tipul „nu-mi place de fața ta” și „de ce ești prieten cu ăla”, printre toți trece un fior de-ăsta de solidaritate cu ăia care și-o iau un pic aiurea că are un gagiu intenții războinice.

Și, în fine, dacă nu-ți pasă neapărat, poți să te și prefaci un pic, că ce-a înțeles lumea din conferințele de media, alea în care se vorbește despre „epoca post-adevăr” e că nu se prinde lumea când minți sau te prefaci.

Iată, de exemplu, jurnalistul Ovidiu Vanghele, cunoscut probabil publicului larg pentru numeroase anchete, investigații și articole, a dat și el una despre cât de nasol e cu războiul.

Știi cum e, te uiți și la prima vedere cam scârțâie asta, pare așa un fel de „habar n-aveți cât de gravă e treaba, oamenii suferă, noroc cu mine că eram prezent să consemnez”. Nu prea sună bine asta, suferință pe schiuri, poate doar dacă se deplasa cu ele ca la biatlon, să-și apere confrații. E, și pentru că colegul nostru Vali se găsește să publice un pic această imagine, domnul jurnalist Vanghele vine cu precizări. Astea:

Acuma, știi cum e, Vanghele cică e giornalist, știe și el cum e cu articolul ăla din codul penal cu amenințarea. Ce, n-ai citit niciodată despre cum se plânge presa de amenințările venite din partea cititorilor? E, uite cam așa sunt.

Eu, pe de altă parte, fiind întrerupt dintr-o excepțională ciorbă de linte de băiatul ăsta, am zis să duc analiza mai departe și să încerc să explic de ce dl. Ovidiu Vanghele nu este foarte deștept. În principiu pentru că:

Nu poți să te plângi în același timp de cineva care preferă agresiunea fizică în locul discuțiilor și să faci tu amenințări cu agresiunea fizică.

Iar gagiul are impresia că este considerat prostovete doar pentru că se mai ia din când în când Vali de el, nu că ar fi realmente un om nu foarte inteligent. Nu că, amenințând pe alții cu bătaia, arată că inclusiv textul ăla mic e o vrăjeală făcută să impresioneze chizde. Că el cu agresiunea e ok, ar bate și el ceva dacă ar avea ocazia. Chiar promite asta. Vladimir Putini sunt mulți la cap printre noi, dar doar unul are și arme. Sau ce-am învățat de la Sensei Mircea Cârloganu (pentru cine știe, osu!), „violența celui slab nu există”.

Rog onorabilii șobolani din presă să ia act de faptul că un coleg de-al lor face amenițări de-astea la fel de intens ca atunci când o pățesc ei. Că, dacă nu, înseamnă că sunt și ei la fel ca el, le pasă doar pentru reach. 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

21 comentarii

 1. Cand esti prost, si viata e grea!

  00
  • Sint la schi… ce plm… De puțulică ăla n-am auzit dar de Eftimie mă bucur că a revenit.
   Avem nevoie de cuvântul lui antiPUTIN!!!!
   Eftimie!!! Yubirică!!! Scrie ceva de Putin… te roagă jumatea mea de inimă ucraineană!!!!

   20
 2. Ehe, pana acum era ușor sa zici ca Olivia Ster e doar proasta, dar acum pare ca intr-adevăr are o agendă

  00
 3. NOU
  #4

  Scuze, dar cine e domnu’ asta Vanghele (de Eftimie am mai auzit, vag, dar am mai auzit)?

  00
 4. @Eftimie – „o excepțională ciorbă de linte” – unde? sau ce reteta daca e productie proprie.

  00
 5. Un lucru foarte interesant e că ăsta e primul război din Europa în era rețelelor sociale. E mai ușor ca niciodată să identifici cretinii.

  00
 6. Sint la schi cu o buna prietena ursoaica.

  30
 7. Deci ovidiu vanghele e muist? N-ar fi crezut nimeni ca ovidiu vanghele e muist.

  00
 8. Si tu ai facut Ashira?

  00
 9. Este, bah, s-a intors Eftimie! Bine ai revenit!

  00
 10. contextul e cam așa: tipul ăsta, pe care eu îl știu din vedere de pe vremea când lucram în aceeași clădire, el la Mediafax, eu la MediaPro Interactiv, are o nedumerire cu privire la traficul meu. și de la asta a rezultat o ură viscerală, pe care eu nu o înțeleg. adică, înțeleg că e prost, înțeleg că i se pare aiurea că mă citesc mai mulți oameni decât pe el, dar nu mă prind de ce ura. că pe Dorian Popa bănuiesc că nu îl urăște. sau pe Jador.

  ce e trist e că nu are prieteni reali, să-l tragă de mânecă atunci când e prost. de pildă, atunci când schelălăie că nu îi preia prea multă presă anchetele pe care le face. păi, de ce ar face-o, prostule agresiv, dacă tu te comporți așa?
  sau, mai mondial, când a descoperit că patronul era cam nașpa și nu vrea publicat orice. e prost și pe acolo prin comentarii, că prostului nu îi place să i se aducă aminte că e prost.

  conversația cu prost…, pardon, cu peretele https://i.imgur.com/hLsflno.png

 11. Eu sper ca totusi refugiatii ucrainieni sa fie pusi in carantina. Razboi ca razboi, dar… E INCA PANDEMIE. Si si-asa suntem abia 40% vaccinati in Romania. Nu avem nevoie de cazuri covid in plus

  00
 12. Eu am fost coleg cu asta si m-am prins dupa vreo 3 ani ca sunt coleg cu el :))) #laschi

  00
 13. eu as fi mai interesat de opiniile lui nea nelu si al inalt prea sfintiilor decat de ale lu neica nimeni ovidiu asta…

  00
  • Un înalt prea sfânt rus e bun?! Cică ar fi zis că „în război trebuie să moară oameni” sau cam așa.

   00
  • e bun si ala, ca sunt frati cu astia de aici. si in cuget, si in simtiri, si mai ales in caracter si comportament. si umila mea parere, undeva in spate, probabil si in state de plata.

   00
 14. Bine ai venit inapoi!
  Zoso,chiar cred ca Eftimie e un plus.

  00
 15. Vanghele are un podcast cu încă un isteț. 300 afișări per episod.

  la fiecare două fraze „din câte am înțeles «insert informație»”. așa se face jurnalism mai nou. citești chestii pe undeva și le dai drept chestii pe care le-ai înțeles tu.

  și ca să arăți nivelul intelectual al producției, nu, nu epitetele alea de oameni mici și goi la creier, Vanghele o ținea una și bună cu „nu se poate așa ceva” când relata ceva care se putuse.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube